Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

556

PUTA

OD 14.01.2018.

NATO u Šibeniku želi poligon za bojne otrove - smrtonosni ugovor

Čim ministar potpiše ugovor, počinjemo s gradnjom - kažu iz tvrtke KnoTox. Ministarstvo obrane je tvrtki Knotox poručilo da formiranje takvog centra nije deklarirano u okviru prihvaćenih NATO ciljeva.

ZAGREB - Ministarstvo obrane je odbilo prijedlog NATO-a za gradnju centra za obuku protiv terorističkih napada biološkim, kemijskim i nuklearnim oružjem.

Da je projekt prošao, to bi bio najveći takav poligon u Europi s velikim količinama smrtonosnih kemikalija i virusa, a samo gradnja centra bi koštala 15 milijuna dolara.

U Europi postoje još samo dva takva manja centra -  Velikoj Britaniji i Nizozemskoj. No, glavni razlog zašto Amerikanci žele graditi takav poligon upravo u Dalmaciji, je najduži period lijepog vremena koji omogućuje gotovo 8 mjeseci aktivne obuke. Međutim, u dopisu od 8. travnja 2009. Ministarstvo obrane je tvrtki Knotox, koja od 2005. za Nato školuje vojnike za biokemijsko i nuklerano ratovanje, poslalo odbijenicu.

- Mišljenje MORH-a o navedenom Centru je negativno, te ističemo kako formiranje takvog centra nije deklarirano u okviru prihvaćenih NATO partnerskih ciljeva. Obzirom da je spomenuta tvrtka istodobno slala i dopise prema Službi za graditeljstvo i zaštitu okoliša iz kojih nije bilo posve razvidno o kakvom je centru riječ, Uprava za materijalne resurse predložila je dodijeljivanje koncesije u smislu riješavanja pitanja neperspektivnih nekretnina MORH-a - stoji u priopćenju MORH-a.

Drugim rječima, Ministarstvo je odbilo gradnju centra, ali nema ništa protiv da ta ili neka druga tvrtka kupi ili koristi napušteno skladište. Na naš upit zašto Ministarstvo uopće rješava to s američkom graditeljskom tvrtkom, a ne direktno s predstavnicima Nato-a, u Ministarstvu nismo dobili jasan odgovor.

Kako bilo, Douglas Eaton, direktor Knotoxa, ovih dana boravi u Zagrebu kako bi uvjerio MORH da je takav centar neophodan, a u razgovoru s novinarima Jutarnjeg lista je rekao kako je Ministarstvo obrane načelno dalo suglasnost za projekt i da se samo čeka potpisivanje ugovora! Unatoč činjenici da bi se u tom centru radilo s najotrovnijim biološkim i kemijskim oružjem koje postoji, u Knotoxu kažu da kemikalije koje bi se rabile u vježbama neće imati nikakav doticaj s okolinom.

- Lokalno stanovništvo, životinje i okoliš će biti potpuno sigurni. Agensi bi bili pod strogom kontrolom. Vježbe bi se odvijale u potpuno osiguranom i izdvojenom području. Također neće biti niti ikakvih posljedica na turizam, jer će centar biti praktički nevidljiv. Vaš ministar obrane je upoznat sa svim detaljima i samo se čeka potipisivanje. Čim ministar potpiše ugovor počinjemo s gradnjom, a očekujemo u listopadu - tvrdi D. Eaton.

Eksperimenti bi, kaže Eaton, uključivali uspostavu vrućih zona, očuvanje forenzičkih dokaza, ispravno korištenje opreme za detekciju i dekontaminaciju lokacije i osoblja. Centar bi u bilo kojem trenutku imao kapacitet za obuku više od 200 polaznika.
Eaton: Treninzi bi se odvijali s pravim agensima
- Cilj ovog centra je uvježbavanje hrvatskih i NATO-ovih vojnika u suprotstavljanju biološkom, kemijskom ili nuklearnom napadu i mislim da vaši vojnici već imaju jako dobro predznanje. To je nužno s obzirom na to da živimo u svijetu u kojemu terorizam sve više jača. Treninzi bi se odvijali s pravim, živim agensima, što je ipak drukčiji osjećaj nego kada se vježba sa simulantima. Osim toga, centar će pridonijeti razvoju industrije u tom dijelu Hrvatske. Namjeravamo zaposliti oko 500 hrvatskih radnika jer će izrađivati odjeću, obuću, rukavice i mnoge druge predmete koji će se upotrebljavati tijekom obuke, kaže Douglas Eaton.

Sergej Trajković

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,23,,170459.jl

24.07.2009.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Ludi projekt Američki 'KnoTox' najavljuje provođenje posebne obuke u RH