Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član nlandeka

Upisao:

nlandeka

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1441

PUTA

OD 14.01.2018.

REIKI - POMOĆ I SAMOPOMOĆ

REIKI - POMOĆ I SAMOPOMOĆ
Život se sastoji od ljubavi i mržnje, pozitivnog i negativnog, bogatstva i siromaštva, dobra i zla. Mene je u životu uvijek vodilo samo dobro, za sreću mi je bilo dovoljno da sam ja nekog usrećila, za zadovoljstvo da mi je obitelj sretna i zadovoljna, djeca zdrava, a posao da napreduje. No tanka je nit izmedju svega gore opisanog. Kad te napadaju i gaze u ljudskom je karakteru da se brani pa čak i osvećuje. U jednom trenu čovjek shvati da je između sreće i nesreće samo jedan labavi most, izmedju zadovoljstva i nezadovoljstva često se ispriječi zavist, jal, zloba. Tad slijedi teška i dugotrajna borba. Nekoga slomi, nekoga ojača.

Moj život je neprekidna borba. U jeku te borbe, boreći se za egzistenciju, za obitelj, za pravilan odgoj djece, kroz moj život su prolazili mnogi ljudi. Neki od njih ostali su uz mene kao doživotni prijatelji, dok su drugi pokašavali unijeti nemir, prevariti, oteti, uništiti.Nije im važno na koji način važno je samo činiti zlo. To ih hrani.

Nakon jedne teške borbe koja se kroz posao protegla i na moju obitelj, stradalo mi je zdravlje. Nije to bilo nešto što se moglo dijagnosticirati na prvi pogled, niti se izliječiti lijekovima, stradalo je moje srce, moja duša, a borba se vodila protiv sile nepravde i zla. Teško izlječiva bolest. Kad je bolesna duša, nju liječi samo ljubav, lijepa riječ, mir. A zločesti ljudi ne daju nam da dišemo, ne daju nam mira, gledaju samo sebe, paraziti koji crpe našu snagu i energiju. Dugo nisam shvaćala koji im je konačan cilj.

Kroz Reiki sam saznala, dobri se hrane ljubavlju. Šireći dobro i ljubav, ljubav raste i naša tijela, naše duše ozdravljuju. Zločesti se hrane zlom i mržnjom. Svaki put, nakon što učine nešto čime naškode drugom čovjeku oni su jači, moćniji i spremniji za nove podvale.

Moja je priča, priča o pobjedi ljubavi nad zlom. Reiki je ljubav. On nas uči činiti dobro čak i kad tonemo do dna. Čineći dobro drugima činimo dobro sebi, punimo svemir pozitivnom energijom, koji nam uzvraća mirom, ozdravljenjem duše, a potom i tijela.

Nakon što sam nakon dužeg perioda ozdravila svoju dušu i tijelo (nakon 5 tretmana u Sloveniji kod majstora Reikija) zainteresirala sam se kakva je to sila toliko moćna da te digne iz sivila tuge, depresije, čak i očaja, bolesti, nezainteresiranosti za posao. Odlučila sam se za inicijaciju i prošla oba stupnja. To mi nije bilo dovoljno pa sam čitajući knjige poznatih reikista željela proučiti svaki potreban postupak i usavršiti liječenje božanskom energijom koja je prijeko potrebna bila meni osobno, a potom gotovo svim članovima moje obitelji i mojim prijateljima. Ma, iskreno govoreći, kad bolje razmislim, potrebna je svima. Nema čovjeka koji bi se u ovom trenutku mogao pohvaliti da je savršeno uravnotežen.

Počela sam više proučavati ljude i njihovo ponašanje tražeći uzroke. Koliko mrzovoljnih lica sam uočila, koliko naprasitih ljudi. Na poslu sam radila sa čovjekom koji je apsolutni nevjernik. Ne vjeruje ni u što, a po meni najviše je vjerovao u novac. Takvih ima puno. Njegova žena u novac je vjerovala još više. Za novac nije prezala da gazi i preko mrtvih. Ništa joj nije bilo sveto. Razorila je svoju obitelj, takodjer i moju a sve u nastojanju da čini zlo, a iz straha da joj se ne smanji dotok novca. U želji i nastojanju da nad svime održi kontrolu, zaboravila je da se na ljubav uzvraća ljubavlju, da koliko daješ toliko i primaš, a ono što daš to ti se i uzvraća. Karma. Vjerujem da joj 10 života neće biti dovoljno da odradi svoj dug prema onima koje je uništila.

Tako je u želji da uništi i dokrajči mene (meni nije mogla ništa jer sam se štitila božanskom energijom i molitvom, jer je moje pozitivno mišljenje jače od zla koje je činila), pokušala to sa mojom obitelji i djecom.

