Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

697

PUTA

Mojoj djeci o cijepljenju – Roditelj odlučuje

Mojoj djeci o cijepljenju – Roditelj odlučuje
Ljubljene moje tri kćeri. Želim vam, vođena svim svojim znanjem i brigom, ispričati zašto ne želim da vas cijepe novim, eksperimentalnim cjepivom. Nije vam baš drago, jer ste mlade i osjećate se besmrtnima. Iako već znate da kovid možete lako preboljeti, govore vam da se cijepite kako biste zaštitile mene, baku i djeda i druge. Nikome ne predstavljate opasnost, bez grižnje savjesti možete biti zdrave.

Ljubljene moje tri kćeri. Želim vam, vođena svim svojim znanjem i brigom, ispričati zašto ne želim da vas cijepe novim, eksperimentalnim cjepivom. Nije vam baš drago, jer ste mlade i osjećate se besmrtnima. Iako već znate da kovid možete lako preboljeti, govore vam da se cijepite kako biste zaštitile mene, baku i djeda i druge.

Nikome ne predstavljate opasnost, bez grižnje savjesti možete biti zdrave.

Photo by willsantt on Pexels.com

Uvijek vam se činilo čudno i pretjerano kad sam vas čuvala od nevidljivih opasnosti. Kad ste bile male i pokušale se oteti iz mog stiska, ja sam vas čvrsto hvatala za ruku da mi ne pobjegnete na cestu. Kolutale ste očima kad sam vam davala upute prilikom prvih samostalnih izlazaka iz kuće. Lovila sam vas kad ste učile voziti bicikl, plivati ili skijati. Nebrojene sam sate provela brinući za vašu sigurnost.

Privijala sam vas k sebi kad ste se ponekad povrijedile ili se razboljele. Vozila sam vas na redovne preglede i cijepljenja k liječniku. Bilo je trenutaka kad sam razmišljala gdje bih vas mogla skriti ili odvesti ako zarati. Za mene kao mamu je najvažnije da ste na svom putu zdrave i sigurne.

U početku epidemije sam vas željela zaštititi od bolesti, no nedavno sam, međutim, utvrdila da vam mjere za sprječavanje bolesti mogu napraviti veću štetu nego sam virus.

Ponuda “konačnog rješenja” u vidu cijepljenja djece i mladih za mene je gotovo zločin. Koja bi majka dozvolila da njenu djecu upotrijebe za eksperiment o kojem zapravo ne znamo ništa? Bile biste sudionice kliničkog pokusa na ljudima. Na stranici ClinicalTrials.gov je opisano ispitivanje tvrtke Pfizer koje se trenutno provodi na ljudima https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728.

U ispitivanju koje se provodi na ljudima i završit će u studenom ove godine, tek će utvrditi tko je odgovarajući kandidat za cjepivo i kakva će biti odgovarajuća količina aktivne tvari u cjepivu. U tom ispitivanju dobit će podatke o SIGURNOSTI, tolerabilnosti i imunogenosti cjepiva. O sigurnosti ne znamo ništa, a mene upravo sigurnost najviše zanima kad se radi o vama, mojoj djeci.

Ne želim da žrtvujete svoje zdravlje za neko imaginarno, hipotetičko zdravlje cijele populacije. Dovoljno su vam lagali da doprinosite čovječanstvu nošenjem maske na otvorenom, za što nema niti jednog empirijskog dokaza. Ako udišete zrak na otvorenom, zbog vas neće umrijeti nitko u domu umirovljenika. Nema empirijskog dokaza da je vaše školovanje na daljinu i potpuno ograničavanje kretanja, druženja i ukidanje vašeg zdravog životnog rasporeda doprinijelo smanjenju smrtnosti Slovenaca. Vaša dobrobit i zdravlje nisu brinuli nikoga osim nas, vaših roditelja. Zato ne želim da sudjelujete u pokusu. Niste brojka. Volim vas i želim vas snažno stisnuti za ruku, kao u vrijeme kad ste mi htjele u igri pobjeći na opasnu cestu. Ne želim sresti nijednu mamu čije je dijete bilo jedno od milijun koje je doživjelo tešku tjelesnu ozljedu zbog eksperimentalnog cjepiva o kojem premalo znamo.

