Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član jaky

Upisao:

jaky

OBJAVLJENO:

PROČITANO

594

PUTA

Poštivati, promicati i štititi slobodu informiranog pristanka na cijepljenje u cijeloj Europi

Poštivati, promicati i štititi slobodu informiranog pristanka na cijepljenje u cijeloj Europi
Kakva god bila politika vaše vlastite vlade, molimo vas da se ujedinite tako što ćete potpisati, a zatim podijeliti ovu peticiju nadaleko.

Tajnik Europskog foruma za budnost cjepiva (EFVV) pokrenuo je ovu peticiju Europskom parlamentu i2 druga

Français   Italiano   Español  Deutsch   Polskie    Hrvatski   Português   Norsk   Slovene    Svenska   Magyar   Česky   Slovensky   Suomi   Lietuviška

Povelja o temeljnim pravima Europske unije jasno kaže: ' Slobodan i informirani pristanak mora se poštivati ​​u područjima medicine i biologije ' [1]. Međutim, otprilike 40% građana EU-a[2] nema ovo osnovno pravo kada su suočeni s medicinskim činom cijepljenja. Ovo je kršenje naših Općih ljudskih prava. Godine 2011. Vrhovni sud SAD-a presudio je da su cjepiva 'neizbježno nesigurna'[3], tako da obvezno cijepljenje koje je nametnuto tim građanima nije medicinski ili etički prihvatljivo, osobito tamo gdje medicinska, vjerska ili filozofska izuzeća nisu dopuštena.

EFVV ( http://www.efvv.eu ), grupa koja predstavlja 20-ak europskih zemalja (i zemalja članica EU i onih koje nisu članice EU) stoga zahtijeva:

1. da se u cijeloj Europi ukine obvezno cijepljenje jer je to kršenje naših Općih ljudskih prava,

2. Da se obvezno cijepljenje nikada ne uvodi ni u jednoj zemlji u kojoj se cjepiva trenutno samo preporučuju.

3. da se načelo opreza primjenjuje u slučaju cijepljenja u Europi,

4. da europski građani imaju koristi od slobode potpuno informiranog izbora i pristanka na cijepljenje,

5. Da se uspostavi učinkovit, neovisni europski sustav izvješćivanja o štetnim učincima cjepiva (VAER) za praćenje sigurnosti cjepiva.

Kakva god bila politika vaše vlastite vlade, molimo vas da se ujedinite tako što ćete potpisati, a zatim podijeliti ovu peticiju nadaleko.

U 2016. procjenjuje se da gotovo 400 milijuna Europljana u zemljama članicama EU uživa slobodu izbora cijepljenja na temelju informiranih podataka, ali otprilike 258 milijuna ne [4]. Cijepljenja su obavezna u Belgiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Francuskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Malti, Poljskoj, Portugalu, Slovačkoj, Sloveniji[5] i potencijalno drugim zemljama ako su nove članice, npr. Albanija, Makedonija, Crna Gora, Srbija ili se drugi pridruže Europskoj uniji. Stoga pozivamo sve Europljane da zajedno traže jedinstvenu politiku cijepljenja temeljenu na slobodi informiranog izbora i pristanka. Također zahtijevamo formiranje neovisne i učinkovite jedinice za cjepivo-budnost s transparentnošću i javnom dostupnošću rezultata.

Svako nedobrovoljno ili prisilno liječenje predstavlja kršenje:

       o UN-ova Opća deklaracija o ljudskim pravima,

      o Povelja o temeljnim pravima Europske unije,

      o Konvencija UN-a o pravima djeteta,

      o Konvencija Europskog vijeća za zaštitu ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine: Konvencija o ljudskim pravima i biomedicini,

      o Europska povelja o pravima pacijenata,

      o Međunarodni pakt UN-a o građanskim i političkim pravima, 

      o, pa čak i Nürnberški kodeks (skup istraživačkih etičkih načela za medicinsko eksperimentiranje na ljudima postavljenih kao rezultat kasnijih Nürnberških suđenja na kraju Drugog svjetskog rata).

Detaljno:

Povelja o temeljnim pravima Europske unije jasno kaže: ' Svatko ima pravo na poštivanje njegovog ili njezinog fizičkog i psihičkog integriteta ' [6]. Također kaže: ' Mora se poštivati ​​slobodan i informirani pristanak u području medicine i biologije ' [7] i na kraju: ' Zabrana eugeničke prakse i pretvaranja ljudskog tijela i njegovih dijelova kao takvog izvora financijske dobiti mora biti poštovani '[8].

