Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

460

PUTA

OD 14.01.2018.

Od junakinje do luđakinje

Od junakinje do luđakinje
Amerikanka Nadya Suleman svijet je oduševila rađanjem osmorki, a zatim se razotkrila kao psihički neuravnotežena osoba koja ima opasnu fiksaciju na rađanje pomoću umjetne oplodnje
Piše: Jasminka Komar



Svjesna financijskih problema, Nadya kaže da vjeruje kako će uz pomoć roditelja, prijatelja i Crkve uspjeti prehraniti djecu, a sigurno je da to neće biti nimalo lako

Htjela sam da svi embriji budu preneseni u mene. To su moja djeca. Što je bilo raspoloživo, to sam iskoristila - šokantan je odgovor Nadye Suleman na pitanje zašto se, pri postupku umjetne oplodnje, nije odlučila na usađivanje jednog ili dva embrija, nego čak šest. Dva su se, nakon usađivanja, dodatno podijelila.

- Naravno da nisam razmišljala o samo jednom embriju - ustvrdila je nezaposlena i razvedena 33-godišnja majka četrnaestoro djece, gledajući novinarku NBC-ja s nevjericom i prezirom u očima što joj je postavila takvo pitanje. A pitanje je, zapravo, vrlo logično. Naime, nakon prve reakcije javnosti nakon rođenja osmorki o Nadyji Suleman počeli su se otkrivati čudni, zaprepašćujući, razočaravajući detalji. Ispostavilo se da je žena za koju se vjerovalo da je “majka hrabrost” ustvari - “luda majka”. Osim što je sada rodila osmorke, koje su još u bolnici u Los Angelesu, Nadya kod kuće već ima šestero djece u dobi od dvije do sedam godina.


45 minuta po bebi



Svu svoju djecu ta je Amerikanka dobila uz pomoć umjetne oplodnje. Na posljednji postupak oplodnje odlučila se jer je, kako je sama rekla u televizijskom intervjuu, željela još jednu djevojčicu. Iako je tako tvrdila, ni u jednom trenutku nije ni pomišljala na tzv. selektivni pobačaj. Sve do poroda vjerovalo se da Nadya nosi sedmorke. Devet tjedana prije termina ona je, na iznenađenje liječnika, rodila osam sićušnih beba, šest dječaka i dvije djevojčice. Najmanje bebe bile su teške samo oko pola kilograma. Nadya tvrdi da, kada ih posjećuje, one najmanje drži u rukama najdulje. Svakoj od osmorki pojedinačno posvećuje po 45 minuta dnevno.

Na posljednji postupak odlučila se jer je željela još jednu djevojčicu
 
Nakon poroda se skrivala od medija i javnosti koja je vapila za detaljnim informacijama tko je žena koja se nakon šestero djece odlučila na rađanje osmorki. Javnost se pitala kako žive, što na cijelu situaciju kaže ponosni otac, zašto su se odlučili na takvu “avanturu”. Umjesto bajkovite i tople ljudske priče prvo je stigla vijest da Nadya stanuje u kući s majkom. Zatim da supruga uopće nema, a onda i da je razvedena i bez prihoda. Javno mišljenje tada se polako počelo mijenjati. No, tek kad je odlučila progovoriti o svojem “medicinskom čudu”, a u tu svrhu i unajmila PR agenciju, svijet se zgrozio nad istinom. Osvrnuvši se na angažiranje PR agencije, stručnjak za marketing i holivudski publicist David Brokaw rekao je da se prihvaćanjem Nadyje kao klijentice agencija zapravo odlučila na propast.

- Doista ne vidim kako bi se o njezinu slučaju moglo reći išta što bi njoj bilo korisno - dodao je Brokaw, aludirajući na činjenicu da je Nadya sklonost javnosti izgubila čim je odlučila javno progovoriti.





Sabotaže darivatelja



Jedan stanovnik Los Angelesa čak je pokrenuo internetsku peticiju pod nazivom “Sloboda od socijalne skrbi”, tvrdeći da će Nadyina obitelj biti veliki teret za Kaliforniju i da građani ne žele da se njihov teško zarađen novac troši na “neudane, nezaposlene žene”. Drugi ju je, pak, okarakterizirao kao “potpunu luđakinju”. Bilo je i pokušaja sabotiranja tvrtki koje su se odlučile na darivanje mnogobrojnoj obitelji. No, Nadya svoju odluku da rodi 14-ero djece nikada nije propitivala.

- Nikada mi nije bila namjera da ispadnem nekonvencionalna. Tako je ispalo slučajno. Jedino što sam uvijek željela jest biti majka - tvrdi Nadya.

Nepoznati donator

Postupke oplodnje omogućila joj je  odšteta za ozljede na radu

 
Već kao starija tinejdžerica pokušavala je zatrudnjeti i do 1995. godine već imala tri spontana pobačaja. Godinu dana kasnije udala se za Marcosa Gutierreza, koji je odbio bilo što komentirati o svojoj bivšoj supruzi od koje se službeno razveo 2000. godine. Umjetna oplodnja kojoj se Nadya podvrgnula nakon razvoda nije nešto što se radi samo tako, jer zdravstveno osuguranje ne pokriva umjetnu oplodnju. Vjeruje se da je Nadya za oplodnju morala “iskeširati” više desetaka tisuća dolara. Do novca je došla sasvim slučajno. Naime, u vrijeme dok je još bila u braku, radila je na psihijatrijskom odjelu, gdje je, nakon što su izbili neredi, zadobila teške ozljede vrata, a time i dobru financijsku odštetu, oko 170.000 dolara. Za vrijeme liječenja požalila se fizioterapeutu kako je očajna što ne uspijeva imati djecu te da radi toga sve intenzivnije razmišlja o samoubojstvu. Liječnik joj je predložio umjetnu oplodnju. Prvo dijete rodila je 2001. godine, a tijekom idućih pet još petero djece, među kojima jedne blizance.