Broj zabilježenih oštećenja nakon cijepljenja je zastrašujuć. EudraVigilance, sustav koji prikuplja i bilježi prijave neželjenih nuspojava lijekova u Europi, je do lipnja 2021. imao zabilježen 1,5 milijun oštećenja nakon cijepljenja i 15.472 smrti. Ne odnosi se to samo na tromboze i embolije, već na oštećenja svih organskih sustava.

Nova cjepiva koja bi nas navodno trebala zaštititi od težih oblika bolesti, temelje se na proizvodnji spike proteina. Spike protein kojeg proizvode naše stanice nakon unosa zapisa u obliku RNK ili DNK u cjepivu, veže se na ACE2 receptore u raznim organima našeg organizma i može izazvati poremećaj hemostaze https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8069989/.

U stručnoj literaturi opisan je veliki broj pojava krvnih ugrušaka nakon cijepljenja. U časopisu New England Journal of Medicine opisano je 39 slučajeva žena mlađih od 50 godina koje su doživjele teške komplikacije nakon cijepljenja, pojave krvnih ugrušaka na neuobičajenim mjestima: tromboza venskog sinusa u mozgu, tromboza portalne vene, splahničnih ili hepatičnih vena, tromboze arterija ili plućne embolije https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8063912/.

Istraživanje iz Austrije opisuje 11 slučajeva prethodno zdravih ljudi koji su doživjeli trombozu 5 do 16 dana nakon cijepljenja. Od toga je 9 žena bilo u reproduktivnoj dobi. Prevladavala je tromboza venskog sinusa u mozgu, a bilo je i tromboze splahničnih vena, plućne embolije, dok je jedna pacijentica umrla odmah zbog krvarenja u mozgu. Ukupno je nakon cijepljenja umrlo 6 pacijentica https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8095372/.

Našla sam i istraživanje u kojem je 8 mlađih osoba nakon cijepljenja protiv SARS CoV 2 oboljelo od teške upale srčanog mišića https://www.ahajournals.org/doi/pdf/10.1161/CIRCULATIONAHA.121.055913?download=rue&.

Mi u Sloveniji smo čuli i za slučaj mlade, zdrave žene iz Bruslja koja je umrla nakon cijepljenja.

Ne želim da budete među slučajevima koji su objavljeni u tim radovima. Iako su brojevi komplikacija relativno mali, za mene bi to bila stopostotna katastrofa koju ne želim. Za mene je jedno ljudsko biće cijeli moj svijet. Statistika me ne može umiriti, meni je jedan na dva milijuna SVE!

Prije nekog vremena, kad su započeli s cijepljenjem mladih žena vaše dobi, prvi put sam se susrela s teškom posljedicom cijepljenja kod jedne svoje pacijentice. Nakon cijepljenja je došlo do komplikacije koja je zahtijevala hospitalizaciju (liječenje u bolnici). Zaključili su da je žena u to vrijeme uzimala hormonsku kontracepciju pa su je uputili natrag k meni u ginekološku ambulantu. Mislili su da je tegoba posljedica hormonskih tableta.

Od tada nadalje sam, kad god je bilo moguće, nakon cijepljenja svojim pacijenticama u laboratoriju pregledavala d-dimer kako bih raspoznala one koje su u većoj opasnosti od krvnih ugrušaka nakon cijepljenja https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0735109717397590?via%3Dihub).

Vrijednosti d-dimera u krvi je lako dostupan, brzi pokazatelj trombogene aktivnosti u žilama. D-dimer je znak aktivacije trombocita, koagulacije i fibrinolize https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/ijlh.12665.

U našoj smo ambulanti pratili vrijednosti d-dimera kod osoba koje su se cijepile novim cjepivima. Uočili smo statistički značajan porast d-dimera kod cijepljenih pojedinaca u usporedbi s onima koji su preboljeli ili sa zdravim, necijepljenim pojedincima.

Ako je vrijednost d-dimera povećana, odnosno viša od referentnih vrijednosti, znači da je povećana aktivnost trombocita i drugih čimbenika koagulacije krvi u žilama. D-dimer je produkt razgradnje krvnih ugrušaka. Ako je koncentracija d-dimera visoka, možemo zaključiti da krvni ugrušci nastaju u većoj mjeri od normalne koja je potrebna za održavanje hemostaze u tijelu.

Pri bolesti COVID-19 vrijednost izmjerenog d-dimera pokazala se kao važan prediktor za teži tijek bolesti https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7323352/pdf/JTH-9999-na.pdf.

Sad već znamo da je komplikacija te bolesti koagulopatija koju uzrokuje vezivanje spike proteina na ACE2 receptor, bilo gdje u organizmu.

