Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

495

PUTA

OD 14.01.2018.

Ludi projekt Američki 'KnoTox' najavljuje provođenje posebne obuke u RH

Na otvorenom kod Šibenika ispitivat će najopasnije bojne otrove!? Ne zna se gdje Amerikanci kane ispitivati smrtonosne bojne otrove, no preko hrvatske tvrtke Flex-o dobili su koncesiju za korištenje bivšeg vojnog skladišta Jamnjak u Šibeniku.

Američka tvrtka KnoTox Inc. sa sjedištem u Coloradu poslala je hrvatskim medijima press materijal u kojemu s ponosom najavljuje da će u Hrvatskoj uložiti 15 milijuna dolara u gradnju Centra za obuku i nastavu o agensima na otvorenom.

KnoTox kaže da će na NATO-ovim standardima organizirati obuku za 10-200 i više polaznika iz RH i svijeta te da će, nakon “primarnog simulanta”, obuka uključivati i “ispitivanje sa živim agensom, VX-om ili sumpornim iperitom”. Za laike, riječ je o najopasnijim poznatim tzv. bojnim otrovima koji ubijaju sve živo. Amerikanci navode da će obuku organizirati uz pomoć hrvatskog partnera, tvrtke Flex-o d.o.o. iz Dugoga Sela.

MORH-u neperspektivno
Ne zna se gdje Amerikanci kane ispitivati smrtonosne bojne otrove, no preko hrvatske tvrtke Flex-o dobili su koncesiju za korištenje bivšeg vojnog skladišta Jamnjak u Šibeniku. MORH (potpisan ministar Branko Vukelić) u dopisu državnom Uredu za upravljanje državnom imovinom u ožujku 2009. dostavlja mišljenje da je to skladište za MORH “neperspektivno” i spremno za primopredaju.
Ispitivanje utjecaja smrtonosnih bojnih otrova u firmi stacioniranoj u blizini turističkog Šibenika već izluđuje grad. – Pa to je suludo, to graniči sa zdravim razumom, nije mi jasno kako nekome može pasti na pamet takvo što i to smjestiti u jednom gradu... Borit ćemo se protiv toga – zatečen je gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović. To je područje, kaže, planirano za stambenu gradnju i zbrinjavanje branitelja. To je ponosno isticala i bivša gradonačelnica Nedjeljka Klarić (HDZ) i spominjala 500 stanova (za vojnike, policiju i invalide) i 2000 novih stanovnika u Jamnjaku.

Stambena zona
Najveći je apsurd što je najnovije stambeno naselje sagrađeno samo 20 metara od bodljikave žice bivše vojarne. – Ako naprave takvo što, onda našu vlast treba poslati u ludnicu! – zajapurio se sjedokosi muškarac kojega smo zatekli nedaleko od vojarne. S te pozicije prostire se pogled na otočje, a u blizini su crkva, nogometni stadion na Šubićevcu, vrtić, škola...
Za Eriku Popović iz ekoudruge Plavi val “to bi bila potpuna katastrofa za turizam i ekološku poljoprivredu”. Goran Grošinić, načelnik službe za informiranje MORH-a, tvrdi da je Ministarstvo 8. travnja 2009. tvrtki Flex-o odgovorilo negativno na projekt s “obzirom na to da nije razvidno o kakvom je centru riječ”. No, priznaje se da je Uprava za materijalne resurse predložila dodjeljivanje koncesije “u smislu rješavanja pitanja neperspektivnih nekretnina MORH-a”.

Dodaje da formiranje takvog centra nije u sklopu prihvaćenih “NATO-ovih partnerskih ciljeva”. S obzirom na to da i vojni stručnjaci kažu da “prvi put čuju da privatna tvrtka provodi takvu obuku”, čini se da je skandal tek na početku

Autor: Davor Ivanković, Goran Šimac

22.07.2009.

http://www.vecernji.hr/vijesti/na-otvorenom-kod-sibenika-ispitivat-ce-najopasnije-bojne-otrove-clanak-5223

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

NATO u Šibeniku želi poligon za bojne otrove - smrtonosni ugovor