Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član DeVeT

Upisao:

DeVeT

OBJAVLJENO:

PROČITANO

337

PUTA

OD 14.01.2018.

Zašto (ni)smo prestali pušiti....???

Zašto (ni)smo prestali pušiti....???
Htjeli to ili ne htjeli, mnogi će od srijede 6. svibnja morati drastično izmijeniti jednu svoju naviku – pušenje. Da čujemo vašu priču....

Htjeli to ili ne htjeli, mnogi će od srijede 6. svibnja morati drastično izmijeniti jednu svoju naviku – pušenje. Moći će oni pušiti i dalje, ali od toga datuma cigarete više neće moći paliti ni u kafićima ni u restoranima, jer dimljenju u zatvorenim javnim prostorima došao je – kraj. Pušačkom užitku prepuštat će se moći jedino u kućnoj atmosferi i na otvorenom.

I dok su nepušači zahvalni što njihovo zdravlje na poslu, u kafićima te mnogim drugim mjestima više neće biti ugroženo zbog pasivnog udisanja dima cigareta pušača oko sebe, među potonjima ova je odluka, odnosno zabrana, izazvala očekivani otpor. Što glasniji, što tiši. No ima i onih koji razmišljaju da im taj nametnuti datum zapravo bude povod i poticaj da svoju višegodišnju pušačku karijeru ipak okončaju.

Da od svake navike ili ovisnosti nije lako odustati, jasno je svima. Lako je možda donijeti odluku da se prestane pušiti, ali realizirati to i dosljedno živjeti – teško je. Mnogima i nemoguće. Odvaže se, krenu, muče se, bodre... a na kraju ipak pokleknu. Zna se takav film ponavljati i po nekoliko puta. Ipak, postoje i oni koji su cigareti u nekom trenutku, iz nekog razloga rekli zbogom, i povratka na staro nije bilo. Rastanak je bio – zauvijek.

Zapravo, svaki pušač, ali i nepušač, o svom druženju ili nedruženju s cigaretom ima neku svoju priču. Mora se reći, priče pušača, osobito onih koji su odluke o tome da sami sebe stave na apstinencijsku antidimnu kušnju, puno su napetije i neizvjesnije. U njima ima i uvoda, i kulminacije, i raspleta. Sretnog ili nesretnog. Kako se uzme. Kad je već tako, onda uoči 6. svibnja dana, kada ćemo prestati pušiti...da čujemo vašu priču...???..

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 04.05.2009. 09:21h

  Član noviMerlin1 zašto nismo prestali pušit...zato što je ovo vrijeme pušenja... svatko popuši na svoj način
 • 04.05.2009. 09:30h

  Član jakyMerlin6 evo moje male priče koja je već i meni dosadna svi koji ne puše kažu da je lako prestati pa i oni koji su prestali kažu da nije bilo teško ili neće priznati kako god njima bilo ja i dalje ne mogu to napraviti sad kao da više ne znam živjeti bez pušenje jer svaku situaciju u životu treba sad naučiti proživjeti bez cigarete a na to se teško odlučiti da imam snage i hrabrosti za ovaj život -ne bi ni dosad bila pušila ili se to samo tako zavaravam ja stvarno neću biti ovisna o tom nikotinu, ali kao da me je obuzeo i kao da gubim kontrolu nad sobom već duže vrijeme ne mogu napraviti ništa onako kako želim i nikako se izvući iz te situacije sve mo je postalo teško ono što sam prije s lakoćok obavljala sad mi ne ide gušim se od dima, trujem sebe i druge i nikako se pokrenut i osvijestit ova zabrana dobra je za nepušaće .ali ne i za ugostitelje koji ionako imaju sve manje posla a i državi će falit ti novci od poreza jer će im manje uplaćivat zbog gubitka mušterija doma i vani će i dalje pušit tko želi, problem je kako sam prestati jer zbog zabrane to neće nitko napraviti pozdrav devetki i moru
 • 04.05.2009. 10:19h

  Član saturn17Merlin2 Ja nisam pušač i možda će me neki smatrati ludom ali meni je pušača žao. I znam da nije lako to ostaviti, lakše je reći nego to učinit. Sad bi mi nepušači trebali likovati ali ja ne mogu jer imam puno prijatelja pušača koji su sada jako uznemireni i nesretni donešenim zakonom.
 • 04.05.2009. 10:20h

