Upisao:

webmaster

OBJAVLJENO:

Upute za unos sadržaja, 1. dio

Par rečenica o dodavanju sadržaja na portal?

Sadržaj na portal mogu unositi samo prijavljeni članovi. Zato Vas molimo, registrirajte se i/ili prijavite u sustav.

Trenutno se sadržaj može dodavati samo preko "polja za unos sadržaja" koji se nalazi pri vrhu naslovnice i neaktivan je dok ne kliknete na njega (Slika 1).

Slika 1. Neaktivno polje za unos sadržaja

 

Klikom na navedeno polje, ono se aktivira (Slika 2).

Slika 2. Aktivirano polje za unos sadržaja

 

Otvoreno (aktivno) polje za unos sadržaja sastoji se od 4 glavna elementa:

 • Naslov
 • Uvodna slika
 • Uvod
 • Tekst

Nije potrebno upisati podatke u sve navedene elemente, međutim "pravi" članak ćete napisati samo ukoliko sva polja popunite (a što ćemo autore i poticati).

Naime, sadržaj koji neće imati sva predviđena polja (neka trenutna inspiracija autora ili sadržaj koji jednostavno ne može ispuniti formu "pravog" članka - npr. slika koja sadrži tekst u sebi) može se objaviti samo na naslovnicu, dok se potpuni ("pravi") članci mogu postavljati u neku od kategorija, čime se člancima pojačava i vidljivost i važnost na portalu.

Detalji svakog pojedinog elementa bit će opisani u drugom dijelu članka, a ovdje navodimo samo kako je obavezno ispuniti jedno od sljedećih polja: ili "Uvodna slika" ili "Uvod" ili "Tekst". Ako niti jedno od tih polja ne sadrži neke podatke, sustav neće dozvoliti upis.

Da zaključimo, bez obzira koliko slobode smo Vam pokušali dati, sadržaji koji se sastoje od više elemenata bit će bogatiji i privlačniji posjetiteljima, a samim time i čitaniji. U isto vrijeme, čitaniji i istaknutiji sadržaji mogli bi generirati i veći broj dodijeljenih Merlina koji opet još i više ističu objavljene sadržaje.

Stoga, ukoliko imate vremena pokušajte obogatiti svaki sadržaj koji budete upisivali.

IZDVOJENO

Kazalište

SADRŽAJ UPISAO

Merlin

5

Smatrate člana webmaster dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

KOMENTARI

 • 25.03.2017. 19:22h

  Merlin

  4

  Bravooooooooooooooo....!

  Konačno malo uputstava....

 • 25.03.2017. 19:26h

  Merlin

  4

  San

  • Draga irida,

  trenutno se još tražim s ovom novom postavkom i izgubila sam uvid u neke stvari. Imam jedan san kojeg sam noćas sanjala pa te molim da mi ga objasniš kad za to nažeš vremena.

  Nalazim se na odjelu koji ne slići puno na moj, no usprkos tomu dobro se snalazim na njemu.u svom uobičajenom obilasku primjetim da nam nedostaju kolica za hitne slučajeve . Na njima se nalazi sav zavojni materijal kao i medikamenti, defibrilator i ostale stvari koje su u takvim momentima potrebne. Dajem se u potragu za njima i pronalatim ih najednom od katova  gdje upravo pokšavaju zaustaviti krvarenje jednom čovjeku.Na prvi mi se pogled čini  da su to sijamski blizanci, no poslije vidim da je to samo jedna osoba sa dvije glave na zatiljku spojene .  Čovjek krvari iz jedne od vratnih  arterija. Ne sjećam se  je li čovjek preživio jer sam se morala vratiti na svoj odjel. Na putu do odjela koristila sam lift kojeg je blokiralo dijete svojim igračkama i nekim tepihom. Ušla sam u lift odmaknuvši tepih i ne čekajući još jednu osobu koja je samnom htjela ući zatvorila sam vrata lifta.

  Tu mi se san malo gubi ili se ja više ne sjećam detalja.

  Drugi se dan vračam na taj isti odjel da prikupim informacije. Šef tog odjela najednom se pretvara u nekog vođu koji pokušava rekonstruirati događaj. Vadi dugi , oštri mač i njime "reže zrak".U susret mu ide jedna od mojih dobrih kolegica, a on joj mačem precizno reže kosu na sasvim kratko. Impresionirana sam njezinim povjerenjem u njegovu preciznost i hrabrosti da ni okom nije trepnula, niti ustuknula. Sve mi se činilo poput neke vrste ceremonije na kraju koje sam kolegici izrazila moje divljenje. Na moje veliko iznenađenje ona mi kaže da je i moja kosa skraćena i kao takva mi dobro stoji. San se nastavlja dalje s nekim osobama koje nisu direktno povezane s poslom ,,, no ja ne mogu više povezati u neke smislene rečenice.

   

  Hvala unaprijed:)

 • 25.03.2017. 19:29h

  Merlin

  4

  kako da napišem novi članak i gdje da pronađem kategoriju pod koji stavljam članak?

   

IZDVOJENO

Najnoviji članci

Osobne stranice svih članova kluba

KAZALIŠTE

MAGAZIN

BRZI CHAT

 • bglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Ovaj lijepi kišni dan neka vam bude radostan! Moje biljke se ovoj kišici jako vesele.Lp

 • sayan

  Zdravo svima...pitao sam pre jedno mesec dana i nisam nasao pa da pitam opet gde su osovi clanci u kojoj kategoriji?usao sam na pretrazivac kao sto ste rekli i izaslo je ''svi objavljeni osho clanci'' to je radilo na starom forumu a sada tu ima samo oshov

 • vanessa

  ♥*Lp

 • bglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lijepu i radosnu nedjelju vam želim! Lp

 • vanessa

  ♥*♪♫ ♪♫:)))

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info