Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član ShadowOfSoul

Upisao:

ShadowOfSoul

OBJAVLJENO:

PROČITANO

723

PUTA

OD 14.01.2018.

A SVE SAMO ZBOG JEDNE PROČITANE PJESME !

A SVE SAMO ZBOG JEDNE PROČITANE PJESME !
napisano 20.10.2009.

I opet sam pomilovala meka tamna krila anđela, zagledala se u daljinu i pročitala pjesmu. 

Između dva polariteta naših komunikacija je centar zbivanja i uvijek me ponovo vraća na moju polovicu puta, drugu prepuštam tebi, jer svako iskustvo je jedinstveno, moja polovica puta nije ista tvojoj ni obratno. 

Kad su meka krila anđela zatreperila, otvorila sam oči, ovaj žuti disk raskošno spušta svoju zlatnu svjetlost na moje trepavice i odvodi me sve dalje i dalje od mene, to su lijepi trenuci u budnom stanju biti odvojena od stvarnosti, a opet prisutna. 

Tvoj baršunasti glas preko telefona priča svoje male priče, svoje trenutne misli, svoje trenutne osjećaje, iz daljine kao i kad sam uz tebe zatitraju prelomljene linije dlana i znam, sudbinski bi me uvijek dovele do tebe kao što su i učinile. 

Vjerujem u čuda, vjerujem u čudnu sjenu koja mi se par puta potkrala ispred nogu i nestala, bilo je to u sumrak kad se dan polako presvlači u tamnije boje, a te boje su isto moje kao i tvoje i sjetim se tih čudnih sjena sada u ovo vrijeme uoči Noći vještica, jer je to lijepo vrijeme kad se mistika pretvara u prividnu stvarnost, kad se lutajuće duše lome oko samih sebe, vjerujući da je taj privid – njihova stvarnost. 

I tako je prošao ovaj trenutak spajanja mene i mene u meni, a sve ovo – samo zbog jedne pročitane pjesme :)

napisano 20.10.2009. 12:23h | na portalu Magicus, a iz moje 5. samostalne zbirke poezije "NA TRGU PTICA"
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/a-sve-samo-zbog-jedne-procitane-pjesme

http://www.digitalne-knjige.com/varga5

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 978-953-7889-83-8 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 20.10.2009. 12:23h

  Član shadowofsoulMerlin10 inspiracija za ovaj topic je ova pjesma: Umjesto Mudrosti Iskustvo Umjesto mudrosti iskustvo.Ta hrana u bezukusnom stanju. Mladost je bila k\'o molitva nedjeljnog dana, i zar da ne mislim na nju? Koliko sam pustih puteva prošla s tim, što mi ne bješe mio. Koliko se molila u crkvi za onog što je u me zaljubljen bio. Sad sam zaboravljiva kao nitko na svijetu. Tiho prolaze sati. Nepoljubljene usne, nenasmijane oči tko će mi više dati!? (Ana Ahmatova)
 • 20.10.2009. 12:45h

  Član pontifexMerlin0 U moje ime, u ime dijane jelčić, u ime srcemsrcu proglašavam ovu pjesmu najboljenapisanom pjesmom na portalu. izbor poezije koja ju je inspirirala, priznanje da učiš iz dobrih izvora daje ovoj pjesmi posaban čar. čestitam Shadow. čestitam tvom načinu pisanja poezije, čestitam snazi tvoga izraza. Dijana jelčić mi je pričala o tvojim pjesmama, srcemsrcu mi je približio hrvatsku poeziju, dobio sam na poklom antologiju hrvatske poezije. Ova tvoja pjesma u prozi je vrhunac. Dokazuje znanje, poznavanje svjetske poezije, dobar ukus u izboru i snagu tvog talenta. Rođen sam u Poljskoj, poljski mi je materinji jezik, Dijana Jelčić mi pomaže pri pisanju vašega jezika, volim poeziju Wyslawe Szymborske i Ane Ahmatove, a tvoja pjesma je jednako jaka da bi mogla uči u antologiju svjetske ljubavne poezije. Mislim da ovaj portal mora biti ponosan da objavljuješ na njemu.
 • 20.10.2009. 12:51h

