Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magdalena13

Upisao:

magdalena13

OBJAVLJENO:

PROČITANO

105515

PUTA

OD 14.01.2018.

Ciganske karte - detaljna tumačenja

Ciganske karte - detaljna tumačenja
Vrijeme je da vam predstavim i popularne ciganice...

Točno podrijetlo ciganskih karata se još uvijek ne zna, ali one se koriste isključivo za proricanje sudbine, zato ih često nazivaju i SUDBINSKE KARTE. Postoje različite ilustracije, od klasičnih, do sve suvremenijih koje su ovjde predstavljene, ali sve su to samo varijacije na temu. Ukupno postoji 36 karata i više načina otvaranja.

Kako so ciganske karte dobile ime


Uspoređujući karte Madam Lenormand koje sam nedavno predstavila stječe se dojam da su  ciganske karte zapravo neka vrsta klona Madame Lenormand karata, a njima nalikuje i špil Biedermeier karata.

Karte koje su bez oznake

Ciganske karte je na tržište  plasirala tvrtka Piatnik 1920.g. Cilj je bio ponuditi karte za proricanje koje su dizajnirane za visoko društvo, posebno za ženski dio populacije onog vremena. I tako su Gypsy karte dobile ulaznicu u svijet divinacije. 


 
Prve Gypsy Piatnikove karte su rađene u originalnoj crno-bijeloj tehnici, ali to je bio problem, pa su ih kasnije  počeli izređivati u boji.

Crno - bijele Ciganice su sada rijetkost, koju treba poštovati.

Karte romskog podrijetla 

Po mom iskustvu, romi koje ja poznajem vole svoj stari naziv CIGANI. 

Još uvijek susrećemo lažne informacije o porijeklu ciganskih karata. Idemo kronološki:

 Moglo bi se reći kako je sve počelo sa francuskom Madam Lenormand vidovitom damom, koja je rođena 1772g.
Madam Lenormand je poznata uglavnom po tome što predviđa budućnost dami Josephine de Beauharn, dok još nije postala Napoleonova žena. No o njoj sam pisala predstavljajući Lenormand karte...

Nedugo zatim, slijedio je trend metoda i različitih špilova za divinaciju, a svima je polazište i osnova bio špil igraćih karata, 32-karte čiji  sadržaj je: kraljevi, kraljice, dječaci, desetke, devetke, osmice.

Na kraju, redukcijom i preinakama broj kartica je proširen i na druga područja za proricanje, te povećan na 34, a zatim na 36 i kasnije ček i na 48 i 52.


I tu počinje priča o razvoju ciganskih karata. U to vrijeme se počela razvijati nova linija karata (CARDS struja) za proricanje sudbine. Napravljene su karte bez ikakvih oznaka i brojeva, bez etikete, samo slike scena iz svakodnevnog života, kao i kod Lenormand karata. Gypsy karte su zapravo ipak, najvjerojatnije jedan od klonova Madame Lenormand karata.

Gypsy karte su jedna od najljepših varijacija na temu, čiste i i jednostavne.
Nije slučajno da su postale jedan od najprodavanijih špilova i da danas gotovo nitko ne uviđa da su klon poznatih Madame Lenormand karata.

Svatko od vas ili gotovo svatko tko želi naučiti tumačiti ciganske karte, naći će literaturu, pohađati tečajeve i učiti od onih koji imaju znanja o kartama. Dok pokušavate naučiti otvaranje radite prijatelju, poznanici ili članu obitelji, to je vježba i vaša provjera da li pravilno razumijete i da li vam slike govore. 

 

Gypsy karte su zbog njihove izuzetno jednostavne simbolike, vrlo omiljene. Čini se da su tako jednostavne kao da govore same za sebe.

U svoj toj jednostavnosti, je ipak skriveno znanje koje se otvaralo intuiciji tisuća ljudi koji su radili s njima i znali svoje bogato znanje i sposobnost izražavanja povezati s jednostavnim simbolima. Upravo ta jednostavnost nas ne smije dovesti u zabludu, jer znanje koje je uklopljeno u njih je potpuno, ali ako nema stvarne intuicije, tumačenja mogu biti prizemna, polovična i često nekorisna, pa čak i štetna.  

