Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Novi

Upisao:

Novi

OBJAVLJENO:

PROČITANO

733

PUTA

OD 14.01.2018.

Kritika svoga uma

Kritika svoga uma
vrtirepka

Biće da je tako

Umovanje,umovanje stalno umovanje.Vrtim,vrtim,vrtimo svi vrtimo.Dali se vama čini ljudi da stalno vrtimo po istome.Milion tehnika, mi kao da želimo još jedan milion tehnika.Dali se mi zadovolavamo samo tehnikama,bojama,igrama ili se ipak bojimo prepustiti istini.Ja još nisam načistu sa istinom mislim ako se prepustim njoj da gubim a znam da ne gubim nego mi je dobro a i sigurno ,sigurnije nego ić za nekom tamo istinom. Dali mi volimo više tehnike udisaj izdisaj ,naš lijepe riječi naše znanja, bome ja uživam kad neko misli da sam ja igrač za 90 min.

Sve je rečeno sve se ponavlja i treba tako jer ponavljnje izgleda majka mudrosti.Vijerujem pa malo manje vijerujem, pa ja bi još malo igre ,ja bi još jednu pijesmicu napisao pa još .još jednu,pa ja bi da i ti još jednu pijesmicu napišeš i on neka piše i treba tako ...dokle dokle pijesmice pisat i biježat od istine ... i treba tako bit.Brzo se oduševim(o) a primjetio sam da nas ima još koji kažemo Magncus je super al mi smeta to i to komentari grubost pa se povučem(o) doma pa još koji komentar ma nije to baš to,volimo se igrat i pijesmice pisat. Obožavamo razgovore ...ja volim umovat al prijatelju moj do kad,do kad boje,tehnike,igrice igrat..... Ma jasno je meni da to tako mora bit.

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 12.03.2009. 12:05h

  Član borivojMerlin3 stari moj, ja ti na predavanja razno razna ne idem već desetak godina, niti se trgam ili tragam za bilo čim... ako si pravi i u skladu ISTINE, DOBROTE, i LJEPOTE, ne trebaš pročitati niti jedne knjige, sve će tebi biti jasno.
 • 12.03.2009. 12:09h

  Član gemini1Merlin3 Boro, sjedi, odličan. Puseeeeee
 • 12.03.2009. 12:38h

  Član dinajaMerlin2 odličan tekst NOVI, sjedinih znanje iz Kantovog razmišljanja o \" Kritci čistog uma\", pa Sloterdijkovu \"Kritiku ciničnog uma\" i evo ovaj tvoj tekst o kritici osobnog uma.........Čitajući knjige naučih sjedinjavati različita filozofska razmišljanja i naučih razlučivati bitnost filozofske misli......Tvoj današnji tekst dragi Novi nas poziva na samokritiku i tek kada napravomo bilanzu pročitanog, davno naučenog spremni smo na samokritiku.....hvala ti na ovom tekstu.......:-)))
 • 12.03.2009. 14:08h

  Član suryMerlin1 Mudraci (ne filozofi kazu) Ne razmišljaj: Ti ne moraš sve procjenjivati. Rastrešeno razmi-šljanje te neće osloboditi iz zamke nemira. Sam um je nemir pa i umovanje, jer se bavi svime osim sobom-sebstvom. U meditaciji, um je prirodno pročišćen pomoću pažnje, čistom pažnjom bez riječi. Uobičajeno promišljanje nije potrebno da odstrani one stvari koje te drže sputanima stalnim umovanjem-nemirom. Sve što je potrebno jeste jasna, ne-konceptualna percepcija o tome što je i kako to djeluje. To je dovoljno da rastvori umovanje. Koncepti i umovanje samo smetaju. Ne misli. \"Vidi\". Ne zadržavaj se na suprotnostima: Razlike postoje među ljudima, ali zadržavati se na njima jeste opasan proces. Sve dok se to pažljivo ne provodi, to vodi direktno u egoizam.
 • 12.03.2009. 14:17h

