Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dinaja

Upisao:

dinaja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

303

PUTA

OD 14.01.2018.

Draga Irida

Draga Irida
Hvala na komentaru mojih komentara.........ja promatram i razmišljam, kako kaže jedna moja virtualna prijateljica. Čitam napisano, učim i dajem komentare da bih još nešto naučila od autora. Zadnjih par dana se pojavljuju interesantni tekstovi koji potiču moju misaono- osjetilno- osjećajnu energiju. Ovaj tekst koji ti dolje ostavljam sam već objavila na portalu i tu je sažeto moje razmišljanje o zadnjim temama.

Demokracija među zvjezdama

Kao da je netko zaboravio ugasiti lampu, svjetlost se s vječnog izvora probija u snenost noći i treperi očima neba kao potvrda postojanosti mjene i sigurnost dolaska novog dana.

"To tamo iza očiju neba, bdije Sofia nad tvojim životom, slična majci koja je u beživotnu materiju  udahnula svijest i uzdigla je u astralnu dimenziju postojanja." šapnu Diana u meni

"To je bilo ono prekrasno vrijeme pripadanja koljevci početka." Dianin glas se mješao sa istinom koju sam čitala u knjizi o postanku svijeta. 

"Oživjela materija, mudrost zgusnuta u tijela stvaraše vrstu iz koje se razvio gigant sapiens. On, obdaren svjesnom spoznajom, najkompliciranijom tvorevinom univerzuma, zavlada planetom i oduze tijelu, rođenjem mu poklonjenu nadarenost. Prizemljujući svoju misao Sapiens je sam počeo stvarati materiju i počeo vjerovati u nju, iako u nju do danas nije uspio udahnuti svijest. Beživotna materija je odavala njegovu moć, postajala zrcaljenje njegovih želja i Sapiens se u svojoj pohlepi odvojio od izvora iz kojeg je nastao." u Dianinom glasu se osjećala ogorčenost.

"Misliš li da sam i ja takva?"

"Ti si jedna od njih." glas boginje je bio oštar kao oštrica brijača.

"Zašto nas nisi zaustavila, zašto nam nisi pokazala pravi put?"

"Pokušavala sam, ali među Božanstvima je uvijek bilo i bogova zla koji su se koristili vašim neznanjem. Zlo se uvuklo u misao nekih i oni su, slijedeći energiju svojih bogova, postajali kradljivci tuđih snova. Stvarali su svoj Olimp s kojeg su počeli upravljati vašim sudbinama. Mutili su ljepotu izvora i među vas prosipali mržnju i strahove i nametali vam vjerovanje u njihovog Boga, koji je tražio žrtve i odricanja." boginjin glas je bio tiši nego inače.

"Ja, jedna u nizu Sapiensa još uvijek nisam potpuno svijesna da u nebeskom beskraju, u prostoru iza mojih misli, branjen demokracijom među zvjezdama, za mene nedohvatljiv i nespoznatljiv, okićen mitovima i tajnom punom strahova, postoji izvor iz kojeg izvire Svijest." pomislih vođena Dianinim mislima.

"Ja nosim u sebi znakove današnjeg giganta koji je znanje, preuzeto od Rimskog triumvirata Pluto, Merkur i Apollo, stavio pod okrilje muškog uma.  Patriarhat je zavladao svijetom i tako je i onaj najviši princip u prirodi, tajnom obavijen izvor života dobio znamenje čovjeka, u oblicima muškarca i pojavio se "dobri Bog" koji je određivao naše sudbine. Zbog njega je zaboravljena Sofija, majka musrosti, a Giordanova Diana je ostala samo ljepota misli zgusnuta u ljepotu stiha "Herojskih zanosa"." rekoh pjesniku dok smo poslije gledanja filma o ratu svijetova ispijali aperitiv.

