Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1233

PUTA

KONAČNO PRAVI GOVOR Fra Lazar Perica

KONAČNO PRAVI GOVOR Fra Lazar Perica
Jesmo li mi zaboravili što je sloboda? Tko meni može nametnuti od bilo koje vlasti, svjetske, UN- a nekoga jadnoga, Europske unije, od naših jadnih političara, tko meni može nametnuti nešto što moj mozak, moje srce i moj duh ne dopuštaju? Ajme koje riječi, poslušajte! Fratar govorom o slobodi uzdrmao Hrvatsku!

Jesmo li mi zaboravili što je sloboda? Tko meni može nametnuti od bilo koje vlasti, svjetske, UN- a nekoga jadnoga, Europske unije, od naših jadnih političara, tko meni može nametnuti nešto što moj mozak, moje srce i moj duh ne dopuštaju? 

Fra Lazar Perica župnik je u Bilicama i bolnički kapelan u Šibeniku. Njegove su riječi prvi put uzdrmale Hrvatsku kada je iskreno, hrabro i iz srca te vlastite savjesti progovorio javno o zbivanjima u crkvi i svijetu i to toliko žestoko da su njegov razgovor odlučili maknuti s jedne televizije s te je uslijedila nezapamćena cenzura. Ipak, narod je iskopao snimku videa te se danima dijelila po društvenim mrežama, a u tom razgovoru fra Lazar je samo jasno uputio ljude da se za slobodu misli, riječi i djela u Kristu Isusu isplati dati i život. Pozvao je ljude na razmišljanje o slobodi. O slobodi je progovorio opet i to predvodeći nedavnu devetnicu svetom Antunu. Upozorio je ponovno narod da krvavo stečenu slobodu ponovno predajemo u ruke europskih okupatora. Upozorio je na lažnu poslušnost, na izdaju Krista kako od strane Crkve, svećenika, biskupa tako i od nas vjernika. Upozorio je da se kockamo vječnim životom, da živimo u strahu umjesto da živimo slobodu, upozorio je na licimjerje i mnoge druge stvarnosti. Na kraju propovijedi pljesak se zaorio Crkvom. Pročitajte ili radije poslušajte ovu propovijed koju dijele tisuće hrvatskih ljudi.

Sloboda – fra Lazar Perica

Obraćanje narodu o temama koje su za nas bitne. Moja tema večeras je SLOBODA. Moj omiljeni film je Hrabrosrce, Mela Gibsona, snimljen 1995. godine, koji je dobio 10-tak Oscara. U filmu se predstavlja škotski junak William Wallace, koji je vodio pobunu protiv engleskih vlasti, protiv njihova terora nad škotskim stanovništva. Okupatori Škotske, Englezi imali su pravo na prvu bračnu noć, kao što su prakticirali i Turci u osvojenim krajevima. Kako je supruga Williama Walaca bila trudna, engleski vojinik joj je prerezao vrat i praktički je zaklao. Tada je Wallac shvatio da mu bez žene nema života , da mu je dosta terora, engleskih okupatora i da ne može živjeti kao neslobodno biće.

Pokrenuo je svoje sunarodnjake i već na samom početku izvojevali su pobjedu. Pokrenuo je i ljude iz cijele Škotske, čvrsto srcem za slobodu, da neće trpjeti tuđi teror, tlačenje i neslobodu dovijeka. Međutim kako to obično biva, velikaši su imali svoje interese, uvijek u dogovoru sa Englezima i njihovim interesima. U odlučujućoj bitki nisu sudjelovali i nisu pomogli seljacima. A da su im pomogli izvojevali bi slobodnu državu Škotsku! Velikaši nisu htjeli surađivati i tako su propustili priliku da skinu englesku vlast i stvori samostalnu Škotsku državu.

Isto se to dogodilo i u Hrvatskoj 1990. godine kada su hrvatski „ velikani“ pobjegli u inozemstvo i tamo dočekali kraj rata. Onda se pobjedonosno vratili i kao veliki ratnici, danas nam sole pamet i vladaju nad nama.