Nije poznato tko je donator sperme, osim da je isti muškarac zaslužan za sve njezine trudnoće. Do sada nije otkriven ni liječnik koji joj je, nakon što je rodila šestero djece, pristao usaditi šest embrija u maternicu.

- Nadam se da će se otac uključiti u naše živote, u živote svoje djece, kada bude spreman - odgovorila je Nadya na pitanje o ocu. No, tvrdi da je on oduševljen što je otac četrnaestoro djece.

Poput Angeline,
bizarna sličnost s glumicom očito je rezultat plastičnih  operacija
Ona ipak žudi za slavom, a čini se i da žudi za onim istim imidžem koji ima jedna od najpopularnijih žena na svijetu, “sveta” Angelina Jolie. Fizička sličnost Nadyje i Angeline toliko je bizarna da je internet prepun pogrdnih usporebi i kritika na račun žene koja je osobno ispunjenje odlučila ostvariti preko svoje maternice i rađanja. Već s prvim pogledom na lice Nadye Sauleman jasno je da je ugradila silikone u usnice, lice joj je zategnuto, prirodnost blago prćastog i uskog nosa vrlo je upitna, ima tamno obojenu kosu koju nosi jednostavno raspuštenu s razdjeljkom sa strane, baš poput Angeline Jolie. Sličnost s Angelinom (što fizičku, što psihološku u smislu da se obje ispunjavaju povećavanjem brojčanog stanja djece), jedino je o čemu je novinarki NBC-ja bilo neugodno razgovarati s Nadyom. No, zato su o tome počeli brujati svi drugi.

Pod mikroskopom


Nadya se u intervjuu ipak pokušala opravdati, rekavši da nije kriva što ima 14 djece jer joj je namjera bila imati ih sedmero. Navodi i da je svjesna kritika koje joj upućuju jer s toliko djece zapravo nije sposobna dovoljno privređivati, ali smatra da se ženu koja se odluči na samohrano roditeljstvo treba tretirati s poštovanjem, a ne osuđivati. Na komentare da je sebična i da se u biti ne brine toliko o dobrobiti svoje djece koliko o vlastitom “uspjehu” suprotstavila se tvrdnjom da ona svoju djecu želi maziti, provoditi s njima vrijeme i biti im brižna, što mnogi roditelji ne čine. “To je sebično”, uzvraća Nadya.

- Osjećam kao da sam pod mikroskopom jer sam samohrana majka koja se odlučila na umjetnu oplodnju. Liječnik mi je prije procedure objasnio sve moguće komplikacije do kojih može doći, kao i rizik da nosim više djece nego što sam planirala, i sve sam to napravila svjesno. Kockala sam se. Mnogi parovi prolaze isto što sam i ja prošla, no za njih je to kao prihvatljivo jer oni su parovi, a ja sam samohrana majka - odgovara Nadya.

S novinarkom NBC-ja Nadya je razgovarala i o djetinjstvu, koje je bilo “teško”, ponajviše zato što je bila - jedinica. Tvrdi da se cijelo djetinjstvo osjećala frustrirano, a svoju obitelj opisuje kao disfunkcionalnu. Baš zato se sama sebi zaklela da će jednoga dana imati mnogo djece kojoj će se u potpunosti posvetiti.

Sigurna u uspjeh

 

Kao jedinica Nadya se zaklela da će sama imati mnogo djece 

No, Nadyini roditelji djeluju svakako, samo ne kao roditelji koji bi zanemarili svoju kćer. Odrasla je u prosječnoj obitelji srednje klase roditelja imigranata. I otac i majka su školovani ljudi koji su cijeli život privređivali dovoljno da skrbe za svoju kćer. Majka Angela je Litavka koja se 1974. godine udala za lingvista Edwarda, Iranca, a radila je kao učiteljica. Njih dvoje razveli su se 1999. godine, a Edward, iako umirovljen, trenutno je u Iranu, gdje radi kao prevoditelj kako bi pomogao kćeri da prehrani četrnaestoro djece, dok je uloga “dadilje” dodijeljna Angeli.

Ipak svjesna financijskih problema, Nadya kaže kako vjeruje da će uz pomoć roditelja, prijatelja i Crkve uspjeti prehraniti djecu. Ne namjerava biti neprestano kod kuće s četrnaestoro mališana, dapače, najavila je da se sljedeće jeseni vraća na fakultet, a uzdaje se i u mogućnost dobivanja studentskih kredita. Smatra da će uspjeti studirati, a za vrijeme predavanja djecu planira ostaviti na čuvanje u dnevnom vrtiću u sklopu Sveučilišta. Činjenica jest da će obitelj teško živjeti od socijalne pomoći, bakine mirovine i djedova honorarnog posla, no Nadya je uvjerena da će uspjeti. Osim ako se ponovno ne odluči na umjetnu oplodnju, što joj ni jedan zakon u SAD-u ne može zabraniti.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info