Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

549

PUTA

OD 14.01.2018.

Prayer Yoga

Prayer Yoga
Kad se palci međusobno dodiruju, a ruke drže u predjelu pupka, dolazi do generiranja magnetizma koji potiče cirkuliranje električne energije u tijelu. To cirkuliranje indirektno pomaže buđenju usnule Kundalini.

Prayer Yoga

Njegova svetost Mahatapasvi Shri Kumarswamiji o Prayer Yogi:

”Prayer Yoga predstavlja moćnu tehniku koja je jednostavna i naučna, a ipak donosi rezultate. Prayer Yogu je moguće vježbati u grupi i pojedinačno. Pojedinačna se vježba izvodi svakodnevno, jednom na dan, a grupna jednom tjedno, na mjestu izabranom za grupnu molitvu. Vrijeme izvođenja Prayer Yoge jest najbolje ujutro. Potrebno je sjesti u udoban položaj , desni dlan okrenuti prema gore i položiti ga na lijevi dlan, tako da se palci međusobno dodiruju. To se zove Mudra. U skladu s Yoga Shastrom, palac sadrži element vatre. Kad se palci međusobno dodiruju, a ruke drže u predjelu pupka, dolazi do generiranja magnetizma koji potiče cirkuliranje električne energije u tijelu. To cirkuliranje indirektno pomaže buđenju usnule Kundalini.

Zapalite mirisni štapić, servirajte šećer ili slatko kao Prasad.
U Prayer Yogi Mudra i Mantra igraju vrlo važnu ulogu. Postoje četiri stupnja Prayer Yoge. Na prvom stupnju, okupljeni praktikanti 108 puta jednoglasno ponavljaju Mantru
HE PRABHO PRASEED AUM.
To je potrebno da bi se pročistila atmosfera, a naziva se Bhutashuddhi ili Bahirangashuddhi.
Drugi se stupanj sastoji od Unutrašnje Meditacije koja se radi zatvorenih očiju. Pažnja je usmjerena na predio Srca. Potrebno je meditirati na Unutarnje Svjetlo, ponavljajući mentalno:
O Bože, Ti si sveprisutan
O Bože, Ti si svemogući
O Bože, Ti si sveznajući
O Bože, Tvoja je priroda Božansko Svjetlo
O Bože, Ti se nalaziš u mom Srcu.
Ovo treba ponavljati desetak minuta, radi unutarnjeg čišćenja.

Na trećem stupnju ponovo treba 108 puta glasno u zboru ponavljati Mantru
HE PRABHO PRASEED AUM kako bi se dozvala Božja Milost. Ona silazi samo onda kad se ostvari unutrašnje i vanjsko čišćenje. Četvrti stupanj je trenutak u kojem svi prisutni osjećaju silazak Milosti i prožetost Prasada njome. Prasad se dijeli svima prisutnima, a ako je ikako moguće, jedan od članova grupe može reći par riječi o nekoj Duhovnoj temi.

U Prayer Yogi Boga ne osjećamo samo kao apstrakciju, već kao Stvarnost. On je sveprisutna Stvarnost koja prožima sve i u kojoj su Svjetovi nanizani kao perle na niski. U svom osobnom aspektu, On predstavlja Voljenog Prijatelja koji poučava i prati razvoj svake Duše. Prayer Yoga potvrđuje doktrinu misticizma, jer drži da se Kraljevstvo Božje nalazi unutar nas samih. Ona pokazuje stazu koja vodi k ostvarenju Božanskog, transformaciji života. Molitva pretpostavlja Vjeru u Boga, Ljubav u Srcu čovjeka i njegov rad u društvu. Ona govori o Prosvjećenoj Vjeri, Nesebičnoj Ljubavi i predanosti dužnostima. Zato i Prayer Yoga sadrži zrnce nadnaravnog, zanos Duše.”

He Prabho Praseed Aum (O Bože blagoslovi Dušu)

Jedino što trebamo, je, da tražimo i primimo Blagoslov Bogoostvarenja kroz Božansku Molitvu, ili punu predaju Bogu, a to je Njegova veoma stara Molitva

Om Namah Shivaya.
Znaći potpuno krajnje ostvarenje s njenim pravim i stvarnim značenjem:

O Bože Sve je Tvoje ništa nije moje.
Nam je zemlja. Vidi, o, Bože, svu zemlju. Ništa nije tu moje – sve je Bože Tvoje.
Mam je voda. Vidi, o, Bože, svu vodu. Ništa nije tu moje – sve je Bože Tvoje.
Shim je vatra. Vidi, o, Bože, svu vatru. Ništa nije tu moje – sve je Bože Tvoje.
Vam je zrak. Vidi, o, Bože, sav zrak. Ništa nije tu moje – sve je Bože Tvoje.
Yam je aksha. Vidi, o, Bože, svu akashu. Ništa nije tu moje – sve je Bože Tvoje.
Om je Duša. Vidi, o, Bože, Dušu. Duša, da, i Ona nije moja – i ona je Bože Tvoja.

