Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

664

PUTA

OD 14.01.2018.

FARMA - ‘Ti razmaženci loše glume nas selake’

FARMA - ‘Ti razmaženci loše glume nas selake’
Išli smo na mje­sto do­ga­đa­ja uvje­ri­ti se što pra­vi far­me­ri mi­sle o svo­jim glu­mlje­nim ina­či­ca­ma. Na sa­mu far­mu No­ve TV u Li­pov­cu Lonj­skom kraj Kloštar Iva­ni­ća zbog ve­li­kog osi­gu­ra­nja ne mo­že se pri­ći.

Nedjeljni jutarnji

http://www.jutarnji.hr/nedjeljni_jutarnji/clanak/art-2008,5,18,,119942.jl


‘Ti razmaženci loše glume nas selake’

Piše: Anri Paravić

 

Sto­ti­njak me­ta­ra zra­čne li­ni­je od Far­me No­ve TV ži­ve se­lja­ci ko­ji pra­te i ko­men­ti­ra­ju što ra­de nji­ho­ve glu­mlje­ne ina­či­ce u reality showu. 'Ta gospodska djeca pod mojom su paskom postala pravi seljaci', tvrdi mentor Joža Tučko

ZAGREB - Ci­je­li mo­sla­va­čki kraj s ek­sta­zom pra­ti sva­ku se­kun­du me­ga­po­pu­lar­nog reality showa No­ve TV ko­ji se sni­ma kod  njih. Sta­no­vni­ci se uži­vlja­va­ju u li­ko­ve svo­jih fa­vo­ri­ta i pri­sje­ća­ju se da su oni to isto ra­di­li do pri­je ne­ko­li­ko go­di­na ka­da su ži­vje­li u sli­čnim uvje­ti­ma kao da­našnji “far­me­ri”.

Do kra­ja showa osta­la su još sa­mo tri tje­dna, a za gla­vnu na­gra­du još su u igri
Alan Ma­ca­nić Svi­zac, Ne­no Pa­vin­čić, Ra­fa­el Dro­pu­lić Ra­fo, Je­le­na Uro­ka­lo, Iva­na Ma­rić i Dvi­na Me­ler.

Išli smo na mje­sto do­ga­đa­ja uvje­ri­ti se što pra­vi far­me­ri mi­sle o svo­jim glu­mlje­nim ina­či­ca­ma. Na sa­mu far­mu No­ve TV u Li­pov­cu Lonj­skom kraj Kloštar Iva­ni­ća zbog ve­li­kog osi­gu­ra­nja ne mo­že se pri­ći.

Po­kraj Li­pov­ca Lonj­skog na­la­zi se se­lo Šća­po­vac u ko­je­mu ži­vi i ra­di Jo­sip Tu­čko­rić, po­pu­lar­ni Jo­ža, men­tor far­me­ri­ma. Na go­le­mom ima­nju sa sto­ti­njak ko­nja i kra­va za­te­kli smo Jo­ži­nu su­pru­gu Li­di­ju ko­ja je upra­vo ti­ma­ri­la ko­nje i či­sti­la konj­sku ba­le­gu.

- Vrag mu zel sre­ću, dok ja tu rin­tam dan i noć, on ta­mo vi­si po onim dje­voj­či­ca­ma i ve­li­ka je TV zvi­je­zda - kroz šalu je re­kla Li­di­ja ko­ja sve vri­je­me ra­zgo­vo­ra s na­ma ni­je pre­sta­ja­la ra­di­ti. U po­slu je je­di­no ome­ta­ju broj­ni te­le­fon­ski po­zi­vi zna­nih i ne­zna­nih lju­di ko­je­za­ni­ma što će se u Far­mi slje­de­će do­go­di­ti. Emi­si­ju ja­ko vo­li ia­ko je svje­sna da je u njoj mno­go to­ga na­mješte­no.

Vrijednosti hrvatskog sela
Apsurd: Pas na Farmi, odnosno njegov vlasnik, zaradi 300 kuna dnevno, a pravi seljaci koji žive u susjednom selu zarade 600 kuna mjesečno od dvije krave koje daju 600 litara mlijeka

