Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1068

PUTA

OD 14.01.2018.

Smisao smisla

Smisao smisla
stigao do mene članak o našoj autorici tanaluni :) čestitam!!!

Tatjana Miklenić, dizajnerica interijera i eksterijera, svoj obrt Mens mentis osnovala je u proljeće 2007. godine. Ova mlada poduzetnica oduvijek se bavila dizajnom, na ovaj ili onaj način. Naime, počela je kao dizajnerica kristala, u „Samobor kristalu“. Njezini uraci danas krase mnogobrojna hrvatska diplomatska predstavništva u cijelome svijetu.

Nakon toga radila kao arhitektica u građevinskim firmama i projektnim uredima. Potom kao dizajnerica namještaja za jednog domaćeg proizvođača, da bi naposljetku sublimirala sva stečena znanja u svome današnjem pozivu. Žeđ za daljnjim profesionalnim radom, kaže, nije mogla utažiti u niti u jednoj firmi. Stoga je osnivanje vlastitoga obrta bio logičan slijed, ili, reći će Tatjana Miklenić u šali, testiranje vlastitih sposobnosti i znanja. I uspjela je.

U razgovoru s njom vrlo brzo smo shvatili da ovo neće biti klasično predstavljanje uspješne poduzetnice. Netko, tko istinski živi svoj poziv, i toliko voli to što radi, sugovornika ne ostavlja ravnodušnim. Štoviše, razgovor s Tatjanom Miklenić, zaljubljenicom u prirodu, u ljude, u život, pretvorio se u pravu meditaciju. A ponešto smo i naučili… Slova u njezinim odgovorima obećali smo ostaviti malima, jer, kaže, sve su riječi jednako važne. A važan je i vizual. Nekoliko slika, koje smo odabrali kao opremu za tekst, kratki su prikaz novijih realizacija i radova Tatjane Miklenić.

Slova u njezinim odgovorima obećali smo ostaviti malima, jer, kaže, sve su riječi jednako važne. A važan je i vizual. Nekoliko slika, koje smo odabrali kao opremu za tekst, kratki su prikaz novijih realizacija i radova Tatjane Miklenić.

 

poduzetna.hr: Zašto „mens mentis“?

T.M.: „mens mentis“ je jedna misao mišljena u dvije glave; ženskoj i muškoj. ženska je glava mislila o tome kako olakšati i uljepšati život kroz ljepotu stanovanja; kako pomiriti vrijeme i mjesto na kojem živimo sa stoljećima tradicije i kulture – vlastite ali i kulture dalekih naroda. misao u ženskoj glavi, pomiruje i sada i jučer i sutra.

treba početi od pradavnine kad je drveće još imalo glas, a nas nije niti bilo. svako drvo je čarobno, to je pretpostavka od koje morate krenuti, svaka biljčica i životinjica su čarobni… oni u sebi, svojim genima i sjemenkama nose znanje starije od našeg (čovječjeg), dano nam je da u ravnopravnom odnosu punimo sebe energijom koju oni stvaraju. u elementima vode i zraka ostaju zapisi energije koja datira daleko u prošlost. voda ispire zemlju, a ona još uvijek uspije sačuvati more mudrosti.

ne želim sad pričati bajke, iako su priče moje bake i djeda zvučale baš tako. zrak, voda, drveće i zemlja mnogo toga imaju za reći... tim me mudrostima naučio djed, koji je pri svakom ulasku u šumu pozdravljao s poštovanjem njezine stanovnike. davno su napisane vede, a u njima vastu – naputak kako sagraditi i urediti dom, iste mudrosti se prenose u kinu (veliko k!), prilagođavaju vremenu i prostoru i nazivaju feng shui. graditeljsko nasljeđe na prostoru europe temelji se na tradiciji starosjedilaca, ali i naputku iz biblije...

više od 20 godina skupljam i usvajam sva ta znanja, dopunjujem ih dugogodišnjim proučavanjem astrologije i tarota, runa i kristala, ne bih li što bolje upoznala klijente i na taj način im stvarala dom ili ured u kojem se osjećaju kao doma.

poduzetna.hr: Koje osobine smatrate svojim prednostima u poslu?    

