Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

373

PUTA

OD 14.01.2018.

Crkva protiv skidača uroka!

Postupke obično baziraju na vidovnjačkim sposobnostima, a podloga im je okultna antropologija na bazi čakri, preuzeta iz tantričke tradicije.

Katolička crkva odlučila je krenuti protiv nadriliječnika i raznih alternativaca, pa sljedećeg tjedna organizira veliki interdisciplinarni simpozij “Crkva i medicina pred izazovom alternativnih iscjeliteljskih tehnika”. Okupit će se velik broj teologa i liječnika, koji žele upozoriti na velike probleme u vezi s nadriliječništvom u Hrvatskoj.

– Nešto može biti opasno za fizičko zdravlje, jer ga ugrožava nepouzdanim i kontroverznim postupcima, drugo se protivi sadržaju objave unoseći vjerovanja poput reinkarnacije i spiritizma koji su nespojivi sa sadržajem monoteistickih religija, dok je na posljednjem mjestu opasnost od materijalne štete koja je nanesena naivnim korisnicima nadriliječnika i šarlatana – kaže fra dr. Josip Blažević, organizator simpozija i jedan od najistaknutijih crkvenih boraca protiv duhovnog šarlatanstva i nadriliječništva.

On kaže da su za duhovni život najopasnije tehnike poput reikija, exkalibura, raznih pravaca bioenergije i slično, koje u svojim postupcima komuniciraju s “duhovima vodičima”, s “inteligentnim energijama”, rade “egzorcizme”, skidaju uroke itd.

Desakralizirane čakre

Postupke obično baziraju na vidovnjačkim sposobnostima, a podloga im je okultna antropologija na bazi čakri, preuzeta iz tantričke tradicije. U tantrizmu rad na čakrama služi u svrhu postizanja spasenja, ovdje na Zapadu one su desakralizirane i reducirane na eksploataciju zdravlja – kaže dr. Blažević, tvrdeći da je to i sudbina joge na Zapadu, jer istočnjačke tehnike spasenja na Zapadu su doživjele inverziju i svedene su na postizanje zdravlja, što je protivno njihovoj izvornoj svrsi.

– Hrvatska je preplavljena radijskim, televizijskim i novinskim oglasima nadriliječnika koji svojim vidovnjačkim sposobnostima, naravno za pozamašnu svotu, obećavaju rješenje svih problema, od zdravstvenih, preko ljubavnih pa sve do financijskih. Njih se treba čuvati – kaže fra Josip. Svrha seminara (drugoga po redu) jest osposobljavanje suradnika “Hrvatskog areopaga”, tj. Centra za istraživanje i informiranje o novim religioznim pokretima, sljedbama i kultovima.

Omogućit će dublje upoznavanje i promišljanje o vlastitom odnosu prema zdravlju i bolesti, dosezima i granicama suvremene medicine, ponudama alternativne medicine i njezinim granicama, nerijetko i manipulacijama, budući da nadriliječništvo uzima sve više maha – kaže dr. Blažević. Dodaje kako vjera i medicina imaju mnogo zajedničkog, ali se ne smije pobrkati područja kompetencije.

Prava vjera terapijska

– Najopasnije je ako se vjera svede na očuvanje zdravlja. Makar seminari nosili i kršćanski predznak, ako ispred evangelizacije stave ozdravljenja, onda su promašili bit vjere. S druge strane, prava je vjera terapijska, ima svojstva iscjeljenja za one koji je istinski žive. Duhovno i fizičko zdravlje idu skupa – tvrdi dr. Blažević.

Tema je i potreba za donošenjem zakona o alternativnoj medicini. Jedan od najpoznatijih alternativaca mr. Drago Plečko kaže da duhovne grupacije izvan velikih religija, koje rado nazivaju “sektama”, moraju imati prava koja im jamči Ustav, pod uvjetom da ne zloporabe sljedbenike.

www.vecernji.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    L.P.

    16.05.2024. 16:58h
  • Član bglavacbglavac

    Pozdrav dragim povratnicima. Lp

    16.05.2024. 08:14h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    Svuda pođi - Magicusu dođi.

    14.05.2024. 22:42h
  • Član vanessavanessa

    .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥ Lp dragi moji Magicusi uvijek je lijepo vratiti se

    14.05.2024. 16:40h
  • Član bglavacbglavac

    Drage mame, sretan vam vaš dan . Neka vas partneri i djeca vole najviše na svijetu. Sretne mi bile drage mame. LP

    12.05.2024. 07:57h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info