  Član dinajaMerlin2 FILOSOPHIA..LJUBAV PREMA MUDROSTI........FILOZOF JE čovjek koji ljubi mudrost.....a svjetska filozofija sadrži u sebi sve drevne mudrosti..........ona je izrasla na njima i još uvijek se razvija slijedeći mudrosti svih do sada rođenih umova......iz te svjetske FILOZOFIJE iliti ljubavi prema mudrosti su izrasle kritike čistog i ciničkog uma.....a godnji tekst nas poziva da, sjedinjujući sve do sada izgovorene, napisane i priznate mudrosti sjedinimo u sebi u budemo samokritični........:-)))
 • 12.03.2009. 20:23h

  Član suryMerlin1 Reči izdaju, odaju, svoju prazninu. Istinito, realno ne može biti opisano, to mora biti doživljeno, iskušano. Ja ne mogu naći bolje reči od onih koje znam. Ono što Ja kažem može izgledati smešno. Ali ono što reči pokušavaju da prenesu je najviša istina. Sve je jedno, mi mnogo cepidlačimo. I sve je urađeno da zadovolji jedan izvor i cilj svake želje, koji mi svi znamo kao \"JA JESAM\". Sri Nisargadatta Maharaj
 • 12.03.2009. 20:49h

  Član dinajaMerlin2 dragi prijatelju Dok se svitanje bori sa ostatcima tame i ona daleka svjetlost skida ljepotici noći srebrnu haljinu ja stojim na obali sna i prisjećam se njegove ljepote....... Zavoli dan u kojem se budiš šapuće mi mjesećina pri odlasku zavoli misli i sjećanja šapuće mi sijač zvijezda zaboravljenom muzikom tuge, dozvoli srcu da diše, šapuće mi krilati konj koji me je noćas nosio u daljine........... Za mrkim čempresima dime se iskre ljubićastog svitanja Pred mojim snenim očima izrasta zdenac s krilatim Amorom od kamena koji nijem još uvijek sanja. Zavoli dan u kojem se budiš, ruke sijača zvijezda još uvijek prebiru po harfi tiho, još tiše zvuci tuge postaju cvrkut ptica, miris jasmina pred mojim prozorom........ ljepota dana u kojem, u kojem još snena pozdravljam Danicu i volim............. doista volim dan u kojem se budim......... i onda znam JA sam TO..........:-)))
 • 12.03.2009. 21:12h

  Član suryMerlin1 Hajde gdja Dinaja neka moj komentar bude zadnji, Vaši su na 90% svakog posta na portalu. I to sve silni romani silnih definicija što su drugi rekli. Pokušajte se promatrati da ne odgovarate baš uvijek, uvijek Hajde suzdržite se od reakcija da je vaša zadnja.. Osjetite što se u vama događa kad se suzdržavate od napada stalno svoje iste filozofije ponavljati. Previše se ponavljate se istim copy paste komentarima. To je dobronamjerni savjet i odlična yoga za mir uma, ne reagirati. Održi taj osjećaj ljubavi. Neprestano se podsjećaj; ?Ja sam Bog! Ja sam Bog!\" sa osjećajem ljubavi prema Bogu. Ako vas netko zapita za ime, ne odgovarajte; ?Ja sam ovo ili ono.\" Umjesto toga odgovorite, ?Ja sam Bog\". Ne samo Ja, i ti si isto Bog. Svi su Bog! Razvijte takvo pouzdanje. Sai
 • 12.03.2009. 21:23h

  Član vajranMerlin5 uz izvinjenje za umješaj... sury... kao da je važno. to je samo mali sudar galaksije dinaja sa galaksijom sury.... i nemoj da te smeta. jer ako te smeta, onda te i ometa. a to uopće nije u skladu sa onim što pišeš... objasniti ću... ne reagirati je odlična yoga za mir uma. slažem se... nemoj reagirati. budi primjerom onoga što govoriš. budi galaksija od koju će se svaka druga galaksija odbiti... ne misli... vidi... dobro kažeš. i samo da znaš, u svemu se slažem sa tobom. osim u jednom... nisi dosljedna onom što citiraš.... hvala na pažnji.
 • 12.03.2009. 21:33h

