Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član diasti

Upisao:

diasti

OBJAVLJENO:

PROČITANO

890

PUTA

Zašto Zakon privlačenja ne radi ?

Zašto Zakon privlačenja ne radi ?
Što ako unutar Tajne postoji tajna ?

         O Zakonu privlačenja se već puno pričalo, pisalo, snimalo, tako da nema čovjeka koji nije barem jednom čuo za njega. Uči nas kako slično privlači slično i kako je manifestacija ključ svega. Prezentiran je kao velika tajna koja je sada dostupna svima i kako sada napokon svi možemo biti sretni i imati život onakav kakav želimo.

        No , ljudski su životi i dalje ispunjeni usponima i padovima u neprekidnoj promjeni življenja. I nakon tog " velikog "saznanja, vizualiziranja, manifestiranja, izostao je taj neki "bum " progres. 

        Nisu nam rekli sve. Što ako slagalica nije potpuna, što ako unutar tajne postoji tajna ?

        Krenimo ovako : Imate čašu. U njoj je vino. Ukiseljeno. Želite popiti čašu dobrog, skupog vina, ali imate samo tu čašu. Što morate uraditi ? Naravno, baciti loše vino ! Čaša je vaš život. Kiselo vino  negativne emocije koje su su se skupljale godinama, a dobro vino ono obilje koje možete imati. Pokušavajući dobro vino dolijevati u ono loše, ništa nećete napraviti jer ćete dobiti opet vino loše kvalitete.

        Zaključak se nameće sam po sebi. Da bi mogli iskreno vjerovati ( a u ovom Zakonu je to osnova ) u svoje snove, moramo se očistiti od toksičnih emocija. Moramo ih baciti u wc školjku kao pokvareno vino i dvaput povući vodu.

        A, to je težak korak. Ponekad se toliko jako vežemo za neka teška osjećanja, bolna iskustva da smo navikli na njih i to postaje naša zona konfora ma koliko ona jadno izgledala. 

       Tu počinje rad na sebi. Osvijestiti programe koji su nas učinili takvima, priznati to sebi, oprostiti sebi i svima drugima, ne kriviti nikoga ni za šta, preuzeti odgovornost i napraviti neke bolne rezove. To je rudarski posao koji zahtjeva ulaganja, vrijeme i dosljednost.

      Tek kad uklonimo iz krvotoka većinu tih otrova, Zakon privlačenja može početi. A, to je pak  lakši dio posla.

        

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 13.10.2019. 22:24h

  Član emilio-iiMerlin0

  Lakši dio posla.....

  Kada naš i sportsko-nogometni komentator pa i zaurla da nam je u Teren utrčao "nezvani ghost" ali i da "njegova nas daljnja sudbina ne zanima" !?

  Onda bismo se trebali i zapitati:A koji je to kamen u toj "lopti" da smo joj i Primorani posvetiti svoju Pažnju kao "kamenu" ?

  *Rekao je da sve što radim mora biti čin vraćanja - čin slobodan od tuđih očekivanja, od straha od neuspjeha, od nade u uspjeh. Moram se osloboditi kulta ja; sve što radim mora biti "impromptu", djelovanje čarolije, slobodno prepuštanje poticajima beskonačnoga. *


