Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član shanti

Upisao:

shanti

OBJAVLJENO:

PROČITANO

712

PUTA

OD 14.01.2018.

DNEVNA RUTINA 9

DNEVNA RUTINA 9

                RUČAK

 Ručak je najvažniji i najobilniji obrok, jer pada u vrijeme kad je probava najsnažnija, a to je između 12 i 13 h. U to je vrijeme sunce u zenitu, a pošto naše tijelo slijedi ritmove prirode, htjeli mi to ili ne, tako je i probavna „vatra“ u to vrijeme najsnažnija. Obrok uzet u to vrijeme, najbolje se svari, ukoliko su i drugi uvjeti zadovoljeni. Pa da vidimo koji su to drugi uvjeti.

Idemo prvo od pripremanja hrane. Znam da će za mnoge od vas te upute izgledati preteške, za neke možda i nemoguće, ali od vas nitko ne očekuje da sve prihvatite od jedanput. O svemu iz ove skripte prvo razmislite, pa postepeno prihvaćajte ono što možete lagano uklopiti u svoju svakodnevnicu, i ono sa čime se slažete. I želim vam reći, zdravo živjeti znači živjeti u skladu sa zakonima prirode, što je mnogo lakše i jednostavnije nego mislite. Mi smo naš način života i prehrambene navike toliko  iskomplicirali, da vraćanje nečem što je prirodno i lako, izgleda teško i komplicirano.

Hrana bi morala biti spremljena od svježih, cjelovitih namirnica, koje nisu uzgajane sa umjetnim gnojivima, koje nisu štićene od nametnika sa insekticidima i koje su uzgajane sa ljubavlju.

Znači, bilo bi idealno da imate svoj vrt. To ima više prednosti. Prva je da znate kakve namirnice koristite, a druga, rad na vrtu ima terapeutske učinke. Tijelo održava u kondiciji, oslobađa nas unutarnjih pritisaka, ili stresa, i vraća nas kontaktu sa prirodom. Postoji jedna jako dobra metoda po kojoj možemo raditi, a zove se biodinamička metoda proizvodnje namirnica.

Slijedeće je, da bi hranu trebala spremati sretna i zdrava osoba. Znam da će vam to izgledati čudno, ali sa hranom jedemo i vibracije osobe koja ju je spremala. Ako je to pozitivna i sretna osoba, i hrana u sebi sadrži takve vibracije. Ako je osoba puna stresa ili bolesna, poslije konzumiranja hrane koju je spremala takva osoba, možemo imati neželjene efekte. Ako  smo u situaciji da moramo jesti hranu za koju ne znamo tko ju je spremao, (putovanje i sl.), onda, da bi pročistili hranu, možemo u sebi, ili ako smo sami, glasno otpjevati Gayatri mantru tri puta. To će pročistiti hranu i okolinu. U vedama, drevnim spisima znanja, Gayatri mantra se opisuje kao najjača, i posebno pogodna za ova vremena. Otpjevajte ju svaki dan, barem devet puta, i ta će praksa očistiti brdo loše karme. Mantru možete ponavljati u sebi, mentalno, ako ste među drugim ljudima koji ne bi razumjeli to što radite.  Gayatri mantru možete naučiti pjevati slušajući audio kazetu, ili ju naučite na nekom joga, ili drugom tečaju.

Za one koji žele imati mantru:

Gayatri mantra
Aum, Bhur  bhuvah svaha,

Tat Savitur Varenyum

Bhargo Davasya dheemahi,

Dhiyo yo nah prachodayat.

 Majko, koja postojiš u sve tri kale (vrijeme: prošlost, sadašnjost i budućnost) u sve tri loke (svjetovi: nebo, zemlja i niža područja ),i u sve tri gune (svojstva: satva, rajas i tamas ). Molim Te da prosvijetliš moj intelekt i rastjeraš moje neznanje kao što blistavo sunce rastjeruje svu tamu. Molim Te da moj intelekt učiniš mirnim, jasnim i prosvijetljenim.

Dalje o Gayatri mantri Sai Baba kaže i ovo.

Djeco, upravo sada je zlatno vrijeme za vas. Otvorite vaša srca, recitirajte ovu mantru i bit ćete uspješni u životu. Ako recitirate Gayatri mantru i također poštujete vaše roditelje kao bogove, tada će efekti ovog  dvojeg raditi  zajedno i proizvesti  veliki učinak na vaše živote, dajući vam veličanstvenost i sjaj.

