Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

409

PUTA

OD 14.01.2018.

Nije važno gdje bode

Nije važno gdje bode
Nedavna studija je dokazala kako je akupunktura najučinkovitije sredstvo protiv glavobolje, no drevna kineska terapija ne mora biti precizna da bi bila učinkovita. Važno je da pika.
Širom svijeta rasprostranjena akupunktura cijenjena je zbog svojih blagotvornih učinaka na bolove različitog porijekla, pa i rješavanje nekih kroničnih bolesti poput migrena, alergija, određenih vrsta ovisnosti i slično.

U posljednje vrijeme najviše je pozornosti dobila kada je utvrđeno da je djelotvornija od acetilsalicilne kiseline, odnosno aspirina kod tretiranja glavobolje.

U novom Cochrane Reviewu kroz 33 odvojena istraživanja objavljeno je kako akupunktura ne mora nužno slijediti kineske principe, odnosno "punktiranje" točno određenih "energetskih" točaka na tijelu kako bi bila učinkovita.


Tradicionalno objašnjenje učinkovitosti akupunkture nalazi se u mreži "meridijana" odgovornih za tijek energije, tzv. chi. Duž tih meridijana nalaze se akupunkturne točke u koje se zabadaju iglice ako dođe do poremećaja u chiju, odnosno bolesti.

Ipak, suvremeni specijalisti za akupunkturu smatraju kako je već od samih iglica zabodenih u određene dijelove tijela moguće poboljšati stanje organizma jer ubodi blago potiču živčani sustav i time moždanu aktivnost.

"Ne bavimo se 'lažnom' akupunkturom, jer vjerujemo da je sve više dokaza koji podržavaju mehanizme iza onog što radimo", komentirao je dr. Mike Cummins iz britanskog društva za medicinsku akupunkturu.

Studija Cochrane Reviewa obuhvatila je 6736 pacijenata koji su tretirani zbog blagih do tenzičnih migrena tijekom osam tjedana. Pacijenti koji su odlazili na akupunkturne tretmane prijavljivali su rjeđe glavobolje od onih liječenih lijekovima.

Osim što je liječila, akupunktura je bila učinkovitija i kao sredstvo prevencije od ponovnih napadaja, u usporedbi sa standardnim medikamentima.

Ono što je odskakalo je jednaka učinkovitost tradicionalne akupunkture i novodobne koja se ne oslanja toliko na precizno pogađanje energetskih točki, što daje naznake da bi se moglo raditi o moćnom placebo efektu.

Izvor: www.net.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info