"Sapiens se osilio, pa izgubivši vezu sa izvorom, on netraži dobrog Boga u sebi, on ga se boji, ali još uvijek sniva vlast iznad te neobjašnjene vlasti i kao što je u mitologiji bilo dobrih i loših božanstava tako on danas izmišlja Gigante a la  "prolupali naučnik", koji je nezasitan moći i kojega se mnogi boje. Da bi oprao svoju lošu savijest suprostavlja mu izmišljene heroje sna u kojima personificira svoje znanje. Rat bogova se nastavlja, nastaje nova mitologija  koju će generacije za tisuće godina učiti. Izašao iz literature taj gigant danas puni kase u kinima i replicira se u različite oblike zla. Postaje Frankenstein, Dr. Yekyil i Mr. Hayde, Dr. Mabuse, Dr. No, Dr. Moreau, zli bogovi o kojima će se jednoga dana razmišljati kao što mi danas razmišljamo kada čitamo Ilijadu i Odiseju." odgovori mi pjesnik.

"Činjenica da na kraju ipak dobro pobjedi, u današnjem vremenu, ne opravdava ideju stvaranja novih čudovišta." rekoh dok mi je pred očima još uvijek titrala upravo odgledana strahota.

"Mi ne čitamo te knjige." reče pjesnik

"Ali gledamo filmove, jer više skoro nema drugačijih. Dobro i zlo u sukobu svakodnevice, rat dobrih i zlih svjetova, pod morem niću gradovi zla, u planinama se gnjezde umovi puni mržnje i želje za uništenjem snova."

"A onda se pojavi James Bond i snagom svoga uma uništi gnjezda iz kojih izlijeću jahači apokalipse, ali još uvijek nije uspio pronaći klizu iz koje se zlo širi." nastavi pjesnik moju misao.

"Izgleda mi da je sve u našim životima već više puta otkriveno. Na početku uvijek zlo širi svoju energiju, a onda se iz straha od te pošasti budi dobro u čovjeku. Mi tako omamljeni živimo, a u potsvjesti tinja bojazan od sljedeće pošasti koja će nam se nametnuti. Pri tome naša stvarnost ostaje nedotaknuta svjesnom spoznajom i mi još uvijek vjerujemo samo u ono što naše oči vide. Mnogi se još uvijek radije uspoređuju sa personificiranim zlom nego nevidljivom snagom početka." rekoh ispijajući konjak.

"Dok smo čitali mitove o bogovima i božanstvima, nismo razmišljali o uzrocima njihovog nastajanja. Učili smo ih napamet, prepričavali, uživali u pravednosti bogova, bojali se njihove osvete. Tako se ni danas ne pitamo za uzroke nastajanja tih čudovišta nego se zadovoljavamo činjenicom da izmučeno dobro ipak na koncu pobjeđuje. Duboko u sebi ja još uvijek vjerujem u moć još neotkrivenog izvora božanskog principa i upravo zbog toga me fascinira  novonastajuća znanost."

"Ali na njenim temeljima neki umovi stvaraju uvijek nova čudovišta koja skrivena od svijeta snuju zlo." odgovorih mu gledajući u njegove snene oči.

"Ti umovi su stvorili i superčovjeka koji leteći svjetovima brani čovjeka u čovjeku." smješeći se odgovori pjesnik

"Što je sa Ljubavi?"

"Nažalost, ona ostaje zatvorena u priče i pojavljuje se samo u jeftinim romanima i filmovima." odgovori mi pjesnik gledajući u nebo.

"Mi je osjećamo i srećemo persoficiranu u našim snovima." odgovorih mu sjećajući se nedavnog sna.

"Ima u univerzumu mjesto, mjesto između zemlje, mora i svjetla nad svjetlima, mjesto s kojega se vidi i čuje sve, mjesto na kojem se sve miriše i sve osjeća, mjesto na kojem je ljubav najviša svećenica, to je mjesto nad mjestima, od tamo smo krenuli u ovu pustinju koju nazivamo stvarnost."reče mi pjesnik dok smo stajali na hridima iznad mora.

"Gdje je to mjesto?" upitah ga snena

"Mi ga svojim postojanjem stvaramo"

"Šta je ovdje bilo prije nas?"