 

Gayatri mantra može biti pjevana uvijek i svugdje. Predložio bih vama mladim ljudima  da je recitirate kada se kupate. Ne pjevajte jeftine i bezvrijedna pjesme. Gayatri mantra zaštitit će vas od zla gdje god se nalazili, u autobusu, u vlaku, u avionu , na tržnici  ili na cesti. Nikad ne odustajte od Gayatri mantre.

Gayatri mantra je univerzalna molitva, očuvana  u Vedama, najdrevnijoj  skripti čovječanstva.

Gayatri mantra u sebi ima nepobitnost Veda. U sebi sadrži bit vedskog učenja. Gayatri  mantra smatra se Vedashara; u sebi  sadrži  bit molitve, a molitva čuva i jača sposobnost učenja. Gayatri je opisana kao majka svih Veda. Jedno značenje Gayatri je, da je to mantra koja štiti ili potiče jivis (individuum).

 

Jesti bismo morali samo onda kad osjećamo glad, ili tek onda kad je prethodni obrok potpuno svaren. Nikad ne jedite ako ste nervozni. Jedite uvijek u smirenom ozračju. Opustite se prije jela. Ako želite, možete kratko zatvoriti oči i zahvaliti se u sebi za hranu koju primate. Neki će mi možda reći, da su oni sami svojim rukama zaradili za svoju hranu, zašto da zahvaljuju? Na to im mogu reći, da je njihov trud hvale vrijedan, ali netko im je dao mogućnost, a i zdrave ruke da to urade. Na ovom svijetu ima puno onih koji bi rado radili i zaradili, ali im nije dana mogućnost. Nekima čak nisu dane ni ruke. Zato, zahvalite se za sve što primate, bez stida.

Uvijek sjednite kad jedete. Važno je da svaki zalogaj žvačete toliko dugo dok ne postane tekuć, pa tek onda uzmite drugi zalogaj. Ne razgovarajte dok žvačete hranu. Ne čitajte uz jelo, ne gledajte TV, ne slušajte radio. Ne raspravljajte o problemima ili poslu. Poslovni ručkovi su, blago rečeno, glupost. Hrana nije samo ono što unosimo kroz usta, već i ono što za vrijeme hranjenja ulazi na druga osjetila. Atmosfera i teme razgovora za vrijeme obroka, imat će također utjecaj na naše raspoloženje i zdravlje.

Izbjegavajte ledena jela i pića. Hladna pića i hrana stežu sluznicu želuca i sprečavaju pravilno lučenje sokova. Niti prevruća hrana nije dobra.

Ne jedite podgrijavanu hranu. U njoj nema ničeg što bi koristilo zdravlju, ona jedino može napuniti želudac. Ako imate potrebu da pijete za vrijeme obroka, pijte prokuhanu toplu vodu u malim gutljajima. Topla voda potpomaže oslobađanje toksina iz probavnog trakta. Ne pijte vodu iz gradskog vodovoda. Nađite u blizini vašeg mjesta neki prirodni izvor i nosite si vodu za piće i kuhanje sa izvora. Ne mogu vam dovoljno naglasiti važnost zdrave pitke vode. Inače, piti možete pola sata prije obroka ili 2 sata poslije obroka. Voće možete jesti pola sata prije glavnog obroka, ili 3-4 h nakon obroka, nikad sa obrokom, i to zbog toga jer voće fermentira u želucu i ako je uzeto sa drugom hranom, pokvari kompletan sadržaj želuca. Već je rečeno,

da je voće idealno za doručak. Mlijeko  ne uzimati sa obrokom, već odvojeno i to samo, ili sa  slatkom hranom. 

Nikada ne miješajte previše namirnica u jednom obroku. Što jednostavniji je obrok, to će tijelo imati manje posla da ga probavi, i tako će potrošiti manje energije. Nemojte brinuti o vitaminima, mineralima i ostalom iz raznovrsne hrane, jer nije problem u onome što mi unosimo u tijelo, već u tome što tijelo može apsorbirati od onog što smo pojeli. Vjerujte mi, ako jedemo jednostavnu hranu, ona će biti puno bolje iskorištena, nego kad miješanjem većeg broja namirnica stvaramo zbunjenost probavnog sustava. Nemojte se začuditi ako naiđete na podatak da su u jednom obroku dovoljne dvije do tri namirnice od kojih je sastavljen obrok.

