Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član istankovic

Upisao:

istankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

490

PUTA

OD 14.01.2018.

CIJENA NEVINOSTI

CIJENA NEVINOSTI
Djevojke koje su odlučile prodati nevinost svjesne su da će ih okolina osuđivati i da im prodaja djevičanstva neće riješiti sve probleme u životu

Ništa više nije sveto: djevičanstvo na aukciji

Piše: Marta Štoos

www.jutarnji.hr

Faffaella Fico
 

 
Djevičanstvo se kroz povijest ljudskoga roda često smatralo vrednijim od samog života: rimske vestalke koje su prekršile zavjet čistoće žive su zakapali, opatice u samostanu na obali Škotske u 9. stoljeću same su sebe iznakazile odsijecajući si noseve i usnice kako ih vikinški osvajači ne bi silovali, a 12-godišnja Talijanka Maria Goretti proglašena je 1950. sveticom jer je radije pustila da je njezin napadač ubije nego da joj oduzme nevinost.

U današnje komercijalizirano doba, međutim, žene su sklonije gledati djevičanstvo kao iznimno vrijednu tržišnu robu.

Za mnoge je to polog za brak, koji će im donijeti status i financijsku sigurnost, ali za neke, kao što je mlada Talijanka Raffaella Fico, djevičanstvo je vrijednost koja se može izravno unovčiti. Tako je Raffaela objavila da će svoje prvo seksualno iskustvo pokloniti muškarcu koji je za taj užitak spreman platiti točno milijun eura.

- Jedva čekam da vidim tko će izbrojiti novac da me uzme - izjavila je 20-godišnja Raffaella, koja se uglavnom bavi poziranjem za muške časopise, a nacionalnu slavu stekla je sudjelovanjem u talijanskoj verziji Big Brothera početkom ove godine.

Svoje će djevičanstvo prodati, objasnila je Raffaella, jer joj treba novac da bi kupila kuću u Rimu i platila si satove glume. Ona, naime, više od svega želi postati glumica, kao njezin idol Sophia Loren, s kojom je katkad uspoređuju zbog vatrenih tamnih očiju i bujne kose, ali i zato što je rodom iz Napulja - točnije iz obližnje Tavernanuove, gradića s otprilike 7000 stanovnika, gdje su joj roditelji vodili trgovinu suhomesnatom robom.

Raffaella je prošlog ljeta osvojila titulu Miss Grand Prix na izboru za ljepotice u gradu Fermu. Tadašnja studentica zadnje godine na pedagoškoj akademiji koja je poslijepodne vrijedno pomagala roditeljima u trgovini, Raffaela je tada izjavila da joj je najveći san snimiti remake filma u kojem su glumili Sophia Loren i Marcello Mastroianni, “Jučer, danas, sutra”.

“Ne znam kako je imati spolni odnos. Ali ako muškarac koji kupi moje djevičanstvo bude ogavan, brzo ću to preboljeti. Popit ću čašu vina i zaboraviti ga”, rekla je Raffaella časopisu Chi.  

Njezina obitelj tvrdi da je Raffaella, unatoč zavodljivom, seksi izgledu, doista djevica.

- Nikad nije imala dečka, kunem se majčinim grobom. Dobra je katolkinja i svake se večeri moli Padre Piju - rekao je njezin brat.

Kako je katoličanstvo koje zagovara tjelesnu krepost do braka spojivo s prodajom djevičanstva na koju se dobra vjernica Raffaella sprema, nije posve jasno. No, kršćanski su parametri po kojima se utvrđuje je li neka djevojka nevina složeniji nego što se misli. Veliki teolog sv. Augustin je u 4. stoljeću tvrdio da se djevičanstvo ne mora izgubiti čak ni ako je žena silovana, ako se ona opirala tom nasilnom činu; za njega je djevičanstvo i duhovna i tjelesna vrlina koja se ne poništava isključivo mehaničkom agresijom.

S druge strane, upravo se na mehaniku svela nevinost 18-godišnje engleske studentice Rosie Reid koja se 2004. ponudila na internetu najvišem ponuđaču kako bi pokrila troškove studija. Muškarcima koji su se nadmetali za njezino djevičanstvo, njih više od 2000, nije smetalo to što je Rosie lezbijka i u intimnoj ljubavnoj vezi s drugom ženom - tehnički, za njih je bila djevica jer joj je himen bio neoštećen. Rosie je na kraju djevičanstvo prodala 44-godišnjem inženjeru, rastavljenom ocu dvoje djece, za 8400 funti i spavala s njim u hotelskoj sobi u Londonu, dok ju je njezina partnerica Jess čekala u istom hotelu.

- Bilo mi je užasno, ali kad je već platio sav taj novac, osjećala sam se dužnom spavati s njim - rekla je Rosie koja je jutro nakon seksualnog odnosa otišla u sobu partnerici, gdje su obje “plakale i plakale”.

Možda sluteći da će joj to donijeti mnogo suza, 18-godišnja Peruanka Graciela Yataco, koja je prije tri godine objavila da će prodati djevičanstvo za 1,5 milijuna eura kako bi platila liječenje bolesnoj majci, a sebi studij, na kraju je odustala od svog nauma - ali ne prije nego što je upozorila da su je u njezinoj katoličkoj domovini svi osudili zbog toga što radi, a baš nitko joj nije ponudio pomoć.

Gotovo istodobno kad i Raffaella, djevičanstvo je na prodaju ponudila 22-godišnja Amerikanka Natalie Dylan koja traži milijun dolara koje namjerava uložiti u magisterij iz ženskih studija na kojima je već diplomirala u Sacramentu.

- Znam da će me mnogi osuditi, ali služim se onim što imam da se obrazujem i poboljšam svoj status - rekla je Natalie i razborito dodala: - Ne mislim da će mi prodaja djevičanstva riješiti sve probleme u životu, ali donijet će mi određenu financijsku stabilnost.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info