Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član misko

Upisao:

misko

OBJAVLJENO:

PROČITANO

216

PUTA

OD 14.01.2018.

Bliski susret

Bliski susret

 

    Zabava se zahuktavala, sve više, sve jače, sve brže. Glazba je treštala i svi su pili, pili...Divljali su već nekoliko sati i sad se nalazili na vrhuncu divljanja potpirivanog alkoholom. Jahali su na vrhu vala koji ih je nosio u uživanje. Dim cigareta mogao si sjeći nožem, gust i plavičast, kuljao je kroz širom otvorene prozore. Bilo je tu i dima drugog porijekla: svi se ti mirisi miješali sa parfemom, kojim su se djevojke obilato poslužile, ali koji je počeo hlapiti i gubiti bitku sa  zrakom  prezasićenim mirisima alkohola, ljudskog tijela. A glazba je treštala...

    Ošamućen velikom količinom popijenog alkohola, Deni, kome je pravo ime bilo Danijel, izađe na balkon i požudno udahne svježi, noćni ljetni zrak sa mirisom mora. More je bilo udaljeno možda svega desetak metara i njegov je reski miris pružao uživanje njegovim jadnim plućima sasvim zasićena dimom. Fokusirao je pogled čvrsto prema pučini, žaleći što je toliko pio, želeći biti trezniji. Osjećao se beskrajno moćnim! Potpuno sretnim! Ispunjen! Otpije iz čaše koju je donio sa sobom i odloži je pretjeranom pijanom pažnjom na kamenu ogradu balkona, na kojoj se nalazilo cvijeće.

    Uspravi se u čitavoj svojoj impozantnoj visini od gotovo dva metra, zabaci glavu, raširi ruke prema zvjezdanom nebu i krikne prema njegovom beskrajnom prostranstvu u kome se sve gubilo i sve postajalo ništavno:

   - Svemire! Veliki Svemire! Samo si ti veći od mene!

   Prigušen ga smijeh natjera na brzi okret: spustivši ruke zapilji se u mrak i jedva ugleda djevojku u samom kutu balkona, napola sakrivenu iza visokih i bijelih balkonskih vratiju. Ona izađe iz sjene i stupi na svjetlost, pružajući mu tako mogućnost da je pogleda i uživa u njenoj ljepoti.

   Bila je predivna: nikakvu drugu misao nije imao, nije mogao imati. Predivna je! Samo je to mogao misliti, sve je ostalo prestalo postojati. Predivna je! Piljio je škiljeći u njeno dugo i vretenasto tijelo: lagana ga žuta haljinica obavijala, a niz leđa joj se prosipao raskošni slap crne kose, crnje od noći. Oči joj bile velike, bademastog oblika, crne, iz njih je izbijala vatra i otvoreno su ga gledale, pekle su ga dugim i ispitivačkim pogledom. Dugim je nogama lijeno zakoračila prema njemu i rukom mu zamahnula ispred lica.

    - Hej! - reče mu nasmijano. - Nisam duh. Ne moraš tako zapanjeno piljiti u mene.

    - Predivna si - reče on i pristupi joj. - Jesi li zbilja stvarna ili sam ja pijan?

    - Oboje - nasmije se ona. - Stvarna sam toliko koliko si ti pijan.

    - Nisam te prije vidio - reče joj on hvatajući je za ruku i povlačeći je u tamu, iza velikih vratiju: sad su bili skroz zaklonjeni od mogućih radoznalih pogleda.

    - Nisi mogao - odgovori ona povinujući se njegovim zapovjedničkim pokretima i prateći ga. - Stigla sam prije nekoliko minuta.

    Nije čuo odgovor. Milovao joj je bok, uživajući u njegovoj oblini, uživajući u podatnosti koju je toplo osjećao na dlanu. Ljubili su se. U početku polako, zatim sve strasnije, jače, duže...Ruke su im istraživale jedno drugo, disanje im postajalo ubrzano, uzbuđeno, stapalo se u zajedničkom ritmu imenom požuda. Stopili su se u jedno, iza balkonskih vratiju: rukama ga obgrlila  oko vrata, nogama oko bokova, čvrsto se gurajući prema njemu i nudeći mu poluotvorene i vlaže usne; sakriveni u toploj ljetnoj noći, obavijeni požudom koja se hranila alkoholom, pružajući uživanje  jedno drugom, postali su jedno. Ljuljali su se u ritmu zadovoljstva koje je raslo, raslo, raslo...da bi prasnulo poput supernove i zgrčilo njihova spojena i vruća tijela, koja su u tom kratkom trenu treperila u zajedničkom zadovoljstvu, da bi odmah zatim klonula, bez snage, drhtavo i ranjivo.

    Kad su bili gotovi, oboje klonulo počeše dotjerivati oskudnu ljetnu odjeću, sakrivajući tragove ljubavne igre. Zbunjenost koje donosi nerazumijevanje, uvuklo se između njih, a pitanje je lebdjelo između njih, neizgovoreno i stvaralo zid nelagodnosti.