U najzdraviji način prehrane spada uzimanje sirove hrane. To je zbog toga, jer jedino hrana koja u sebi sadrži život, može „hraniti“ život u nama. Koja je to hrana? To su sve vrste povrća i voća, žitarice i samoniklo jestivo bilje i trave. Takva hrana mora biti dobro usitnjena u ustima, tako da postane tekuća, jer u protivnom je preteška za probavu. Zbog navike da jedemo kuhanu ili pečenu hranu, mnogi od nas su oslabili svoju probavu, pa sa  prelaskom na sirovu hranu, mogu imati blagih probavnih problema. Zato, ako se odlučite za takav način ishrane, neka prelazak bude postepen i u početku uzmite sirovu hranu samo za ručak, i to možda samo jedan dan u tjednu, pa postepeno povećavajte količinu takve hrane u obrocima.  Postoje knjige koje se bave tom tematikom, a dobra je „Živjeti bez bolesti“ od Ernst Günter-a. Nažalost, ne mogu previše zalaziti u detalje, jer bi skripta postala knjiga, a i drugi su to već obradili u svojim knjigama. Vrlo je važno da jedete cjelovitu hranu. To znači, hranu koja nije industrijski obrađivana i osiromašena. Osiromašene namirnice su one, kojima se u postupku prerade oduzme neki dio. U industrijski obrađenim namirnicama nema prane, ili „života“ koji bi podržavao život i zdravlje u nama. U takve namirnice spadaju sve rafinirane namirnice, bijeli šećer, bijelo brašno, rafinirano bijelo ulje i svi proizvodi od takvih namirnica. Malo toga što se prodaje u trgovinama ne sadrži barem nešto od gore nabrojanog, ali tako ćete barem smanjiti troškove. Da vam probam objasniti zbog čega ne bi trebali koristiti osiromašene, ili rafinirane namirnice. Takve namirnice imaju dva loša djelovanja. Prvo je, narušavaju zdravlje. Njih se okrivljuje da su jedni od glavnih izazivača raka. Tako rafinirano bijelo ulje povezuju sa rakom dojke.

Drugo loše djelovanje je na osjećaj sitosti. Ako se hranimo osiromašenom hranom, naše tijelo ima stalno osjećaj „da mu nešto fali“, jer hrana nije od namirnica sa punim sastavom, i mi jedemo više nego stvarno trebamo, a to dovodi do prejedanja. Prejedanje remeti probavu, dovodi do prekomjerne težine, a prekomjerna težina i loša probava, remete zdravlje. Moram vam reći, da većina današnjih bolesti, ulazi kroz usta. Ljudi bi morali shvatiti da ne žive da bi jeli, već bi morali jesti da održavaju život i zdravlje. Na žalost, mnogi se danas prema hrani odnose kao prema vrsti droge za uživanje, pa jedu i kad jesu, i kad nisu gladni. U toj svojoj želji za punim trbuhom izgube kriterije, pa jedu sve „što je fino“, bez razmišljanja da li je to i zdravo, ili da li je potrebno. Još jednom želim napomenuti da takvo ponašanje šteti i fizičkom i duhovnom zdravlju.

Još jedanput, postepeno izbacite rafinirane namirnice. Da ih ponovo nabrojim.

Bijelo brašno i proizvodi od bijelog brašna, uključujući i bijeli kruh. (Kruh sa kvascem ne spada u zdrave namirnice, bez obzira od kakvog je brašna.) Umjesto toga koristite brašno od cijelog zrna žitarice, i proizvode od takvog brašna. U trgovinama ih možete naći pod imenom graham ili durum. Puno je bolje ako imate kod kuće mali mlin, pa sami možete samljeti onoliko brašna koliko vam je potrebno za ono što želite spremiti, pa tjestenine i ostale proizvode od brašna, spremite sami. 

Rafinirani bijeli šećer, koji možete zamijeniti sa smeđim šećerom dobivenim iz šećerne trske, s time da mora biti nerafiniran. Ječmeni slad spada u zdrave zaslađivaće. Med je jedna od najmanje zagađenih namirnica, odlična za zdravlje, s time da pazite da ga ne koristite u čajevima ili hrani koja je vruća, ne iznad 42 stupnja celzija. Rudolf Schteiner prorekao je da će doći vremena kad će hrana biti jako zagađena, a da će med biti taj koji će ljudima u tim vremenima čuvati zdravlje.

