Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Buntovnik

Upisao:

Buntovnik

OBJAVLJENO:

PROČITANO

760

PUTA

OD 14.01.2018.

BIBLIJSKA PRIJEVARA - DVOJICA OČEKIVANIH MESIJA

BIBLIJSKA PRIJEVARA - DVOJICA OČEKIVANIH MESIJA
U „Knjizi pravila u zajednici" iz zbirke Svitaka s Mrtvog mora izloženo je esensko vjerovanje u očekivani dolazak dvojice važnih mesija. Upadljiva je sličnost s dvojicom mesija koji su spomenuli u Djelima Tominim. Jedan je trebao biti iz svećeničkog staleža, a drugi pak ratnik koji će obnoviti kraljevstvo svog naroda, kao vojni zapovjednik.

 

Magazin Nexus

 

„ZVJEZDOLIKA" OSOBA
Ključni čimbenik pri utvrđivanju zančaja Svitaka s Mrtvog mora u odnosu na blizance s prezimenom ben Panthera odnosi se na vođu. „Zajednice Novog saveza“. U Biblijskoj prijevari iznosim pretpostavku da je Ivan krstitelj, bivajući Kristom pomazanikom, bio Mesijski vođa esena. Kao takav, bili bi ga zvali „zvijezdom“. Kao povezane s esenskom zajednicom  spominju se u dostupnim nam starim tekstovima, četvorica pomazanih vođa, (mesija). U tom smislu, Josip kaže da su neki eseni bili „nevoljko pomazani". Izuzetno je zanimljiva činjenica da je u uskim špiljama, zajedno sa Svicima s Mrtvog mora pronađena i bočica ulja. Bila je zaštićena omotom i zapećaćena, što upućuje na to da je bila vrlo dragocjena onima koji su je pohranili.

Netko bi pomislio, što bi mu se moglo i oprostiti, da je bila pohranjena na sigurno mjesto u svrhu kasnijih pomazanja njihovih budućih Kristova/mesija. U jednom od Svitaka s Mrtvog mora, naslovljenom „Knjiga pravila u zajednici", u glavnim se crtama izlažu posebne upute za „Zvijezdu" tj. poglavara Reda. Ondje stoji da on treba:

...primiti u Savez milosti sve one koji su se otvoreno posvetili poštivanju Božjeg nauka, kako bi se mogli pridružiti Božjem vijeću. Takvu će osobu pročistiti od svih opakih djela pomoću duha svetosti, poput pročišćujuće vode izlit će na nj duh istine, a kada mu tijelo poškropi vodom, ono će se pročistiti kroz poniznu pokornost njegove duše svim pravilima Božjim.

Ovaj odlomak pokazuje da je poglavar esenske zajednice imao ovlaštenje da u njihov red prima nove članove, nakon što ih pokrsti. Krštenje zasigurno nije predstavljala dio ortodoksne židovske tradicije, a Ivan Krstitelj u jednom je razdoblju bio i na ćelu esenskog Reda. Najvjerojatnije je bio vrstan vođa izvanrednih sposobnosti, a ostale je članove nadmašivao samim time što ga je veliki broj ljudi proglašavao prorokom. Govoreći mnoštvu o Ivanu, učitelj Isus kaže:
„Ili što ste izišli? Vidjeti proroka? Da. kažem vam, i više nego proroka" (Matej, 11:9).

RIJEŠENA ZAGONETKA „BETLEHEMSKE ZVIJEZDE"
O ranijim razdobljima života Jude ili učitelja Isusa u esenskoj zajednici nema podataka. Činjenica da su bili pomazani ukazuje na to da su i Juda i učitelj Isus prethodno prošli kroz nužne tri godine naporne obuke, neophodne za ulazak u hijerarhiju esenskog Reda, a pomazanje je bilo „znak kojim se (njima) odaje počast“, prije samog pristupa u „unutarnji krug iniciranih". Obojica, i Juda i učitelj Isus znali su određene „tajne", što je vidljivo iz evandelja po Marku, a u tajne obrede esena bili su suviše dobro upućeni bi ih se moglo smatrati autsajderima.