  Član shantiMerlin3 \"Prestati pušiti? Najlakša stvar na ovom svijetu ! Ja sam to učinio preko 500 puta !\" Mark Twain
 • 04.05.2009. 10:24h

  Član shantiMerlin3 A sad, ozbiljno. Rješavanje BILO KOJE loše navike, u početku čovijek doživljava kao gubitak, i od tuda strah i loše osječanje. No, nagrada ako izdržimo je velika. Zato bi ova zabrana mogla svima koji truju sebe i druge biti samo dobar poticaj da se riješe te navike.
 • 04.05.2009. 12:45h

  Član vajranMerlin3 zabrane nikada nisu dobar poticaj ni za što... vladavina zakona se ne bi trebala uplitati u ispuštanje dimnih signala posebno ne na mjestima u kojima nema prinudnog boravka... a svatko bi trebao sebi naći svoje mjesto pod suncem, odnosno kafić u kojem ima ili nema dima... svatko neka si sam rješava loše navike ako misli da su loše, ako ne misli neka je njeguje.... ako država uistinu želi napraviti nešto dobro za svoje građane, postoji puno načina i puno prostora. ovo je samo iživljavanje jedne skupine nad drugom. najprije su se pušači iživljavali na nepušačima uz njihov dobrovoljni pristanak, sada nepušači nad pušačima. bez pristanka. energetski, ovo prvo je bolje nego ovo drugo. ovaj zakon predstavlja to. a iživljavanje je iživljavanje... svako je loše...
 • 04.05.2009. 12:50h

  Član vajranMerlin3 ako netko puši a nije dosegao stanje svijesti da ne treba pušiti, zabrana će mu izazvati emocionalnu povredu. što će ona izazvati, to se ne zna... možda ništa, možda svašta. a mi nikoga ne želimo povrijediti, pa ni za njegovo dobro, zar ne... sve ide uz pristanak...
 • 04.05.2009. 12:57h

  Član dinajaMerlin2 Zabrana je najgluplja tvorevina ljudskog uma....zabrane su u povijesti civilizacije izazivale pobune, ratove i revolucije, stavarale rebele, odmetnike i ubojice.......... ZABRANE SU TVORVINE BOLESNOG UMA, uma koji nema dovoljno protuargumenata, ali ima vlast da proglasi zabranu..............to se trenutačno događa u EUROPI I AMERICI...............a mladost, iz revolta , postaje Camusov buntovnik bez razloga i sve više i više puši..........)))
 • 04.05.2009. 15:29h

  Član tanalunaMerlin2 samo crtica iz vlastitog iskustva...odrasla u kući gdje se pušilo, \"za ozbiljno \" počela pušiti sa 18, nakon deset godina pušačkog staža, dvije kutije dnevno, prestala iz ljubavi...prema sebi, jačoj polovici i još nerođenom djetetu....bez problema, bez trauma i prenavljanja... prvo sa sobom treba biti iskren i priznati si sve svoje mane i slabosti, a onda ide... nakon 25 godina staža prestao pušiti moj ujak (iz čista mira, potaknut mojom odlukom) a nakon 40 godina pušačkog staža moja mama je rekla:dosta, potaknuta suzama moje djevočice koja je znala da se od cigareta čovjek razboli i umre (reklama s televizije) danas je cijela moja obitelj nikotin free.... samo zato što smo tako odlučili!
 • 04.05.2009. 15:49h

  Član dinajaMerlin2 da tanaluna, ona čudesna iskrica u glavi, misao koja postaje odluka, misao izrasla iz zdravog razuma i čistog uma, misao koja postaje osjećaj, ljubav prema sebi i bližnjemu i .........dogodi se bez zabrana, bez prijetnji, bez kažnjavanja.........:-)))
 • 04.05.2009. 18:14h