- Sve je sni­mlje­no da izgle­da kao da to sa­mi ra­de, ali ve­ći­na ozbilj­nih stva­ri za njih je na­pra­vio ne­tko dru­gi, npr. svi­nju je za­klao moj sin, a vo­da za šure­nje svi­nje mo­ra­la se za­gri­ja­va­ti više pu­ta da bi se ‘farmeri’ mo­gli pra­vil­no sli­ka­ti uz nju. Da im se ne do­no­si hra­na izva­na, ni­sam si­gur­na ko­li­ko bi izdr­ža­li, a sve što im je u vr­tu ot­pri­je bi­lo za­sa­đe­no po­je­le su im ži­vo­ti­nje ko­je ni­su zna­li ču­va­ti. Je­di­no me izne­na­di­la Je­le­na ko­ja je ja­ko do­bro mu­zla kra­vu. Ko­li­ko god svi oni bi­li sim­pa­ti­čni, ni­kog ne bih htje­la na svom go­spo­dar­stvu. Mo­je tro­je dje­ce na­por­no ra­di, sin mi se di­že u če­ti­ri uju­tro i odla­zi na po­sao me­sa­ra, vra­ća se u dva i on­da sje­da na tra­ktor i ra­di do na­ve­čer, evo sa­mo ju­čer po­ko­sio pet ra­li - ka­že za­po­sle­na Li­di­ja ko­ja je kao svog fa­vo­ri­ta ipak ista­knu­la Ra­fu i mi­sli da bi ga mo­gla pri­pi­to­mi­ti na svom go­spo­dar­stvu.

Li­di­jin su­prug Jo­sip Tu­čko­rić Jo­ža bio je, što je ra­zu­mlji­vo, su­zdr­ža­ni­ji u izja­va­ma. Pre­ma nje­go­vu mišlje­nju, show je po­u­čan jer dje­ci u gra­du po­ka­zu­je pra­ve vri­je­dno­sti hr­vat­skog se­la.

Hana bila najvrednija
- Sva hra­na ide pre­ko me­ne i otvo­re­no mo­gu re­ći da im ništa po­se­bno ne do­ne­sem, ma­lo brašna, šeće­ra, ka­ve a htio sam im do­ni­je­ti i ma­lo više vin­če­ka da se lju­di ra­spo­lo­že, ali mi iz pro­du­kci­je to ni­su do­pu­sti­li - ka­že Jo­ža i de­man­ti­ra su­pru­gu u to­me da im se do­no­si pu­no hra­ne.


Ta gospodska djeca pod mojom su paskom postala pravi seljaci (Mentor Joža Tučkorić)
-
 
 
U ovoj se emi­si­ji mo­že vi­dje­ti ka­ko se mla­di i ra­zma­že­ni lju­di u kra­tkom ro­ku mo­gu sna­ći u uvje­ti­ma na ko­je ni­su na­vi­kli. To su sve go­spod­ska dje­ca ko­ji­ma je sve uvi­jek bi­lo ser­vi­ra­no, a sa­da su pod mo­jom pa­skom po­sta­li pra­vi se­lje­ci i vra­ti­li se svo­jim ko­ri­je­ni­ma - ka­že Jo­ža ko­je­mu je izu­ze­tno žao što je izba­če­na Ha­na, za ko­ju sma­tra da je bi­la naj­bo­lja i naj­vre­dni­ja na Far­mi.

- Tu se ra­di­lo o či­stim kla­no­vi­ma i osta­li ‘farmeri’ su je izba­ci­li zbog kon­ku­ren­ci­je ia­ko se ona naj­bo­lje dr­ža­la u onih par da­na ka­da se ozbilj­no gla­do­va­lo. Lu­pi­na su izba­ci­li jer je mi­slio pre­o­zbilj­no i uži­vio se u ulo­gu Ga­zde i svi­ma je na­me­tnuo te­ror - ka­že Jo­ža ko­ji je po­no­san na svo­ju ulo­gu na Far­mi ia­ko mu ovo ni­je pr­vi put da su­dje­lu­je u ve­li­kim pro­je­kti­ma. Glu­mio je u “Če­tve­ro­re­du” i “Du­goj mra­čnoj no­ći”.

Sto­ti­njak me­ta­ra zra­čne li­nje od Far­me No­ve TV na­la­zi se pra­va far­ma u ko­joj ži­ve Ma­ra i Zvo­ni­mir Ko­žić, sa svo­je dvo­je ma­le dje­ce i bo­le­snom sta­rom ba­kom.

Ko­ži­će­vi ži­ve u sli­čnim uvje­ti­ma kao i glu­mlje­ni far­me­ri, ne­ma­ju te­ku­ću vo­du, nu­ždu oba­vlja­ju u polj­skom ču­čav­cu, a hra­ne se isklju­či­vo pro­i­zvo­di­ma ko­ji sa­mi uzgo­je. Je­di­ni izvor pri­ho­da je mi­zer­na mi­ro­vi­na Zvo­ni­mi­ro­ve ma­me, ko­ju je na­sli­je­di­la od po­koj­nog su­pru­ga ko­ji je ra­dio kao me­sar na far­mi svi­nja u Se­sve­ta­ma.

