Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1263

PUTA

OD 14.01.2018.

Lečenje raka sirovom hranom - Dr Kristin Nolfi

Lečenje raka sirovom hranom - Dr Kristin Nolfi
Pre nego sto sam shvatila znacaj sirove biljne hrane, moj stav je bio isti kao i stav drugih lekara - leciti simptome bolesti bez razmisljanja o prevenciji. U buducnosti bi duznost medicinske profesije morala da bude pronalazenje nacina prevencije, u daleko vecoj meri nego sada, umesto pokusaja kasnijeg lecenja.

Lecenje raka sirovom hranom

Dr Kristin Nolfi

Uvod

Pre nego sto sam shvatila znacaj sirove biljne hrane, moj stav je bio isti kao i stav drugih lekara -leciti simptome bolesti bez razmisljanja o prevenciji. U buducnosti bi duznost medicinske profesijemorala da bude pronalazenje nacina prevencije, u daleko vecoj meri nego sada, umesto pokusajakasnijeg lecenja.Razlog zbog koga sam ja, lekar, presla na iskljucivo sirovu biljnu hranu je cinjenica da sam serazbolela, i to ozbiljno. Dobila sam rak dojke. Ovoj bolesti su, naravno prethodile losa ishrana i losenavike tokom dvanaest godina bolnicke obuke, tokom kojih sam neprestano patila od slabog varenjai katara stomaka, poremecaja koji i dalje predstavljaju prilicno cestu pojavu medju bolnickimosobljem. Od tog vremena, u Danskoj se nije odigrala nikakva promena bolnicke ishrane u ovomvaznom domenu. Jednom prilikom sam bila u smrtnoj opasnosti zbog krvarenja usled prskanja cirazeluca. Zbog toga sam napustila meso i ribu, i postala sam vegetarijanac. Kasnije je veliki deo mojeishrane predstavljala sirova biljna hrana. Na taj nacin je moje varenje postalo regulisano, i osecalasam se bolje, iako ne sasvim dobro. U zimu 1940. na 1941. godinu, bila sam izuzetno umorna islaba, ali nisam mogla da konstatujem nijednu odredjenu bolest. U to vreme nisam shvatala sta nijeu redu sa mnom, ali sam tokom proleca otkrila mali cvor u svojoj desnoj dojki.

Otkrila sam rak

Umorna i slaba kakva sam bila, obratila sam paznju na to tek pet nedelja kasnije. Otkrila sam da jecvor bio velicine kokosijeg jajeta. Urastao je u kozu - stvar koju samo rak cini. Kao lekar, videlasam dovoljno da budem nevoljna da se podvrgnem metodi lecenja raka koji se generalno primenjivao. Posavetovala sam se sa svojim dobrim prijateljem, dr M. Hajndhidijem (Hindhede),koji me je odvracao od probne mikroskopije. To bi otvorilo krvne sudove i rak bi se rasirio; tako dasam odustala od toga. Tada sam osetila da je sasvim prirodno da predjem na stoprocentnu ishranusirovom biljnom hranom.Krenula sam u istrazivanje prirode, zivela izvesno vreme na malom ostrvu u Kategatu, suncala secetiri do pet sati dnevno, spavala u satoru, kupala se nekoliko puta na dan i zivela iskljucivo nasirovoj biljnoj hrani. Kasnije sam uvela ovu zivotnu naviku u sanatorijum "Humlegarden"(Humlegaarden).

Poboljsanje je primeceno nakon dva meseca

Medjutim, i dalje sam bila umorna i to se nastavilo prva dva meseca, i tokom tog perioda cvor udojki se nije smanjio; ostao je nepromenjen.Ali, onda je doslo do poboljsanja. Cvor se smanjio, moja snaga se vratila, i ocigledno sam seoporavljala i osecala bolje nego u vise poslednjih godina. Posto sam se osecala dobro na ovaj nacinoko godinu dana, eksperimentom sam pokusala (sto mi je savetovao i dr Hajndhidi) da se vratim navegetarijansku ishranu sa pedeset procenata sirove biljne hrane.

Moj rak se ponovo javlja na kuvanoj hrani

Medjutim, nije bilo dobro. U roku od tri do cetiri meseca pocela sam da osecam probadajuci bol udojki, u oziljacnom tkivu koje je rak ostavio na mestu na kojem je prvobitno prionuo na kozu. Bolse veoma pojacao tokom narednih nedelja i shvatila sam da je rak ponovo poceo da se razvija.