Obdukcije umrlih od COVIDA-19 opisuju pojavu mikrotromboza u plućima, dušniku, srcu, bubrezima i jetrima, plućne embolije, infarkte miokarda i vaskulitise. Istraživanje objavljeno u travnju 2021. otkriva pojavu tromboza unatoč uzimanju antikoagulantne terapije https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8089413/.

Ako spike protein virusa svojim vezivanjem na ACE2 receptor prouzroči kaskadu reakcija koje dovode do mikrotromboza, tromboza i embolija u organizmu, jednako tako u tijelu proizvedeni spike protein nakon cijepljenja može izazvati sličnu reakciju.

Preduvjet za opću reakciju organizma na stvoreni spike protein je da cjepivo ne ostane na mjestu uboda ili u pripadajućim limfnim čvorovima. Nanočestice iz cjepiva ne ostaju u mišiću ramena, niti samo u limfnom čvoru, već se proširuju po svim žilama i organima u tijelu https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciab465/6279075.

Pokusi na životinjama dokazali su da spike protein probija i u mozak i ondje može oštetiti živce https://www.nature.com/articles/s41593-020-00771-8.

Spike protein nije nedužna bjelančevina koja izazove imunosnu reakciju pa se nakon toga rastopi poput pahuljice. Bilo da se radi o spike proteinu iz virusa ili o spike proteinu koji nastane u tijelu nakon cijepljenja, ta NEnedužna bjelančevina nađe svoje mjesto za povezivanje i izazove niz tegoba. Mjesto vezivanja za spike protein je ACE2 receptor. ACE2 receptori se nalaze posvuda u tijelu, u raznim organima, nalaze se na endotelu žila (unutarnja obloga žile), na trombocitima (krvna tjelešca koje se lijepe da spriječe krvarenje), na svim dobro prokrvljenim organima, jetrima, crijevima, plućima, srcu, maternici, jajnicima, testisima, čak i na posteljici ploda u trudnica https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7717150/pdf/ioaa211.pdfhttps://portlandpress.com/clinsci/article-abstract/134/22/2929/226965/Angiotensin-converting-enzyme-2-ACE2-angiotensin-1?redirectedFrom=fulltext.

Kad se spike protein veže za receptor ACE2 bilo gdje u tijelu, on usporava kemijske procese koje bi stanica morala obavljati. Ako se spike protein veže na endotelnu stanicu u žili, ta gubi dio svoje prvotne funkcije. Vjerojatno jednako vrijedi za gotovo svaku stanicu koja ima ACE2 receptor na svojoj površini https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902.

U velikoj sam dilemi također i kako bih kod pacijentica spriječila neželjene učinke cijepljenja, kod onih kojima sam izmjerila visoke koncentracije d-dimera u krvi. Dosad je poznato da su se duboke venske tromboze i embolije sprječavale antikoagulantnom terapijom. A tromboze nakon cijepljenja ili bolesti COVID-19 nisu posljedica samo Virchowe trijade: zastoj krvi, hiperkoagubilnost krvi i oštećenja endotela, već je dokazano da nastanku tromba uvelike doprinosi upala. Bijela krvna tjelešca (neutrofili, monociti) reagiraju s trombocitima i unutarnjim slojem žile (endotelom) i imaju jednaku ulogu pri stvaranju krvnog ugruška. Antikoagulantna terapija za sprječavanje nastanka krvnih ugrušaka utječe na faktore koagulacije, ali ne utječe na upalu. Pri etiologiji nastanka tromba zbog upalnih procesa u tijelu (zaraza, cijepljenje) antikoangulantnom terapijom ne možemo uvijek i svuda spriječiti trombotične događaje. Antikoagulantnom terapijom pritom možemo uzrokovati krvarenje.

Upala koja je rani odgovor imunosnog sutava na zarazu, povredu ili štetno okruženje, uzrokuje nastanak krvnih ugrušaka. Bijela krvna tjelešca reagiraju s trombocitima i stijenkom žile pa endoteli u žilama gube svoja antitrombotična svojstva. Stoga pri bolesti COVID-19 kao i pri reakciji na cijepljenje ključnu ulogu pri nastanku krvnih ugrušaka ima upala, a ne Virchowa trijada.

https://www.ahajournals.org/doi/epub/10.1161/CIRCRESAHA.121.318225)

U slučaju zaraze SARS-COV2 virusom i trombotičnih komplikacija nakon cijepljenja ne radi se o poznatoj uzročnoj povezanosti Virchowe trijade s nastankom tromba, već o intenzivnom upalnom odgovoru žila na toksični spike protein.