U evanđeljima se navodi da je zbog fanatične predanosti Ivana Krstitelja pri poštivanju Mojsijevog zakona, njegova karijera iznenada i dramatično okončana kada je pogubljen odrubljivanjem glave zato štoje osuđivao vjenčanje Heroda Agripe I i njegove snahe, Herodias - „protivno je Zakonu [Mojsijevom zakonu] da se čovjek oženi ženom svoga brata" (Marko, 6:18). Smaknuće Ivana Krstitelja odrubljivanjem glave „nije povijesno utemeljeno" te su ,,o vjerodostojnosti te priče izražene sumnje", " no čim se izvjesnim da su ga smaknuti Rimljani.

Ovdje bih samo napomenuo da smaknuće Ivana Krstitelja nije izvršeno za vladavine Heroda velikog. Herod Antipa, sin Heroda Velikog. Herod Antipa sin heroda velikog (koji je otišao živjeti u Galiju 39. godine) oženio se Herodias, ženom svog polubrata Heroda, koji je bio drugi sin Heroda Velikog. Herod Antipa bio je tetrarh Galileje i Pereje i sam je sebe nazivao „prijateljem Rimljana". Herod Antipa je bio taj koji je naložio da se Ivana Krstitelja likvidira. Nakon smrti Ivana Krstitelja, Juda je naslijedio položaj na čelu esena na osnovu obiteljske krvne loze i tradicije prava prvorodenog sina. Budući da je sada bio inicirani Juda „pomazanik“. dobio je naziv „Juda Krist" (ili „Krist Juda"!, što se u kasnijim latinskim prijevodima uobličilo u ,,Judas Khrestus".

Postao je Zvijezda, poglavar esena u njihovoj betlehemskoj zajednici gradu u kojem su, kako je zabilježeno u dvama kasnijim evanđeljima, rođeni on i njegov brat blizanac „rabbi" Isus. Kao što ističe profesor Eisenman, takvih dokaza koji povezuju mesijansku figuru s riječju „Zvijezda" ima i na drugim mjestima u Svicima s Mrtvog mora i neizmjerno su važni. Značajno je to da Zvijezdu spominju izvori koji su sasvim neovisni o Svicima s Mrtvog mora i Novom zavjetu, uključujući tu i povjesničare i ljetopisce Rima iz prvog stoljeća poput Josipa, Tacita i Svetonija. Prema Josipu, dolazak nekog lika s odlikama „Zvijezde" bio je jedan od glavnih čimbenika u pobuni do koje je došlo 66. godine.

Nekih 220 ili više godina nakon što ie Crkva ustvrdila da je Isus Krist umro za naše grijehe, „betlehemska zvijezda" pronašla je put do drugog evanđelja po redu, onog Matejevog (Matej, 2:2). U njemu je ona retrospektivno prikazana kako najavljuje dolazak mesije riječima:

„jer iz tebe će izaći vladalac koji će spasti narod moj" (Matei, 2:6), a opisana je slikovito, uobičajenim romantiziranim stilom kakvim su pisali rani crkveni starješine. Jednako je bitno i prisustvo Šimuna bar Kohba i njegovih trupa u kumranskom području između 132. i 136. godine. Šimun bar Kohba, židovski vojskovođa, za sebe je tvrdio da je mesija, te je kao takav naširoko prihvaćen, još je neobičajnije da „bar Kohba" na aramejskom znači „sin Zvijezde" ' što je i ime kojim se obično opisuje. Šimun bar Kohba bio je tek jedan u nizu mnogih židovskih mesija koji su dolazili i odlazili, no za njih znaju samo proučavatelji židovske povijesti. To što su neki vlastiti spisi bar Kohbe pronađeni u kumranskim špiljama, očito ukazuje na to da je i sam bio jedan od esenskih vođa. Vrlo bi zanimljivo bilo saznali tko su bili otac i djed Šimuna bar Kohbe, jer čini se izvjesnim da su „zvjezdolike" osobe redom bili članovi jedne obitelji koji bi jedni druge nasljeđivali.