"Bio je kaos" pjesnikov glas je dobio drugačiji zvuk

"A onda je nastao univerzum i mi u njemu"

"Ne, mi smo dio njega, mi smo početak, bez nas nebi bilo harmonije."glas mu se ponovo sjedinjavao s tonovima sna.

"Mi smo dio Mandelbrotovog drveta koje štiti naš život od uništenja. Nekada se, u ovom beskraju osjećam kao Schroedingerova mačka zatvorena u kutiju sna. Bojim se probuditi, jer kada otvorim kutiju, iza sna postoje različite mogućnosti od kojih je samo jedna istinita. Ovdje u snu smo branjeni od demona koji pokušavaju promijeniti zakone naših života."

"Vratimo se u stvarnost" reče mi pjesnik nepovjerljivo

"Šta misliš gdje smo sada?"upitah ga da produžim san

"U tvojoj priči."

"Objasni mi kako smo stigli u priču"

"Možda smo negdje u svjesti prekoračili granicu brzine pa stvarno lutamo vremenom u oba smjera"

"Možda smo stvarno nesvjesno otkrili tako dugo traženu vremensku mašinu"

"Ali ja ne osjećam kvantizaciju"

"Ne možeš je osjetiti kada još nismo stvarno naučili što je to"

"Do maloprije smo bili u našoj dnevnoj sobi. Objasni mi kako smo ušli u svijet zrcala"

"Vjerujući" rekoh mu nesigurno jer sama nisam znala pravi odgovor.

"U što?"

"U ljubav, jer ljubav je jedina energija koja ne poznaje entropiju, ona uvijek iz sebe same raste, ona se ne nagomilava, ona je sama sebi izvor"

"Ali na vratima bajki stoje uvijek zli duhovi koje treba pobjediti i dobri u koje treba vjerovati" reče mi pogleda puna sna.

"To je ono što smo kao djeca učili da bi postali dobri ljudi. Sjećaš li se da su bajke uvijek završavale pobjedom dobrih, u njma je Ljubav uvijek pobjednica."

"Vjerovanje u nešto neobjašnjeno uvjetuje pobjedu nad heretičkim vjerovanjem, da bi povjerovali u dogme"

"Zbog toga jer nismo povjerovali u dogme smo voljom onih koji su bili jači protjerani iz zamišljenog raja"

"Zar to nije bila volja Božja?"upita me pjesnik smješkajući se.

"To je ono još neobjašnjeno u nama, to je ono što je stvaralo mitove, ono što je isprepleteno u svim dječjim bajkama u svim religijama pa i našoj, osjećaj straha od nepoznatog. To nepoznato uvijek umrtvljuje osjetila, koči želju sputava ljubav, traži žrtve."

"Žrtvovanje je ružna riječ"

"Priča kaže da je Isust žrtvovao sebe da bi mi živjeli, ali čovjek je bio prije njega, on je došao kasnije."

"Zašto je to učinio"

"On je samo dio priče koju su stvorili drugi da ne otkrijemo istinu početka, da prestanemo pitati i odgovarati, da ne stignemo do izvora, da ne otkrijemo ono što je Giordano ipak spoznao"

"Bog ima bezbroj oblika, on je multiplicirana istina koja živi u svim narodima"

"On je bio i prije nego je rođen u štalici, on se udomio u čovjeku za čovjeka, on je beskonačnost koja traje u konačnosti tijela koje su ubili moćnici vremena da mogu dalje vladati neukima"

"On je Schroedingerova mačka zatvorena u kutiji ljudskog nezanja. Kada otvorimo kutiju umire vjerovanje." izgovorih misao nesigurna u ono što govorim.

"Mačka je izmišljena da bi nam postalo jasno da još uvijek nerazumijemo koje mogućnosti se u nama i prirodi skrivaju." odgovori mi pjesnik

"Za mene je Bog ljubav, energija kojom smo pobijedili dan i ušli u svijet zrcala" rekoh mu tiho."Uspjeli smo ovaj put zajedno doći do vrata vremena. Ovdje se zrcali prošlost i naslućuje budućnost, ovdje je raskrižje svih puteva kojima smo kročili."