  Član shadowofsoulMerlin10

  pontifex,

  a zar se ne bojiš anateme magicusa? :) sorry, nemam pojma tko si, ali hvala ti na komentaru i na ovom palcu gore! :) moje skromno pisanje je za moju dušu, to su sve misli koje mi - evo ponovo teku, kao što su nekad tekle - prije 15.8.2004. :) naravno osobi koja više nije sa mnom... sad teku misli osobi koja je jaaako stvarna i stvarno postoji, od krvi i mesa je, i to je moja inspiracija :) još jednom, pontifex, hvala ti na lijepom komentaru i nadam se da ćeš i ti doprinjeti svojim radovima, bez obzira na hrvatski jezik, na ovoj lijepoj www :) pozdrav Dijani Jelčić i njenom simpatičnom suprugu :), a i tebi želim ugodno poslijepodne :)
 • 20.10.2009. 12:59h

  Član mlabosMerlin12 :)))
 • 20.10.2009. 12:59h

  Član pontifexMerlin0 Dijana kaže da sam ja dobar duh njihovod doma. Pomažem ih oko computera i financija, elektroničar sam u jednoj švicarskoj banci. Volim dobru literaturu i poeziju. Tvoja je odlična.
 • 20.10.2009. 13:01h

  Član shadowofsoulMerlin10 ?
 • 20.10.2009. 13:02h

  Član shadowofsoulMerlin10

  pontifex,

  hvala puno na komplimentu :) iako znam da se iza ovog nicka ne krije nick \"dinaja\", jer mi je pričala o tebi.. naime, moj nevjenčani suprug i ti imate slične sudbine....
 • 20.10.2009. 13:41h

  Član mlabosMerlin12

  shadow

  :))))
 • 20.10.2009. 13:47h

  Član shadowofsoulMerlin10

  Majo :)

  kaj? :) ti misliš da je pod ovim nickom \"dinaja\"???? zašto tako misliš? ne znam, ne mislim da je ona pod tim nickom, jer mi je pričala o tom čovjeku, koji stvarno postoji i ima istu sudbinu kao moj Davor, a i Davor isto tako postoji i čovjek je živ, od krvi i mesa :) ne razumijem ništa više!
 • 20.10.2009. 13:56h

  Član pontifexMerlin0 sjećam se vremena kada su me ta maja i neka druga osoba, mislim da je bila ivana, protjerale sa portala. Shadow nedaj se provocirati, tvoje pjesme su tako dobre da ništa drugo nije važno. Javo sam se da ti kažem da odlično pišeš, javio sam se u svoje ime i u ime Dijane Jelčić i s vremena na vijeme ću ti dati znak da te čitamo.
 • 20.10.2009. 14:06h

  Član ivanaMerlin2

  @pontifex

  osoba ivana je tako bila oduševljena tvojim komentarom da kao manager dereš takve kao ja.... tako mi teško pada da to ne mogu pronaći, vrijedilo bi to ponovo podijeliti sa svima....
 • 20.10.2009. 14:18h

  Član mlabosMerlin12

  pontifex shadow

  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) bolje da ostane na ovom...nitko ništa nije rekao...bili su samo smajlići...a vi ste same zapravo sve rekle...
 • 20.10.2009. 14:21h

  Član pontifexMerlin0

  ivana

  mislim da ti sada dereš ovaj tekst. šteta pod ovako divnim tekstom prosipati otrov. Pročitao sam jučerašnji tekst o dobrim komentarima. Shadow tako odlično piše da ništa do pohvale njenog stiha ne spada ovdje. Shadow još jednom, iskreno, uživao sam čitajući tvoj tekst.
 • 20.10.2009. 14:26h