  Član vernonMerlin1 Uvijek sam sebe zamišljala kao gataru s kristalnom kuglom i čikom u ustima. To mi je bio porok do ludila. Kad je bila katastrofa od financija, a uvijek je za cigarete sam uvijek imala ko zadnji fikser, fućkaš kruh i ostalo samo da se puši (jadno moje dijete - kad sam bila trudna kao da mi se okrenuo čip u glavi i automatski sam živjela totalno zdravo no pri porodu - želja za cigaretom i koktelom - neopisivo) preživjelo je. U jednom pisanju baš na magicusu potaknuli ste me da prestanem i prestala sam. Ne brojim dane to mi je bez veze ovako kao da ne pušim godinama. Malo me u početku lovila strast za slatkim ujutro i želja da žvačem duhan - hm, no sada je sve o.k. Stvarno je bitno odlučiti i onda se može. Ja inače stvarno nisam karakter i nikad nisam mislila da ću prestati no eto i tome je došao kraj i ne smetaju me pušači oko mene. Kako netko reče pušim gluposti na drugim stvarima. Poljubci i podrška svima i s cigaretom i bez.
 • 05.05.2009. 06:34h

  Član paskoMerlin1 još dok je pušenje bilo društveno prihvatljivo u našem domu ono je bilo moguće samo na balkonu...u početku su se prijatelji i poznanici zgražali, ali i prihvatili, neki teže, neki lakše, a neki nikako...djeluje drastično, ali nadam se da će to pušačima ipak pomoći...kako god okrenete, pušenje je štetno svima i zato i odluka ne može biti samo njihova...
 • 05.05.2009. 11:30h

  Član devetMerlin5 ha...pušiti ili ne pušiti pitanje je sad...???... rasprave oko te teme se usijavaju...mogu se pročitati razno razni članci oko zabrane...pušenja...kao i ovdje mišljenja su podijeljena ...jedni su za..drugi protiv..oni koji su za zabranu pušenja...zato imaju opravdane argumente koje normalno iznose...a isto tako i oni koji su protiv..imaju opet svoje argumente...i do čega se dolazi..do podijeljenosti mišljenja...iz podijeljenosti mišljenja..dolazi do sukoba...a iz sukoba se može razviti ..što šta toga... slažem se s komentarom od @dinaje....slažem se opet i s komentarom i od @shanti-ja... činjenice govore da u duhanskom dimu ima oko 4000 supstanci koje su na ovaj ili onaj način štetne za zdravlje..da je pušenja ..\"bolest\"...i to sam negdje pročitao..( ne slažem se s tom konstatacijom )...i još puno toga se može reći u korist zabrane pušenja... ugostitelji su na prvom mjestu koji se protive zabrani pušenja ...jer se boje pada prometa...pa samim time i manjom zaradom..protive se zabrani pušenja mladi ...koji sve zabrane shavćaju na svoj buntovnički način...lobiraju jedni i drugi...tema se vodi do usijanja... s druge pak strane...nitko ne razmišlja o zabrani ..vožnje osobnih automobila...i inih drugih vozila..koja koriste kao pogonsko gorivo neku prerađevinu od nafte...mjerenjem koncentracije zraka na određenim prostorima ...pokazuju daleko veće vrijednosti od dopuštene...pa...eto opet nitko ne razmišlja da je udisanje ispušnih plinova daleko opasnije od pušakog dima...pa eto opet se ne razmišlja o zabrani, ili nedaj bože ..izglasavanju kakvog zakona o zabrani ..upotrebe takvih vozila... na kraju...slažem se s @vajran-om...to je ipak stanje svijesti...
 • 05.05.2009. 11:31h

  Član devetMerlin5

  P.S.

  P.S. hoće li ikada ...donijeti zakon o zabrani uzgajanja špinata...
 • 14.05.2009. 13:51h

  Član nioiivoMerlin0 Počela sam pušiti sa 21 god. Do tada sam bila pravi nepušač sa stavom. Bila sam sama u Njemačkoj na radu i vidjela reklamu za Cartier cigarete sa zgodnom ženom. Radila sam u restoramu imala pauzu za ručak od 45 min, pojela bih i nebi znala što bih sa sobom ostatak vremena. Tako sam počela. Sklopili su se neki elementi i bilo je lako. Sada mi smeta za zdravlje, kašljem i kao pravi ovisnik prestanak pušenja odgađam za sutra. Kada će doći to sutra ne znam.

SADRŽAJ UPISAO

Član DeVeTMerlin5 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana devet dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SVIBANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Irido, evo nije prošlo dugo i evo ostvaruje se nešto iz tvog tumačenja: danas nađem razbijeno zrcalo suvozačkog retrovizora!!!

  13.05.2020. 18:30h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  12.05.2020. 20:01h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info