Rak ponovo pod kontrolom na sirovoj hrani

Ponovo sam se vratila na cistu, sirovu biljnu hranu, sto je prouzrokovalo da se bol brzo smanji i dazamor postane manje istaknut. Ali, buduci doktor, shvatila sam da cu morati da upotrebim iskustvokoje sam dobila kako bih pomogla drugim bolesnim ljudima. Preuredila sam dom kako bi cetiri ili pet pacijenata moglo da boravi kod mene narednog leta. Za ishranu smo odabrali sto procenatasirovu biljnu hranu, i sve je proslo dobro; ali, tako malo pacijenata nije bilo dovoljno. Shvatila samda se ovaj cilj mora zastupati pod sasvim drugacijim i boljim uslovima ako se treba izvesti bilokakav dokaz. Na moju inicijativu se formiralo akcionarsko drustvo koje je kupilo posed -"Humlegarden". Podesno svrsi, ustanovljen je kao sanatorijum, u kome sam ja postala nacelnik.Ovde jedemo samo sirovu biljnu hranu, pacijenti kao i zaposleni, i ustanova je sada u svojoj sestojgodini.

Zasto je sirova hrana blagotvorna

Zasto stoprocentna sirova biljna hrana ispoljava tako koristan efekat na civilizovane ljude? Presvega, zato sto je sirova hrana ziva hrana i predaje nam je priroda. Svi znamo da je zivot na zemlji u potpunosti zavisan od naseg sunca. Kada ne bi bilo sunca, zemlja bi bila bez bilo kakvog zivota,mracna i ledeno hladna. Otuda suceva energija predstavlja zivotnu silu!Medjutim, samo je biljka sa svojim siroko otvorenim tankim zelenim listovima ta koja moze dauhvati suncevu svetlost i da je uskladisti u obliku korenja i krtola, ploda i semena. Mi ljudi, a sanama i zivotinje, sa masivnim telima, nismo u stanju da je iskoriscavamo u dovoljnoj meri. Zbogtoga i ljudi i zivotinje koriste biljke kao prenosnike izmedju sunca i njih samih. Ishrana svezimsirovim biljkama je ishrana suncevom svetloscu!

Sirova hrana ima najvecu hranljivu vrednost

Sveza, sirova biljna hrana poseduje najvecu hranljivu vrednost, i ona se ne moze povecati ili poboljsati; sve drugo, kao sto je zagrejavanje, susenje, skladistenje, fermentacija ili prezervacija, ceumanjiti i unistiti njenu vrednost. Kuvano povrce nema nikakav ukus, pa se nesto mora uciniti kako bi ono bilo ukusno. Zbog toga mesamo puno razlicitih stvari zajedno; dodajemo so, secer, zacine imaslac. Ukljanjamo klice i ljusku iz psenice kako bismo pravili brasno. Glacamo pirinac, preradjujemo secer, ukljanjamo koru, semenke i srz jabuka i krusaka, ljustimo krompire i struzemosargarepe. Meso, riba, jaja i sir nas snabdevaju ogromnim viskom zivotinjskih belancevina. Pravimo pica od kafe i semena kakaoa i caja, koji sadrze stimulirajuce otrove.

Uzimanje lekova je rasireno

Koristimo grozdje za vino i brendi - opijajuce otrove - koji prvo stimulisu sivu koru mozga, akasnije je paralizuju. Cuvamo namirnice hemikalijama, kao sto je benzoeva kiselina, salicilna(limunska) kiselina, azotna, borna i sumporna kiselina, kako bi ostale u dobrom stanju i izgledale privlacno. Dalje, uzimamo sredstva za umirenje, spavanje, sedative i sredstva za prociscavanje - svasu jaki hemijski otrovi - supstance koje su strane organizmu. Medju lekovima koji se u velikoj merizloupotrebljavaju, tablete za glavobolju, spavanje i za prociscavanje su predominantni. U malojzemlji kao sto je Danska, savetnik autoriteta zdravstvene zastite za farmakoloska pitanja nam moze dati sledece cifre: potrosnja lekova za glavobolju - 105 tona, za prociscavanje - 15 tona, za san - 9tona - godisnje.