Moj sin je tjedan dana prije nego što je pošao na more 11.08.2008. godine, znači od 06.08.2008. sanjao uznemiravajuće snove. Tri noći za redom je sanjao velike i male zmije koje ga pokušavaju ugristi, udaviti, obaviti mu se oko tijela i sl. a on ih je sustavno ubijao i bacao od sebe. Četvrte noći sanja da ga nešto u snu diže i čupa iz kreveta, on se brani, to nešto ga nekoliko metara od kreveta povlači uvis, a on čvrsto steže krunicu u rukama, moli se Bogu i Isusu da ga čuvaju i ne da se. Pete noći sanjao je jednu poznatu proročicu  (bavi se magijom - navodno bijelom ali mislim da joj je novac najveći argument za bavljenje i jednom i drugom) kod koje ide ta žena mog kolege koja nam žarko želi zlo, i u snu je vidio da mu ta osoba koja se bavi magijom želi naškoditi i da drži nešto u rukama s tom namjerom. U snu se branio, i na kraju davio tu osobu, i rekao joj: ne možeš ti meni ništa, mene moja mama čuva. Imam ja svoju mamu, ona me brani, ona je jača od svih vas koji činite zlo". Isto tako, tijekom tih noći njegova djevojka sanja kako ga pokušava dozvati mobitelom ali ne uspijeva, zove ga ali ga nikako ne može dozvati, traži ga ali uzalud ne može ga naći, a kad ga nađe pokušava ga uhvatiti rukama ali uzalud. Iste noći kad je on sanjao da ga nešto diže, ona je u snu vidjela KAKO GA NEŠTO PODIŽE OD KREVETA, i rukama ga vraćala nazad. Pitala me da joj objasnim da li to što on sanja, ima kakve veze s tim što ona sanja, i da li sve to zajedno ima veze s tom ženskom osobom.

11.08.2008. odlaze na more i moj sin se sasvim iznenada razboli. Na hitnoj mu ne pronalaze nekih većih tegoba osim proljeva i mučnine i dijagnosticiraju gastritis. Njemu je i dalje zlo i to veoma jako, muči ga slabost, ne može ovladati tijelom, ima osjećaj da će se srušiti, osjećaj koordinacije ekstremitetima mu je totalno narušen, i nakon 3 intervencije na hitnoj službi (vozi ga hitna pomoć) odlučujemo da ga dovedemo kući (odmah slijedeći dan). U bolnici ga ponovno pregledaju, izvade krv, uzmu mokraću na analizu, ne utvrđuju nikakvo značajnije oboljenje, daju mu infuziju i šalju kući. Njemu je sve gore, nikako bolje. Osjeća bol u svim dijelovima tijela, bol se šeta s organa na organ, bolove u nogama, kostima, nesigurnost (boji se ostati sam), u očima mu se vidi bolest, i još nešto....., strah....?!

Istovremeno provodimo reiki tretmane - liječenje božanskom energijom. Sedam tretmana, a zadnja dva dana pojačali smo na dva dnevno. Nakon četvrtog tretmana osjećala sam da je imao nešto na jetri što se povlačilo, vizualno sam osjećala da nešto nestaje, međutim bol se pojavila u prsnom košu i u želudcu. Tražila sam načine kako da mu pomognem. Analizirala, silno se trudila, i osjećala strah.  Znajući s čim se nosim, s najvećim problemom - ljudskom zlobom i željom da nekome takva osoba nanese zlo i napakosti,  a ovaj put je to zlo bilo usmjereno na one koje najviše volim - osjećala sam izuzetan strah jer sam bila svjesna činjenice da atakira preko mog djeteta na mene i da osoba koja to čini (tad još nisam bila sigurna u to) nema granica.

27.08.2008. godine prvi put sam došla do zaključka, nakon čak 7 odlazaka u Hitnu službu tražeći intervenciju i nakon kompletne obrade u Privatnoj poliklinici da se događa nešto izvan kontrole liječnika i ovozemaljskog. Provela sam terapiju namijenjenu otklanjanju uroka i svih bolesti izazvanih urokom koji bi bio bačen na moje dijete. Iste večeri sanjala sam predivan dvorac u koji su trebala doći živjeti moja djeca. Ja sam hodala kroz perivoj tražeći ih a čitav perivoj odnosno drveća koja su u njemu rasla bila su okićena sitnim lampicama. Dvorac i sva drveća u njemu svjetlila su žutom raskošnom svjetlošću toliko jakom i blještavom da se nije moglo u sve to gledati od sjaja i ljepote. Djeca su me pitala kakva je to svjetlost i zašto je sve tako osvjetljeno, a ja im kažem, pa Božić je, Isus nam dolazi pa je sve tako svjetlo.

Slijedeći dan je mom sinu ujutro bilo malo bolje, međutim nakon podneva opet su počeli intenzivni i veoma jaki bolovi. Više nismo znali kome i kamo se obratiti (prošli smo 4 bolnice i jednu polikliniku), iskoristili i sve veze i poznanstva, napravili sve pretrage po tri puta, i stvarne fizičke bolesti nismo našli, osim, što su eto dijagnosticirali virusnu upalu želuca (tri tjedna???). Njega je boljelo sve jače. U 22,30 min oči su mu bile pune suza (19-godišnjak), i nije više znao što bi. Započeli smo s još jednom terapijom. Dosadašnje terapije osim jučerašnje bile su usmjerene na čakre i na uspostavu normaliziranja energetskog tijela i ozdravljenje, a zadnja dva tretmana bila su namijenjena otklanjanju uroka i svih negativnih posljedica njime nanešenim, otklanjanje svih fizičkih bolova uzrokovanih urokom i ozdravljenje fizičkog tijela, a isto tako uspostava ravnoteže u energetskom tijelu i cjelokupno čišćenje od svega zla koje mu je tko nanio. Za vrijeme terapije je sin rekao da je u  jednom trenutku osjetio da na njegovom tijelu nisu moje ruke već da su to bile, veće, jače i teže ruke od mojih!?

Bol se BITNO smanjila i prije počinka je čak i malo pojeo. Napominjem da je u tih petnaest dana vrlo slabo jeo, gotovo nikako, nikud nije izlazio, samo je ležao, nakon jela mu je uvijek bilo zlo, a naročito se bojao ostati sam. Čak je povremeno imao neka priviđenja. Tijekom  terapije zapalili smo blagoslovljeni tamjan i blagoslovljenu svijeću.