- Na­kon 24 go­di­ne ra­dnog sta­ža u po­du­ze­ću Cro­a­tia ba­te­ri­je do­bio sam otkaz i ot­pre­mni­nu od 16.800 ku­na. S tim sam nov­cem ku­pio ko­ze, svi­nje  i ko­koši ko­je su da­nas te­melj za naše pre­ži­vlja­va­nje - ka­že Zvo­ni­mir, ko­ji sa su­pru­gom ta­ko­đer re­do­vi­to pra­ti Far­mu.

- Ti ra­zma­žen­ci sa­mo glu­me nas se­lja­ke, a on­da će se svi za­je­dno po­sli­je šali­ti na naš ra­čun - ka­že Zvo­ni­mir ko­je­mu je po­se­bno kri­vo što pas na Far­mi za­ra­đu­je tri­sto ku­na dne­vno, tri pu­ta više ne­go što ci­je­la nje­go­va obi­telj po­troši na dan ia­ko on i su­pru­ga ra­de na ima­nju od ju­tra do mra­ka. Zvo­ni­mi­ro­va su­pru­ga Ma­ra ni­je bi­la ta­ko oštra kad je ri­ječ o Far­mi ko­ju ni­ka­da ne pro­pušta.

Sirotinja nikoga ne zanima
- Svi su mi oni ja­ko li­je­pi i do­bri, naj­više mi se svi­đa Ra­fo, i vo­lje­la bih da mi baš on po­ma­že u sva­ko­dne­vnom ra­du u po­lju  - re­kla je Ma­ra dok ju je Zvo­ni­mir mr­ko po­gle­da­vao. No, ia­ko vo­li sve ju­na­ke Far­me svje­sna je da oni sa­mo glu­me da su se­lja­ci i, da se na­đu u ko­ži u ko­joj je ona sa­da, ne bi pre­ži­vje­li ni tje­dan da­na.

- Nji­ma je sve to za­ba­va i tje­dno do­bi­va­ju po dvi­je ti­su­će eu­ra. Mi smo si­ro­ti­nja i ta­kvi će­mo osta­ti. I znam da naš ži­vot ni­tko ne bi htio gle­da­ti na te­le­vi­zi­ji jer bi ih to ra­stu­ži­lo, a to lju­di ne vo­le - ka­že Ma­ra ko­ja se na­da da će zbog svo­je dje­ce, Iva­ne (3) i Iva­na (2),  do­bi­ti sa­ni­tar­ni čvor što im je opći­na ne­da­vno obe­ća­la.


Bez pomoći bi umrli od gladi

“Sve je snimljeno da izgleda kao da to oni sami rade, ali većinu ozbiljnih stvari za njih je napravio netko drugi”, kaže Lidija Tučkorić, supruga Jože kojeg je Nova TV?angažirala kao mentora poznatima na Farmi. “Na primjer, svinju je zaklao moj sin, a voda za šurenje svinje morala se zagrijavati više puta kako bi se ‘farmeri’ mogli pravilno slikati uz nju. Da im se ne donosi hrana izvana, nisam sigurna koliko bi izdržali, a sve što im je u vrtu od prije bilo zasađeno pojele su im životinje koje nisu znali čuvati.”


‘To služi da se selaka ponizi i da mu se smiju’

U blizini Farme Nove TV u Šćapovcu živi i bračni par postarijih poljoprivrednika, Dragica (81) i Dragutin (84) Lukec.

Cijeli se život bave poljoprivredom i sada, unatoč podmakloj dobi, ne prestaju s radom u kojem im pomaže i sin.

- Kaj to oni glume selake, bedake i siromake - kaže baka Dragica koja redovito prati farmu i ljuti se zbog takvog trošenja vremena i novca jer od svoje dvije krave, od kojih dobije šesto litara mlijeka, zaradi šesto kuna.

- U početku mi se to svidjelo zbog oživljavanja zaboravljenih narodnih običaja i podsjećalo me na život na gazdinstvu kakav sam vodila dok sam bila djevojka, kasnije sam vidjela da je to sve samo da se prevari i ponizi seljak pa da mu se svi smiju - kaže Dragica čiji je suprug Dragutin uz smijeh komentirao da mu žena kao i uvijek priča gluposti.


   
 Aleks s pečenim mesom    Farmeri se često sunčaju
   
  Štefica brala jagode...   Rafo se sviđa pravim seljankama

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info