Sirova hrana za nadvladavanje duvanske navike

 Nikotin je takodje poguban stimulant, jos jaci otrov od alkoholnih pica; prouzrokuje sklerozu srca ineuhranjenost srcane muskulature. Srce postaje opustena kesa umesto cvrstog misica. Mnogi ljudiod pedeset godina starosti, prezauzeti poslom, umiru od srcane insuficijencije prouzrokovanehronicnim trovanjem nikotinom. Ovde sam takodje uvidela da pacijenti na cistoj, sirovoj biljnojhrani postepeno u potpunosti gube sklonost ka duvanu.Zemljiste se, takodje, pogresno obradjuje kada se previse djubri i to previse jednolicno hemijskimdjubrivom. Mozemo da se izlozimo opasnosti da zemljiste postane bolesno koliko i covek - prekiselo, prehranjeno i da daje bolesne biljke koje nisu podesne za ljudsku ishranu.

Sirova hrana se lako vari

Ja sirovu hranu nazivam ziva hrana, nasuprot namirnica koje su podvrgnute zagrevanju, koje jasmatram mrtvom hranom. Treba paziti da hrana ne sadrzi supstance koje deluju suprotno od hemijeorganizma, tako da se stetni produkti ne zadrzavaju predugo i da ne trule u debelom crevu. Najboljahrana je, prema tome, potpuno prirodna hrana koja nije bila podvrgnuta denaturaciji bilo kakvevrste. Tome se mora dodati da je zivu hranu daleko lakse svariti; ona pomaze sopstvenom varenjukao sto ziva beba saradjuje prilikom svog radjanja. Sirove biljke se svare u stomaku i crevima uroku od sat vremena; kuvana biljna hrana zahteva skoro tri sata i ostavlja vise stetnih produkata,takodje neprijatnu stolicu, necistu krv, i otrovane i postepeno ostecivane organe, dok sirova hrana -ziva hrana, ishrana suncevom svetloscu, razlaze i izlucuje te otrove. Sirovu hranu je lako variti, onastedi i jaca organizam u svakom pogledu zbog svog sadrzaja, baza i vitamina u svojoj prirodnoj,zivoj kombinaciji i odnosu jednih prema drugima. Svako ko moze da misli mora da moze darazume da je nasa sadasnja ishrana veoma razorna i da predstavlja najcesci i najozbiljniji uzrok fizickih i psihickih bolesti i telesne degeneracije. Moramo da trazimo zdraviju ishranu i zdravijezivotne navike ako hocemo da zivimo bolje sada i u buducnosti. Ne mozemo da priustimokompromise kada su zivot i zdravlje u pitanju. Trebali bi da sledimo jedini pravi put - 100 %ishranu sirovim povrcem i vocem.Razmotrimo za trenutak kako ona utice na veliki broj nasih razlicitih bolesti. U pojedinacnomslucaju ce uvek, sa jedne strane, zavisiti od toga koliko dobru konstituciju ima pacijent i koliko jestar, a sa druge strane koliko je njegova konstitucija postala otrovana, oslabljena i oronula zbogranije pogresne ishrane i losih navika. Medjutim, u velikoj meri se moze reci da ako je, uprkossvega, organizam relativno sposoban za rad i sposoban da koristi iskljucivo sirovu hranu, ona ceispoljiti lekovit efekat na skoro sve nase bolesti, na one koje smo stekli tokom svog zivota, kao i naone koje su odredjene naslednim sklonostima.

Covecanstvo je trenutno u degenerisanom stanju

Cak i nerodjena beba moze da bude povredjena na razlicite nacine. Ostecena klica u majcinoj utrobimoze da odredi i fizicke i psihicke bolesti. Beba moze biti povredjena pogresnom ishranom majke, jer se nerodjena beba hrani preko neciste krvi majke. To moze da poploca put bolestima tako da se beba rodi bolesna. Nakon rodjenja, stanje se pogorsava, uglavnom zato sto majcino mleko nijetoliko dobro - ni kvalitativno ni kolicinski. Deca sirom civilizovanog sveta se radjaju slaba umanjem ili vecem stepenu, a ko moze da proceni buduce posledice toga? Prema tome, sto pre predjemo na iskljucivo sirovu biljnu hranu, to ce pre ona ispoljiti svoj efekat. Kada majka predje nacisto sirovu hranu, njeno lucenje mleka se odmah povecava, dete napreduje u svakom pogledu,vitalnost se povecava, a majka ubrzo moze da pocne da daje cak i malim bebama dodatak od sitno  iseckanog voca i povrca; medjutim, nikada voce i povrce u isto vreme, uvek odvojeno. Granici se saneshvatljivim da se promena moze ostvariti tako brzo, davanjem detetu samo zdravog majcinogmleka, koliko mu je potrebno, a zatim, voca i povrca.