Konvencija Europskog vijeća za zaštitu ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine jasno kaže: ' Interesi i dobrobit ljudskog bića prevladavaju nad isključivim interesom društva ili znanosti ' [9] ]. Također stoji: 'Intervencija u području zdravlja može se provesti samo nakon što je dotična osoba dala slobodan i informirani pristanak. Ova osoba mora prethodno dobiti odgovarajuće informacije o svrsi i prirodi intervencije, kao io njezinim posljedicama i rizicima. Dotična osoba može slobodno povući privolu u bilo kojem trenutku .'[10]

Europska povelja o pravima pacijenata jasno kaže: ' Svaki pojedinac ima pravo pristupa svim informacijama koje bi mu mogle omogućiti aktivno sudjelovanje u odlukama u vezi s njegovim ili njezino zdravlje; te su informacije preduvjet za svaki postupak i liječenje, uključujući sudjelovanje u znanstvenom istraživanju (4 – Pravo na pristanak)[11]'. Također navodi:  'Svaki pojedinac ima pravo slobodno birati između različitih postupaka liječenja i pružatelja usluga na temelju odgovarajućih informacija (5 – Pravo na slobodan izbor)'[12] te također ' Svaki pojedinac ima pravo biti slobodan od štete uzrokovane loše funkcioniranje zdravstvenih usluga, liječnička nesavjesnost i pogreške te pravo na pristup zdravstvenim uslugama i tretmanima koji zadovoljavaju visoke sigurnosne standarde (9 – Pravo na sigurnost)'[13].

Konvencija UN-a o pravima djeteta jasno kaže: ' Roditelji … imaju primarnu odgovornost za odgoj i razvoj djeteta. Najbolji interesi djeteta bit će njihova osnovna briga '[14].

Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima jasno kaže: 'Svatko ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere; ovo pravo uključuje… slobodu … da očituje svoju vjeru ili uvjerenje u poučavanju, praksi, bogoslužju i obredima '[15].

Nürnberški kodeks jasno kaže: ' Dobrovoljni pristanak čovjeka apsolutno je neophodan .'[16]

Nuspojave na lijekove (ADR), koje bi uključivale nuspojave cjepiva (VAE), navodno su peti vodeći uzrok bolničkog liječenja smrt u EU-u[17], ali to bi moglo biti čak i veće budući da se o tim događajima jako malo izvještava, kao što je priznao David Kessler, voditelj FDA-e tijekom većeg dijela 90-ih[18], a u slučaju cjepiva, neuspjeh u priznavanju uzročne veze je daljnji problem.

Vrhovni sud SAD-a presudio je da su cjepiva 'neizbježno nesigurna'[19].

Prema njemačkom Kaznenom zakonu [20], cijepljenje je invazivna medicinska radnja koja uzrokuje tjelesne ozljede i kao takva zahtijeva informirani pristanak ili osobe koja se cijepi ili njegovih/njezinih skrbnika. Međutim, službeno je priznato da još uvijek postoje ogromne praznine u trenutnim znanstvenim spoznajama o cijepljenju, pa pružanje potpunih i sveobuhvatnih prethodnih informacija jednostavno nije moguće. U uputama za pakiranje cjepiva[21] navode se mnoge moguće nuspojave, ponekad uključujući smrt. Sve dok postoji rizik uključen u medicinski postupak, ako se ne može jamčiti sigurnost i ako se ne mogu dati sveobuhvatne prethodne informacije, mora se primijeniti načelo predostrožnosti.

Pokazalo se u regijama sa slobodom informiranog izbora cijepljenja da se visoke razine prihvaćanja cjepiva koje preporučuje WHO postižu bez obveznog cijepljenja [22].

Svaka europska država različito vidi pravnu odgovornost za štetu od cjepiva, ali u glavnom, medicinske i političke vlasti kao i proizvođači cjepiva nisu u potpunosti odgovorni, ostavljajući žrtve bez naknade ili podrške.

Još uvijek nije provedeno značajno istraživanje za usporedbu zdravlja cijepljene i necijepljene djece, ali postoji sve veći broj studija koje sugeriraju da necijepljena djeca uživaju daleko bolje zdravlje od svojih cijepljenih vršnjaka[23]. Ovo je područje u kojem su potrebna daljnja istraživanja.