  Član vajranMerlin5 zaboravio sam spomenuti ispravno reagiranje... neki drugi put...
 • 12.03.2009. 21:37h

  Član vajranMerlin5 čitajte novog... ja čitam. ne čitajte komentare. komentari su čista kontaminacija. i njihovo pisanje isto tako. sa tim se treba nositi... ako osjetite da vas nešto smeta, vrijeđa, da vam nije po volji... ne zalazite. zalaženje može proizvesti duševne boli... opasno je. ne obraćajte pažnju na komentare. tako možete vježbati neobraćanje pažnje. dobra yoga za mir uma...
 • 12.03.2009. 21:47h

  Član vajranMerlin5 dinaja :) sury :) moj naklon....
 • 13.03.2009. 06:01h

  Član dinajaMerlin2 VAJRA, dobro ti jutro i hvala na mudrosti koju dijeliš s nama......očito ne posjedujem mudrost, ali eksperiment koji sam jučer provela je u potpunosti uspio.....prošao je upravo onako kako sam očekivala i to me veseli........:-)))
 • 13.03.2009. 09:05h

  Član marinelaMerlin1 koliko i kako citam, sury nigdje ne pise o ometanju, a sigurno ga nista ne smeta, bas ukazuje na cinjenicu na koju se mnogi osvrcu, pa i ukazuju. Mudrost nije eksperiment, vec razumjevanje kada kako i sto?? potpisujem sury
 • 13.03.2009. 12:52h

  Član dinajaMerlin2 bez obzira na komentare...........ostavljam otvoreno da se eksperiment iza ovog teksta nastavi.....KRITIKA OSOBNOG UMA.....tema koja nas poziva na samokritičnost....komentari na temu članka, a ne komentari na komentare bi trebali biti osnova koja MAGICUS čini MAGICUSOM za dušu i tijelo......... SAMOKRITIKA je ono što trebamo naučiti da bi doista postali MAGICUSI..........još jednom hvala ti NOVI na ovom tekstu........SAMOKRITIKA, o njoj treba pisati.........:-)))
 • 13.03.2009. 13:13h

  Član vajranMerlin5 u pravu si marinela... zato molim te, pokušaj biti mudra i razumijeti.... p.s. dobila grupa pravnu zaštitu, odvjetnički ured marinela.
 • 13.03.2009. 13:22h

  Član vajranMerlin5 dinaja... nikada dobrovoljno a ni prisilno nisam učestvovao ni u kakvom eksperimentu, neću ni sada. nikada nikoga nisam slušao osim sebe, neću ni sada. ovo što ti radiš je psihički utjecaj... tv-reklama. sugestija. ako netko ne razumije, mogu objasniti. isto kao i svi koji pozivaju i mole za nešto.... drugo... ako već pozivaš na nešto, u komentaru.... onda sadržaj tvog komentara ne pripada ovdje, u komentare... možda bolje neki zaseban tekst. ne možeš naime pozivati na nekomentiranje teksta i pisati komentare koji nisu usko vezani uz tekst. :)
 • 13.03.2009. 13:26h

  Član vajranMerlin5 možda bolje da iskritizirate moj um. nemam ga i time se neće učiniti nikakva šteta.... barem nije poznato da se može naškoditi nečemu što ne postoji. tako stoji i sa mojom samokritikom... što da kritiziram sebe, kada ništa nema... jedino u prazno.... ćorak...
 • 13.03.2009. 13:27h