DVOJICA OČEKIVANIH MESIJA
U „Knjizi pravila u zajednici" iz zbirke Svitaka s Mrtvog mora izloženo je esensko vjerovanje u očekivani dolazak dvojice važnih mesija. Upadljiva je sličnost s dvojicom mesija koji su spomenuli u Djelima Tominim. Jedan je trebao biti iz svećeničkog staleža, a drugi pak ratnik koji će obnoviti kraljevstvo svog naroda, kao vojni zapovjednik. S obzirom da su „kraljevskom" ben Pantheri rođeni blizanci i da su se obrazovali unutar esenske zajednice, vrlo je vjerojatno da su smatrani dvojicom očekivanih mesija.

U kontekstu ondašnje tradicije, pojam „mesije" označavao je ono što se kasnije pogrešno prihvaćalo kao pravo značenje te riječi u kršćanskim propovijedima. Ta je riječ naprosto značila „vođa" odnosno „pomazanik", te, u esenskom vjerovanju, onaj od kojeg se očekuje da ih izbavi iz rimskog sužanjstva.

Eseni nisu bili jedina zajednica koja je vjerovala u dolazak osobitih vođa. Du Perron, u svojoj knjizi „Zoroasterov život“ (Life of Zoroaster), navodi određena proročanstva koja se mogu naći u svetim knjigama Perzijanaca. U jednom se spominje da će se u na rednim razdobljima na Zemlji pojaviti neki „sinovi Zoroastera“ koji će „otkupiti grijehe čovječanstva". Isto proročanstvo nalazimo i kod Grka. U Delfijskom proročištu, prema Platonu, čuvalo se drevno i tajno proročanstvo o rođenju „Apolonovog sina" koji će na Zemlji ponovno uspostaviti pravdu te u skladu s njome vladati.

U okviru, u to doba tajnih učenja esenske zajednice imamo i vjerovanje da će ih jedan od njihovih mesija naposljetku povesti u pobjedu nad rimskim ugnjetavačima. Trebao ie to biti prvorodeni „Judaš Khrestus", a esenska hijerarhija pozdravljala ga je kao obnovitelja Kraljevstva Božjeg. Jedan od odlomaka Svitaka s Mrtvog mora oslikava spremnost za dijeljenje blagoslova prije, kako su se nadali, uspješnog ishoda radikalnih događaja koji će se zbiti kad ustanu protiv svojih dušmana. U glavnim je crtama to izloženo u svitku pod nazivom „Mesijanska vladavina":

Kada se svi okupe za zajedničkim stolom, svećenik će blagoslovili prve plodove kruha i vina: potom će mesija Izraela nad kruhom ispružiti ruku i sva će okupljena zajednica izreći blagoslov. Ovo je obrazac Posljednje večere kakva je zabilježena u Novom zavjetu čime se ustvrduje da je „Judas Khrestus" bio mesijanski vođa esena. Na nekoliko mjesta u Novom zavjetu navodi se da je podigao „Čašu novog Saveza", upravo onako kako bi to učinili eseni. Riječ „nov" iz današnjih se izdanja Biblije izostavlja, ali se javlja u svim drevnim Biblijama.

Još od doba Starog zavjeta, židovski običaji za trpezom uključivali su blagoslivljanje kruha i vina (Postanak. 14:18) što je tijekom stoljeća poprimilo poseban značaj, kao što se može vidjeti u mnogim dijelovima Svitaka s Mrtvog mora. Josip o esenima kaže sljedeće:

„Odlazak na počinak ili doticanje hrane bez prethodne molitve smatraju velikim grijehom".

Starozavjetni prelazak s običaja jednostavnog izgovaranja kratke molitve nad kruhom i vinom (molitva prije ili poslije jela) u simboličan obred jedenja tijela i pijenja krvi nekog boga imao je dugu pretpovijest, a „službeno" je uveden u kršćansku praksu tijekom drugog dijela četvrtog stoljeća.