Rafinirano bijelo ulje. Nadomjestite ga sa nerafiniranim, hladno prešanim uljem. Tu imate veći izbor. Nerafinirano, hladno prešano maslinovo ulje, odlično je za zdravlje. I GHEE (GI), u našem narodu poznat kao MASLO, spada u zdrave masnoće. Dobiva se pročišćavanjem kravljeg maslaca. U njemu možete pržiti namirnice, jer na višim temperaturama ne mijenja strukturu, kao ulja. Opisat ću vam postupak priprave. Uzmite 1 kg. maslaca i stavite ga u odgovarajuću vatrostalnu posudu. Temperaturu podesite na minimum, tako da maslac sasvim lagano vrije. Vjerojatno će vam špricati iz posude, to je zbog vode u maslacu. Povremeno miješajte sa drvenom kuhačom, da vam se ne bi lovio talog za dno. Na površini će se stvarati pjena, koju ne morate odstraniti, jer će se kasnije spustiti na dno. Maslo je gotovo kad postane providno, zlatno žute boje. Talog na dnu ne smije zagorjeti. Kada se tekuće maslo malo ohladi, procijedite ga kroz gazu ili fino sito. Talog koji ostane bacite, jer u njemu je sve ono što smeta zdravlju. Za cijeli postupak će vam trebati oko 90 min. Na taj način dobit ćete zdravu masnoću koju možete koristiti za sve načine spremanja hrane, i koja vam može zamijeniti životinjske masti, ukoliko ih već prije niste izbacili iz upotrebe. Nadam se da jeste, jer životinjske masti nisu zdrave, a niti je moralno koristiti ih. U poglavlju o vegetarijanstvu ću objasniti na što mislim. Masti životinjskog porijekla su glavni izazivači bolesti žila i srca.

Sljedeća namirnica koju bi trebali sasvim izbaciti iz prehrane, je

OCAT i svi proizvodi koji sadrže ocat kao konzervans. Znam da vas to čudi, i da će neki od vas reći da sad već pretjerujem, znam da neki koriste jabučni ocat u svrhu liječenja koronarnog sustava, i čak vjerujem da u tu svrhu može biti efikasan, ali štete su veće od koristi. Ocat je jedan od glavnih izazivača upala u tijelu. Ako ste podložni upalama, isprobajte na sebi. Prestanite jesti jela koja sadrže ocat bilo koje vrste. Salate i sve drugo kiselite sa kiselinom istisnutom iz svježeg limuna. Siguran sam da će upale vrlo brzo nestati. Zatim, ako želite da vam se upale vrate, samo dva tri puta pojedite salatu od kiselih krastavaca ili nešto slično. Tako čete se uvjeriti da vam govorim istinu.

Rafiniranu sol, zamijenite sa nerafiniranom solju i koristite ju u ograničenim količinama. Namirnice same po sebi sadrže dovoljno soli za normalan život i nema stvarne potrebe za soljenjem hrane. Mi to radimo za poboljšanje okusa, a ne zbog toga, jer nam je sol potrebna. Zato ne pretjerujte sa solju. Sol je jedan od glavnih izazivača visokog tlaka i svih bolesti koje se razviju od problema sa tlakom.

Kivi, jagode, i rajčica, tri su namirnice koje bi trebalo što manje koristiti, zbog njihovog svojstva da izazivaju neravnotežu u organizmu. Tu dolazi do izražaja pristup koji je kod nas na zapadu nepoznat, a to je utjecaj namirnice na sklad u tijelu. Zapadnjački pristup je da se namirnica "rastavi" na sastojke, pa se ustanovi da ima, recimo, vitamine, šećere, masti i drugo, te se prema tom sastavu donose zaključci o vrijednosti namirnice. To nije najbolji pristup, jer se zanemaruje djelovanje namirnice i njenog cjelokupnog sastava na sklad u organizmu. Dobar primjer je kivi, koji je zbog velike koncentracije vitamina, proglašen vrlo zdravim voćem, no, zanemaren je njegov utjecaj na sklad u tijelu, a kivi remeti sklad, i ta negativna osobina je jače izražena od dobrobiti radi puno vitamina.

No, sve tri namirnice, ako se koriste umjereno, neće izazvati zdravstvenih problema.