   - Idem se osvježiti - reče djevojka, pogleda ga pravo u oči i doda: - Inače, onaj tvoj krik prema nebu, uzeo si od Alex Haley-a, iz njegove knjige "Korijeni".

   - Lijepa - odgovori on, paleći požudno cigaretu ( vječni prizor nakon vođenja ljubavi ) - lijepa i još k tome pametna. Kako ti je ime?

   - Reći ću ti kad se vratim - dobaci mu ona preko ramena, iskosa ga pogledavši.

   Gledao je za njom kako se probija kroz gužvu i nestaje mu sa vida, izašavši iz velike sobe.

   Nije doznao njeno ime. Nikada je više nije vidio i bilo je dana kad se pitao: nije li sve to bila samo halucinacija izazvana alkoholom i dvije ili tri smotke? Svejedno je: divno iskustvo; prekrasna halucinacija!

 

"Copyright © 2005. misko-nearh - zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora".

  

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 10.06.2008. 12:51h

  Član geminiMerlin4 Izvrsno
 • 10.06.2008. 14:33h

  Član dinajaMerlin2 Dragi moj Miško, kao i obično, kao i sve tvoje crtice iz svakodnevnog života, tipično Miško i jednostavno odlično......Doista si majstor kratkih priča, doista pišeš tako da se svaka tvoja rečenica pretvara u misaonu sliku i cijela radnja postaje ideoknetčka slika, slijed trenutaka koji ostaju zauvjek arhivirani u memoriji čitaoca....doista mi je drago da se i ovdje susrećemo kao autori ti svog , a ja svog univeruma misaono- osjetilno- osjećajnog.........Samo je svemir veći od tebe dragi Miško...doista se veselim sljedećjoj crtici kojom ćešnam oprt otvoriti vrata ka trenutku nekog susreta, neke idile, crtici kojom ćeš pokrenuti njihalo naših umova da misle i osjećaju kako je život jednostavan i lijep..........samo ga treba znati naučiti osjećati i otvoriti mu vrata srca na kojima nekada godinama neumorno kucka..........Tvoje priče bude naše unutarnje uši i mi kroz tvoje štivo učimo slušati srcem, osjećati trenutak kao da prošloga nije bilo i kao da sljedeći nikada neće doći............
 • 10.06.2008. 16:56h

  Član kajaMerlin5 Bože moj ljubljeni ! Kamo sam to ja zalutala.!? Kaže Dinaja priča koja otvara unutarnje uši...slušati srcem....osjećati trenutak.... \" crtici kojom ćeš pokrenuti njihalo naših umova da misle i osjećaju kako je život jednostavan i lijep..........\" O Bože moj voljeni, koje li bjede od mene. Ja pročitam ovu priču i misli mi stvore sliku živog događaja moje znanice koja je na ovakvome tulumu , pijana, drogirana \"zaradila dijete\" sa svojih nenavršenih osamnaest godina. Sada se kaje i muku muči ......O VOLJENI MOJ BOŽE, MOLIM TE RECI MI ZAR JA ZAISTA SVE KRIVO GLEDAM.!?
 • 11.06.2008. 10:44h

  Član miskoMerlin2 @ gemini Hvala! @ dinaja Hvala, ali nemoj me previše hvaliti: vidiš li kako ima onih koji se zgražaju? @ Kaja \"Ja pročitam ovu priču i misli mi stvore sliku živog događaja moje znanice koja je na ovakvome tulumu , pijana, drogirana \"zaradila dijete\" sa svojih nenavršenih osamnaest godina. Sada se kaje i muku muči .\" ...kažeš ti ...a ja pitam: Što misliš o onima, koji su se vjenčali, izrodili dvoje-troje, a zatim sticajem okolnosti dobili otkaz, pa prosjače, ostaju bez stana ....ima i toga, znaš.
 • 12.06.2008. 00:26h