Prema tome, s ciganicama radimo s poštovanjem i s najvećom ozbiljnošću . One govore mnogo, mnogo više nego što se na prvi pogled čini. Treba ih slušati, poštovati i učiti od njih.
 
Gypsy karte su se razvile usporedno s Tarotom i krenule u svijet iz svoje domovine (područje današnjeg Egipta, Iraka i Irana), tako su se proširile diljem Azije i Europe, a sve se razmahalo kada se proširilo korištenje papira.

Na Gypsy kartama nema okultnih simbola, astrologije i znanosti, tako da Tarot koriste prije svega pripadnici elite.
 
Čak i u modernim vremenima, njihov ugled je manji od ugleda tarota, no mi smo tu nepravedni. Sve to stvarno ovisi o onima koji rade s njima, od veze intuicije kartomanta sa bilo kojim špilom.

Predrasude prema korištenju kartica ciganica  je suvišne, jer se svaki špil može u neznanju i nehaju zloupotrijebiti. 
 
Gypsy karte su podijeljene u 4 glavne skupine:

1.utjecaj dobre karte,
2.karte s lošim utjecajima,
3.neutralne i
4.opisne karte.

Neutralne karte su podijeljene u dvije skupine, naime;

1. neutralne karte sa dobrim ili
2. neutralne kartica s lošim utjecajima. 

 

1. Kartice sa zvučnim efektima
 
 
Obećavajući napredak, sreća, korist, pozitivno razdoblje. Zadovoljstvo, znače puno energije i dinamike. Ove karte mogu ispraviti loš utjecaj sugestivne karte s lošim utjecajima.
 
Karte s dobrim učinkom: Sreća, Radost, Sunce, Iznenađenje, Gotovina, Dijete, Vjenčanje, Kuća, ljubav, vjernost.
 
 
 
2. Kartice sa slabim utjecajem
 
 
One predviđaju usporavanje, psihološki pritisak, tugu, osjećaj nesreće, bolesti. Prognoza razdoblja: bit će potrebno vrijeme za rješavanje problema i prepreka. One također opisuju negativan stav prema ili iz okolice, što se odražava u sukobima. Predviđanje bespomoćnosti, očaja, tuge i gubitka.
 
Kartice s niskim utjecajima su: Tuga, bolest, lopov, zlo, neprijatelj, gubitak, smrt.
 
 
3. Neutralne karte 
  
 
Karte su blage, a njihova priroda može biti pozitivna i vesela ili predvidjeti tjeskobe i frustracije.
 
 
a) neutralne karte sa zvučnim efektima
su: Pismo, Poruka, sudac, posjete, putovanja, svećenik, mislilac, Hope, dar.

Ove karte su blage, rezultat nije vrlo jasan. Njihova priroda i poruka je pozitivna i vesela, nešto što se tolerira. Konačni ishod karte određuju karte koje ih okružuju.
 
b) neutralne karte s lošim utjecajem
su: ljubomora, želja, neprilike, prevara, malo novaca. Osim toga, one upućuju na nemir i nezadovoljstvo, one također pokazuju razdoblje odmora. Nijanse su malo pesimistične, što ukazuje na beznadnu situaciju. Opet konačni rezultat ovisi o kartama koje ih okružuju.
  
4. Deskriptivne (opisne) karte  
su: Ljubavnik, Ljubavnica, udovica, časnik. Određuju osobe koje nas prate na našem putu, njihovu ulogu i značenja treba  definirati preciznije kartama koje ih okružuju. 

Zašto ciganske karte nisu numerirane? 

Autori ciganskih karata su namjerno uklonili sve brojeve i kodove. To je zbog toga da se shvati važnost intuitivne percepcije.
Otkrili su da kartu bez oznake mogu potaknuti intuiciju, jer svijest ne opterećuje važnost brojeva, kod predviđanja kartama.
 Dakle, kada osnivači uklonili kodove s karata, računali su da svijest, intuicija i unutarnja percepcija mogu samo rasti. Svaka karta je postala slobodnija za interpretaciju. Tako svaka karta postaje pokretač novih ideja i značenja.
Iz tog razloga, jedva ima nešto napisano o ciganskim kartama, interpretacije su slobodne i neograničene. Kroz desetljeća, važnost karata se prenosi usmenom predajom. Svaka  karta ima nekoliko značenja, često potpuno kontradiktornih. 