S obzirom na sve navedeno, zahtijevamo:

1. da se obavezno cijepljenje ukine u svim europskim zemljama,

2. da se obvezno cijepljenje nikada ne uvede ni u jednoj zemlji u kojoj se cjepiva trenutno samo preporučuju,
3. da se načelo opreza primjenjuje u slučaju cijepljenja u Europi,
4. da europski građani imaju koristi od slobode izbora i pristanka na cijepljenje u potpunosti informiranim , univerzalno ljudsko pravo,
5. I da se uspostavi neovisna jedinica za nadzor cjepiva u kojoj će se prijavljivati ​​štetni učinci cjepiva (VAE) te će broj i težina VAE u Europi biti lako dostupni svima. 

fusnote:

[1] http://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_en.pdf , članak 3, stranica 9

[2] Izračunato pomoću http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_population i http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/EE/V17N22/DAncona_tab1.jpg

[3] Bruesewitz protiv Wyeth LLC-a, 131 S. Ct. 1068, 179 L.Ed.2d 1 (2011), http://www.supremecourt.gov/opinions/10pdf/09-152.pdf
[4] Izračunato pomoću http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_population i http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/EE/V17N22/DAncona_tab1.jpg
[5] http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/EE/V17N22/DAncona_tab1.jpg
[6] http ://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_en.pdf , članak 3, stranica 9
[7] http://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_en.pdf , članak 3, stranica 9
[8] http://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_en.pdf , članak 3, stranica 9.
[9]http://conventions.coe.int/Treaty/en/Treaties/Html/164.htm , Članak 2 – Primat ljudskog bića
[10] http://conventions.coe.int/Treaty/en/Treaties/Html /164.htm , Članak 5 – Opće pravilo
[11] http://ec.europa.eu/health/archive/ph_overview/co_operation/mobility/docs/health_services_co108_en.pdf , stranica 5
[12] http://ec. europa.eu/health/archive/ph_overview/co_operation/mobility/docs/health_services_co108_en.pdf , stranica 5
[13] http://ec.europa.eu/health/archive/ph_overview/co_operation/mobility/docs/health_services_co1 , stranica 6
[14] http://www.ohchr.org/EN/ProfessionalInterest/Pages/CRC.aspx , članak 18.
[15]https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume%20999/volume-999-I-14668-English.pdf , članak 18, stranica 8.
[16] http://history.nih.gov /research/downloads/nuremberg.pdf , Stavka 1, stranica 1
[17] Arlett, dr. Peter, Postavljanje situacije: novo zakonodavstvo o farmakovigilanci Europske unije, studeni 2012., slajd 6 - ( http://www.ema.europa. eu/docs/en_GB/document_library/Presentation/2013/01/WC500137839.pdf ) i također https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4412588/

[18]  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16689555
[19] Bruesewitz v. Wyeth LLC, 131 S. Ct. 1068, 179 L.Ed.2d 1 (2011), http://www.supremecourt.gov/opinions/10pdf/09-152.pdf
[20] http://www.impfkritik.de/upload/pdf/Koerperverletzung /Koerperverletzung-IfSG-Erdle.pdf : §§ 20-22 (§ 223 u njemačkom kaznenom zakonu)
[21] http://www.vaccinesafety.edu/package_inserts.htm
[22] Na primjer, unos je 97% u Škotskoj: http://www.isdscotland.org/Health-Topics/Child-Health/publications/index.asp
[23] http://www.vaxchoicevt.com/science/studies-comparing-vaccinated-to-unvaccinated -populacije/ ,http://www.efi-online.de/wp-content/uploads/2014/10/VaccineFreeChildrenHealthier.pdf ,  http://www.rescuepost.com/files/mawson-et-al-2017-vax-unvax- jnl-translational-science.pdf  i  http://vaccineinjury.info/survey/comparison-of-the-state-of-health-of-unvaccinated-and-vaccinated-children.html

https://www.change.org/p/european-parliament-european-commission-council-of-the-european-union-respect-promote-and-protect-freedom-of-informed-vaccination-consent-throughout-europe?signed=true

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Sretan vam Dan Državnosti , dragi magicusi!

  30.05.2024. 06:59h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, želim vam sretnu i blagoslovljenu nedjelju. Lp

  26.05.2024. 07:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  L.P.

  16.05.2024. 16:58h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragim povratnicima. Lp

  16.05.2024. 08:14h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Svuda pođi - Magicusu dođi.

  14.05.2024. 22:42h
 • Član vanessavanessa

  .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥ Lp dragi moji Magicusi uvijek je lijepo vratiti se

  14.05.2024. 16:40h
 • Član bglavacbglavac

  Drage mame, sretan vam vaš dan . Neka vas partneri i djeca vole najviše na svijetu. Sretne mi bile drage mame. LP

  12.05.2024. 07:57h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info