Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magdalena13

Upisao:

magdalena13

OBJAVLJENO:

PROČITANO

478

PUTA

OD 14.01.2018.

Fratar osuđen zbog bluda i osumnjičen za herezu

Fratar osuđen zbog bluda i osumnjičen za herezu
RIM, ZAGREB - Teška kazna interdikta i crkvenog zatvora, izrečena hercegovačkom franjevcu fra Tomislavu Vlašiću (66), svojedobnome duhovnom ocu međugorskih vidjelaca, protumačena je u nekim evropskim glasilima kao Papin napad na Međugorje, odnosno kao Papina zabrana Međugorja.

 Pišu: Inoslav Bešker, Darko Pavičić
Foto: Denis Jerković/Cropix, www.medjugorje.org

www.jutarnji.hr

Nekadašnjeg promotora i samozvanoga duhovnog vođu međugorskih vidjelaca Kongregacija za nauk vjere udarila je iterdiktom i crkvenim zatvorom osumnjičivši ga za krivovjerje, raskol, i sablažnjive bludne čini opterećene mističnim motivacijama

RIM, ZAGREB - Teška kazna interdikta i crkvenog zatvora, izrečena hercegovačkom franjevcu fra Tomislavu Vlašiću (66), svojedobnome duhovnom ocu međugorskih vidjelaca, protumačena je u nekim evropskim glasilima kao Papin napad na Međugorje, odnosno kao Papina zabrana Međugorja.

U mjeri, kako je obznanjena na internetskim stranicama
Biskupije mostarsko-duvanjske, nema riječi o papi Benediktu XVI., dok se međugorski fenomen spominje samo u kontekstu - ali nema sumnje da je posrijedi egzemplarna gesta same Svete Stolice protiv jednoga od najistaknutijih promotora i animatora međugorskog fenomena, utemeljitelja udruge “Kraljice Mira, potpuno tvoji - po Mariji k Isusu”. On je osumnjičen “zbog krivovjerja i raskola kao i zbog sablažnjivih čina contra sextum (protiv šeste zapovijedi Božje: ne sagriješi bludno), opterećenih mističnim motivacijama“. Ta se mjera može čitati i kao početak obračuna Svete Stolice s fenomenom Međugorja.

Vlašić je kažnjen “zbog širenja sumnjivih naukâ, manipulacije savjestima, sumnjiva misticizma, neposluha zakonito izdanim naredbama te zbog okrivljivanja contra sextum”, dok će se još dodatno ispitati je li krivovjernik.

O. Vlašić je, naime, kažnjen da mora boraviti u jednoj od franjevačkih kuća u Lombardiji, da ne smije imati ikakav odnos s udrugom “Kraljice mira…“ i njezinim članovima, da ne smije obaviti nikakav pravni posao, ni građanski ni kanonski, bez izričite pismene dozvole generala Reda za svaki pojedinačni čin, da mora proći cijeli redoslijed (iter) teološko-duhovne izobrazbe i zatim polagati ispovijed vjere (da se utvrdi je li heretik), a i to tek pošto odobri Kongregacija, te mu je zabranjeno dušobrižništvo, propovijedanje, ispovijedanje drugih, kao i bilo kakav javni istup. Biskup je baš zato morao obavijestiti vjernike u Hercegovini o kazni. Vlašiću je zaprijećeno da će biti kažnjen još strože, pa i izopćenjem, ne pokori li se kazni.

Vlašića je u siječnju kaznila Kongregacija za nauk vjere, kaznu su potpisali prefekt i tajnik kongregacije, kardinal William Levada i nadbiskup Angelo Amato; dekret o kazni uručen mu je u veljači u Generalnoj kuriji Reda manje braće (OFM) u Rimu a supotpisao ga je i generalni ministar toga franjevačkog reda o. fra José Rodríguez Carballo koji mora provesti izvršenje kazne; u svibnju je Kongregacija pismom obavijestila biskupa mostarsko-duvanjskoga Ratka Perića o kazni; biskup Perić je zadnjeg dana prošlog mjeseca o tome obavijestio biskupijsku zajednicu.

IKA je u ponedjeljak objavila i priopćenje mostarskoga
Biskupskog ordinarijata koje je potpisao kancelar don Ante Luburić. U njemu se o fra Tomi Vlašiću govori kao o sumnjivu karizmatiku, svećeniku koji je kroz navodna viđenja u Rimu najavio međugorska ukazanja, koga je prethodni mostarsko-duvanjski biskup don Pave Žanić ocijenio “mistifikatorom i karizmatičkim magom“.

Tko je saveznik Sotone?

Prema netom objavljenim dokumentima, upravo je fra Tomo Vlašić iza teza da je Sotona djelovao kroz mostarskog biskupa. U priopćenju Ordinarijata uzvraća se ravnom mjerom: tvrdi se da je sam “o. Vlašić - prema vjerodostojnoj dokumentaciji iz njegove udruge - izazivao zle sile u Međugorju, zbog čega su njegovi čini otežani mističnim motivacijama“.
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Je li Vlašić izmislio Međugorje?