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 18.07.2008. 11:59h

  Član iridaMerlin34 Tvoj stil pisanja je izlijevanje pravih slapova riječi. Teško ti je suziti bilo koju temu, svaka se širi i proteže kroz ponore vremena, zato su tvoji komentari tako dugački, kao takvi, doista funkcioniraju kao zasebne cjeline. Bilo je vrijem (davno) kad ni ja nisam odolijevala izazovu riječi, zvali su me folozofom, onda sam počela vježbati konciznost do ogolijevanja bitnog. Usput sam otkrila da mi zapravo kratke pjesničke forme prirodneo \"leže\" i izliječila sam se od bujica riječi, zauvjek....uglavnom...
 • 18.07.2008. 12:50h

  Član dinajaMerlin2

  folozofija??????

  objasni mi draga Irida što je po tvom mišljenju, osjećaju folozofija. slijedeći tekstove i teme na ovom portalu shvatih da je bujica riječi jedino moguće sredstvo kojim se, nažalost , možemo opravdavati pred ignoranicijom, naučenim neznanjem onih koji uvijek imaju nešto za reći. Već danima sa vodi diskusija o Sai Babi i njegovim mogućnostima, o tragu koji je ostavio cijelom svijetu u naslijeđe.......... sažetost rečenice \"Sai Baba je osvijetlio naš uma\" ili možda rečenica \"Sai Baba je dokazao da voda može zamijeniti benzin\" je možda doista bliža čitaocu nego slap mojih riječi koji pozivaju na samostalno razmišljanje i pozivaju na spoznaju samoga sebe i svojih mogućnosti......... Kada se ja suprostavim zaglupljivanju čovjekove svijesti, onda mi tamo neka KLERISA, koja se krije iza imena koje doista nešto znači u mom katoličkom umu, anpiše ovo je PRESTRAŠNO što ti pišeš........ Draga moja Irida, to je razlog da sam ja prestala objavljivati moje tekstove......... Dok posatoje Klarise koje se kriju iza svetog imana pljuju po mojim mislima............ja mogu ili biti FOLOZOF ili zauvijek zašutjeti i davati komentare koji će možda one koji žele nešto NOVO saznati potaknuti da doista spoznaju snagu univerzuma misaono, osjetilno osjećajnog u sebi........ Draga IRIDA, molim te objasni čitaocima ovog portala što je FOLOZOFIJA........... Ja rado ostajem folozof!!!!!!!!!!!!!!
 • 18.07.2008. 13:15h

  Član tinaMerlin1 i samo rado ostajte ustrajni u pisanju i objasnjavanju ljepote jer nemamo svi taj dar lijepo pisati. i zar je uistinu vazno obazirati se na ruzne komentare? oni su tu da propitkuju nasu snagu. velike puse
 • 18.07.2008. 13:27h

  Član iridaMerlin34 najjednostavnija definicaja filozofije: MIŠLJENJE I PROMIŠLJANJE, ali draga, budi parlamentarna i dopusti i drugim svjetonazorima da se izraze, ovaj portal je doista otvoren svima, nije rezerviran samo za neke konfesije i svjetonazore....ok. ne daj svoje, ali poštuj tuđe....ja sam za onu\"....ne slažem se s tobom, ali ću zauvjek braniti tvoje pravo da misliš drugačije\"....ova rečenica bi morala biti geslo u komunikaciji među različitima...
 • 18.07.2008. 13:35h