***

Tony Bushby

Izvaci iz uvoda te 1. i 2. poglavlja njegove knjige “Biblijska prijevara

 

0 AUTORU:
Australac Tony Bushby vrlo ie rano postao iznimno uspješan poslovni čovjek i poduzetnik. Osnovao je tvrtku za izdavanje časopisa te je 20 godina proveo istražujući, pišući i objavljujući vlastite časopise, prvenstveno za australsko i novozelandsko tržište. Zbog snažnih duhovnih uvjerenja i zanimanja za metafizičke teme, Tony je uspostavio dugotrajne odnose s mnogim udruženjima i društvima diljem svijeta. Omogućen mu je pristup rijetkim biblijskim rukopisima u arhivima brojnih privatnih knjižnica i muzeja. Pišući Biblijsku prijevaru 12 je godina proveo u ustrajnom i mukotrpnom istraživanju, uz veliki osobni trošak. U mnogobrojnim putovanjima posjetio je Egipat, Srednji istok. Englesku, Wales, Škotsku, Francusku, Njemačku, Belgiju, Italiju, Australiju. Novi Zeland i SAD. Trenutno se nalazi u inozemstvu i priprema nove rukopise kao nastavak Biblijske prijevare.

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 14.12.2018. 04:48h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ma koji god......

  .....i ma koju god riječ da uzme ona če si onda pripasati još vojsku riječi i stvoriti milione istomišljenika i neistomišljenika,prijatelja i neprijatelja!?

  Ona če čak pokušati i osvojiti svijet ali i u najboljoj namjeri da svome gospodaru pripiše istinitost!

  Ne radi se dakle o tome da ona želi voljeti nego biti voljena?

  Ta riječ je tražila Ljubav..... ali po onom "drugi su davno napisali scenarije vašeg života" i "več hiljadama godina kada je čovječanstvo umijesto da koristi misao palo u njen posijed" sve završava kao u Ujevičevo jpjesmi "meni bez mene".

  Neobično bi bilo dakle tražiti nekoga da mu damo svoj glas i moč odlučivanja a još i pokvarenije zahtijevati od drugih da nam prepuste svoje živote jer mi čemo onda za njihovo dobro još i bolje sebi???

  Ili je to htjelo se reči u kontekstu *Prema tradiciji, najgora sramota za ljudsko biće je razdvajanje tonusa i nahuala. Trenutno su uvijek odvojiti u našoj sferi - naše jaje ili auru. Kad budemo budni, energija tonusa pomiče se oko naše glave i energija nahuala pomiče se oko našeg pupka, okrećući se suprotno i međusobno nikada ne dolaze zajedno. Kad spavamo, tonalni snage izvlače kroz jetru, a zatim se nahual kreće prema gore u glavu. Odavde se širi u svijet snova, proširujući našu percepciju da uključimo zemlju mrtvih, Mictlan, dok spavamo. Ujutro, prije nego što se probudimo, nahual snage tonu kroz jetru, ton se pomiče prema gore i ponovno se vraćamo osobi koju smatramo, identitetom koji smo stvorili za sebe u Ako kao i većina ljudi sanjamo, a da se ne sjećamo naših snova, a ako to ne promijenimo odgovarajućim treninzima, naši će snovi iznova i iznova postati našu budućnost dok ne umremo. Prema tradiciji, ovaj proces je poznat kao „Mjesečeve nevidljivom zatvoru”. To se odnosi na nahual i vlastite snove, a ne na stvarni mjesec. Naši preci vjerovali su da je poslanje svake osobe na Zemlji trebalo razoriti Mjesečev zatvor i preuzeti odgovornost za vlastite snove i svoj život* (i hvala translatoru koji umjesto nas...)??

  Također bi bilo važno napomenuti da kada Vedrana Rudan kaže "Život bez krpelja" tada ona najvjerovatnije razmišlja u množini a pravaaaa istinaaaa je zapravo u jednini iiii "svi bolujemo od iste bolesti uma a neki i ozbiljnije od drugih" ali pošto "svi smo mi isti" to može biti jasno i samo onima koji su upoznali sebe?!

  I onda nije teško shvatiti kako funkcionira novac u smislu da sve prehranjuje ali ga i niko ne jede ili je i nalik vremenu koje nema ždrijelo ali sve proždire,zapovijedni lanac u ratu tojest kako generali troše živu silu...... a onda i dvoličnost bijelog čovjeka koji sa jedne strane sudi po haaškom sudu a po drugoj liniji zapovijedanja bi mu trebalo suditi na tom istom sudu.

  Jasno je i da "krpelj" ne može krepati pa tako "vrhovni štab" uvijek pretekne na zelenu granu ali sve bi to trebalo biti i bjelodano na terenu osim ako nam nisu "eye wide shut"..........