Velika je razlika od gledanja u Tarot karte i tumačenja kroz "ciganice",iako su u biti iste, sve se svodi na isto,Tarot ima neka neka druga pravila i tarot je za posvecene sa njim se radi godinama!Ciganske karte su mnogo lakse i tu treba da postoji intuicija

Primjer otvaranja ciganskih karata

ODGOVOR NA PITANJE - sa tri ili devet karata

 

Kod svakog otvaranja karata, odredi se karta koja simbolizuje osobu kojoj se gleda, uglavnom je karta „ljubavnica" žena a „ljubavnik" muškarac, osim ako nisu udovac ili udovica u kom slučaju te karte predstavljaju njih.

 

Karte promješa osoba koja „gleda" i presječe ih neradnom rukom, tj. ako je dešnjak, lijevom rukom i u dvije hrpe poreda s desna na lijevo a zatim hrpe poklopi jednu na drugu,obrnutim redom i izvuče po jednu ( ili tri ) kartu za prošlost ( u gornjem redu) za sadašnjost ( u srednjem redu) i za budućnost ( u donjem redu). Značenje se povezuje na osnovu simbolike karata.

Što je više karata sa pozitivnim značenjem za sadašnjost i budućnost to je bolja prognoza da će odgovor biti povoljan.

Treba obratiti pažnju da li se pojavljuju karte koje simboliziraju osjećaje što označava period sumnji, neisgurnosti i neizvjesnosti, ili karte koje simboliziraju ličnosti i osobe u kom slučaju se mnogi miješaju u život osobe, ali isto tako može značiti da postoje oni na koje se osoba kojoj se „gleda" u karte može osloniti.

Otvaranje karata za DVANAEST MJESECI

Na isti način se karte pomiješaju i presjeku kao u prethodnom načinu otvaranja a zatim se poredaju s lijeva na desno i to dvanaest karata u tri reda. One predstavljaju slijedećih godinu dana u životu osobe a tri karte koje se odnose na određen mjesec označavaju atmosferu koja će prevladavati u tom mjesecu ili događaje sa kojima će ta osoba biti suočena.

Većina osoba koja proriče pomoću ciganskih karata ima svoju metodu po kojoj otvara karte i svako može pronaći najbolji način na koji će dobiti odgovor na pitanje. Dozvoljena je improvizacija u smislu određivanja kolone koja označava dom, posao, ljubav, zdravlje, prijatelje, neprijatelje a zatim se poreda uglavnom po tri ili pet karata. U svakom redu se uglavnom preklopi jedna karta koja ima poseban značaj i tumači se u kontekstu karte koja ju je poklopila. Ostatak karata se stavi sa strane i na kraju se i one protumače kao nešto što predstavlja ono što je „sa strane", što nema tako veliki utjecaj na tekuće događeje ili što će se dogoditi tek kroz izvjesno vrijeme.

U nastavku slijedi predstavljanje i opis svake pojedine karte u ovom malom, ali čarobno jednostavnom špilu, koji bih preporučila svim početnicima koji tek počinju komunicirati s kartama kao medijem...
 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U LIPNJU...

LIPANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  da, lete dani...

  10.06.2024. 12:18h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragi magicusi. Novi tjedan je pred nama. Sretno!

  10.06.2024. 06:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi,, s današnjim danom imamo 60.009.286 pregleda . Dakle prešli smo šezdeset milijona pregleda. Za nas ovo je izvanredan broj posjeta. Budite mi dobro i uživajte u ovom danu. Lp

  06.06.2024. 05:20h
 • Član bglavacbglavac

  Sretan vam Dan Državnosti , dragi magicusi!

  30.05.2024. 06:59h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, želim vam sretnu i blagoslovljenu nedjelju. Lp

  26.05.2024. 07:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  L.P.

  16.05.2024. 16:58h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragim povratnicima. Lp

  16.05.2024. 08:14h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Ciganske karte - 1. DIJETE