Tako su kukavice lažni ratnici i oni koji su pobjegli postali vladajuća politička kasta. A branitelji posramljeni, koje nitko ništa ne pita dižu ruke na sebe, jer su izgubili slobodu! Krvavo stečenu slobodnu zemlju vladajući prodaju europskim lopovima, jer tko god dođe može kupiti naš teren, a mi prodajemo svoju zemlju i Srbima koji su nas klali i ubijali. Tko god dođe mi ćemo prodati svoje maslinike i svoju zemlju, jer nam je bitan samo novac, a to je znak da nismo slobodni, da nismo dostojni svoje zemlje, da nismo dostojni ove vjere koju ispovijedamo za ovim oltarom! Nismo je dostojni!

Vjeru ispovijedamo slobodno, možete ići na stotine misa u Hrvatskoj, samo u Šibeniku tridesetak ove nedjelje, ali je nas svećenika sve manje. A zašto nas je sve manje? Zato što mi kao crkva ne valjamo ! Zato što naši poglavari ne valjaju!

Ja neću optuživati samo narod da su kukavice, ali zašto se boji? Uvijek u nekom strahu, stalno nešto čuva, ili radno mjesto, ili se boje što će reći susjed, što će reći u školi?

Nitko nije spreman sebe izložiti i stati u prvi red. Reći stop, ovako više ne može! Ja riskiram sve svoje, ali da znaš da ja neću više raditi po tvojim uvjetima! Kada bi naši vođe bili takvi, onda bi naš narod stao iza njih i bili bi ponosni! A ja nisam ponosan ni na našu vlast, ni na našu Crkvu. Ja sam dio te Crkve, ne rušim Crkvu i ne dam nikome da ima veću vjeru od mene.

Kada je William Wallas krenuo u odlučujuću bitku, velikaši koji su bili potkupljeni od Engleza nisu mu došli pomoći. A da su bili odlučniji bili bi pobjednici i izvojevali svoju slobodu, svoju neovisnu Škotsku!

Nakon Oluje mi smo osjetili slobodu. Ali smo je zaboravili. Zaboravili smo kako je to kad izađeš van i više ne padaju granate.   i mi smo imali slobodu da neće više padati granate. Jesmo li mi zaboravili što je sloboda? Tko meni može nametnuti od bilo koje vlasti, svjetske, UN- a nekoga jadnoga, Europske unije, od naših jadnih političara, tko meni može nametnuti nešto što moj mozak, moje srce i moj duh ne dopuštaju?

Kako smo to odmah zatvorili crkve čim je došla opasnost? A što su radili sveci, Sv. Ante i ostali? Bježanje od križa! Zar je to naša kršćanska vjera?

To je samo primjer kakvi smo mi kršćani ? Nas su naučili da budemo blagi i ponizna srca. To je u redu imati čisto srce! Ali nam nisu rekli da budemo neslobodni, budi kako ti drugi kažu, tako živi i radi! Imaš pravo na slobodu mišljenja, zašto prodaješ tu tvoju slobodu? Tko ti je može oduzeti?

Koliko je naših fratara izgubilo živote nakon 2 svjetskog rata, jer su ostali samo svoji, bili u tamnicama, mučeni, robijali godinama i ubijani. Fra Julijana Ramljaka držali su u tamnici metar sa metar i na glavu mu je kapljala voda i tako svaki dan 15 godina. Ali on je izdržao, izdržao jer je imao svoje ideale, vjerovao je u Boga, svoju domovinu Hrvatsku, da može slobodan u njoj jednog dana slobodno propovijedati svoju vjeru Mogao se prodati, ali nije! Koga se imate bojati, čega? Za svoj posao? Evo vam ga! Za svoj život? Možeš me jedino ubiti?

A Isus ? Gdje je povjerenje u Isusa? Gdje je to srce Isusovo u kojeg vjeruješ?

Govorim kao grešnik, kao svećenik, ovo se meni ne sviđa! Govorim kako osjećam. Ja najradije ne bih bio sada u mojoj kući, ne bi živio u ovoj zemlji, ali to je moj poziv i ja moram propovijedati, to je moj poziv. Govorim kako osjećam , kako virujem i nikako drugačije! Mogu dati samo sebe, svoju vjeru kakvu imam, a nekada treba dati i svoj život!

Willliama Wallasa su za opomenu i upozorenje drugima popljuvali, mučili, rasčetvorili i raskomadali, a dijelove razbacali po cijeloj zemlji! Zadnja riječ koju je uzviknuo je FREEDOM- SLOBODA!