Otišli smo spavati. Ovaj put sam ponovno sanjala. Veliku crnu divlju mačku - panteru, crnu kao noć, za koju su na radio stanici javili da napada djecu i da ih jede. Na putu do kuće muževog brata kamo smo išli u goste prešli smo preko mosta na kojem su se nekad davno skupljale coprnjice iz našeg sela i koje su se bavile crnom magijom a i danas seljani znaju prepričavati priče iz tog doba. U mom snu sam na tom mostu susrela crnu panteru (crna kao ugljen i velika, velika - meni se činilo da je duga 3 m). Oči su joj svjetlile žuto zelenom bojom i u mraku su bila kao fenjer. Samo oči su se vidjele. Došli smo do kuće muževog brata i pitala sam šogoricu kako to da se ona ne boji da joj ta pantera ne uđe u kuću s obzirom da je to bilo u blizini, a ona kaže da se ne boje jer je čula da pantera samo traži određeno dijete, i da je čak jučer bila na njihovom hodniku, i da je mirno izašla. Čak je njezin muž a moj šogor pozvao ju da ju vidi kako je velika a tako mirna. Sjedili smo u kući, došli su i od šogorice djeca (ljudi od tridesetak godina), moj muž i ja, čekajući našu djecu (kćerku i sina) koji su trebali svakog trena doći. Oni su pak odlučili doći pješice jer nije bilo daleko. Kroz vrata koja gledaju ravno na glavnu ulicu, vidim djecu kako idu stazom kroz nekakav kukuruz, i odjednom ugledam kako im se iza leđa prikrada pantera u namjeri da na njih skoči i rastrga ih. Počnem vrištati i trčim da spasim djecu, i povičem djeci da bježe jer da je pantera iz njih. Djeca se okrenu, i odjednom umjesto da krenu prema kući, počnu ići prema panteri kao da ih nešto vuče ravno u njezine pandže. Ja sam trčala, i već sam počela gubiti snagu, kad čujem od nekud glas (mislim da je bio Isusov) -"pokri joj oči rukama, pantera će izgubiti snagu ako joj zatvoriš oči"). Ja sam skočila do pantere koja je već skoro dohvatila djecu i pripremila se za skok da ih rastrga, i rukama joj stisnem oči. Ona se zanese, izgubi snagu, i samo počne malaksalo drhtati, šape joj klonu. Uspjela sam izaći na kraj sa panterom, oduzeti joj snagu, i zaštiti svoju djecu i sebe. Ne znam je li bitno spomenuti da žena za koju sumnjam da je bacila urok (crna magija)  na moju djecu  nekad bila sportašica da je visoka skoro 1,90 i teška valjda 100 kg (pantera????).

Danas je 30.08.2008. - Vrijeme kad ovo pišem je 14 h i 11 min. Stanje djeteta je stabilno. Nema temperature (do jučer 37,6), nema bolova, normalno jeo, normalna probava. STATUS UREDAN!! Sigurna sam da neće više imati takvih  tegoba!!!!!!

Vrijedno je napomenuti, da je žena koja je ovo napravila, supruga od čovjeka s kojim sam radila. Svog muža htjela je ubiti crnom magijom (prijavljeno PP bez rezultata). Na auto mu je stavila crnu svijeću sa crnom trakom koja se koristi za vijence, a on se isto tako isti dan razbolio od bolesti želudca i nakon samo tjedan dana zamalo umro. U to vrijeme mi smo se neprekidno svađali, gotovo potukli bez valjanog razloga, a ja sam u međuvremenu inicirana u prvi i drugi stupanj Reikija. Iako nisam baš bila voljna pomoći mu s obzirom na njegove uvrede i svađe, nakon što je uzaludno bio na hitnoj službi gdje su utvrdili da mu otkazuju bubrezi, srce, tlak podivljao i da ne znaju što bi, pitala sam da li mu smijem pokušati pomoći i on se suglasio. U trenutku dok sam provodila tretman na daljinu, on je ležao u krevetu (ja to nisam znala, ali sam točno vidjela) a iznad njega je sa vodoravno uzdignutim rukama bio Isus s jedne strane, a sa druge je podigao zid od stakla. Na toj drugoj strani iza stakla bio je "vrag" koji je vrištao, urlikao, skakao. Taj čovjek je u potpunosti ozdravio a mene nikad više nije maltretirao. Posao koji smo radili je dobro išao od samog početka, no tih mjeseci dok smo se svađali  je sve pošlo nizbrdo dok nismo prestali sa radom i otpustili radnike. No on kaže da se uopće ne sjeća perioda kad je bio zločest, bezobrazan i napastan.  SAD IMAMO MIR, A ZAPOČELI SMO I NOVI POSAO, NADAM SE USPJEŠAN.

Njegova supruga nije prestala sa zloćama. Zbližila se sa mojim mužem, i moj muž je počeo mene svakodnevno maltretirati, svađati se sa mnom bez razloga, vrijeđati i mene i djecu. Pakao je trajao mjesecima, sve dok ga jednog dana s tom osobom nismo vidjeli i zaključili tko stoji iza svega. Pitala sam muža da li mogu nad njim provesti tretman Reikija, rekao je da može ali da on u to ne vjeruje. Nije se ništa s njim mijenjalo. Stalno smo se svađali, nizao je uvrede, a za tu ženu je govorio da je ona normalna, pametna, sposobna. (Ona nije radila nigdje i ništa, a ja sam vodila tri firme i 50 zaposlenih i hranila tri obitelji????). Pokušala sam bez njegovog znanja (uz napomenu da sam rekla ako on ne prihvaća božansku energiju da ide onda nekom kome treba), isti tretman kao i s njezinim mužem, s obzirom da smo već sad znali da je vrlo aktivna u djelovanju crnom magijom. I djeca su me zamolila  da pod hitno učinim nešto za našu obitelj i njihovog oca jer je on bio izgubljen u prostoru i vremenu. Više ni djecu nije primjećivao niti se za njih brinuo (a mi smo bili razdvojeni jer sam ja otišla).  S njim se više uopće nije moglo razgovarati. Nakon provedenog tretmana za otklanjanje uroka a i tijekom samog tretmana opet sam vidjela Isusa s jedne strane, dok je sa druge strane bila staklena stijena koju je stavio Isus, a iza stijene ta žena, sva izobličena i u obliku čudovišta. Strugala je i grebala po staklu ne bi li došla do mog muža, međutim nije mogla proći kroz stakleni štit. Isus je stavio ruke iznad mog muža i blagoslovio ga.

