Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

367

PUTA

OD 14.01.2018.

Jeftini internetski gerilci obavljaju prljavi posao!

HDZ ima oko 40, a SDP 30 ljudi, uglavnom pripadnika stranačke mladeži, koji na internetu podižu rejting strankama lažirajući web-ankete i ratujući na forumima diskreditirajući protivničke političare.
Danju i noću, za nekoliko stotina kuna dnevnice, nevidljivi vojnici partije kontroliraju internetske forume i komentare te lažiraju web-ankete. Osim novca, osiguran im je i bolji status u stranci.

Riječ je uglavnom o pripadnicima stranačke mladeži, koji "volontiraju" u pauzama predavanja. Iako prevlada mišljenje da veći dio posla odrađuju iz svojih domova, dobro upućeni kažu da aktivisti posao uglavnom obavljaju u stranačkim call-centrima.

"Kao i svaki drugi angažman, internetski aktivizam donosi nam političke bodove. Pazimo da se našu stranku nigdje ne pljuje. Ako je potrebno, na stranicu s anketom postavimo skriptu koja će svakih par minuta sama glasati za našu stranku. To je super. Lakše nego da to učinimo ručno", otkrio je Globusu jedan od stranačkih ljudi koji vodi brigu da se stranka i njeni šefovi ne okalja na internetu.

U gerilsku kampanju sa srcem


Za sitne pare rade se prljavi, ponekad zahtjevni poslovi. Tako, ako treba, internetski gerilci ručno brišu cookieje i nanovo se ulogiravaju u sustav kako bi administrator, koji je postavio anketu, svaki put vidio drugu IP adresu s koje stiže novi glas.

Stručnjaci objašnjavaju da je bitno regrutirati ljude koji će u gerilsku kampanju ući sa srcem i kojima je ta politička opcija bliska.

PR ekspert Krešimir Macan kaže da je prednost internetske kampanje što je jeftinija. "Treba samo računalo i klinac koji će se s guštom upustiti u pametnu raspravu na nekom od internetskih foruma", kaže Macan.

Smatra da će u aktualnoj predsjedničkoj kampanji veću ulogu od foruma i anketa na internetu imati Google, preko kojeg će se o kandidatima pokušati iskonstruirati što bolja slika.

Ključan je Google


"To znači da netko tko u Google upiše ime predsjedničkog kandidata, mora listati do pete, ili čak šeste ponuđene stranice kako bi pronašao neki negativan tekst", objašnjava Macan.

Ako se uspoređuju internetske snage dviju najjačih hrvatskih političkih stranaka, Macan kaže da je SDP u prednosti jer su to pokazali još na izborima 2007. Također, kaže da su puno ranije od HDZ-a uvidjeli prednosti i nužnost takvih kampanja. Danas su prisutni na forumima, ali i na Facebooku gdje imaju puno više grupa i članova od HDZ-a.

Macan kaže da internetska gerila više od svega obožava prepucavanja na forumima, ali da to pretjerano neće utjecati na rezultate izbora. Zaključuje da su stranke shvatile važnost interneta te da više ništa ne prepuštaju slučaju.

18.11.2009.

www.net.hr/vijesti


 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    L.P.

    16.05.2024. 16:58h
  • Član bglavacbglavac

    Pozdrav dragim povratnicima. Lp

    16.05.2024. 08:14h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    Svuda pođi - Magicusu dođi.

    14.05.2024. 22:42h
  • Član vanessavanessa

    .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥ Lp dragi moji Magicusi uvijek je lijepo vratiti se

    14.05.2024. 16:40h
  • Član bglavacbglavac

    Drage mame, sretan vam vaš dan . Neka vas partneri i djeca vole najviše na svijetu. Sretne mi bile drage mame. LP

    12.05.2024. 07:57h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info