Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

620

PUTA

OD 14.01.2018.

Novi način liječenja zglobova

 

zglob uganuceDr. John G. Kenedy klinički direktor klinike za trčanje u laboratoriju koji proučava način hodanja u bolnici za specijalnu kirurgiju u New Yorku objavio je u Times Health Guide članak o zdravlju zglobova. 

Najčešće uganuće zgloba rezultira iz prisilnog i pretjeranog uvrtanja na unutarnju stranu zgloba. To uganuće često se pojavljuje kada u sportu igrač drugome igraču stane na nogu ili kada pri trčanju noga upadne u pukotinu u zemlji ili neravninu. 

Tradicionalni način liječenja uganutog zgloba kakvim su se koristile naše bake bio je staviti nekakav led na zglob i to je bilo to. Mi sada znamo da to i nije najbolja strategija i da ona uzrokuje brojne probleme.... 

Ako se ignorira uganuće to se čini na vlastitu odgovornost. Velik postotak ponovnih uganuća u prvome redu viđamo zbog neuspješnog provođenja trofazne faze programa lječenja, objašnjava dr. Kenedy te navodi da je to vrlo zanimljiv način liječenja a uključuje vježbe prstiju. Kada je noga izdignuta treba činiti pun opseg pokreta tako da peta miruje dok palac čini pokrete koji imitiraju slova abecede.

Program dr. Kennedyja raspoređen je u tri faze :

 Faza 1: Cilj ranog liječenja je sanacija minimalnih oteklina mekog tkiva i povratak opsega pokreta. To se čini primjenom bandaže za kompresiju zgloba. Uzdignite nogu iznad visine srca. Staviti na led 20 minuta da se kontrolira krvarenje i nakupljanje tekućine a sljedećih 48 sati led treba stavljati svaka dva sata. Kada je noga podignuta treba činiti vježbe opsega pokreta tako da peta miruje a palac po zraku nastoji crtati slova abecede.

Faza 2: Poslije 48 sati ciljevi su ukloi nitsve otekline i bol postići pun opseg pokreta i ponovno ojačati mišiće koji će stabilizirati zglob. Treba ukloniti kompresiju i hladne obloge a nogu staviti u posudu tople vode. Ponovno palcem treba izvoditi pokrete abecede. Sljedeći korak su vježbe stopala unutar posude napunjene sa zdrobljenim ledom i hladnom vodom. Peta treba mirovati na dnu posude dok stopalo treba podizati i rotirati, stopalo treba podignuti izvan razine vode i na kraju napraviti kontakt s jednom stranom posude. Zadržati taj položaj osam sekunda, dvije sekunde prekinuti i ponoviti. U toploj vodi treba vježbati u razdoblju od pet, četiri, tri, dvije i jedne minute, naizmjenično s jednom minutom vježbanja u hladnoj kupci.

Faza 3: Cilj je obnoviti doseg pokreta i snagu mišića stabilizirajući zglob. Treba omogućiti stajanje i balans ozlijeđene noge 20 sekunda. Vježbe obuhvaćaju stajanje na ozlijeđenoj nozi, polako podizanje pete a zatim spuštanje zemlji te polako opuštanje. Ponovite to 10 puta za tri sata. Nogu prvo možete balansirati na lopti 20 sekunda i dohvatiti puni opseg pokreta, početi jogging program na podu i glatkoj površini 20 minuta. Na kraju počnite trčati po polju ili dvorištu četvrtinu brzine zatim s pola brzine i tada punom brzinom te se vratite svojim aktivnostima.
 

 


Autor:Perica Ante,dr.med

preuzeto sa www.mojdoktor.hr


 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info