  Član geminiMerlin4 Dosta ulažem, čak više od drugih truda i vremena u pisanje, iako imam dosta toga skopiranog (što pomno biram), ali iako brzo tipkam (13ak otk/sec) žao mi je da mi netko \"popljuje\" tekst koji sam pisala i do koje teme mi je stalo na 3-7 str. primjerice. Isto tako, moj prijedlog za Dinaju je da, ako joj već damo neku ideju u našim textovima, slobodno napiše svoj na tu temu, a ne da njen komentar nekoliko puta prekorači gornji text. Svatko sagledava stvari različito, pa neka ih tako i napiše posebno. jedno je komentar od par rečenica, drugo od par stranica.
 • 18.07.2008. 13:58h

  Član dinajaMerlin2

  Mudrost ili filozofija

  da mudrost izrasta iz međusobnog misaonog dijaloga, očito sam krivo razumjela ideju ovoga PORTALA........portali su inače u svijetu interneta stvoreni i žive od diskusija........komentari oživljavaju portale i čine ih zanimljivim za publiku. Jedno mišljenje i kako Gemini želi, povjadabanje tog mišljenja stvara monotoniju i dosadu......tema oživljava međusobnim dijalogom i pro i kontra diskusijama..........to je dokazano Gemininom temom o Sai Babi i psihologiji......... Ja bih bila sretana kada bi se javili oni kontra mislioci, oni koji imaju nešto dodati mojim mislima.......tek tako bih mogla svoje misli još bolje osmisliti......... U diskusiji s Klarisom je sve završilo na vrijeđanju s Klarisine strane, bez ijednog osobnog mišljenja....s njene strane je diskusija završena , TO ŠTO JE TVOJ UM TO JE PRESTRAŠNO GAME IST OVER........ na moje amen Klarisa više nije odgovorila....... Gemini mi daje prijedlog Isto tako, moj prijedlog za Dinaju je da, ako joj već damo neku ideju u našim textovima, slobodno napiše svoj na tu temu, a ne da njen komentar nekoliko puta prekorači gornji text. zar oni koji pišu tekstove nisu sigurni u ono što pišu i ne podnose komentare koji ih potiču na daljnje razmišljanje o ideji i onome što su pisali?????????? IRIDA citiram: najjednostavnija definicaja filozofije: MIŠLJENJE I PROMIŠLJANJE, ali draga, budi parlamentarna i dopusti i drugim svjetonazorima da se izraze, ovaj portal je doista otvoren svima, nije rezerviran samo za neke konfesije i svjetonazore....ok. ne daj svoje, ali poštuj tuđe....ja sam za onu\"....ne slažem se s tobom, ali ću zauvjek braniti tvoje pravo da misliš drugačije\"....ova rečenica bi morala biti geslo u komunikaciji među različitima... pa ja sm u svojim komentarima poštivala tuđe mišljenja, ali sam si dozvolila parlamentarnost i pokušala objaviti svoje mišljenja o potaknutoj temi......... vjerujte mi drage moje virtualne prijateljice to je jedini način da se jedna TEMA razradi i dovede do čitaoca koji su za tu temu zainteresirani......jednostrani mišljenja nije intersantno......divljenje napisanom ne potiće na daljnje razmišljanje.....danas su jedino pr i kontra diskusije produktivne i one dovode do novih iskrenja u glavama čitaoca, do nastajanja novih ideja......... zatvoreni tekstovi, kao i zatvoreni energetski sustavi, dovode do enetropije, nagomilavanja energija koja dovodi do kaosa u glavama čitaoca......... budimo doista parlamentarni!!!!!!!!!!!!
 • 18.07.2008. 14:08h

  Član dinajaMerlin2

  Draga Irida i Gemini

  i pored drugog objavljivanja istog teksta ja sam od vas dobila samo KRITKKU NA MOJE KOMENTIRANJE TUĐIH TEKSTOVA, a ni jedna od vas nije dala mišljenje o mom teksti niti ga je kritizirala.........to bi recimo kod mene izazvalo novu energiju i razmišljanje o onome u čemu griješim i ja bih nastojala razmisliti o načinu mog razmišljanja....... pozivtivna kritika je energija koja poziva na mudrost ili filozofiju.........
 • 18.07.2008. 14:21h