  *Već znaš«, počeo je, »da u svemiru postoji vječna sila koju su vračevi drevnog Meksika nazivali tamnim morem svijesti. Kad su bili na vrhuncu svoje opažajne moći, vidjeli su nešto od čega su im se počele tresti gaće, ako su ih uopće nosili. Vidjeli su da tamno more svijesti nije odgovorno samo za svijest organizama nego i za svijest entiteta koji nemaju organizam.« »Što su to, don Juane, bića bez organizma koja imaju svijest?« pitao sam zaprepašteno jer još nikad takvo što nije spomenuo. »Stari su šamani otkrili da je cijeli svemir sazdan od paralelnih sila,« nastavi, »sila koje su istodobno suprotne i komplementarne. Nedvojbeno je da je naš svijet paralelni svijet. Njegov je suprotni i komplementarni svijet nastanjen bićima koja imaju svijest, ali nemaju organizam. Zato su ta bića stari šamani nazvali neorganskim bićima.« »A gdje je taj svijet, don Juane?« pitao sam žvačući nesvjesno komadić suhe marelice.
  »Ovdje, gdje ti i ja sjedimo«, odgovorio je kao da se to samo po sebi razumije, ali je prasnuo u smijeh kad je vidio kako sam se uznemirio. »Rekao sam ti da je to naš paralelni svijet, što znači da je tijesno povezan s nama. Vračevi starog Meksika nisu razmišljali u kategorijama prostora i vremena kao ti. Oni su razmišljali isključivo u kategoriji svijesti. Dvije vrste svijesti postoje usporedo a da se nikad ne preklapaju, jer je svaka od njih potpuno različita od one druge. Stari su šamani pristupili problemu usporednog postojanja ne baveći se vremenom i prostorom. Oni su smatrali da je stupanj svijesti organskih bića i stupanj svijesti neorganskih bića toliko različit da obje vrste mogu postojati usporedo uz najmanje moguće preklapanje.« »Možemo li opažati ta neorganska bića, don Juane?« pitao sam. »Dakako da možemo«, odgovori. »Vračevi to čine svjesno. Obični ljudi to isto čine, ali ne znaju da to čine jer nisu svjesni da postoji paralelni svijet. Ako pak razmišljaju o paralelnom svijetu, onda se to pretvara u različite oblike duhovne masturbacije, ali se nikad ne dosjete da njihove fantazije izviru iz nesvjesnog znanja koje svi imamo - svi mi znamo da nismo sami.« Od don Juanovih sam riječi ostao kao prikovan. Odjednom sam osjetio silnu glad. Neka praznina ispuni moju trbušnu šupljinu. Kao da sam imao rupu u želucu. Mogao sam jedino slušati s potpunom pozornošću i jesti. »Ako se ono što postoji gleda kroz prizmu vremena i prostora, problem je u tome da možeš zamijetiti samo ono što se odigrava u granicama vremena i prostora u kojima se sam nalaziš, što je vrlo ograničeno«, nastavi. »Vračevi, s druge strane, imaju ogromno polje vidokruga u kojemu mogu primijetiti i ako se pojavi nešto strano. Mnogo entiteta iz beskrajnog svemira, koji imaju svijest, ali nemaju organizam, dolazi u polje svijesti našeg svijeta, ili u polje svijesti njegova paralelnog svijeta, a da ih prosječan čovjek nikada ne primijeti. Entiteti koji ulaze u naše polje svijesti ili u polje svijesti našega paralelnog svijeta, pripadaju drugim svjetovima koji postoje izvan našeg svijeta i njegova dvojnika. Beskrajni je svemir prepun svjetova svijesti, organskih i neorganskih.« Don Juan je nastavio da su stari vračevi znali kada bi neorganska svijest iz drugih svjetova, koji su izvan našega paralelnog svijeta, ušla u njihovo polje svijesti. Kao što bi svatko na ovom svijetu učinio, tako su i šamani napravili beskrajne klasifikacije različitih vrsta te energije koja ima svijest, rekao je. Za njih su koristili opći pojam neorganska bića.
  »Imaju li ta neorganska bića život kao što ga i mi imamo?« upi
  tah. »Ako život za tebe znači biti svjestan, onda imaju život«, reče. »Pretpostavljam da bi točan odgovor glasio: ako se život može mjeriti po intenzitetu, oštrini i trajanju svijesti, mogu slobodno reći da su oni više živi nego ti i ja.« »Umiru li ta neorganska bića, don Juane?« upitao sam. Don Juan se smijuljio prije nego što je odgovorio. »Ako prestanak svijesti nazivaš smrću, da, onda oni umiru. Njihova svijest prestaje. Njihova je smrt u mnogome nalik smrti ljudskog bića, a istodobno i nije, jer za smrt ljudskih bića postoji druga skrivena mogućnost. To je kao dodatni članak u zakonu, članak ispisan tako sitnim slovima da se jedva vidi. Moraš uzeti povećalo da bi ga pročitao, a ipak to je najvažniji članak zakona.« »Što je to skrivena mogućnost, don Juane?« »Skrivena alternativa smrti isključivo je za vračeve. Koliko ja znam, jedino su oni pročitali sitna slova. Za njih je ta druga mogućnost prikladna i funkcionalna. Za prosječnog čovjeka smrt znači prestanak svijesti, kraj njegova organizma. Za neorganska bića smrt ima isto značenje: kraj njihove svijesti. Za obje je vrste djelovanje smrti čin kojime tamno more svijesti usiše biće u sebe. Pojedinačna svijest, ispunjena životnim iskustvom, probija vlastite granice i svijest se kao energija izlijeva u tamno more svijesti.« »Ali kakva je to skrivena alternativa smrti koju samo vračevi odabiru, don Juane?« pitao sam. »Za vrača je smrt činitelj ujedinjenja. Umjesto da mu razori organizam, kao što se to inače događa, smrt ga ujedinjuje.« »Kako smrt može bilo što ujediniti?« pobunio sam se. »Za vrača je smrt«, reče, »kraj vladavine pojedinačnih stanja u tijelu. Stari su vračevi vjerovali da općim stanjem i metabolizmom tijela upravljaju pojedinačni dijelovi; dijelovi koji prestaju obavljati svoju funkciju, vuku za sobom preostali dio tijela u kaos, kao na primjer kad te zaboli želudac od loše hrane. Tada stanje tvojeg želuca utječe na sve ostalo. Smrt ukida dominaciju tih pojedinačnih dijelova. Ona ujedinjuje njihovu svijest u jednu jedinstvenu jedinicu.« »Za vračeve je smrt čin ujedinjenja koji pokreće svaki djelić njihove energije. Ti smrt vidiš kao neki leš pred sobom, kao tijelo koje se raspada. Kad nastupi čin ujedinjenja, za vračeve nema leša. Nema raspadanja. Njihova se tijela potpuno pretvaraju u energiju, energiju koja ima svijest, koja nije rascjepkana. Granice koje postavlja
  organizam, granice koje ukida smrt, kod vračeva se i dalje održavaju iako više nisu vidljive golim okom.« »Znam da umireš od želje da me pitaš«, nastavi sa smiješkom na licu, »je li ono što sam opisao duša koja odlazi u pakao ili raj. Ne, to nije duša. Kad vračevi izaberu skrivenu alternativu smrti, oni se pretvaraju u neorganska bića, vrlo posebna neorganska bića velike brzine, bića sposobna za veličanstvene zahvate u opažanju. Vračevi tada kreću na ono što su šamani drevnog Meksika zvali konačnim putovanjem. Beskonačnost postaje njihovo carstvo djelovanja.« »Hoćeš reći, don Juane, da oni postaju vječni?« »Kao vrač, razmišljam trezveno i pretpostavljam«, reče, »da će se njihova svijest ugasiti kao što se gasi svijest neorganskih bića, ali još nisam vidio da se to dogodilo. Nemam pouzdanog znanja o tome. Stari su vračevi vjerovali da će svijest takve vrste neorganskih bića trajati sve dok traje Zemlja. Zemlja je izvor njihova postojanja i dok ona postoji, njihova se svijest nastavlja. Meni se takvo razmišljanje čini vrlo razumnim.« Način na koji je don Juan objasnio kontinuitet i red činio mi se savršenim. Nisam imao što dodati. Ostavio mi je osjećaj tajanstvenosti i neizgovorenih očekivanja koja su se tek trebala ostvariti. Pri sljedećem susretu s don Juanom, jedva sam čekao da mu postavim pitanje koje mi je stalno bilo na pameti. »Je li moguće, don Juane, da duhovi i utvare doista postoje?« »Ma što bilo to što ti nazivaš duhom ili utvarom,« reče, »pod ispitivačkim okom vrača sve se to svodi na jedno - vrlo je vjerojatno da su sve te utvare što nalikuju duhovima konglomerat energetskih polja koja imaju svijest, a mi u njima vidimo pojave koje su nam poznate. Ako je to tako, onda utvare imaju energiju. Vračevi ih nazivaju energetskim konfiguracijama, što znači da proizvode energiju. Ili, ako one ne zrače energiju, onda su to čudesne opsjene što ih stvaraju vrlo jake osobe - jake u smislu svijesti.« »Osobito mi je bila zanimljiva priča«, nastavi don Juan, »koju si mi jedanput ispričao o svojoj teti. Sjećaš se ? *