Sutradan me muž nazvao i zamolio za oprost. Rekao je da uopće ne zna što se s njim događalo, i da zna da dok je galamio i dok me vrijeđao da mu je nešto u podsvijesti govorilo da to nije u redu, i u tim kratkim trenucima svijesti molimo je Boga da mu pomogne. S NJIM JE SVE U NAJBOLJEM REDU EVO VEĆ DVA MJESECA, ČAK SMO NA PUTU USPOSTAVE NORMALNOG ODNOSA, A DJECI JE NAJBOLJI TATA NA SVIJETU!!! Tu ženu nije više nikad  nazvao, a kad je ona nazvala njega rekao joj je da ga više ne zove!!!!

Naši auti se se neprekidno kvarili, na mom se razletio alternator bez ikakvog razloga, i to na autocesti, međutim kako sam ja isto toliko jaka u zaštiti koliko ona u nanošenju zla, moj auto se jednostavno sam u trenutku kvara sklonio na pomoćnu traku. Ne biste vjerovali, ali je istinito, kao da ga je netko pomaknuo da mi ne bi što bilo. Isti taj dan auto se razletio i njenom mužu, odletio mu je kotač zajedno sa osovinom, bez vidljivog razloga, a zajednički mehaničar koji je popravljao i jedan i drugi auto, najlošije je prošao. U trenutku dok je popravljao moj auto odletio mu je ključ u glavu i razbio mu glavu. Ostala mu je posjekotina od cca 5 cm, dok je drugi dan popravljao njegov auto, i sušila mu se polica koja mu je uništila aute koji su bili na popravku. Imao je štete oko 5.000,00 kn. Također se dogodio kvar i na automobilu od moje buduće snahe (kotač je bio uništen), no igrom slučaja sam opet taj auto vozila ja pa je  zahvaljujući zaštiti prošlo bez posljedica. Ima još puno sličnih događaja, međutim uspjeli smo sve prebroditi zahvaljujući božanskoj energiji.

Sustavno radim zaštitu za sebe i djecu, svakodnevno provodimo tretmane božanskom energijom, međutim, veoma sam iscrpljena jer je osoba koja radi sve ove probleme zaista uporna i snažna u tim svojim akcijama.

Još uvijek strepim kako će sada biti dalje sa djetetom tj. da li će bol prestati, no sudeći po današnjem danu hoće, a i s obzirom na dosadašnja iskustva iskreno mislim i čvrsto vjerujem da smo Reiki i ja i ovaj put pobijedili. Molim za vaše komentare! Da li i drugi imaju slična iskustva?

Od kada sam inicirana u Reiki 1. i 2. stupanj počela sam aktivno proučavati sve alternativne metode, isto tako i sve knjige i tekstove kao i iskustva drugih ljudi koji opisuju slične događaje. Pročitala sam puno tekstova i knjiga, također pratim forume sa mišljenjima ljudi, jer me silno zanimaju slična iskustva. Iz početka sam sve počela sa strahom i nevjericom, sada bih željela napredovati. Majstor koji me inicirao kaže da imam vrlo veliku snagu. Napominjem da sam pomagala i drugim ljudima koji su me zamolili, uvijek uspješno, naročito u međuljudskim odnosima (kod svađa i loših odnosa među partnerima) zatim u poslovnim rezultatima (povećana želja za poslom i izražena čvrstina kod osoba koje su bile nesigurne u sebe i sl.), a pokušala sam i nekoliko tretmana kod osoba koje su imale problema zbog nerašćišćenih odnosa sa osobom koja je umrla i sl.

U početku mi je sve bilo nepoznato i novo i nisam se usudila reći da mogu pomoći božanskom energijom kad nisam bila sigurna kako djeluje. Sad znam, i zapanjena sam moći koju ima i oduševljena u isto vrijeme. Mnogi ljudi ne znaju kakvu divnu stvar imaju na dohvat ruke - nešto čime zaista mogu svoj život oplemeniti. Mnogi su se i rugali dok  nisu i sami trebali pomoć.  Sada mi je najdraža riječ: "učini nešto molim te" - jer tada znam da činim dobro i da to što činim daje rezultat, a najveće zadovoljstvo mi čini pobjeda ljubavi nad zlim.

Uspjeli smo skupiti opet svoju obitelj. I oprostiti jedni drugima. Ne vraćati se nazad i neprekidno osuđivati, već ići naprijed i stvarati.