  Član kajaMerlin5 Da dragi Misko ima svašta na ovom svijetu. Ja sam ih rodila petero. Poslije trečeg napustila sam posao doznavši da je Bog život i u ime ljubavi prema životu posvetila sam se cijela upravo njemu - širenju života. U ratu sve se pretumbalo ,suprugov specifičan posao je stagnirao. Do kraja rata \"živjeli\" smo od ljubavi i darežljivosti moje obitelji. Taj dio života u krajnjoj neimaštini materijalizma naučio me je da kvaliteta življenja nema puno veze sa preživljavanjem. Krajnje jednostavan život bio je meni veliki izazov na koji sam danas veoma ponosna. Tvrdim da i u najvećim tegobama čovjek koji ljubi život nemože biti gladan. Radi se samo o našoj volji i našem shvačanju što podrazumjevamo pod životom i do kud ide naša granica sa prohtjevima. Moje najveće bogatstvo je povjerenje u Boga koji me nikada nije iznevjerio. Isprobala sam onu božju: Sve bez mene je ništa, a ništa samnom je sve - i mogu potvrditi da je to istina. Ali u ovom članku ja nisam na to apelirala. Osjetila sam da jedna ovakova priča mladu osobu koja nezna za zamke svijeta može usmjeriti na opravdavanje ovakvog života. Neznam, možda ovakovo tulumarenje, seks na brzaka, doživljavanje ljepote tijela i uživanje samo u njemu ima svoju opravdanost . Ali nažalost ja vidim da pravi odnosi punine ljepote zajedništva gotovo ni ne postoje.(Čast izuzecima - kao u onoj predivnoj priči ...restoran..godišnjica braka ... Takovu ljepotu zajedničkog života imali su moja mama i tata). Zar ćemo se zadovoljiti sa tako malo. Ipak reci mi ako je takav stil života bezopasan za mladog čovjeka odakle onda ove strahote ? Današnje djevojke - žene u velikom, velikom postotku nemogu imati djece zbog bakterije, negdje dobivene, koja uništi plod a kod nje izaziva rak. A zajedništvo - brakovi mladih !? Reci mi dali možemo pričati o fantaziji međusobne ljubavi o kojoj nam priča Bog da postoji ? Reči ćemo mi duhovnjaci sve je to privid. Dobro, neka je to privid, a zašto onda bol, očaj, te bolesti koje izjedaju ljudsko tijelo ne doživljavamo kao privid ? Prema bolesnima osječamo sučut pa im pomažemo na razne načine . Ali ako sada trebamo učiti živjeti na posve drugačiji način da bi stvorili Novo doba , mislim da bi sve ili gotovo sve staro trebali zaboraviti i krenuti u posve nešto novo. To možemo samo našim osobnim djelom. Tvoje priče pisane iz visina svijesti bile bi veliki doprinos stvaranju upravo tog novog. Usput, čula sam da orgazam ljubavi darovan nam od Neba traje neprekidno i ne izaziva zbunjenost i nerazumjevanje. Oprosti, ja se raspisala...
 • 12.06.2008. 22:12h

  Član miskoMerlin2 Ah, draga Kaja! Ti misliš da je Bog život, a ja uopće ne vjerujem u njega! A opet, moj kodeks ponašanja dok koračamkroz život (bez lažne skromnosti) može postidjeti i velikog vjernika. Što ima lošeg u seksu? Ništa! Zar sam seks nije najveći i najintezivniji odraz ljubavi koju osjećamo? Ne vjerujem u Novo doba,jer za Novo doba trebaju se roditi nove ideje, a njih nema, u stvari, ima ih, ali kod vrlo malenog broja jedinki, a i oni su neshvaćeni i mnogi popljuvani od svoje okoline, upravo zbog tih ideja. I ja se nadam, da moje priče doprinose ka boljem usmjeravanju života, mada nikome ne želim natati svoje viđenje Života. Lijep pozdrav, nadajući se da ćešme i dalje čitati i uz obećanje da će ti se iduća priča dopasti... misko
 • 13.06.2008. 00:19h

  Član kajaMerlin5 O, dragi Misko ponovo pogrješih. Oprosti mi! Stara nauka koju još treba iskorjeniti. Da, na taj način na koji sam prezentirala Boga kao nešto što je odvojeno od tebe i mene ne postoji. To jesmo mi . Jedina je mala razlika u pogledima na život koji smo stvorili osobnim iskustvima, načinom djelovanja, odabirom .... Volim si predočiti ljudsku moć ...Što smo mi moćni ?... Koliko od te moći znamo koristiti.?..Tko mi uopće jesmo ? Za sada moj domet života je neprekidna radost, sreća, zadovoljstvo, toplina življenja.. Bilo mi je žao ovih dvoje ljubavnika koji su poslije čina tjelesne ljubavi ostali zbunjeni, bilo im je neugodno i nisu razumjeli.. Ljubav je vrhunac nečeg neizrecivog i sami ti njihovi osječaji dali su mi naslutiti da nešto ipak nije kako treba. A k tome se je pridružilo i moje znanje ( a koje uostalom uče i naša djeca u školi ) koliko iz tog čina prijeti opasnosti. Volim kad nešto radim sagledati i posljedice moga čina i savladati što više znanja o tome. No dobro, svatko izabire svoj način prolaska kroz život. Svaki će sam pobrati plod svoga djela. Usput, ta opasna spolna bakterijica ne napada samo plod i ženu nego papa i vaše spermiće. Radujem se tvojoj novoj prići. Pusa.

SADRŽAJ UPISAO

Član miskoMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana misko dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
 • Član tantriktantrik

  Dobar dan, dragi magicusi!

  16.06.2020. 14:54h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info