Suprotno entuzijazmu mojih kolega koji bezrezervno promiču cijepljenje i ozbiljne vrućice smatraju pozitivnim reakcijama na cjepivo, medicina utemeljena na dokazima kaže da teške upalne reakcije štete tijelu. Groznica koju ljudi imaju nakon cijepljenja nije ništa drugo nego sistemski upalni odgovor organizma na injektiranu tvar. Što je veći imunosni odgovor, veća je upala i prije se mogu očekivati ​​vaskularne komplikacije, a ne obrnuto. S obzirom na to da je velika većina vaših vršnjaka bez problema preboljela COVID-19, ne razumijem zašto bih vas izlagala opasnosti. Vaš imunosni sustav lako se nosi s prirodnom zarazom.

U navedenoj skupini oporavljenih od COVIDA-19 nisam niti kod jedne osobe izmjerila povišen d-dimer u svojim laboratorijskim testiranjima. Međutim, u skupini cijepljenih je kod 90 % testiranih d-dimer bio viši od gornje granice referentnih vrijednosti. Voljela bih vam reći da ćemo znati savladati upale nakon cijepljenja kao i tromboze, embolije, alergijske reakcije, a postoji još cijeli niz drugih komplikacija nakon cijepljenja. Logično je da dolazi do autoimunih reakcija. Imunosni sustav koji nas štiti od virusa je u svojoj osnovi „samonapadajući“. Napada našu vlastitu stanicu koja sadrži strane bjelančevine i uništava ju. Ukoliko otkrije u stanici spike protein, želi ju uništiti.

Ovih dana sam dobila psimo od svojih prijatelja kojima je sin nakon cijepljenja doživio tešku autoimunosnu reakciju. Dvadesetogodišnji mladić, zdrav, atleta, nakon mature se je zbog ljetnog posla cijepio novim, eksperimentalnim cjepivom. Četrnaest dana nakon cijepljenja N.L. iz Ljubljane je najprije oslijepio. Primljen je na oftalmološku kliniku. Stanje mu se je naglo pogoršavalo nizom neuroloških simptoma. Postao je nepokretan, a njegovo tijelo trenutno ne može obavljati osnovne funkcije, zadržavanje stolice i vode. Tako teška nesreća zdravog, mladog čovjeka ne može biti nikom na veselje, niti njegovim roditeljima, niti djedovima i bakama za koje se žrtvovao. Za mene je kriv svatko tko tu nesreću vidi, zna za nju, ali i dalje nagovara djecu na cijepljenje. To ne bi smio prešutjeti ni tolerirati nijedan čovjek, a pogotovo ne liječnik.

O autorici:

Sabina Senčar diplomirala je 1996. godine na Medicinskom fakultetu u Ljubljani. Specijalistica je ginekologije i porodništva. Uz licencu za rad u ginekologiji i opstetriciji, ima i licencu za rad u općoj medicini. Do veljače 2012. bila je zaposlena na Ginekološkoj klinici UKC-a u Ljubljani. Budući da voli ljude više od same medicine, puno iskustva i ideja dobiva od žena oko sebe, tri kćeri, majke, sestre, nećakinja i dva najvažnija muškarca, oca i supruga. Zajedno s prijateljicom i kolegicom Urškom Bizjak Ogrinc odlučila je 2012. godine krenuti svojim putem. Nakon studija u inozemstvu, u Sloveniju su donijele potpuno novu metodu laserskog liječenja u ginekologiji. Uz brigu o vlastitom obrazovanju, dr. Senčar i kolegica organiziraju i obuku stranih i slovenskih liječnika iz područja laserske termoterapije u ginekologiji.

Odnedavno je i članica Inicijative slovenskih liječnika (Iniciativa slovenskih zdravnikov) koju, prema njihovim riječima, čine liječnici koji žele očuvati ugled svog poziva na visokoj etičnoj razini, sukladno s Kodeksom liječničke etike te Helsinškom i Ženevskom deklaracijom.

Prijevod sa slovenskog: Suzana Peša Vučković

Preuzeto s: https://www.slovenskizdravniki.si/mojim-otrokom-o-cepljenju/

https://www.roditeljodlucuje.hr/mojoj-djeci-o-cijepljenju/

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info