 

 

 

 

 

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 30.08.2008. 15:36h

  Član iridaMerlin32 velika dobrodošlica među magicuse! zadnji korak kod objave teksta je otići u; radni tekstovi i kliknuti; objavi. Podignut ću vodič za autore na naslovnicu, pa malo pročitaj uputstva.
 • 30.08.2008. 17:29h

  Član nlandekaMerlin4 Pročitat ću. Hvala na dobrodošlici. Pratim vašu stranicu od prvog dana, takodjer i sve članke, a moj doprinos tome je bio u prvoj namjeri da pitam za savjet i mišljenje ostale magicuse. No preraslo je to u moje svjedočanstvo koje je istinito do zadnje riječi, a ono što nisam uspjela napisati još je zaprepašćujuće.
 • 30.08.2008. 17:47h

  Član geminiMerlin4 Dobrodošla! Htjela bih vam samo reći da svaka osoba ima svoju istinu - agresor će sebe drugima i sam sebi predstavljati kao žrtvu - osoba koja je mene željela uništiti mislila je i misli da je ona ispravna; tisuće osoba na svijetu koje se bave crnom magijom i plaćaju je, misle da rade ispravno, i oni koji idu u crkvu i misle da je to u redu, a ima ih bezbroj, jer pred sobom samo vide svoj cilj. To je meni nepojmljivo, jer se ide protiv volje Boga u nekim stvarima, a on je najviša instanca. Zanimljivo je da ta žena koju spominjete sebe vidi zasigurno kao pozitivku koja samo želi uspjeh i kako vi kažete rušiti sve pred sobom. Takvih ima zaista kako ste navela, koliko hoćete. A po mojem mišljenju, tanka je linija između crne, bijele i drugih magija - jer onaj koji se tim služi želi uspjeh, bez obzira na okolne posljedice koje će ona donijeti. Npr. ako ljubavnica želi uz pomoć magije nečijeg muža, ona neće birati sredstva da ga odvoji od žene i djece, ali ona sebe ne vidi negativkom, nego će reći i misliti da se oni vole. Itd. bezbroj je primjera. Nego nedugo sam pitala i nitko mi tu od brojnih reikista nije odgovorio, pa možda vi znate, dugo se njime bavite: je li moguće reikijem (kao moja prijateljica) i da li vas to učitelj nauči, ući u prošle živote, te da li je moguće njime dobiti odgovore na pitanje (tipa drugih tipova diminacija - da li će ovo ili ono). Ne zanima me uopće da idem na reiki, da bi zato pitala, nego me zanima je li to istina i nepogrešivo, te da li se inicijacijom dobiva ta mogućnost. Hvala unaprijed.
 • 30.08.2008. 19:04h

  Član mlabosMerlin12 Inicijacijom se gemini dobiva mogućnost korištenja te dokazano fine energije. Ići u regresiju, prošle živote, divinacijske tehnike, sve se to radi bez obzira na reiki. Nakon inicijacije kad počneš koristit reiki, normalno je da ćeš ga koristiti ako želiš i u stvarima koje se i do tada radila. Znači, astrologija, meditacija...i sama ćeš (nitko ti to ne može točno reći ni predvidjeti) vidjeti razliku i što to tebi nosi i što ti to znači. Koje se kvalitete u radu i životu oblikuju. Sve je iskustvo. Ali svako iskustvo vezano je za konkrtnu osobu i ne postoje dva ista iskustva. Kao ni dva ista čovjeka. Ta tvoja \'ćuvena\' prijateljica je vjerojatno imala učitelja koji je to iskustvo primijenio i dalje ga prenosi. Ti i bez reikija mižeš postavljati pitanja i očekivati odgovor. Namjera je najvažnja. Namjera je sve. Ali isto tako možeš sve to i s reikijem, ali će se vjerojatno mijenjati kvaliteta doživljaja, jer i ti više vibracijski nisi ista. Ovo je enti pokušaj odgovora na tvoje pitanje. Odgovor koji tebe ne zadovoljava. Možda ćeš dobiti i odgovor koji ćete zadovoljiti (jer će biti bliži tvojim očekivanjima, otvrđujući ili ne) ali ni to neće biti odgovor koji će važiti za tebe. Reiki je iskustvo. Ono što drugi pričaju njihova je priča, nije tvoja. I nemoj zaboraviti svi učitelji su i učenici.
 • 30.08.2008. 19:29h

  Član geminiMerlin4 Nemam ja ništa protiv autoriteta i znaja dapače, tvojeg i Mirjaninog vezano uz jyotish, reiki, astrol., nehipn. regresiju itd. Međutim pitanja koja mene zanimaju su nevezana sa samom tehnikom kao takvom. One osobe koje bi mene impresionirale nisam upoznala u Hr što znači da su ili povučene ili ih ni nema. Sigurno je to jedan od razloga zašto ću odavde otići. A znate i sami da na reiki tečaj može otići svaka budala i malouman kao takav, jer će zbog novaca ga uzeti svaki učitelj, to nije problem otići na tečaj. Vidjela sam više bolesnih fizički i psihički reikista nego ljudi koji se ničim ne bave iz domena alternative. Kažem da ga očito ne primjenjuju, ili tu nešto ne štima. meni nije nikad pomogao. Ako nekom je, odlično. Valjda smijem reći svoje mišljenje.
 • 30.08.2008. 19:31h