I kada u Crkvi mladi svećenik slobodno govori, treba ga ušutkati, braniti mu, a zašto? Zašto nas netko stalno porobljava i gdje je taj Isus, kada prihvaćamo optužbe da smo radikalni vjernici?

A oni nisu radikalni? Zar smo zaboravili protuprirodnu Istanbulsku konvenciju? Zar smo zaboravili da je brak zajednica muškarca i žene? Da odobravaju pobačaj? A Crkva podvila rep!?

Ne može Crkva biti uz vlast nikada! Jer mi vjerujemo u Isusa Krista, on je naše mjerilo, naša norma ponašanja, Isus Krist i njegov život!

Ja ne mogu ovisiti o novcu, iako Crkva sa tim novcem gradi škole i bolnice. Ali što to vrijedi kada ja nisam slobodan, kada u toj školi ja ne mogu govoriti što hoću, raditi što hoću? Kada djetetu moram objašnjavati zašto se dva barbe ljube i imaju dijete?

To je vama normalno? Nije nikada bilo, niti će biti normalno, ali pomalo postaje , jer ste vi postali nenormalni! Jer su vas uvjerili da ste kokoši! Kada je orao odgojen među kokošima vidio orla i poželio letjeti, probaj orle, možeš letjeti, probaj biti slobodan, probaj iskočiti u svojoj sredini, probaj se pobuniti u školi?

Nema sloge i zajedništva!

Wallas je umro slobodan i ja kad umrem želim biti slobodan! Bože predajem se u tvoje ruke, ja drugog Boga nemam, uvijek se vraćam Isusu Kristu! Nema bolje osobe od Isusa Krista, nema boljeg uzora na ovome svijetu! Moj cilj je živjeti vječni život, ali ne želim živjeti kao rob i licemjer. Želim pogledati svakom u oči, ako sam što pogriješio reći ću oprosti mi brate ili sestro! Ne želim se sakrivati ni od koga!

I zato isključite mobitele, televizije i sva čuda tehnike, počnite razmišljati svojom glavom, pa ćete vidjeti nelogičnosti što nam rade!

Ja sam sa 28 godina krenuo u Fratre, i sada nemojte izvući sve ono negativno, nego pozitivnu poruku, jer Vrag ne da da spoznamo istinu!

I nema otvorenog govora, rijetki su otvoreni govori, jer izdali su Boga, na Križu su ga izdali! A Isus je čista, blaga i ponizna srca! Isus je slobodna srca! Isus je pravednik! Isus je pun ljubavi!

Govoriti ću o pobačaju, umjetnoj oplodnji i o trovanju pesticidima, kojima truješ svog brata za novac! Tvoj Bog je novac, a ne Isus Krist, jer to što si poželio sebi , poželi svima nama !

E moje srce Isusovo. Smiluj se svima nama! Smiluj se meni ovako divljemu! Očisti naša srca od jada i tuge i ove zemaljštine! Sjeti se svojih roditelja koji su dolazili gladni u Šibenik i nemoj misliti da si veći čovjek ako si završio neki fakultet, kojeg možeš i novcem kupiti! Nemoj misliti da si zbog toga veći od običnog radnika, koji svojim rukama zarađuje za svoju obitelj, jer malenima se Bog objavio!

“Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima…“ Mt 11,25-30

Neka vas Bog sve blagoslovi!

Obećao sam samom sebi, Gospi i svetom Anti da me zaustavi, molio sam da me smire, ali ne ide!

AMEN!

Izvor: hrvatskepravice

Prenijeto sa dnevno.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  L.P.

  16.05.2024. 16:58h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragim povratnicima. Lp

  16.05.2024. 08:14h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Svuda pođi - Magicusu dođi.

  14.05.2024. 22:42h
 • Član vanessavanessa

  .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥ Lp dragi moji Magicusi uvijek je lijepo vratiti se

  14.05.2024. 16:40h
 • Član bglavacbglavac

  Drage mame, sretan vam vaš dan . Neka vas partneri i djeca vole najviše na svijetu. Sretne mi bile drage mame. LP

  12.05.2024. 07:57h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

  01.05.2024. 07:55h
 • Član iridairida

  dobro jutro i od mene svima!

  29.04.2024. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info