Ishrana sirovom hranom nas humanizuje

Cesto sam videla kako u velikoj porodici braca i sestre koje zive iskljucivo na sirovoj biljnoj hrani postaju zdrava, srecna, zivahna i fina deca u roku od nekoliko meseci - toliko je dobar efekatishrane iskljucivo biljnom hranom u detinjstvu, koje je jos uvek pomognuto prirodom i koje josuvek nije unisteno. Efekat se ne javlja toliko brzo kod odraslih, ali je neosporno da sirova biljnahrana ispoljava dobar efekat i na odrasle, cak i psihicki - donosi smirenost i sklad, dobrotu isaosecajnost.Ali, sta je sa starijim bolesnim ili veoma bolesnim ljudima koji su presli na ovakvu ishranu prekasno? sta je sa njima?

Ishrana sirovom hranom pomaze svima

Pa, oni moraju da budu strpljivi, energicni i veoma zainteresovani, i da mogu dosta da se odmaraju,u svakom slucaju za pocetak. Prvih nekoliko dana mogu da budu problematicni dok se ne naviknuna tu razlicitu hranu i zivotne navike. Medjutim, uskoro ce im biti bolje, creva se prazne redovno -dva do tri puta dnevno - a za mnoge je to veliko ohrabrenje.Sirova biljna hrana ispoljava odlican efekat na sve oblike reumatizma i reumaticnog artritisa kada te bolesti nisu previse uznapredovale. Dobar efekat se takodje primecuje kod bolesti povezanih sanakupljanjem mokracne kiseline; to se odnosi na psorijazu, hemikraniju, formiranje kamena uzucnom mehuru, bubreznoj karlici i mokracnoj besici. Skoro sve bolesti koze se ispravljaju, umnogim slucajevima cak i brzo. Gubitak kose, formiranje sala i perut prestaju sa razvojem. Sveinfekcije se ispravljaju ili se stanje poboljsava.Zene koje su na sirovoj hrani, tokom trudnoce se osecaju dobro - porodjaj se odigrava brzo i skoro bez bola, jer vitka, zdrava beba saradjuje. Sirova hrana proizvodi obilno i dobro mleko za detetokom prve godine ako majka nastavi sa takvom ishranom.Rak predstavlja krajnji stupanj patologije: ovde se stoprocentna ishrana sirovom hranom pokazujekao korisna, moze da ublazi bol, produzi zivot do izvesne mere, jer ona cini dobro pacijentu.Takodje, postupak sa sirovom hranom treba zapoceti cim se rak otkrije, a apsolutno neophodanuslov je da se rezim postuje sto procenata.Sada zelim da kazem nesto o sopstvenom slucaju od 1942. godine do ove godine. Do 1946. godine bilo mi je dobro na ishrani iskljucivo sirovom hranom - rak dojke je potpuno mirovao, i moje opstezdravlje je bilo dobro.

Suseno voce je inferiorno u odnosu na sveze voce

Medjutim, u prolece 1946. godine smo dobili nesto susenog voca iz Svedske (grozdje, urme, sljive ismokve). Mislila sam da bi bilo u redu da ih jedem, ali nije bilo tako. To je voce koje je bilotretirano hemijskim otrovima kako bi se ocuvalo i ucinilo da izgleda privlacno. Posto sam ihuzimala tri ili cetiri meseca, iznenada sam dobila jake bolove u oziljacnom tkivu dojke, a prilikomdetaljnijeg pregleda sam otkrila mali cvor u desnoj dojki, na istom mestu kao i pre. Jos jednom samse vratila na svezu sirovu hranu, i cvor je nestao.