  Član nlandekaMerlin4 Hvala na vašem komentaru. Ja se također slažem s tim da je tanka linija između bijele, crne ili crvene magije odnosno bilo čega što je usmjereno protiv nečije volje. Sama sam puno puta bila u nedoumici tražeći odgovore (pri izradi talismana) i naravno našla odgovor. Talisman za ljubav, isto tako i tzv. bijela magija ima opravdanje samo ukoliko su dvije osobe slobodne volje, nevezane, i s tim talismanom odnosno magijom se njihova veza samo učvršuje i jača, rješavaju se određene nesuglasice i razmirice koje možda imaju, a sve veze u kojima sudjeluje troje ne bi se smjele na taj način rješavati bez obzira na to kakvi su odnosi između njih. Osobno poznajem čovjeka koji je uporno tvrdio da ne voli svoju ženu, i neprekidno je tražio nešto izvan braka tvrdeći svaki put da osoba koju je našao je ljubav njegova života. Također znam da su te osobe pribjegavale mnogim stvarima samo da bi ga dobile, međutim, svaki put unatoč tim nedopuštenim sredstvima (po mom mišljenju) nakon puno patnje se on vraćao svojoj ženi. Jer vezani su drugim čvršćim sponama nego li što su to kratkotrajne veze koje veže strast. Slična je stvar između mene i mog supruga. Nije uopće bilo bitno u kakvim smo odnosima mi bili tog trenutka kada je dotična pribjegla magiji da bi nas odvojila iz čiste osvete, bitno je da to nije bila naša volja. I zato jer to nije naša volja, nije nikad bilo riješeno do kraja usprkos toj njezinoj magiji i novcu kojeg se naplaćala. No kako u životu vrijedi načelo bumeranga, nije ni dotična gospođa sretna ni zadovoljna. Ja sam iz početka bila jako ogorčena a kasnije sam shvatila da je ona zaista takova - vidi sebe pozitivkom kojoj je sve dopušteno. U Bibliji piše - pametnom čovjeku dosta jedna, ludom sto i jedna nije dovoljna. I sa ludim je svaka rasprava uzaludna - on će uvijek zadržati svoje mišljenje. Što se tiče regresije u prošle živote putem reikija, ja to nisam naučila i ne znam iako me jako zanima. Upravo sam danas isprintala oglas Mirjane Gračan kojom obavještava cijenjene magicuse da će u četvrtak 2. studenog od 19 do 21 sat u Zagrebu održati radionicu grupne regresije u prošle živote i planiram se svakako prijaviti. Inače majstori reikija prilikom inicijacije odnosno tečaja reikija ne uče puno o tome, bar meni moj majstor nije o ničemu puno pričao, tako da sam sama učila i istraživala kako bih što bolje prakticirala reiki. Držalo me pravilo da ne može naškoditi. I danas još tražim mišljenja drugih reikista i onih koji prakticiraju reiki, također istražujem i čitam knjige kako bih drugima prenijela što bolje.
 • 30.08.2008. 19:41h

  Član geminiMerlin4 Dajte molim vas napišite koji je rok za prijavu kod Mirjane, gdje je to i kontakt tel. za informacije. Inače, sve pohvale imam za svog učitelja Excalibura, koji se toliko unese objašnjavajući vam gnozu, totalno nesebično, koji može pričati satima i vidite da je ta osoba TOTALNO prožeta onim što radi, misli i djeluje. Onaj učitelj tko je pročitao par knjiga o tome, ušao u inicijacije (danas imamo poplavu učitelja) uglavnom hoće novac, pogotovo tko svaštari i bavi se svim i svačim. Ne kažem da nema znanja, ali mora biti pripravan za sva pitanja, jer ŽIVI tu tehniku s tom tehnikom. Osoba koja nosi titulu učitelja mora znati daleko više nego što i sam pretpostavlja da su mu granice. Osoba koju poznam inače prije tečaja reikija nije se bavila baš nikakvom drugom tehnikom, što jedino može značiti da ju je dotični učitelj poučio odgovore na baš sva pitanja koja ju zanimaju. Sve u svemu, drago mi je što ste se izvukli.
 • 30.08.2008. 19:52h