Bog nas ne prima dok sve ne predamo Njemu.. On nas ne prima ka Sebi po bilo kojim obilježjima, sposobnostima, mogućnostima, moćima i slično. Stopljen s Bogom je najviše po svemu, Svrha Života, i u svakom Svijetu to vrijedi. Najvrednije je jedino TO. Bez ostvarenog Jedinstva s Njim nema ni Njega.

Jer Dušu samo Duša vidi

Snažna pet-slogovna mantra
O ČOVJEČE,
PONAVLJAJ OVU MANTRU,
PONAVLJAJ JE.
ONA JE KRUNA BOŽIJA.

Bilo bi nemoguće objasniti slavu i veličinu Namah Shivaya, kaže Shiva Purana čak i da pokušavamo milionima godina.
Svatko onaj tko je doživio ovu mantru moze cijeniti tvrdnju Mudraca koji su je željeli opisati kao Bliješteće Sunce ili onaj najdublji osjećaj u čovjeku ili remek djelo umjetnosti. Ipak oni koji su pisali zapise ne mogu opisati i izraziti neizrecivu moć i Ijepotu koja je sadržana u tih pet slogova.

Iako ima mnogo mantri objavljuju Purane, nijedna nije kao ova. Svi zapisi su je opisali, sve Vede, Shastre i Upanishade sadržane su u njoj. Namah Shivaya, kažu zapisi je sam Shiva u obliku zvuka – Čist, Savršen i Sveznajući.

Kada Shiva uništava Svijet – kada sve stvari pokretne i nepokretne nestanu i sve se stopi u njegov uzrok – Shivu “sve se smješta” u Namah Shivaya. Svi elementi i moći sadrzane su u njezinim slogovima i latentnom obliku. Na kraju jednog takvog kruga, kada Shiva želi obnoviti Svijet, on ovlašćuje Gospodara Brahmu da stvori tri Svijeta dajući im panchaksaru ili “pet -slogovnu mantru, Namah Shivaya”. Da bi mu pomogao u njegovom zadatku, Brahma je stvorio deset Mudraca i nakon izvodenja stogodišnje pokore, Shiva im je objasnio potpuno značenje mantre. Oni su tada stvorili Svijet Bogova, asure i Ijudska bića “na veličanstven način”. Mantra je stvorila Kreaciju i kroz mantru Svijet je spoznao svog Stvoritelja.

Om Namah Shivaya je Shivin dar nama, poklonjen da bismo mogli ponovno spoznati Sebe kao Shivu. Ovaj kozmički oblik odražen je u značenju mantre.
Namah znaci “Klanjam se” i Shiva je “onaj koji je milostiv”, Gospodin koji je postao sve« Kada onaj koji ponavlja mantru kaže, “Klanjam se Shivi”, on se klanja Svijesti koja boravi u Njemu i u svakoj stvorenoj stvari, pokretnoj i nepokretnoj, osjetilnoj, neosjetilnoj. Mantra se završava sa slogom aiya koja označava Aoyakam – Jedinstvo Individualne Duše sa Vrhunskom Dušom.

Ponekad se mantra daje kao Om Namah Shivaya – tako se daje u Siddha Yogi. Dodatak Om kao izvor svih zvukova, čini- mantru jos većom, kaže Purana, tako se na savršenstvo dodaje savršeno. Ova je mantra data« od Shive ne samo Ijudima čistog srca vec svakomu i Shiva Purana kaze, svatko može doživjeti njezinu moć i snagu. Ona je efektivna čak i za one sa “izopačenim gledistem koji su pohlepni, varavi, okrutni, nezahvalni, okaljani strasnim grijesima, mentalnim, verbalnim i fízičkim”. Čak je i kralj demona Kavana koji je oteo Situ, ženu Gospodara Rame, bio iskupljen pjevanjem Namah Shivaya.