  Član vajranMerlin5 zlato moje, ta dinaja....
 • 13.03.2009. 14:07h

  Član dinajaMerlin2 dragi Vajran, ja kritiziram svoj um i pokušavam ovim eksperimentom samu sebe trepirati.ne pozviavm nitkoga da sudjeluje u eksperimentu to je samo moj puta ka kritici moga uma..........samokritika nas uzdiže u više sfere postojanje i evo ovim eksperimentom dokazah samoj sebi tužnu bilancu virtualnog svijeta........žalosno i tužno je to da se zapostavlja GORE NAPISANI ODLIČAN TEKST, nego se služimo linijom manjeg otpora i komentiramo međusobno napisane gluposti koje nemaju veze sa naslovom i smislom teksta ispod kojeg komentiramo........KRITIKA OSOBNOG UMA je naslov teksta ispod kojeg se susrećemo..........to bi trebala biti osnova svakog kometara koji ostavljamo, iz poštovanja prema autoru koji je tekst stavio u opticaj.......s velikim poštovanju AUTORU ovoga teksta ja evo pokušavam kritikom svoga uma od samog početka sudjelovati u njegovom tekstu.....i usput napravih ekesperiment koji se doista isplatio........naši komentari dokazuju da nismo u stanju usmjeriti svoje razmišljanje na napisano štivo, nego svatko slijedi svoj UM, ali mnogi pri tome pokušavaju opovrgnuti postojanje uma.......... KRITIKA OSOBNOG UMA je tema u kojoj se sretosmo VAJRAN, budimo samokritični i ostavimo druge da sami pokušaju isto tako biti SAMOKRITIČNI....... PORTAL MAGICUS nam daje tu šansu......iskoristimo je i postanimo zajedništvo na ovom portalu......poštujmo AUTORE TEKSTOVA i slijedimo njihovu IDEJU, pišimo o napisanom tekstu...........a ne o komentatorima......:-)))
 • 13.03.2009. 15:15h

  Član suryMerlin1 Jeste li čuli o onom odvjetniku koji je dobio račun od vodoinstalatera? Rekao je vodoinstalateru: ?Hej, zaračunali ste mi dvjesto dolara po satu. Ja toliko ne zarađujem kao odvjetnik.? Vodoinstalater mu je rekao: ?Ni ja nisam toliko zarađivao kao odvjetnik!? Mogli biste biti vodoinstalater, ili odvjetnik, ili poduzetnik, ili svećenik, ali to ne utječe na onaj bitni ?ja?. To na vas ne utječe. Ako sutra promijenim svoj poziv, to je isto kao da sam promijenio odjeću. To ne utječe na mene. Jeste li vi vaša odjeća? Jeste li vi vaše ime? Jeste vi vaš poziv? Prestanite se poistovjećivati s time. Te stvari dolaze i odlaze. Kada to zaista shvatite, nikakva kritika neće utjecati na vas. Ni laskanje, ni pohvale neće utjecati na vas. Stalno se zahvaljivati je ego. Kada vam netko kaže: ?Velik ste čovjek?, što vam govori? Govori o ?pripadajućem?, a ne o ?ja?. ?Ja? nije ni velik ni mali. ?Ja? nije ni uspješan ni neuspješan, nije ni jedna od tih etiketa. Te stvari dolaze i odlaze. Ovise o kriterijima koje postavlja društvo. Ovise o vašoj uvjetovanosti. Ovise o raspoloženju osobe koja upravo priča s vama. To nema nikakve veze s ?ja?. ?Ja? nije ni jedna od tih etiketa. ?Pripadajuće? je obično sebično, glupo, djetinjasto - jako velika budala. De Mello
 • 13.03.2009. 15:34h

  Član vajranMerlin5 ako sam dobr shvatio... sury mi preporučuje de mella. kupio sam. imam. recimo da imam. ne troši vrijeme na prepisivanje. ili troši ako hoćeš. ili ga stvaraj kako bi rekla sirena. i nema ništa svoga za reći.... no, krasno... a od dinaje ćemo od sada slušati samo samokritiku... e baš da vidim... sretno ti eksperimentiranje. što se poštovanja prema autorima tiče, molim obratiti pažnju... već nekoliko dana ističem... čitajte novog. zar ne... usput, dinaja ponovno krši vlastito pravilo a pravilo glasi: komentiraj samo tekst... čitajte novog...
 • 13.03.2009. 16:00h

  Član dinajaMerlin2 Vajran sladak si, uistinu obožavam tvoje smislene i mudre komentare..........hvala ti na kritici....da doista ČITAJMO NOVOG.......s velikim poštovanjem tvojoj mudrosti dragi prijatelju...a eksperiment usitinu dokazuje jednu hipotezu koja se polako pretvara u tezu..........zaključujem čitajući i komentare ispod članaka NEVJEROVATNO......... pogledaj paket nickova i zaljuči sam......kada se oni javljaju u paketu i potpisuju jedan drugoga, odgovori mi ZAŠTO je to tako.........EVO ovo je jedna pitalica tebi VAJRAN.........zašto li je to tako????
 • 13.03.2009. 16:46h