 

Soja i sojini proizvodi, koji se spominju kao nezaobilazni u vegetarijanskoj prehrani, priča su za sebe. Zrno soje spada u zdravu hranu ukoliko nije gen-manipulirano. Znate i sami da u zadnjih desetak godina nauka ulaže velike napore da gen-manipulacijom „poboljša“ prirodne osobine bilja (i ne samo bilja). Soja spada u biljne vrste za koju se zna da je 90% svjetske proizvodnje, gen manipulirano. Da bi dobili blagu predstavu što i na koji način se postupa u gen tehnologiji, dat ću vam primjer rajčice. Da bi dobili rajčicu koja se može što dulje bez gubljenja na izgledu održati u hladnjaku, u laboratoriju, „naučnici“ (namjerno stavljeno pod navodnike, jer za mene je naučnik onaj tko ima visok moral, i tko točno zna kakve će biti posljedice njegovog rada) uzimaju gen rajčice i miješaju ga sa genom ribe iz polarnih mora, koje u svojoj krvi imaju nešto slično antifrizu. I dobije se rajčica sa karakteristikama koje su željeli. No, sada se postavlja pitanje, kakav utjecaj na tijelo ima takva rajčica, kad ju pojedemo. Reći ću vam. Tijelo je potpuno zbunjeno, jer ne zna da li da luči sokove za varenje rajčice, ili ribe. Znači, ta namirnica stvara zbunjenost i kaos u našem tijelu, i nikako ne doprinosi zdravlju.

No, vratimo se soji. Ako znate porijeklo sojinog zrna, onda imate posla sa vrlo zdravom namirnicom iz koje možete raditi tofu, sojino mlijeko, ili ju koristiti za variva. Ali sojino meso, komadići soje i sojine pahuljice koje možete kupiti u trgovini, čak ako su iz soje koja nije gen manipulirana, ne spadaju u zdravu hranu, jer su previše industrijski obrađivani i u njima nema prane. U istu kategoriju hrane spadaju kukuruzne, zobene i sve druge pahuljice koje ljudi jedu kao zdravu hranu za doručak. Ne dajte se varati. Zdravo je ono što ima u sebi pranu, ili životnu energiju. Te ju namirnice nemaju. Osim ako niste pahuljice napravili prije upotrebe, iz svježih žitarica.

Da kažem još par riječi o alkoholu, cigaretama, kavi i svim drugim stimulansima.

Znate da se rado kaže, da čaša vina poslije ručka nikome ne šteti. Ja se s tom teorijom ni malo ne slažem. Prema ayurvedi, alkohol spada u otrov koji razara stanice mozga i živčanog sustava, a razlika između čaše otrova i litre otrova je samo u količini. Sa čašom otrova ćete poživjeti duže nego sa litrom. Druga stvar, prema meni alkohol spada u najpodmuklije, i još k tome legalizirane droge. Netko može godinama biti teški alkoholičar i sve to vrijeme maltretira obitelj i okolinu, na teret je društvu zbog bolovanja i liječenja, i na sve se to gleda kao normalno. Jedino što društvo čini da bi se ovisnost o alkoholu smanjila je, ne točenje alkohola mlađima od 18 godina. Puno bolje bi bilo da odrasli svojim primjerom (ne pijenjem alkohola), uče mlade da je pijenje alkoholnih pića štetno i nepotrebno. Društvo u cjelini bi „uživanje” alkohola trebalo proglasiti za neinteligentno, po zdravlje štetno i nemoralno.

Pušenje je druga štetna i loša navika, koja zdravstvo svake zemlje košta hrpu novaca. Točno se zna kakve sve štete izaziva „uživanje duhana“, ali i dalje se premalo radi na tome da se pušenje smanji. Da ne spominjem neosjetljivost pušača za one koji ne puše, i kojima je do čistog zraka i zdravlja. Ja mogu razumjeti da ima onih koji ne brinu o svome zdravlju, ali to im ne daje pravo da uništavaju zdravlje drugih  svojim lošim navikama. Ako ste pušač, ne ljutite se, već razmislite o tome.

Kava je stimulans koji, zbog toga jer skuplja krvne žile, ima učinak da živnemo. Ali učinak je kratkotrajan, a prema ayurvedi, kava ima depresivni učinak.