 • 14.12.2018. 05:06h

  Član emilio-iiMerlin0

  I treba znati.....

  .....da je "kumentar" uvijek samo jedan a sve ostalo je samo "fragmentacija uma".

  Uostalom "čovječanstvo ne postoji i ti si odgovoran za sve" pa tako ima i "sto uzroka a samo je jedna smrt" a samo nas ponese "socijalna saglasnost" ili prevesla do groba koji je uvijek po mjeri ili na sliku svoju a ne i kompanjona?

  Za razmisliti je pa i onima kojima je sve jasno ili još jedanput:*Percepcija obrnutih Razmišljanja
  Što smatramo stvarnost kad smo budni? Mi zapravo temeljimo naša uvjerenja o nečemu što čak ni ne znamo, jer ako razmišljamo o tome, možemo vidjeti samo naše ruke i druge dijelove našeg tijela, nikada
  naše lice. Dakle, možemo se prepoznati samo po našem promišljanju u zrcalu ili vodi ili bilo kojoj drugoj površini na koju se možemo reflektirati. Međutim, vidimo inverznu sliku sebe, jer naše pravo je naše lijevo i tako počinjemo se percipirati na pogrešan način od ove točke. Također temeljimo svoje živote o onome što drugi govore o nama - ljudi koji se čak i ne znaju, a kamoli nas. I nevjerojatno dovoljno, ovo je ono što mislimo kao stvarnost. Ali to su samo percepcije inverznih refleksija. Armando je jednom rekao nešto što me duboko poticalo: "Jeste li posve sigurni da kada drugi gledaju vas, oni vide istu stvar koju vidite u ogledalu? Nikad se ne zna. Mislite li da vrijedi nastaviti stvarati način na koji drugi misle da vas vide ili na koji način mislite da se vi vidite u zrcalu?*

  Uzevši u obzir sa kojom snagom kolektivni um vrši pritisak na nas još smo i dobro prošli u svojoj skromnosti tojest šta bi tek bilo da si neko "olakša Dušu"..... a "kanalizacija" nam je zaštopana!?

  Ili da napišemo autobiografsku knjigu i onda podlegnemo slavi i novcu..... nadomak Slobode!

  I zato kažu da paralelno sa razbijanjem "ogledala samo refleksije dolazi i saznanje da smo svi mi na putu da umremo..... ili je i obrnuto pa nas samo smrt može "rastaviti" od narcisa?!

  Treba dakle uvesti "personalnu medicinu" i u "probijanje granica percepcije" tojest u poimanje "socijalne saglasnosti" i njezine "dedukcije" od strane "energetske sonde" koja želi postati svijesna sebe a usput i stare "samosvijesti".... eko.

SADRŽAJ UPISAO

Član BuntovnikMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana buntovnik dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

Osvježi podatke

PROSINAC...

Osvježi podatke

METODE I TEHNIKE

Osvježi podatke

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  blago tebi...ja nemam niti kavu...:)))..

  30.11.2020. 12:49h
 • Član iridairida

  Jutros u kavi imam 3 srca, vjerovat ću da će mi danas biti dobar dan i vama želim isto...

  30.11.2020. 10:26h
 • Član DeVeTDeVeT

  sama ce se ona srusiti...:)))....

  29.11.2020. 21:22h
 • Član iridairida

  Što vi ovdje radite, rušite državu?

  29.11.2020. 19:46h
 • Član DeVeTDeVeT

  Plenky je izoliran u potkrovlju stana...mozda bi bilo dobro da tamo ostane... za stalno...:)))

  29.11.2020. 17:59h
 • Član bglavacbglavac

  za njih postoji drugo cjepivo, a za raju smrtonosno cjepivo s opuštajučim djelovanjem da baš ne bude odmah. Lp

  29.11.2020. 07:51h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Samo je neobično što svi ti političari koji navodno imaju Koronu, nemaju nikakvih simptoma, nijedan ne leži u bolnici i svi vrlo brzo i sigurno prebole Koronu.

  28.11.2020. 21:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

BIBLIJSKA PRIJEVARA - KRISTOLIKE OSOBE