T.M.: pristup srcem, iskrenošću i osmjehom, te iskustvo na različitim poslovima. svatko od nas je biće duha i biće tijela, ako nisu u ravnoteži nismo dobro.. svoje znanje i sposobnosti stavljam u službu procesa stvaranja sklada.. i duhovnog i fizičkog. nemam moto u klasičnom smislu, no ideje koje me vode kroz život, dale bi se izraziti rječju umjerenost, malo prošivena strašću, hraniti se malo, spavati malo, da ne propustiš što uzbudljivo, ali zato učiti puno, darivati puno, opraštati puno, stvarati puno, a jedino voljeti preko mjere.

poduzetna.hr: Što je za Vas poduzetništvo?               

T.M.: sve želje, nadanja, htjenja, znanja, vještine, dobre energije, skladni partnerski odnosi pod istim krovom, najteži način da realiziramo sebe, ali najizazovniji način da si damo vrijednost.

poduzetna.hr: Kako ste usavršili te vještine - i kako ih unapređujete?

T.M.: stalnim traganjem za boljim, ljepšim, mudrijim, mirnijim, čišćim....

poduzetna.hr: Koliko ste zadovoljni svojom radnom okolinom?         

T.M.: obzirom da sam sama svoja, nekad nije lako, jer svaditi se sam sa sobom i nije neki gušt, no radosti dijeliti se može sa svima.

poduzetna.hr: Kako održavate tempo s kolegicama/kolegama iz konkurencije?         

T.M.: postojanje mog svemira ni na koji način ne mora imati utjecaja na svemire mojih kolegica i kolega, (i ako povremeno ispravljam ne dovoljno promišljene i nedorečene projekte, lišene srca) no suradnje rado prihvaćam otvorenih vrata.. i srca

poduzetna.hr: Koje izvore koristite za opću, a koje za stručnu informiranost? 

T.M.: opće informacije uglavnom internet, no stručne informacije skupljam i kroz literaturu, na seminarima, predavanjima koje organizira komora ili društvo arhitekata zagreba, kao i stručnim sajmovima i edukacijama van hrvatske... svi oblici naukovanja dobro su došli.

poduzetna.hr: Koliko ste društveno aktivni (udruge, projekti, volontiranje, donacije, itd.)?     

T.M.: normalno je da čovjek koji ima višak vrijednosti tu vrijednost dijeli sa potrebitima.... pomoć dajem na najprimjereniji način određenoj situaciji, doniranje vlastitog rada i znanja, predmeta koje stvaram ili pak novca... takav način djelovanja je sastavni dio temeljnih načela obrta.

poduzetna.hr: Što biste istaknuli kako svoj najveći poslovni uspjeh?  

T.M.: svi su jednako uspješni, neki samo malo draži. u svaki projekt  ugrađen je dio mene, mog srca, znanja, vjere, volje... to se ne može rangirati.

poduzetna.hr: Što je Vaš kratkoročni poslovni cilj, a što dugoročni?  

T.M.: preživjeti ove i sljedeće godine.... raditi dok me bude tijelo služilo, naučiti još mnogo, prenijeti skupljeno znanje.

poduzetna.hr: Koji Vas problem (u gospodarskoj ili društvenoj domeni) najviše smeta?

T.M.: fige u džepovima ljudi kojima smo dali mogućnost da odlučuju za nas.

poduzetna.hr: Kako biste ga Vi riješili?          

T.M.: draga poduzetna, moram priznati da su ti zadnja dva pitanja opaka. već kod odgovora na predhodno pitanje pribjegla sam humoru kako bih izbjegla izljev bijesa koji svatko, tko se u Hrvatskoj bavi poduzetništvom, naprosto mora osjetiti. nastavit ću tonom koji sam i maloprije odabrala. dakle, propisala im zakonom odjeću bez džepova i ruke s dlanovima okrenutim gore da ih svi možemo vidjeti.

 


http://www.poduzetna.hr/intervju/smisao_smisla.html

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info