Skupljanje krvnih žila može izazvati probadanje u području srca, glavobolju i srčane aritmije. Netko će mi možda reći, da on dobije glavobolju ako ne popije kavu, i to je točno. Ali to samo dokazuje da kava izaziva ovisnost, koje se, na sreću, najlakše riješiti. Jednostavno prestanite piti kavu i za par dana tijelo će se očistiti od kofeina, i kava vam više neće trebati. Isto je sa crnim čajem, samo što čaj ima blaže djelovanje od kave.

Kad smo već kod ovisnosti, da par riječi kažem i o tome. Ni jedna ovisnost nije poželjna. Svaka ovisnost nas slabi. Bilo da se radi o hrani, drogama, seksu, modi, članovima obitelji, materijalnim dobrima ili bilo čemu drugom, kad god smo ovisni, mi smo slabi. To ne znači da se moramo svega odreći. Jer odricanje protiv naše volje izaziva patnju. probajte shvatiti da ste vi samo putnik kroz ovaj život, i sve što vam je dano, dano vam je da u tome uživate, ali ne posesivno, kao vlasnik za sva vremena, jer vlasnik je onaj koji daje, već je vama dana prilika da volite ono što vam je poklonjeno, ali ne sebično, već sa punom sviješću da na ovom svijetu ništa nije za uvijek. Uživajte u tome što vam je dano, ali opušteno i sa razumijevanjem. Onaj tko je dao, može i uzeti. Na bilo koji način. Djeca moraju odrasti i otići svojim putem. Ako ih vežemo uz sebe, mi griješimo, jer sprječavamo njihov rast. Sebična ljubav i nije prava ljubav, jer u njoj ne mislimo što je stvarno dobro za drugu stranu, već želimo zadovoljiti sebe. Mi možemo željeti dobro za druge, ali im ne smijemo nametati silom ono što mi mislimo da je za njih dobro. Jer mi često ni za nas same ne znamo što je dobro.

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 12.02.2010. 21:12h

  Član kajaMerlin5 Dragi moj Shanti, klanjam se Tvojem znanju, no, po nekim gore iznesenim činjenicama ja bi morala biti već mrtva. :-))) Oprosti mi (znaš ti mene :-))) ), kaj veli Vaj, moram malo dosolit?. :-))) Moj duh briše otrove iz svih mojih još uvijek ovisnosti?. imamo dogovor- ja radim za njega a on za mene?:-))) Onog trena kad bude trebalo biti ?. neće ništa više biti od tih ovisnosti. A kako se ja spremam u višu svijest Novog doba, znam i za naša finotvarna eterična i polueterična tijela, tako da će i moje ovisnosti i tvoje znanje otpasti, kaj bi rekal keks? :-))) Pusa, i ne ljuti se čovječe :-)))))))))))))))))))))
 • 12.02.2010. 23:55h

  Član shantiMerlin3

  Kajo,

  a zašto da se ljutim? Shiva je popio jezero otrova, pa mi nije naškodio... Ali, ova je skripta pisana prije 10 godina, i za mnoge, još važi sve što je u njoj. Ali Kajo, nisu svi u tvome stanju i sposobni da se ljeće Duhom. I oni će to biti, ali do tada, za njih važe pravila ovog svijeta. I izneseno u ovoj skripti im može pomoći. I iako ja ne volim preslano, ti samo soli :-)))
 • 13.02.2010. 02:25h

  Član kajaMerlin5 A dobro, kako vi kažete gospodine :-))) Ja znam, da sve ONO što nam je potrebno da bi izliječili tijelo neminovno se bazira na strahu. To činimo iz straha. A jedino što je iluzija, jest strah. Jedino istinito u kojemu se spuštaju sve razine Božanstva u ovu postojeću našu stvarnost, u našem biološkom tijelu, jest SAMO KROZ LJUBAV. I tako BOG postaje Živ. Tada nema više druge stvarnosti. Ovo je jedina u koju su se slili svi postojeći svjetovi. Nema više smrti, vječnost je tu u nama. Sada i ovdje. U nama je sve postojanje. JEDNO. TU. SADA. *** Ova naša stvarnost u svijetu nama nije privid zato jer BOLI. Mi smo je učinili stvarnošću našega života zato jer smo se odvojili od našeg Izvora, i iz Te prizme Izvora ovo je privid koji ne može biti vječan. Zato nas Tvorac zove na Buđenje. Mislim da je suludo trošiti mnogo energije za ono što znamo, kako ti kažeš, da je privid. Možda je po tome bolje pustiti čovjeka da što prije umre?pa kad se igra nek se igra?.:-))) Očeš još soli :-))))))))))))))) !? Pusa i zagrljaj, moj naklon :-)))
 • 13.02.2010. 09:13h