  Član nlandekaMerlin4 Poštovana Gemini, cijenim to što kažete svoje mišljenje jasno i glasno. Malo je takvih koji se ne ustručavaju izreći ono što misle uvijek iz nekog poštovanja ili straha da ne kažu kakvu glupost koja se nekome neće svidjeti. Također se slažem da ima šarlatana u svim domenama pa tako i u reikiju, međutim imenovati nekoga ili uprijeti prstom se ne može jer svatko može prakticirati reiki to je istina, međutim prakticirati je jedno a razumjeti što se radi je nešto sasvim drugo. Osobno smatram da sam inicijacijom dospjela u jedan čarobni svijet u kojem se sve nadovezuje jedno na drugo i sve je objašnjivo. Pa čak i magija. Ovo što sam opisala samo je nadopunilo neke moje prijašnje osjećaje npr. kad mi je umrla sestra. Iako sam zaista duhom kršćanka i čitavo djetinjstvo i mladost proboravila u Crkvi, te Crkva ne zagovara ideju da postoji više života, ja mislim drugačije. Naime, u trenutku smrti moje sestre nisam bila pokraj nje i to je bio jedini trenutak tijekom njene kratkotrajne bolesti kada zbog nekih čudnih okolnosti (neka sila me tjerala da odem) nisam bila pokraj. Naime, s obzirom da smo bile jako vezane mislim da se ne bih mogla otresti slike njezine smrti do kraja svog života. Kad me obitelj pozvala da požurim jer mi sestra umire ja sam trčala po stepenicama na drugi kat i točno u trenutku njezine smrti sam bila pred ulazom na odjel. Mene je cijelu obavio hladan vjetar i sva sam se naježila i znala sam - iako u tom trenutku apsolutni amater u svakom pogledu na ove teme, da je ona tog trena umrla i da je tog trenutka mene okrznula njezina duša. Također je isti slučaj bio sa mojom majkom. Iako je bila daleko 500 km u trenutku smrti a ja mala djevojčica, te noći je cijelu noć bila uz mene jedna žena koja me pokrivala i milovala po glavi. NIKAD to iskustvo neću zaboraviti iako mi je bilo samo 6 godina. Nakon toga sam cijeli život po noći imala upaljena svjetla u spavaćoj sobi jer sam svake noći imala osjećaj da je duh moje majke prisutan u sobi. Ni jedne noći nisam prespavala na miru, do one noći kad je umrla moja sestra. Od te noći nadalje nikada više nisam imala taj osjećaj. Dapače, TOČNO ZNAM TRENUTAK kad se duh moje majke oprostio sa mnom te noći i nakon toga ni ona ni moja sestra se nikada nisu pojavile. Moje tumačenje je da je moja majka našla mir jer je bila silno zabrinuta za moju sestru i mene. A kako sam ja očvrsnula u životu i nije mi više bila potrebna pomoć, ona se smirila uz sestru i otišla. Mnogi kad to pričam i mene smatraju psihički bolesnom, i malo ludom. No već odavno sam prestala brinuti o tome što tko kaže, jer sam sigurna da ljudi koji me osuđuju o toj temi ne znaju ni tri poštene riječi, a kamo li da su sposobni presuditi. Meni je Reiki pomogao u tom dijelu jako puno i ja sam zaista sretna zbog toga jer sam prošla inicijaciju. Nagovorio me je moj prijatelj, koji me odveo kod svog prijatelja, i doživio je to kao veliku sreću jer sam prije toga vječno bila uplakana, s velikim problemima disanja i rada srca, oticanja nogu i sl. Nakon određenog perioda čišćenja i prilagodbe sama sam primijetila ogromne promjene na sebi. I sama sam napisala da me bilo strah uopće bilo kome ponuditi i liječenje ili inicijaciju (za to još nisam ni spremna) niti sam zbog toga otišla na tečaj reikija. međutim ono što sam ja osjetila je prekrasno iskustvo. Ojačala sam emotivno i fizički, čak sam i svoju djecu uspjela svojim razmišljanjem navesti na drugi pravac u životu i drugačiji način razmišljanja. Sada sve ima svoj odgovor jer je pogled na život drugačiji. A one odgovore koje ne znam, naučila sam gdje ih trebam potražiti. Također sam naučila razlučiti važno od nevažnoga i nevažnim stvarima se više ne želim opterećivati, a zločeste ljude puštam da idu svojim putem jer sam shvatila da je moja energija predragocjena da bih dopustila da mi je oni crpe.
 • 30.08.2008. 20:07h

  Član geminiMerlin4 Odlično, ja sam sretna kad su i drugi. Jedino, previše imam prodoran um da me se može i približno fascinirati, a u svemu me zanima samo istina. A slušam druge već 15 g i to mi je karma - suživjeti se sa svima i shvatiti, pa me ne može ništa zaprepastiti, sama sam doživjela neobična iskustva. U biti s takvim osobama se osjećam doma. Istraživanja i istina su za mene bit i vrijednost svega, pa smatram da oni koji žele imati stvarno znanje, a ne samo titulu na papiru, moraju ići dalje i dalje, i nikad ne stati. Inače me ne fasciniraju titule nikakve i papiri.
 • 30.08.2008. 20:12h

  Član nlandekaMerlin4 Tu se dakle u potpunosti slažemo. Ja sam oduvijek slijedila samo istinu. Upravo to mi je i bila namjera kada sam napisala ovo svoje svjedočanstvo, da možda od drugih saznam također slična iskustva i mišljenje. Malo prije sam napisala e-mail Mirjani Gračan kako bi me obavijestila kada i gdje se treba prijaviti s obzirom na to da vodi i grupne i individualne tretmane aktivacije DNK i regresije. Njezin broj je 091 567 71 47 - bar tako piše u obavijesti i nadam se da ga nije promijenila. E-mail je mirjana.gracan@zg-t-com.hr pa joj se mozete i sami obratiti radi dogovora.
 • 30.08.2008. 20:52h

  Član geminiMerlin4 Dok sam čitala vaš u stvari dobar sastavak - vidim da ste mjesecima očito čitali tekstove na portalu dok se niste ohrabrila i odlučila nešto napisati sama - nametalo mi se mišljenje da ste možda mogli pribaviti i neku možda bolju psihofizičku zaštitu. Već dulje hoću napisati nešto o tome, jer energije su energije - netko može pogledom ili mišlju nekom uputiti lošu energiju. Kako se obraniti od negative, treba naučiti ljude. Ima tu i osoba koje se time bave, baš bih htjela s njima porazgovarati, ali je OK ako netko ne voli biti exponiran. Za magiju - ne pomaže zaštita ako se ne napravi skidanje. Tek onda ide zaštita. To je kao da vas netko zamaže bojama, a vi na to obučete kaput. Ne, mora vas se oprati, zatim se na vas stavlja kaput. A vjerujte mi da malo ljudi istinu može podnijeti, a najbolje je živjeti povučen od svih, i birati si društvo, svakako.
 • 30.08.2008. 21:04h

  Član kapljicaMerlin1 dobro dosla,hvala sto si svoju pricu podijelila s nama
 • 30.08.2008. 21:46h

  Član nlandekaMerlin4 Da u pravu ste, ne pomaže zaštita ako se ne uradi skidanje magije. Nadam se da će se javiti s komentarima osobe koje se time bave. Sigurno ćemo još toga naučiti. Ono što ste prethodno spomenuli, ne može se čovjek svime baviti jer je onda to svaštarenje i brljanje, treba se držati jednog da bi to radio dobro. Istina je da sam dugo čitala tekstove, i to iz znatiželje. I ne samo ove nego i sve druge tekstove koji su se ticali ove teme. Nije se lako ohrabriti i javno obznaniti tekst koji čitaju i oni koji bolje i više znaju o tome od mene.
 • 30.08.2008. 21:52h

