Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

765

PUTA

OD 14.01.2018.

Najčudnije bolesti koje ne može izliječiti ni dr. House

Najčudnije bolesti koje ne može izliječiti ni dr. House
Oboljeli od Cotardove deluzije ili sindroma hodajućeg trupla vjeruju da su mrtvi, raspadaju se ili misle da su ostali bez nekih dijelova tijela
Piše: Ida Borovac  

 

Mogući simptomi sindroma dr. Strangelovea?

Iako ljudi u trenucima stresa često govore da će im “glava eksplodirati”, samo se rijetki doslovno tako osjećaju. Oni zaista čuju glasne zvukove slične eksploziji, za koje im se čine da dolaze iz vlastite glave. Takve “eksplozije” obično se javljaju sat-dva nakon odlaska na spavanje, ali i u budnom stanju. Pritom ne osjećaju fizičku bol, no mogu doživjeti snažne napadaje panike. Medicina ovaj poremećaj naziva sindrom eksplodirajuće glave. Još se pouzdano ne zna njegov uzrok, a mogući krivci su stres i iscrpljenost. Ova rijetka bolest često nestaje sama od sebe što, na žalost, nije slučaj s drugim bolestima koje zvuče kao nešto iz filma strave.

Jedna od njih je i hipertrihoza, koja se neslužbeno naziva sindrom vukodlaka. Nju karakterizira pretjerani rast dlaka - obično na gornjem dijelu tijela, uključujući i lice. Javlja se već u djetinjstvu, zbog čega se oboljeli često nađu na meti zlobnih vršnjaka. U Indiji, gdje je najviše takvih slučajeva, katkad se smatraju utjelovljenjima božanstava. Cijeli niz lijekova, uključujući i laserske operacije, pokazao se neučinkovitim kod hipertrihoze. Srećom, potkraj prošle godine američki znanstvenici ustanovili su da injekcije testosterona značajno pomažu kod dugoročnoga gubitka dlake u oboljelih od hipertrihoze.

Bolesti prate i tehnološki razvoj. Tako oboljeli od Trumanova sindroma vjeruju da netko cijeli njihov život snima kamerom i bez   Televizijski dr. House suočio se je s mnogim od ovih bolesti   njihova znanja ga prikazuje na televiziji. Bolest je naziv dobila po filmu “Trumanov show”, u kojem se ista stvar dogodila Jimu Carreyu.

SINDROM ALISE U ZEMLJI ČUDESA

Oboljelima se predmeti koji ih okružuju čine mnogo manjima (mikropsija) ili većima (makropsija) nego što doista jesu. To je privremeno stanje koje je često povezano s migrenama.

NIKADA NISU OSJETILI BOL
Oni koji pate od urođene neosjetljivosti na bol rađaju se bez osjeta za bol i vrućinu. Mogu se jako ozlijediti jer ne osjećaju što si čine, pa često ne dožive odraslu dob. Zabilježeno je nekoliko stotina oboljelih.

SEKSAJU SE U SNU I ZABORAVLJAJU
Seksomnija je poremećaj sna sličan mjesečarenju koji tjera oboljele da se upuste u seksualnu aktivnost dok spavaju. U snu mogu napastvovati partnera ili druge ljude koji im se nađu u blizini, a ujutro se ničega ne sjećaju.

MISLE DA SU MRTVACI

 


Oboljeli od Cotardove deluzije ili sindroma hodajućeg trupla vjeruju da su mrtvi, raspadaju se ili misle da su ostali bez dijelova tijela. U nekim slučajevima žrtve smatraju da ne postoje.

RUKA IMA SVOJ VLASTITI ŽIVOT

 


Ozljeda mozga za posljedicu može imati i sindrom izvanzemaljske ruke (sindrom dr. Strangelovea). Žrtva osjeća da ne može kontrolirati ruku, koja je u ekstremnim slučajevima pokušava zadaviti dok spava.

ALI JA IMAM SVE OVE BOLESTI!

Sindrom studenta medicine je oblik hipohondrije


Sindrom studenta medicine privremeno je stanje slično hipohondriji. Prema istraživanjima, gotovo 80 posto studenata medicine barem jedanput umisli da boluje od bolesti koju proučava.

>>>FIRENZA I JERUZALEM MOGU IZAZVATI PRIVREMENO LUDILO

www.24sata.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Firenca i Jeruzalem mogu izazvati privremeno ludilo