  Član kajaMerlin5 ? Oni koje pokreće strah, bez obzira na način na koji pravdaju takvu svoju aktivnost, rade na zadržavanju svijeta u mraku.? ? kaže Krist preko K. Kerija. *** Dali je slučajno ovo napisano ? ?Shiva je popio jezero otrova, pa mi nije naškodio...? Bog nam govori da ovo što sada otkrivamo da jesmo samo je blijeda slika naše mitologije o bogovima. Gdje stoji da Ti nisi Shiva. Morati ćemo polako shvaćati da smo mi veličanstvena Bića. Zašto se klanjati nekome i veličati ga kad nitko drugi ne postoji osim nas. I da smo sve ono što veličamo bili upravo mi u našoj povijesti.
 • 13.02.2010. 09:28h

  Član shantiMerlin3

  Kajo,

  veliš \"ja znam\", a to još ne znaći da SVI znaju. A pošto je tebi stalo da se svi spase, čak i oni koji neznaju, onda trebaš dopustiti da uće stepenicu, po stepenicu. Ni ti nisi došla preko noći tu gdje si sada. I samo ti \"soli\", i onako ne jedem više :-))))))))
 • 13.02.2010. 09:44h

  Član shantiMerlin3 Da, ovo sa Shivom je ispalo \"slučajno\" Sve što ti govoriš, meni je lako shvatljivo jer i sam to znam. Ali, prihvaćam činjenicu da se mnogi smiju našem naćinu razmišljanja. I tima pomažu mali koraci.
 • 13.02.2010. 10:02h

  Član shantiMerlin3 Ako ideš \"prenaglo\", mnoge možeš odbiti. Maharishi Mahes Yogi je to znao i objasnio prije 30 godina. U njegovim predavanjima nije se spominjao Bog i božansko, već fizika, i naučno. Jednog dana je to objasnio: \"T.M. je tehnika koja je u stanju i ateistu odvesti Bogu, bez da on (ateista) to i primjeti. Znaci, svakom na njegov nacin. Iako jesmo svi jedno. Ali nismo svi na istom mjestu.
 • 13.02.2010. 10:29h

  Član kajaMerlin5 Dragi moj, stepenica po stepenica nažalost je već davno počela. Pred mnogo tisuća naših života. I učimo li ga učimo. Počeli smo učiti o Završetku kad je Krist u Isusu došao pred više od 2000. godina. Sada je vrijeme munjevito ubrzano za učenje. Svaka minuta nosi stotinu godina naših ... Na žalost više nema vremena za rastezanje. Tko ima uši neka čuje, a pripremani smo za to po mnogim proročanstvima ? Krajnji rok našeg prelaska u višu svijest je 2012. god. ? a može biti i za 10 minuta. Sve ovisi o nama ?. samo o nama i našem predanju u Tvorčevo vodstvo. Ljubav Očeva čeka, istina je, ali i taj rok izmiče?.. Zar ti ne bi bilo žao da pojedinci nakon toliko truda na svijesti, sada pred samim vratima Rođenja, krenu ponovo u prvi razred ?ispočetka u minerale?. !? To što se netko smije !? nemam ništa sa tim? Ubrzo će svi vidjeti; i oni koji poslušaju i oni koji se smiju?. Krist će se jasno objaviti svima i svi će doznati Istinu? ali, će ipak biti odijeljeni oni koji su se opredijelili za zakone svijeta-Strah.. od onih koji su se opredijelili za Vječnost-Ljubav?. ? tome je tako bez ikakvih fanfara?. Tko će? tko neće?. PO IZBORU, u miru i ljubavi?. *** Nije bitno kroz koji kanal i način smo učeni ? u svemu je Tvorac, treba Ga samo prepoznati?
 • 13.02.2010. 10:32h