  Član geminiMerlin4 ja sam uvijek htjela učiti od malena, ali nitko se nije sa mnom bavio na žalost, ali kako su mi godine prolazile, ljudi su ti koji su mi dizali sami vrijednost - kad sam vidjela kakvi su drugi, počela sam otkrivati svoje vrline. Trebalo je puno žrtvi da se bavim ovime uz svjetovni posao 10 satni i subote, pa ovo raditi navečer, nedjeljom, blagdanom i za vr. godišnjih odmora. Moraš to voljeti da bi se žrtvovao.
 • 30.08.2008. 22:35h

  Član nlandekaMerlin4 Izgleda da imamo sličnu sudbinu. Ni sa mnom se nitko nije bavio.... Dugo sam vremena mislila da sam manje vrijedna zbog toga jer nisam imala majku koja bi mi rekla da sam lijepa, niti oca koji bi me zaštitio. Tek u kasnoj mladosti, kad sam već bila žena shvatila sam da nisam ni ružna ni tupava, i da se ne trebam dokazivati. Zavoljela sam sebe i drago mi je zbog toga. No ne mislim da sam savršena, cijeli život je još preda mnom da bih se usavršavala (i još mnogi drugi životi) no sigurno sam sa svojim znanjem i iskustvom o mnogim stvarima daleko ispred drugih. A da ne spominjem svoj karakter i dušu..... mnogi nemaju ni karaktera ni duše a ja to smatram najvrijednijim
 • 31.08.2008. 08:02h

  Član geminiMerlin4 Moja je teorija o reikistima, a uvijek prodiskutiram s drugima iz alternative o tome, (zadržala bih svoje mišljenje i da se ne slažu mnogi sa mnom, jer se čvrsto, nepromjenjivo i uvjereno držim svoga mišljenja), da se tek izlože iniciranjem, pa tek onda pokupe još više entiteta, i imaju još više problema svih mogućih nego prije. Ta teorija je potvrđena, jer sam pratila stanje reikista koje znam, i imali su samo još više s vremenom problema zdravstvenih i emocionalnih. Nije sve za svakoga.
 • 31.08.2008. 09:56h

  Član nlandekaMerlin4 Pa vjerovatno pokupe iz razloga što se pravilno ne zaštite. Činjenica jest da se prakticiranjem reikija izlažu i svašta se događa, to sam proživjela, upravo zato sam i išla uvijek korak dalje da bih sama sebi protumačila mnoge stvari jer poznavanjem onoga s čim se suočavaš nemaš više straha. Čovjek se boji nepoznatoga.
 • 31.08.2008. 10:00h

  Član nlandekaMerlin4 A što se tiče problema zdravstvenih i emocionalnih, ne znam može li biti gore nego i prije inicijacije. Četiri puta sam zavšila na hitnoj, otkazivali su bubrezi i srce, dva puta me nisu htjeli pustiti iz bolnice ali sam otišla na svoju odgovornost. Svi silni stresovi koje sam proživjela ostavili su traga. Reiki može pomoći onima koji se zaista potrude razumjeti što je Reiki i kako ga prakticirati. I meni se puno puta dogodilo da mi se ne da, ili zaboravim zbog posla ili privatnih obveza obnoviti svoj energetski omotač, pa klonem. No to je bilo iz početka. Sada sam puno aktivnija.
 • 31.08.2008. 10:20h

  Član zeljkaMerlin3 Čestitam na odličnom tekstu, hrabrom svjedočanstvu i istrajnosti u teškim trenucima! Tako se treba nositi sa životom, možete nam biti svima primjer! :-)))) Sretno i dalje, neka Anđeli blagoslove vašu obitelj, koračajte sigurno putem Reikija i osobnog prosvjetljenja!
 • 31.08.2008. 13:52h

  Član kajaMerlin5 Draga Nado, dobro nam došla u našu zajednicu. Hvala Ti. Iz iskustva ti mogu reči da je SVE BOG. Bilo koje djelovanje ili metoda rada iz čistog srca i dobre namjere uvijek je djelovanje samo JEDNOG JEDINOG - BOGA OCA MAJKE STVORITELJA - IZVORA SVEG POSTOJANJA. (Kako ćemo Ga zvati to uopće nije upitno) Svatko izabire metodu koja za njega najviše odgovra i tu nikada nije problem.. potrebno je ...SAMO ČISTO SRCE kao kristal i NAMJERA PUNA LJUBAVI. Puse i sretno
 • 31.08.2008. 16:43h

  Član vasi9Merlin0 Drugi pa i bolji naziv za bilo kakvu magiju je \"karma\". Savjetujem procitati tekst na magicusu, \"Recite pacjenitima\" https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=7903

SADRŽAJ UPISAO

Član nlandekaMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana nlandeka dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ♥♥♥Hvala drage moje , Hvala Božice dobra djevojčice♥

  22.04.2021. 13:34h
 • Član iridairida

  i nisam ja zaslužna, naša Božica je uskočila...

  20.04.2021. 10:10h
 • Član iridairida

  nisi zaboravila, samo nisi bila tu kad smo prelazili na novo

  20.04.2021. 10:09h
 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida,sve saam zaboravila.♥

  18.04.2021. 23:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan Edin. Lijep pozdrav.

  18.04.2021. 16:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan Irida, dobar dan Magicusi.

  18.04.2021. 13:25h
 • Član iridairida

  Edine, dobar dan i tebi...♥

  17.04.2021. 15:39h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

REIKI PRIRUČNIK