  Član ivanaMerlin2

  @pontifex

  ovaj put imaš pravo... isprike shadow...
 • 20.10.2009. 14:33h

  Član shadowofsoulMerlin10 joj Majo, daj me ne trpaj sa svakim u konspirativnu igru virtualnog svijeta... nemam pojma tko je pontifex, osim ovog što je sam rekao, a to što mi je Dijana pričala o njihovom zajedničkom prijatelju, koji živi u Švicarskoj me privuklo, jer je imao slično djetinjstvo kao moj fantomski Davor i molim lijepo, da me se ne trpa u krive kontekste i neke krive skrivene igre u kojima ne sudjelujem! kad s dinajom komuniciram, komuniciram i jasno, glasno i javno niti išta krijem! ako je to taj njihov prijatelj o kojem sam čula samo sve najbolje i koji mi je uljudno stavio komentar, a uz put je komunicirao i s tobom jer si se javila sumnjom da je to nick \"dinaja\" , najmanje što sam mogla, je da se zahvalim na lijepom komentaru i dodam da znam o kojem čovjeku se radi.... mislim da mi već sve ovo pomalo ide na jetra, sumnja da je netko iza nekog nicka i da moj Davor ne postoji... mislimda je to vrlo infantilno, podmuklo i pokvareno od bilo koga postavljati takve insinuacije ako netko nešto ima sa Dinajom ili ovim nickom pontifex, neka otvori svoj topic i neka se obračunava sa Dinajom kako zna i može! ne volim petljancije i konspirativne urote kojih nema!
 • 20.10.2009. 14:45h

  Član pontifexMerlin0

  shadow

  tvoj stih me podsjeća na Ahmatovu, a njena je poezija prožeta ljubavlju. Pročitao sam da se tvoj tekst uspoređuje sa nekakvim tekstovima iz \"Mogre laste\". upitah Dijanu što je to \"Modra lasta\", ona se samo nasmijala. Ljubavna tema uokviruje tvoj i Anin stvaralački put. i kod nje i kod tebe rane pjesme govore više o nemogućnosti, o neispunjenoj ljubavi, o kobnim nerazumijevanjima, a kasne su dopunjene fantastičnim dekorom i koloritom, s nezemaljskim obilježjima, uz neke ekstatične tonove, ali i dalje bez romantičarskog kulta idealizirane ljubavi. Kroz cijelo djelo se provlače prave himne ljubavi. Postoji i jedan ahmatovski kult ? kult susreta. To je jedna od ključnih riječi njezine poezije, odnosi se na svaki mogući kontakt, u vremenu, ili u vječnosti. Ostvareni i neostvareni, priželjkivani susret - eto metafora rane i kasne Ahmatove. Poezija posreduje kod neostvarenog susreta, nastavlja se kao \"noćni razgovor\" pred bijelim papirom i kao pozdrav se šalje preko zvijezda. Ti Shadow zvijezdama šalješ svoje osjećaje čitaocu. Tvoja poezija draga Shadow je slična i drugačija od njene u isto vrijeme. Ti si doživjela pravi susret, ostvarila ljubav, doživjela ljubav. Ti u svojim tekstovima razgovaraš sa ljubavi i to joj daje konačni sjaj.
 • 20.10.2009. 14:48h

  Član boris_pecigosMerlin2 Shadow, oprosti da se pod ovim tvojim lijepim tekstom opet vodi rasprava... Ja bih samo ukazao na nedosljednost pontifexovih izjava: Evo ovdje: https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=25962 navodi da je menađer i prokurator u banci, a sada govori da je elektroničar! ???? Ko tu koga????
 • 20.10.2009. 14:52h