  .....slijedi nakon što smo energiju koja nas je zarobljavala preusmijerili u oslobodilaštvo ???

  Međutim bi se to moglo kositi i sa "samosviješču - ego'a, kao trenutnog stanja čoviječanstva" ??

  Tada smo i najebali jer i svaka nas "šuška" može može "batinom iz raja" u smislu "neka institucija radi svoj posao" ?

  Toest:Vražji trik je "ja sam ti al mene nema" iliti.......... tko sa djavlom tikve sadi o glavu mu se razbijaju, osim ako nije "Tikvan" (pa i ubija sa punom samovažnošču) ?!

  Ustvari bi trebalo objasniti na koji način oni koji odašiljaju svoj Um privlače našu Energiju.... toest je li naš "Svemirski Program" zaista povezan sa Svemirom ili to samo oni koji su munjeni imaju i imunitet pred Zakonom :.

 • 14.10.2019. 00:26h

  Član iridaMerlin35

  @bravo diasti, ipak si uspjela...!!!

 • 14.10.2019. 10:15h

  Član diastiMerlin4

  Hvala, Irida ! Malo truda se uvijek isplati !

SADRŽAJ UPISAO

Član diastiMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana diasti dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahaha...

  22.09.2021. 00:24h
 • Član DeVeTDeVeT

  kiša kiši pada mi po piši, padaj kišo narast će mi pišo....

  21.09.2021. 13:02h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Kiša kiši -skini masku i slobodno diši.

  20.09.2021. 21:20h
 • Član Luce malaLuce mala

  Neka. :) Skoro sam zaboravila kako izgleda i zvuči... kiša... :)

  17.09.2021. 20:58h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  iiii stigle su nam kiše jesenje <3

  17.09.2021. 17:49h
 • Član iridairida

  ❤ ❤

  17.09.2021. 12:32h
 • Član Luce malaLuce mala

  Lijep pozdrav i svima ostalima! :)

  16.09.2021. 18:18h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info