Opasnosti od biopsije

Poslednja i najopasnija stvar za mene je, medjutim, bila probna mikroskopija od koje me jeodvracao dr M. Hajndhidi. Morala sam da dopustim da se izvrsi jer je toliko puno lekara tvrdilo danikada nisam patila od raka. Izvrsena je u Radijum centru u Kopenhagenu u januaru 1948. godine.Probna mikroskopija je bila pozitivna; celije raka su se nalazile u oziljacnom tkivu u kozi desnedojke, ali je to bio benigni oblik zvan skirus. Moja prvobitna malignost, brzorastuci oblik raka se, prema tome, pod uticajem sirove hrane, preobratio u dobrocudni oblik raka, koji ostaje u mirovanju.Pa ipak je ova procedura bila na pragu da aktivira rak u dovoljnoj meri da me ozbiljno uplasi. Po prvi put su se razvile metastaze (dva mala cvorica) ispod pazuha; i bilo je potrebno oko sest meseci- na iskljucivo sirovoj hrani - da se oni ponovo povuku. Ali, ovoga puta je sve proslo dobro. Od tadasam bila odlicnog zdravlja - celog proslog leta sam ustajala u svitanje, i boravila u basti gde samradila nekoliko sati dnevno. To je bilo daleko zdravije od sedenja u zatvorenoj prostoriji kao lekar. Ne samo da sam imala pacijente u sanatorijumu "Humlegarden", vec i veliku praksu i dopisivanjevan grada; to je bilo vise nego sto sam mogla da postignem.

Organsko vrtlarstvo je neophodno

Prestala sam da se bavim lekarskom praksom 1. januara 1949. godine i ponovo zapocela sa bastovanstvom, sto je oduvek bilo moje veliko interesovanje. U tu svrhu sam kupila oko polahektara zemlje blizu sanatorijuma "Humlegarden", i tu sam naucila koliko je ispravno gajiti voce i povrce bioloski, to jest, na osnovu zivotnih zakona. Kao djubrivo sam koristila samo kompost, alge,slamu ili seno; ne hemijsko djubrivo, ni izmet.U zakljucku, samo nekoliko reci o prakticnim uslovima i svakodnevnoj upotrebi sirove biljne hrane.Drago mi je da mogu da se pozovem na svoju knjigu "Ziva hrana" (Live Food) koju je upravoobjavila jedna nemacka izdavacka kuca i koja pruza detaljnu sliku o proceduri koju treba sleditikako bi se preslo na cisto sirovu biljnu ishranu. Bilo bi od velikog znacaja kada bi medicinska profesija stekla vece znanje iz ove oblasti i u vecoj meri nego sto je to sada slucaj. Doktori izDanske i iz stranih zemalja su posetili sanatorijum "Humlegarden" u kracim ili duzim vremenskim periodima i koristili to iskustvo u svojoj praksi. "Humlegarden" posecuje oko hiljadu pacijenatagodisnje. Pacijenti ovde, kao i osoblje, zive iskljucivo na hrani koja nije podvrgnuta zagrevanju, anase iskustvo je da je prelazna ishrana sasvim izlisna. Ishrana sirovom biljnom hranom mozevarirati samo u skladu sa godisnjim dobima, i sastoji se od tri obroka dnevno. Spremamo vocniobrok ujutru i uvece i obrok od povrca sredinom dana. Voce i povrce se nikada ne mesa. Ako stanjezuba to dopusta, sirova hrana se uzima cela, u suprotnom se mora svesti na sitne delove neposredno pre obroka. Kada je sirova hrana izrendana ili iseckana, ne moze se cuvati jer gubi svoj sadrzajvitamina. Sirovu hranu treba pazljivo zvakati, pozeljno je dovoljno dobro sazvakati da se guta samaod sebe, a cak i rendanu sirovu hranu treba dobro pomesati sa pljuvackom. Sve vrste bademastogvoca obezbedjuju dobru dopunu. Obrok od povrca se sastoji iz zelenog lisnatog povrca, korenja igomolja. Voce se jede sa korom. Medjutim, u slucaju bolesti kao sto su zeludacni katar, zeludacnicir i tome slicno, treba se paziti prilikom pocetnih stupnjeva.Ako preovladava iskljucivo sirova hrana zajedno sa razumnim zivotnim navikama, doci ce do poboljsanja niza stvari. Bolesti ce postepeno biti otklonjene. Gojaznost, najopasnija od svih bolesti,ce postati retkost.

Zivot - radost za zdrave

Rad domacice ce se svesti na polovinu vremena - a tako dobijeno slobodno vreme ce predstavljatineprocenjivu prednost i radost za muza, decu i dom. Vitka gradja, uspravno drzanje, gibak hod,svez ten, beli, cvrsti zubi i snazna kosa ce dominirati slikom. Kada je telo zdravo, rezultat ceneizbezno biti zdrav um. Nase negativne misli ce biti promenjene u pozitivne i doci ce do velikogkulturnog napretka koji svet ceka. Tek tada ce zivot biti vredan zivljenja.

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Lecenje raka sirovom hranom - Moje usvajanje ishrane sirovom hranom