  Član dinajaMerlin2

  draga Tina

  žao mi je ali sam od ovih , meni ne razumljivih komentara i kritika na nešto što nema veze s ovim tekstom, od strane IRIDE I GEMINI, preskočila odgovor na tvoj....hvala ti draga virtualana prijateljice. Dobro čini svakome od nas pročitati talo lijepo složenu misao. Vjeruj mi Tina moja kreativna geneza još nije završila i ja ću nastojati pisati, makar pisala samo za tebe........
 • 18.07.2008. 17:19h

  Član vasi9Merlin0 Draga Klarisa, simpatična si sa svojim težnjama za potvrdama, tvojih priloga mora da ti puno ljubavi nedostaje tražeći je van od drugih. No to je zabluda. Čitam malo te rasprave, i vrlo si kontradiktorna. Klarisa te uopće nigdje nije ocrnila niti negirala. Rekla je samo svoj stav na tvoje pljuvanje po Sai Babi. Ti si ta koja to radiš. Čitajući što si sve izložila mislima koji su smeće sa aspekta duhovne razine je stvarno prestrašno. Kad ovo Kažeš Iridi i Gemini ja sam od vas dobila samo KRITKKU NA MOJE KOMENTIRANJE TUĐIH TEKSTOVA, a ni jedna od vas nije dala mišljenje o mom teksti niti ga je kritizirala.........to bi recimo kod mene izazvalo novu energiju i razmišljanje o onome u čemu griješim i ja bih nastojala razmisliti o načinu mog razmišljanja....... Odluči se da li za kritiziranje svojih tekstova, a da poslije ne kažeš da netko pljuje po njima ili za pohvale da bi bila sretna. No to nije nikad moguće ako i dalje ne shvaćaš da tvoj ?ego ? ono ?ja? i ?moje? treba prevazići, i biti happy uvijek, puštajući da drugi budu što jesu.
 • 18.07.2008. 17:50h

  Član dinajaMerlin2

  Vasi9

  Predpostavljam da se obračaš meni i da si se samo zabunio u izboru imena........ja izgleda doista pišem jezikom nerazumnim za ovj portal........ja nisam pljuvala po Sai Babi nego sam prnijela javno mišljenej objavljeno na internetu......čak sam objavila i adresu na kojoj sam to pronašla.................. Svatko može doista imati svoje mišljenje............... po tvom mišljenju je sve što ja napišem SMEĆE....uredu pristajem na to, prihvaćam tvoju kritiku, prihvaćam tvoj stav i divim se tvojoj duhovnosti....... Svaka kritika je kod mene DOBRO DOŠLA, punikana kritikom ja ulazim dublje u univerzum misaono- osjetilno- osjećajnog u sebi tražim izvor iz kojeg sviest svjesna spoznaja izvire.......... Ne podnosim lažne pohvale, kao što ne podnosim ni PLJUVANJA (Ah kako ružna riječ, prisjeća me na nemoć djece u djetinjim svađama) Kada me već kritiziraš onda mi navedi primjere po kojima sam ja nekoga prisiljavala da promjeni svoje mišljenje. Ti pišeš o mojoj kontradiktornosti, upućuješ me na to da treba drugima dozvoliti osobno mišljenja, a u istom testu tražiš od mene da ja promijenim moj način razmišljanja, upućuješ me na to da sama neshvaćam samu sebe....... Ja živim u jednom drugom svijetu u svijetu u kojem drugačije mišljenje ne znači smak svijeta, u svijetu u kojem diskusije PRO I KONTRA urode plodom jedne nove, ljepše, zrelije misli. U svakom slučaju ja ti se zahvaljujem na javljanju, zahvaljujem se na konstruktivnoj kritici, moje \"JA\" je to uzelo k srcu, pogledalu u zrcalne neurone u mozgu i vidjelo treptaje novonastajuće energije u njemu. Taa energija će me sigurno povesti na putovanje univerzumom misaono- osjetilno- osjećajnog i tamo će sigurno zaiskriti neke nova ideja, iz koje će proizaći novo način oblikovanja misli da ne budu SMEĆE....... A sada jedno pitanje: Jesi li pročitao moj gornji tekst prije nego si me počeo kritizirati????????
 • 18.07.2008. 18:50h