  Član vajranMerlin5 zato što je to tako... master daniel bi to nazvao sindromom papigica... pokojni šuvar bi to nazvao usmjereno obrazovanje.... itd... itd... tulipan br. 2 za dinaju... ne može održati danu riječ da komentira samo sadržaj teksta...
 • 13.03.2009. 17:26h

  Član dinajaMerlin2 KRITIKA MOM UMU, hvala na tulipanu, obožavam tulipane, upravo imam u vazi ogroman buket ljubičastih tulipana......još jednom kritika mom umu doista ne mogu održati riječ, ali NOVI je napisao izvrstan teksti......:-)))
 • 14.03.2009. 13:22h

  Član emilioMerlin2 \"Umovanje,umovanje stalno umovanje.Vrtim,vrtim,vrtimo svi vrtimo.Dali se vama čini ljudi da stalno vrtimo po istome\" Ma-ma! Izvanredno, kaže mama.....mužičuuuu!! mali posranac je progovorio.Zamisli prepoznao me je. No Oddenino kaže da je mali čovijek pokleknuo i prikačen mu je teški oklop naslijeđa.Šta reči o ovome? zar neko može išta vrtjeti ukoliko je izvan vrtuljka? Kad se ide u širine onda treba računati na hiljade očiju koje gledaju svake iz svoje perspektive i misle da je ona jedina.No one su ipak uvjetovane jednim zajedničkim nazimnikom kao što voda ima hiljde kapi koje ulaze u svaku poru i šalju izviješče centralnom sistemu.Centralni sistem upravlja kapima kao agentima percepcije.On stvara regule i zakone na kraju i naravno da se svi trude da baš njihovo izvješče bude mjerodavno jer ko je bliže vatri taj če se valjda manje smrzavati. Ja sam priložio neka svoja sranja koja sam pokupio u životu,neke relacije,i sve što sam tražio od mudraca je da me zbrišu bez ostatka.Nema me! To nisam ja,možda jedna moja varijanta....skupna točka u određenoj poziciji...skup siječanja-ništa djelotvorno.Međutim centralni sistem hoče da me definiše po tome pomoču svojih agenata,zabetonira moju skupnu tačku u određenoj poziciji koja naravno agentima donosi bodove kod poslodavca. Nemojmo se zavaravati,briga za druge proizilazi iz brige za sebe! tako su rekli. Mene jedino zanima da dokažem kako se međusobno zarobljavamo fiksiranjem pažnje,sugestijom. Evo ko želi pomoči nek se založi za brisanje svih mojih tekstova i time mi pomogne da srušim vrtuljak.Pobjedim onoga koji me je zavrtio. Ako su moji tekstovi bili kapitulacija onda brisanje znači rekapitulaciju.Pobjedu pobjeđenog ili kako bi Pavaroti viknuo:VINCHEROOOOOOOOOOOOO...........

SADRŽAJ UPISAO

Član NoviMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana novi dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U VELJAČI...

VELJAČA...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida Pusaaaa.♥♪♫♫♪♥♥♪♫♫♪♥❤️ ☕ ☕♥

  23.01.2023. 16:59h
 • Član vanessavanessa

  Dobar dan ...Irida molim Te pomozi ,ne znam više postaviti video;((((((Hvala

  23.01.2023. 15:51h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i sretan dan vam želim. Lp

  20.01.2023. 04:46h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče Bglavac i veliko HVALA.

  10.01.2023. 21:24h
 • Član bglavacbglavac

  Još jena fenomenalna novost: Atila Bič Božji! Bravo Edin. Lp

  10.01.2023. 20:41h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bilo veče, prošlo veče, došlo drugo veče - DOBRO VEČE.

  08.01.2023. 15:48h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav Edin dobra ti večer

  06.01.2023. 22:12h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info