  Član shantiMerlin3 Tu nemam što dodati :-))
 • 13.02.2010. 10:50h

  Član kajaMerlin5 ? Brava sve moze krivomu kljucu - moze se ne otvoriti, moze ga slomiti. Ali ne moze nista pravomu - otvara mu se bez zapinjanja. Sve i da se nikada jos nije otvorila, ona zna kako i na koju stranu, mada ne zna kako to zna... ? Evo još jedne poruke od Oca preko Vesne K. koju je upravo danas prenesao naš Borivoj, a potvrđuje nam ponovo da Taj Pravi Ključ za otvaranje imamo svatko u sebi bez razlike, pa da ni mrve znanja do sada nismo imali. Mi to naprosto možemo svi. Svima je dano, svi to imamo. A vibracije Neba silno nam pomažu. Velika Energija i snažna, stoji nam svakome na raspolaganju, na pomoći. Ključ je u nama. Treba samo Htjeti.
 • 13.02.2010. 10:58h

  Član shantiMerlin3 Kajo, i prije mnogo tisuća godina ta nam je mogučnost stajala na raspolaganju. Uvijek je bilo prosvijetljenih, koji su svijetlili drugima. Naravno da u ovo vrijeme ubrzanja imamo veće šanse jer smo prošli već mnoge stepenice, i jer nam \"Nebo pomaže\". Znaći, danas šansa nije za rijetke, već za mnoge. I tko želi, tko ima vjere, dat će mu se.
 • 13.02.2010. 11:03h

  Član dzorkoMerlin2 dragi i mudri Kajo i Shanti, veliko BRAVO i veliki zagrljaj :)
 • 13.02.2010. 11:18h

  Član shantiMerlin3 I mi tebe grlimo, dzorko. Evo, ja i u Kajino ime. A ako ona slučajno nebi (što sumnjam), imaš dva zagrljaja od mene :-))))
 • 13.02.2010. 11:34h

  Član kajaMerlin5 Što se tiče grljenja ... :-))) to je i jedino kaj znam i hoću.. :-))) Veliki zagrljaj moj Dado ... :-))) Ali, ipak još ću malo nadodati ... :-))) kad sam se već raspištoljila...:-)))) *** Jednu jako važnu činjenicu možda nismo zapazili, a to je zašto nas je Tvorac stvorio... Mi smo Stvarnost u koju je Bog odjenuo svoju ljubav. On u obliku. Dijelimo sa njim Vječni život i stvaralačku moć. Tvorac nas je stvorio da bi sa Njim sudjelovali u Drugoj fazi Stvaranja Univerzuma. Taj drugi dio osposobljavanja Planetarnog Bića koje je JEDNO, počinje sa Rođenjem Tvorca u Obliku ? Nama. (2012. ili prije ) Tisuću narednih godina To Biće će se osposobljavati da bi moglo krenuti na Tu Drugu fazu Stvaranja. Ne trebamo puno o tome znati. Trebamo imati samo povjerenje u vodstvo Tvorca i njegov Plan. Doznati ćemo već, i na vrijeme. Da bi se moglo krenuti sa osposobljavanjem tog Jednog Bića potrebno je SVE Novo. Znači, sve ono što je destruktivno mora se maknuti, mora nestati. Dogoditi će se upravo ono što je potrebno da čovječanstvo spozna pravu svrhu ljudskog postojanja.
 • 13.02.2010. 11:40h

  Član shantiMerlin3

  Kajo,

  što se mene tiće, iako nisam nestrpljiv, već je i vrijeme :-)))) Ali opet, kako On želi.
 • 13.02.2010. 11:49h

  Član ivanaMerlin2 svašta bih tu mogla sada priupitati i komentirati, ali ću vas svih samo zagrliti, ovako --O--
 • 15.02.2010. 18:16h

  Član kajaMerlin5 PAZIMO NA SVAKU SVOJU MISAO. ONA NEPOGREŠIVO STVARA. ZA KOGA SMO !!!?

SADRŽAJ UPISAO

Član shantiMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shanti dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Hvala Edin.. Lp

  28.02.2021. 21:10h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Sretan rođendan Magicuse!

  28.02.2021. 20:11h
 • Član iridairida

  hvala Luce Mala..♥

  28.02.2021. 19:29h
 • Član Luce malaLuce mala

  Sretan rođendan Magicusu! :)

  28.02.2021. 19:24h
 • Član iridairida

  Hvala ShadowOfSoul...♥

  28.02.2021. 12:58h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  Magicus, sretan rođendan :)

  28.02.2021. 09:54h
 • Član iridairida

  28.02.2021. 09:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

DNEVNA RUTINA 8 DNEVNA RUTINA 10