Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član anchy

Upisao:

anchy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

753

PUTA

OD 14.01.2018.

FENG SHUI

FENG SHUI
Danas se fengh shui primjenjuje u različitim okruženjima i kulturama, a osim samih majstora feng shuija, istraživali su ga i ugledni filozofi i znanstvenici, stoga uopće ne čudi što je u njegovovoj dugoj povijesti bilo puno promjena, a razvili su se i njegovi različiti sustavi. Zanimljivo je da se neki od njih doimaju međusobno proturječnima, što može izazvati zbrku, pa se preporuča proučavati samo jedan stil.

Zašto savjete potražiti u metodama Feng shuia

http://klik.vecernji.hr/art/46353

 

 

 

 
Objavljeno:   11.8.2008 11:55:57
Autor:  Petra Smoljak
 
Feng-shui.jpg
 
Bilo da uređujete/kupujete stan ili ste jednostavno željni promjena u svom životnom prostoru, želite li mu dodati novu dimenziju (zdravlje ili uspjeh u ljubavnom životu...) feng shui metode su pravo rješenje za vas. Nastao u Kini prije više od četiri tisuće godina Feng shui na cijelom istoku ima dugu povijest. Na jednostavan i zanimljiv način o tom umijeću piše i Simonn Brown u knjizi „Praktični Feng shui“ iz kojeg vam donosimo sve što trebate znati kako bi upotpunili svoj dom.

Prevedeno na hrvatski, Feng Shui znači „vjetar i voda“, a označava umijeće uređenja doma koje pomaže da čovjek na što lakši način postigne uspjeh, zdravlje i sreću. Naime, postoji shvaćanje da „duh“ ili ozračje mjesta utječe na naše zdravlje, pa se iz toga razvio feng shui, odnosno složen, ali usklađen sustav teorije i prakse koji obuhvaća gotovo sve aspekte ljudskog života. Osnovna pretpostavka feng shuija glasi da cjelokupno naše okružje, sve do najsitnijih pojedinosti pokućstva i ukrasa, može pridonijeti uspjehu u životu i radu ili se pak okrenuti protiv nas. Također doznajemo da dom uređen po „zakonima“ ovog nevjerojatnog umijeća pomaže u mnogim aspektima života, a neki od njih su pomoć kod boljeg spavanja, boljeg zdravlja, pojačavanja motivacije, zaposlenja, trudnoće, aktivnijeg spolonog života, slave i poštovanja, ljubavi i drugo.

Danas se fengh shui primjenjuje u različitim okruženjima i kulturama, a osim samih majstora feng shuija, istraživali su ga i ugledni filozofi i znanstvenici, stoga uopće ne čudi što je u njegovovoj dugoj povijesti bilo puno promjena, a razvili su se i njegovi različiti sustavi. Zanimljivo je da se neki od njih doimaju međusobno proturječnima, što može izazvati zbrku, pa se preporuča proučavati samo jedan stil.

Na Zapadu su popularna četiri stila, odnosno četiri škole feng shuija kojima je zajednička većina elemenata poput načela gibanja energije, jing i jang, pet elemenata i osam trigrama, dok se razlike odnose na način njihove primjene. Ti sustavi povezani su s istočnjačkim astrološkim sustavom, poznatim pod imenom devet ki.

Škola pod nazivom „Metoda kompasa“ temelji se na zamisli da svaki od osam smjerova kompasa ima karakterističnu vrstu energije. Kompas određuje smjerove u domu ili prostoriji, a utjecaj pojedinih značajki doma procijenjuje se na temmelju njihove udaljenosti od središta. Koristi se i astrologija devet ki, za razumijevannje utjecaja vremena useljenja u dom i njegova smjera te za određivanje idealnog trenutka za promjene, a određen utjecaj imaju i osobne astrološke devet ki karte stanara.

U metodi osam kuća pročelje kuće i njezina orijentacija na kompasu određuju narav osam segmenata ili „kuća“ unutar zgrade. Astrološke devet ki karte stanara otkrivaju prikladnost svakog segmenta za svakog pojedinca, i u idealnom slučaju, prema njima se određuje gdje će tkko spavati, raditii ili provoditi najveći dio vremena.

„Metoda leteće zvijezde“ služi se kompasom ispred zgrade kako bi se usmjerila njezina natallna karta, na osnovi datuma izgradnje. Procjenjuje se utjecaj svojstava zgrade i okoliša na natalnu kartu i tako se doznaju vjerojatni problemi u sljedećim godinama. „Formalna škola“ nastala je u planinskim područjima i služi se, piše Brown, procjenom oblika okolnoga krajolika i ulaza u zgradu kako bi se odredio način na koji energija teče nju.

Svakako j važno nagllasiti, ukoliko se primhvatite posla i pokušate promijeniti svoj životni prostor po metodama ovog nevjerojatnog umijeća, ne očekujte, kaže Brown, da ono bude rješenje svih vaših problema, jer feng shui je samo jedan od mnogih utjecaja na vaš život. Na naš život također mogu utjecati i ostali čimbennici poput prehrane, obiteljske situacije i opće životno iskustvo.
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info