Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

751

PUTA

OD 14.01.2018.

Bowen tehnika

Bowen tehnika
Glavna namjera samog tretmana je da se potakne tijelo da odgovara na pažljivo stimuliranje njegovih prirođenih mogućnosti da se iscijeli.

Razumijevanje Bowen tehnike 

 

 
Bowen tehnika je vrlo nježan oblik prirodnog iscijaljenja. Kako bi razumijeli njenu suptilnost i dubinu, potrebno ju je zaista iskusiti.
Na površini svega, u Bowen tretmanu primijenjuju se samo nježni pokreti koji se rade na točno određenim mjestima, sa značajnim pauzama ili odmorima između svake serije pokreta. Međutim, ono što je običnom promatraču nemoguće primijetiti je dramatični i opuštajući učinak koji Bowen tretman može proizvesti na cijelo tijelo.
Nakon prvog iskustva sa tretmanom ljudi se često pitaju kako tako nježni pokreti mogu imati tako snažan učinak, i to ne sam na probleme s držanjem i strukturalne probleme( npr. problemi s križima, smrznuto rame, itd.) nego i na njihovo opće dobro stanje. Terapeut upotrebljava svoje prste ili palčeve kojima prelazi preki mišića ligamenata, tetiva, fascie i zglobova ( a ponekad preko samih živaca) kako bi podigao ozdravljujući odgovor u tijelu.
Glavna namjera samog tretmana je da se potakne tijelo da odgovara na pažljivo stimuliranje njegovih prirođenih mogućnosti da se iscijeli.

HOLISTIČKO ISCIJELJENJE

Bowen tehnika predstavlja zaista holistički pristup brizi o zdravlju. Bowen tehnika sa ne bavi samo sa tretiranjem specifičnih stanja i simptoma, nago i sa jačanjem prirodne sposobnosti tijela da bude zdravo u svakom životnom aspektu.

RELAKSACIJA

Bowen tretman jako opušta. On se uglavnom obavlja tako da osoba leži na kauču za tretman. Tom Bowen ( začetnik tretmana) je u svojoj klinici osigurao krevete kako bi pojačao osjećaj relaksacije. Drugi postupci se mogu provesti tako da osoba sjedi u stolici ili stoji. Stvarno je moguć tretman u svakoj poziciji- u invalidskim kolicima, ležeći na jednoj strani, ili čak poduprt na leđima. Najvažniji preduvjet da tretman bude uspješan je da osobi bude udobno.

PAUZA

Jedinstvena osobina Bowen tehnike jesu česte pauze između svake serije zahvata. To se čini da bi sa tijelu dalo da odgovori na ono što mu je učinjeno i da to integrira. Za vrijrmr tih pauza terapeut će obično napustiti prostoriju. To dopušta osobi da se opusti bez osjećaja da mora nastaviti sa razgovorom, ili da je promatrana.
Pauze su različitih duljina koje ovise od ososbe do osobe i od stanja do stanja. Netko tko je vrlo osjetljiv na dodir, ili netko kome su mišići napeti može trebati dulje razmake između serije zahvata od nekog tko je relativno gibak. Bowen terapeut razvija vrlo osjetljiv « slušajući dodir» koji prepoznaje bilo kakvu napetost u tkivu tijela. Terapeut može tada mijenjati faktore kao što je dodir, pritisak i pozicija, ovisno što je potrebno klijentu.


© Sva prava pridržana; Darija Košuta

http://www.grombol.com/pregled1.asp?kat=bowen%20tehnika

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info