Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

567

PUTA

OD 14.01.2018.

Najzdravije namirnice svijeta

 

Najzdravije namirnice svijetaSveobuhvatni vodič za uravnoteženu prehranu s popisom najzdravijih namirnica, receptima i savjetima za postizanje optimalnog zdravlja. Jeste li znali?
1. Optimalno vrijeme kuhanja špinata je 1 minuta. Sve preko toga znači i veći gubitak nutritivnih vrijednosti.
2. Orašasti plodovi brzo užegnu stoga je preporuka peći ih u pećnici 20 minuta na 80°C i čuvati u hladnjaku.
3. Jagode su voće najbogatije antioksidansima.
4. Amarant je jedina namirnica biljnog porijekla koja sadržava sve aminokiseline. 

U nepreglednom moru raznih kuharica koje su često napisane bez stvarnih uvida u utjecaj hrane na ljudsko zdravlje, u poplavi popularnih i najčešće vrlo štetnih dijeta gdje se svaka kune u svoju učinkovitost, a malo koja spominje zdravlje, barem na ozbiljan način, nije nimalo čudno što su ljudi vrlo zbunjeni. No, knjiga tu će doista pomoći. Gore navedeni podaci su samo neki od pregršt podataka koje možete otkriti na 880 stranica ovog jedinstvenog popularno-znanstvenog priručnika.
 
Nakon velikog uspjeha i primljene nagrade za najbolju knjigu o zdravoj prehrani u 2007. godini u SAD-u, životno djelo ovog Hrvata, koji je otišavši iz svog rodnog Splita u SAD cijeli život posvetio otkrivanju namirnica koje najpovoljnije utječu na zdravlje čovjeka, objavljena je i na hrvatskom jeziku u izdanju nakladnika Planetopija i Profil International te Udruge Split Zdravi grad. Ona će vas zasigurno zauvijek riješiti mnogih nedoumica.

Najzdravije namirnice svijeta
Najzdravije namirnice svijeta, Georgea Mateljana, priručnik je enciklopedijskih razmjera koji nudi čitateljima znanstveno utemeljene odgovore o najzdravijem načinu prehrane kojim ćete značajno utjecati na svoje zdravlje. Knjiga je nastala kao rezultat tridesetogodišnjeg istraživanja autora i tima nezavisnih znanstvenika s najjačih američkih sveučilišta. 
 
100 najzdravijih namirnica  
Putujući svijetom dugi niz godina i proučavajući prehranu karakterističnu za više od 80 zemalja, Mateljan je otkrio koje namirnice donose zdravlje i dugovječnost. Na temelju toga sastavio je popis 100 najhranjivijih namirnica, analizirao i predstavio njihovo ukupno prehrambeno bogatstvo, te ponudio najzdravije načine njihove pripreme s ciljem maksimalne apsorpcije hranjivih tvari koje sadrže. Zdravih i vrlo hranjivih namirnica na svijetu zasigurno je više od stotine, lako ćete pomisliti, što je donekle i točno. No, ovaj je odabir izvršen kako prema iznimnoj hranjivosti tako i prema kriteriju lake dostupnosti. 
 
Na 880 stranica bogato opremljenih tablicama, grafikonima i fotografijama, izneseno je pregršt znanstveno utemeljenih informacija podijeljenih u 7 poglavlja, referenci za istraživanja, recepata, uputa za osmišljavanje individualiziranih programa pa čak i popis za kupovinu kao pomoć pri kupovini namirnica.

Među 100 najzdravijih namirnica svijeta obrađene su glavne prehrambene skupine: povrće i salate, voće, riba & morski plodovi, orašasto voće i sjemenke, perad & krto meso, mahunarke, mliječni proizvodi i jaja, cjelovite žitarice, ljekovito bilje i začini.

Za svaku od njih ponuđeni su savjeti kako ih pripremiti na najzdraviji način pa se tako u knjizi nalazi 500 jednostavnih i slasnih recepata u mediteranskom stilu, koji ne samo da ističu posebnosti svake od namirnica, nego i povećavaju iskoristivost njihovih za zdravlje korisnih značajki.

Mateljanov pristup tematici je ono što ovaj priručnik izdvaja iz mnoštva knjiga slične tematike. Lako se čita, cijela je materija iznesena logičnim slijedom, a svaka je namirnica detaljno razrađena prema konceptu koji omogućava lako snalaženje u potrazi za željenom informacijom. Stoga je jednako namijenjena prosječnim čitateljima, kao i onim zahtjevnijima s određenim predznanjem iz nutricionizma koji će ovom knjigom dobiti u ruke štivo s konkretnim i preciznom podacima i analizom namirnica. U knjizi su razmotrene sve hranjive tvari pojedine namirnice kao i njihove osnovne značajke te njihovi najvažniji prehrambeni izvori, zatim alergije na hranu i savjeti za ublažavanje određenih zdravstvenih problema.

Vrijednost knjige je i u tome što uz sve provjerene i pouzdane informacije, Mateljan potiče čitatelja da samostalno kreira vlastiti program za poboljšanje ili očuvanje zdravlja, daje razrađen sustav za određivanje kvalitete namirnica te nudi savjete kojima ćete se vraćati cijeli život.

"Tijekom godina napisao sam recenzije mnogih knjiga. No nijedna me se nije dojmila kao Najzdravije namirnice svijeta. Ovo je pravo remek-djelo. Nikad nisam vidio toliko informacija o zdravoj prehrani skupljenih na jednome mjestu. Stvorivši ovaj vrhunski izvor znanja, Mateljan se može pohvaliti divljenja vrijednim dostignućem. "

Preuezto sa:(DobreVijesti.info/Plivazdravlje.info)

Autor Monja

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info