  Član arielMerlin0 Klarisa Nitko te nigdje ne kritizira. Čudna si kako druge vidiš i osjećaš se napadnuta. Mislim da nešto s tobom psihički nije u redu, to nije kritika već gledište čitajući tvoje priloge. A što misliš o Sai Babi i kako se pozivaš što su drugi o njemu rekli je smiješno to si sve ti i osobe slične tvom umu, s toga i totalno neljudske. Stvarno ti pomoć treba za zaslužiti bar mrvicu ljubavi.
 • 18.07.2008. 19:11h

  Član dinajaMerlin2

  ariel

  Nisam Klarisa nego DINAJA.............. i doista me veseli da si se anđele javio u moj svijet. Ja druge ne vidim jer ih ne mogu vidjeti jer još do sada nisu objavili ni jedan vidljivi teks, po kojem bih mogla donijeti svoje mišljenje o vama. Klarisa, Vasi9, ariel, članovi portala koji ne objavljuju svoje misli, a spremni su krizirati moje. To da ti misliš da samnom nešto psihički nije u redu potiče moje neurone na smijeh i ja se veselim jer sam uspjela kod tebe probuditi čudeđnje i znatiželju. Što se ljubavi tiče ah dragi moj nneznače te enrgije imem doista dovoljno........ja volim dan u kojem se budim i volim misli i sjećanja volim svoju prošlost, ćivim sretna trenutke, čak i ovaj u kojem se dopisujem s tobom, ja volim život, život tako jednostavan i lijep, život koji treba samo znati živjeti. Ah da još nešto, ja ništa ne mislim o Sai Babi, doista o njemu nemam svoje mišljenja jer nikada nisam o njemu razmišljala....samo sam prenijela izvještaj o njemu s jedne adrese na internetu.............
 • 19.07.2008. 20:03h

  Član dinajaMerlin2

  mea culpa

  žao mi je da sam uzdigla toliko prašine oko jednog malog internog nesporazuma..........HVAL SVIMA na sudjelovanju u mojoj odiseji.......putovanju do Itake zelene gdje me uvijek čeka vjernost samoj meni.........moje misli, moji osjećaji su dokaz mog postojanja u ovom glabaliziranom svijetu i ja spoznah da se ISTINA doista krije u međusobnom dijalogu i razumjevanju. Mea culpa posebno GEMINI i IRIDI: Oči božje Gledam Očima božjim i osjećam da je ovo što vidim ono najintimnije i najiskrenije u meni, gledam sebe i u ovom trenutku u sebi spoznajem tajne univerzuma, u trenutku koji postaje vječnost. Sada znam da me se nitko neće sjećati po mojim tajnama i neizgovorenim mislima. Ovo je trenutak u kojem govorim istinu i šapućem žao mi je zbog svega do sada neizgovorenog, molim oproštaj za grubosti i zahvaljujem za ljubav, ljepotu i za sve lijepe riječi koje ste mi uputili.
 • 19.07.2008. 21:33h

  Član geminiMerlin4 Dinajo sve OK svi imamo ispade ponekad, sve je to razumljivo.

SADRŽAJ UPISAO

Član dinajaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana dinaja dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  sretan imendan, svim Anama, Anjama, Ankicama, Anitama, Ankama, it.d...

  26.07.2021. 14:21h
 • Član iridairida

  Uživaj na odmoru...!!!

  26.07.2021. 11:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretnu i radosnu nedjelju vam želim. Lp

  25.07.2021. 07:28h
 • Član bglavacbglavac

  Nebuš sam puno nas je. Lp

  19.07.2021. 21:02h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Drago mi je da nisam sam. Necjepljeni će preživjeti, pa ne bih volio biti sam.

  19.07.2021. 13:08h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info