  Član boris_pecigosMerlin2 A i ako čitaš, vidjet ćeš da se naziva pontifex, a u komentaru se potpisao kao pontifix... možda i postoji taj čovjek! Ali s obzirom na nedosljednost neko se služi njegovim nickom za VLASTITE izjave... Žao mi je da je ovako. Dinaja je svojevremeno hvalospjeve pjevala i mojim uratcima, a sada ni glasa od nje. Misliš li da neće doći vrijeme kada ćeš se i ti njoj zamjeriti pa će zašutjeti i prestati komentirati i laskati.... svejedno pod kojim nickom...
 • 20.10.2009. 14:54h

  Član pontifexMerlin0

  boris

  zar nikada nisi čuo da je netko tko je zavšio elektrotehnicu postao manager i prokurator u banci. Elektrotehnika mi je omogućila da uđem u svijet onih kojih je u moje vrijeme bilo malo i pomogla mi je da se penjem na ljestvii od etage, do etage. Tako sam se našao u direktorskoj etagi.
 • 20.10.2009. 14:54h

  Član boris_pecigosMerlin2 Ako nešto cijeniš onda to cijeniš bez obzira na možda neke druge osobne nesuglasice i razmimoilaženja. Ali ako je netko povodljiv, pa mu komentari ovise o tome jel te trenutno voli ili mrzi.... onda ne znam kaj da velim, i onda meni takvi komentare ne znače ništa, jer su prazni... Sori, možeš biti sigurna da su palčevi gore i komentari svih nas s Magicusa na tvoje uratke doista iskreni. A od tvoje \"prijateljice\" se ne bih baš zakleo da je tako... No, vidjet ćeš uostalom to i sama, samo treba nešto vremena proći...
 • 20.10.2009. 14:55h

  Član ivanaMerlin2 uostalom, ivana se javila pod ovaj tekst zato što je prozvana, nisam došla po svojoj volji i namjeri blatiti pod lijep tekst... još jednom isprike... ali ponavlja se sve... uvijek isti izvor takve mutne vode... žao mi je...
 • 20.10.2009. 14:55h

  Član shadowofsoulMerlin10 joj, Boris, neda mi se više provjeravati tko je iza kojeg nicka... ovo me podsjeća na iskrica weblog, kad je sve bilo bajno i krasno... i onda su počeli duplići nickova, jedna osoba je znala imati po 10.-tak nickova i zafrkavati sve ostale... forumaši (tad im je ukinut forum) su se s brda spustili na weblog i sve ono što je napisano, nije valjalo... počele su paranoične provjere, tko je tko iza kojeg nicka, tko je što rekao, ako je netko nešto rekao, nije stajao iza toga, već je opet izvučeno iz konteksta, čak se sumnjalo da postoje neke osobe - kao žive osobe, što se i ovdje događa!!! to mi sve ide na jetra, a jetra mi je bitna u životu za druge stvari, a ne da se prepucavam sa odraslim ženama kao da smo u vrtiću! za pontifexa ne znam tko je, je li on osobno sad na magicusu ili mu dinaja diktira, a čovjek nabada, nemam pojma tko je! znam samo da je imao jako tužnu sudbinu isto kao i moj (fantomski) Davor... zato me privukla priča o tom čovjeku! ništa više!!!! i ne trebaju mi bolesne insinuacije da komuniciram s dinajom pod drugim nickom, jer bi mi napisala da je to ona iza tog nicka, ali nema potrebe pisati iza drugogo nicka, jer dinaja nije glupača koja se krije iza drugih nickova. Ima svoj nick i neka piše pod svojim nickom ako ima nešto za reći! prema tome, end of story for me!
 • 20.10.2009. 14:56h

  Član shadowofsoulMerlin10 ajme, ja odustajem od ove diskusije!
 • 20.10.2009. 14:58h

  Član pontifexMerlin0

  shadow

  oprosti, a dijana je imala pravo, klan će se sigurno javiti. Bez obzira na sve tvoji tekstovi su odlični i ne zaslušuju ovakvo prepucavanje. Jučer se nešto o tome pisalo na portalu. Drago mi je da imam mogučnost uživati u ovome što nesebično poklanjaš portalu. Nadam se da ću te još dugo čitati.
 • 20.10.2009. 14:59h