Kada je Dharma bila u opadanju, “Parvati upita Shivu:- kada je opasnost neminovna i dolazi do zastranjenja od dužnosti, kako ćes osloboditi svoje divotije?” “Ponavljanjem pet – slogovne mantre”, odgovorio je Shiva, “čak i oni koji su posrnuli mogu postići Moju Religiju. Jedan yogi koji je posrnuo na svom Duhovnom Putu ponovno se rodio kao sin učenog Mudraca, koji je živio u šumi. Mudrac i njegova žena bili su veoma siromašni i njihov mladi sin, Uppamanyu nikada nije okusio kravljeg mlijeka dok mu jednog dana nisu ponudili mlijeko u kolibi njegovog ujaka. Nikada prije Uppamanyu nije kušao nesto tako ukusnog i kada se vratio kući molio je svoju majku da mu dade jos malo mlijeka. Nesretna majka stidjela se njihovog siromaštva, stoga je od zrnja napravila kremu i ponudila “mlijeko” Uppamanyu. No dječak se nije dao zavarati. “Rijeke pune dragulja nikada ne mogu vidjeti siromašni Ijudi” rekla je njegova majka i uzela dječaka u svoje naručje, da bi ga utješila.
Shvativši da je bio pod utjecajem želje majka mu reče da mu samo Shiva može pomoći i tada mu dala mantru Namah Shivaya “Po zapovjedi Gospodina”, rekla je, “svakome je dato da upotrebljava ovu veliku pomoć koju pruža mantra”. Nakon što je objasnila Uppamanyu njezinu snagu, ona ga je uputila kako da izvodi Japu. Privučen željom za okusom mlijeka (koje u simboličkom jeziku Purana možemo shvatiti kao Self), mladi Uppamanyu je otišao u planine. Tamo je napravio oltar, postavio lingam od gline i počeo ponavljati pet slogovnu mantru kako ga je njegova majka uputila. Tako je bio usredotočen na mantru da su mu rakshasi koji su došli da ga ometaju počeli služiti i uskoro, kaže Purana, zbog Uppamanvoyog upornog prakticiranja strogosti, cijela se Zemlja počela paliti.

Kada je Gospodin Vishnu čuo da je njegovo dijete koje je ponavljalo mantru Namah Shivaya s velikom jačinom, zapalilo Svijet, pojurio je Gospodaru Shivi. Tada je Shiva prenesen u Boga Indru otišao posjetiti Uppamanyu. “O Mudrače, koji dobro izvodiš rituale”, rekao je Shiva, “ja sam zadovoljan tvojom pokorom. S

Spomeni blagoslov kojeg želis da ti podarim”. Vjerujući da govori s Indrom, Uppamanyu je zatražio dar odanosti prema Shivi. Ali Shiva ga je tada stavio na kušnju “Ostavi Shivu koji nema kvaliteta” rekao je. “On je Duh koji je prognan od Bogova”, i tada mu Indra ponudi da umjesto toga uzme štovanje upućeno Indri. Ali sada je Uppamanyu bilo jasno da je Indra došao da ometa njegovo štovanje prema Shivi. “U prijašnjem životu sam počinio veliku grešku zašto da se ponovno Shiva razočara u meni? Kada se čuje da netko kudi Boga, mora se napustiti život i pokoriti osobu koja ga je kudila i time se postiže Shivina Religija”. “O dragi Bože”, Uppamanyu je glasno uzviknuo, “ispuni moju želju za mlijekom. Nakon što te ubijem, i ja ću napustiti svoje tijelo”. Napravivši užareno oružje iz svetog pepela i mantre, Uppamanyu je zamahnuo s njim po zraku, u namjeri da ubije Indru. Shiva je tada blagim pokretom ruke skrenuo smrtonosno oruzje. Tada je objavio svoj pravi oblik mladom hrabrom mladiću. Sjedeći na biku Nandi, u ruci držeći trozubac sa Svojom Božicom, koja je sjedila kraj njega, Shiva se smješio svom od čuda zapanjenom divotiju.
U trenutku kada se na nebesima začulo udaranje bubnjeva, cvijeće je pocelo padati po njima i val Blaženstva preplavio je Uppamanyu. Shiva ga je tada pozvao bliže, nudeći mu cijeli ocean mlijeka i meda i mnoštvo slatkog soka. On mu je zauvijek dao more ghee, skute, riže i voće za njega i njegove rođake.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Mahatapasvi Shri Kumarswamiji Om Namah Shivaya