  Član shadowofsoulMerlin10

  Boris,

  meni ne trebaju ni laskavci ni napadači ni klap-klap meni uopće ne trebaju komentari ispod mojih topic-a, jer pišem za svoju dušu! ako je netko laskavac, taj se brzo otkrije... isto kao i suprotna strana, ona koja samo napada dakle, ne živim od komentara ni palčeva, jer dobar topic govori sam za sebe i ne treba mu ničija potvrda! on je sam za sebe kvaliteta! prema tome, ne padam na te dječje finte iz vrtića da se ispod topic-a netko klanja mom pisanju ili da ga napada i ponižava... to je sve stvar onog tko piše... volim zdravu komunikaciju koja se odnosi na tekst/topic, i kako je Nlandeka lijepo rekla: ovdje me nitko ne pozna, prema tome ne može ni pisati o meni kao o osobi, već samo o onome što piše u tekstu... ako piše o meni kao o osobi,a ne zna me, onda je ta osoba - bolesna osoba i ništa više nemam reći na to
 • 20.10.2009. 15:04h

  Član boris_pecigosMerlin2 Shadow, ne zamjeri, ne govorim o tebi, i žao mi je za ovaj tekst da ima ovakav slijed komentara. Ponitfex se pojavio na portalu uslijed jednog od žestokih okršaja između Dinaje i Safiris, onako iz vedrog neba, i odmah napao Safiris. A jedinstveni stil pisanja je otkrivao Dinaju. Svi smo to prokužili jer nismo glupi. Onda se javila Dinaja i obajsnila da je to taj misteriozni prijatelj. Možda i jest, ne znam... ali komentari otkrivaju nešto drugo... Žao mi je jer sam i sam bio oduševljen Dinajom i njenim tekstovima i pisanjem, čak je dobila i moju sliku, a laskali su mi njeni komentari... sve dok nije počelo... da sam se naposljetku razočarao jer mi doista nije jasno kakva to mora da je psiha iza svih ti ludorija koje je počela izvoditi. I sam sam je branio svojevremeno, ne vjerujući da je to moguće. Sad sam odustao jer vidim da tu zbilja nešto gadno smrdi. Bilo bi mi iskreno drago da su one gore riječi pontifexa iskrene. Ali znam da nisu. I to mi je žao jer i tebe navode na krivo... Sori. Ovo zbilja nema veze s tobom i tvojim uratcima, već s osobom koja je stjecajem okolnosti u tebi našla saveznicu pa te koristi zapravo za vlastite ratove... Ne daj se zavariati jer će ti kasnije biti gorak okus u ustima. Kao i meni danas. Eto...
 • 20.10.2009. 15:08h

  Član boris_pecigosMerlin2 A i zanimljivo mi je kako osoba koja slabo natuca hrvatski može govoriti o vrhunskoj poeziji, ovdje tvojoj Shadow (mislim, ako ne razumije baš sve kako treba, zar ne!?), a onda mu treba druga osoba (Dinaja) da umjesto njega piše komentare jer on ne zna?????
 • 20.10.2009. 15:18h

  Član shadowofsoulMerlin10

  Boris,

  ne znam što je bilo prije... Dijanu sam upoznala osobno prije 14 dana kad je bila u Zagrebu, dobila sam od nje njenu knjigu, upoznala sam i njenog supruga... to što pišeš je tvoje vlastito iskustvo... mene ne može nitko uvući u nešto protiv moje volje... i sam znaš, da je sa mnom sve počelo kad sam napisala svoje mišljenje o Sai Babi i kultovima.. tad sam postala crna ovca magicusa, ali se nisam puno uzrujavala o tome što će ljudi misliti o meni jer ne padam na Sai Babu.. to je samo moje mišljenje o nečemu, kao o npr. današnjem vremenu...koliko se sjećam, tu su se uplele osobe koje vole Sai Babu, a koliko se sjećam pola magicusa mu se klanja .. pa ok, neka mu se klanjaju, ja se nikome ne klanjam.... to što je Dijana imala s tobom i sa Safiris i sa drugim ljudima, nije moj problem, ali sam primijetila, ako komuniciram sa Dijanom, odmah sam etiketirana kao nepodobna, crna ovca, nepoželjna!!!!! molilm, haaalo, ljudi! :) opet govorim, ne zanimaju me tuđa prepucavanja i prenemaganja i konspirativne urote virtualnog svijeta... ako je Dijana iskrena, to će vrijeme pokazati... kao što mi je do sad pokazalo mnogo stvari, pokazat će mi i to... ja u svaki odnos ulazim iskreno i sa povjerenjem, dok me ne zezne, a kad me taj netko zezne i izigra moje povjerenje, ... adio, beba! :) ti si iskrena osoba, to sam primijetila i nemaš dlake na jeziku i to mi se sviđa, jer sam i ja slična.. to što komuniciram sa Dijanom, je moj problem i ne utječe na nikoga... jer to što imam s njom, nemam s tobom ili sa bilo kim drugim... a etiketirati nekoga jer se druži sa \"nepodobnom osobom\" na koju je bačena anatema magicusa, je vrlo djetinjasto (ovo ne ide tebe osobno, već generalno govorim) prema tome, ako je Dijana neiskrena i manipulativna osoba i ako je takva kakvu je opisujete, pa valjda će onda kad-tad pokazati pravo lice, zar ne? već ga je mogla do sada pokazati više puta... alil nije... eto, da vidimo, je li tako kako tvrde neki članovi magicusa ili je žena takva kakva je i samo iznosi svoje mišljenje ??? vidjet ćemo... vrijeme će pokazati
 • 20.10.2009. 15:25h

  Član ivanaMerlin2

  @shadow

  točno, razlika je samo u vremenu... test vremena je kod nekih završen, o tome Boris i priča... ti si uzmi svoje vrijeme koje ti je potrebno, možda tvoj rezultat bude sasvim drukčiji... meni škodi jetri, to je moj test pokazao... gle kako me se uvuklo ovamo ??? jesam li kad dolazila u takvom raspoloženju pod tvoje tekstove ? još jednom - žao mi je... o tome pak pričam ja... nije dovoljno da mi ne želimo diskusiju, ponekad diskusija želi nas... treba stvarno biti jak oduprijeti se... o tome se i priča ovih dana... kome od nas to sve treba ?
 • 20.10.2009. 15:29h

  Član shadowofsoulMerlin10

  ivana

  nisi nikad pod mojim topic-ima bila lošeg razpoloženja pa kaj ako se diskusija i razvije, to mi je ok... zašto bi se držali strogo topic-a, kad je sve ovo jedan veliki forum, ovo je isto jedna velika formuska www kao i milijun drugih na internetu... teško je ljude zatvarati u neke okvire, ako se diskusija razvije u nešto drugo... ali! sve ima svoje ali ja ću vidjeti je li Dijana iskrena osoba prema meni ili nije - neka vrijeme pokaže pa kamo bismo došli kad bismo slušali sve ljude koji nam govore protiv mnogih ljudi? ipak, neke stvari trebamo osobno doživjeti, zar ne? jer iz moje perspektive je nebo drugačije plave boje, nego iz tvoje (metafora).. :) idem sad doma, tipkamo se večeras :) pozdrav :)
 • 20.10.2009. 15:30h

  Član ivanaMerlin2 :)))) tak je !
 • 20.10.2009. 15:30h

  Član vajranMerlin5 Bože dragi... pomozi molim te svima koji glupi jesu i bedastima se prave. molim te, budi prema njima blag i milostiv... blagoslovi Bože dragi svih koji ne razumiju, svih koji ne shvaćaju i pomozi im da shvate... pošalji okulistu svome svih koji ne vide... neka progledaju. pošalji otorinolaringologu svih koji gutaju ono što nije za gutanje, svih kojima je u grlu zapelo... pomozi svima koji teško dišu, svima koji imaju pritisak u grudima. pošalji ih pulmologu ili kardiologu... predragi Bože, pošalji na pregled svih koji loše probavljaju, svih koji imaju vjetrove... molim te za pomoć za sve vrste bolesti za svih. daj Bože da netko izumi lijek za bedake, protiv bedastoće... neka bude efikasan barem kao onaj protiv bjesnoće... blagoslovi sve i svih nas... tamo gdje pameti nema, pamet pošalji... tamo gdje ludilo vlada, razuma daj... svima koji se sprdaju lijeka pošalji.... onima koji ne shvaćaju, razuma utuvi... onima koji ne znaju pameti pošalji... dragi Bože, molim te učini bilo što... učini nešto... i hvala, hvala, hvala....
 • 20.10.2009. 15:30h

  Član pontifexMerlin0

  shadow

  vratimo se poeziji.evo jedne jedne divnu i tugaljive pjesmu Ane Ahmatove Jedan ide pravim putem, Drugi ide po krugu, I povratak čeka u dom, Čeka prijašnju drugu. Ja idem - a jadi sa mnom, Ne pravo, ni koso, kolam, Već niotkud, i nikamo, Kao niz brdo kola. Ahmatova je svojom pojavom označila prelaz između oprečnih poetika. Zapravo, ona je svojom poezijom ujedinila simbolizam, akmeizam i poeziju koja je ovom slijedila. Jedno je od kultnih imena svjetske lirike.
 • 20.10.2009. 19:51h

  Član shadowofsoulMerlin10

  vajran,

  nisi sukladan sa temom: a sve samo zbog jedne pročitane pjesme... mislim da ova litanija neće dovesti do rješenja tvojih problema koje spominješ :)
 • 20.10.2009. 21:12h

  Član takiMerlin5 Preko trideset komentara, u većini se spominje Dinaja, a nje ni od korova. Toliko se zanijela pontifexom da je zaboravila oglasiti se i demantirati ili priznati da je to ona. A je! Pogledajte bilo koji njezin gornji komentar, zamislite između riječi i rečenica točkice i eto Dinaje....Ma kakav poljak, ma kakav informatičar! Ili je jako nesretna ili ima neke druge probleme, ali uistinu je pretjerala. Ni sa kim nije održala virtualno prijateljstvo, po svakom je pljunula, ShadowSoul sigurno neće biti iznimka. Kad neka osoba stalno nekoga (uvijek nekoga) napada, onda treba dobro promisliti treba li je uzeti za ozbiljno. Dinaja je \"duhovna\" osoba, bavi se ljudskim zdrav ljem...ajoooooooooj!

SADRŽAJ UPISAO

Član ShadowOfSoulMerlin10 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shadowofsoul dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  hvala!

  15.10.2021. 14:49h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga irido, želim ti sretan rođendan sa malim zakašnjenjem :)

  15.10.2021. 12:24h
 • Član iridairida

  hvala...ja sam jednruki jack, pami je mlo teško pisati....!

  15.10.2021. 12:02h
 • Član Luce malaLuce mala

  Sretan rođendan, draga Irida i svako dobro! :)

  13.10.2021. 08:33h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro. Sretan rođendan draga Irida. Puseee....

  13.10.2021. 06:32h
 • Član Luce malaLuce mala

  Op, op, opala! :)))

  11.10.2021. 20:33h
 • Član DeVeTDeVeT

  al' je danas drugi covjek jer se obeco..../ laze /...:))))..

  11.10.2021. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info