Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član cune

Upisao:

cune

OBJAVLJENO:

PROČITANO

862

PUTA

OD 14.01.2018.

MOGUĆI ZNACI PROMJENE

MOGUĆI ZNACI PROMJENE
Već duže vrijeme dio ljudske populacije, čije se područje interesa proteže izvan granica materijalnog svijeta, svjedokom je najava o njegovim drastičnim i predstojećim promjenama. Spominjanje prastarog «majanskog kalendara» ili «odsudne 2012 godine», samo su dijelom ponuđenih «dokaza» u tom smjeru.

Mogući znaci promjene - kao posljedica nastupajućih D/D preklapanja i promjena.

Zbog povijesnih činjenica o postojanju bezbroj najava «strašnoga suda» ili «apokalipse sada», koje su se sve od reda pokazale definitivno promašenima, makar i samo jedan korak u tom smjeru uvijek je skopčan s rizikom izazivanja efekta općeg podsmjeha i odbijanja. Danas više nego ikada.

Pogled na svijet, što je već odavno postao «znanstvenom dogmom» duboko je spustio vlastito korijenje u područje «zajedničkog nesvjesnog ljudskoga roda». Kao takvo uspio je na dnevnu uporabnu razinu svijesti iznjedriti i striktno određene mentalne obrasce i pravila lijepoga ponašanja, zbog kojega se čak i oni koji sebe proglašavaju duhovnim putnicima ili vjernicima visokog stupnja, libe, osim pod zaštitom znakova navoda, takvo što prezentirati kao osobni stav ili vjerovanje. To, uostalom, čine i sve spomenute najave.

S druge strane, mada ne iz spomenutog razloga straha po vlastiti društveni status, opreznost u izjavama takve vrste ipak je preporučljiva. Najmanje su dva razloga za takvo što. Vlastiti osjećaj, primljena vizija ili proživljeno iskustvo s putovanja po višim razinama svijesti i realnosti, ipak su drastično obojena subjektivizmom i već stoga odgovornom putniku ne dopuštaju olako razbacivanje ili nuđenje ih drugima, u njihovoj ulozi «prave pravcate istine».

Drugi, pak, razlog proizlazi iz činjenice na neotuđivo pravo slobode izbora i osobnog vjerovanja. Imati svijest o vlastitoj odgovornosti za davanje informacija ljudima, koji informacije negativnog sadržaja unutar svog «nojevskog sindroma» jednostavno ne žele, no na kojega također imaju pravo, mnogo je više od znaka dobroga ukusa ili etičkih kategorija. Uvijek je tu riječ o putu u pakao, koliko god on bio popločen dobrim namjerama.

Kada se, međutim, od više putnika duha, s više strana i u relativno kratkom vremenskom roku počnu pojavljivati isti mentalni obrasci i odjeci, situacija se i na ovom području mijenja. Uspostavlja se i odgovornost i realna potreba za prenošenjem stečenih podataka s usamljeničkih putovanja kroz sebe, i na druge. Ako ni zbog čega drugog, ono zbog elementarnog osjećaja pristojnosti i mogućnosti davanja prilike drugima i za njihovu slobodu izbora. To je osnovni razlog i ovoga teksta.

Nedvojbena je i izvjesna činjenica već davno uspostavljenog procesa interdimenzonalnog i interdenzitetnog preklapanja. Unutar notornog elepitično-spiralnog kretanja svake od energetskih formi, drukčije ne može ni biti.

To što je ova generacija zemaljskih ljudi odabrala, iz razloga znanih samo njihovim osobnim višim razinama, da bude svjedokom i sudionikom manifestacija koje će takav proces preklapanja izazvati, najmanje je značajno. Značajno je samo to, da će se sve dogoditi onako kako se treba dogoditi, i iz razloga sveopćeg nauka i rasta osobnih svijesti. No, takav značaj ipak ne isključuje potrebu da se i na ovoj prizemnoj materijalnoj razini egzistencije, ponovo s osnova njihovog prava slobode izbora, ali još i mnogo više s osnova njihove «koautorske uloge svega», ponudi najveći mogući broj ulaznih informacija neophodnih za takvu vrst odluke.

Naime, vjerovali ili ne, i takva uloga i zadaća čovjekova je notorna. Ipak, prije upuštanja u popis ponuđenih informacija, iz jednostavnog razloga izbjegavanja stupice međusobnog nerazumijevanja zbog razgovora «na različitim jezicima», potrebno je uspostaviti «konvenciju zajedničkog nazivnika». Ona je prvenstveno sadržana u jednoznačnom razumijevanju pojmova «dimenzija» i «denziteta».

Što su, dakle «dimenzije», a što «denziteti»? U situaciji kada je moguće reći kako je Postojanje - kao oznaka svega očitovanog i neočitovanog - izjednačeno s Einstein-ovim «Jedinstvenim energetskim poljem», moguće je oboje promatrati i kao stanje i kao proces. Pri tome, stanje će biti oznaka dosegnutog stupnja razvoja, dok će proces nositi obilježja sveukupnog interakcijskog kretanja. U svom prvo spomenutom značenju JEP javit će se kao stanje svih mogućnosti, svih informacija, svih formi i svih potencijala.

U svojoj drugoj očitovanosti ono se javlja kao «jedinstvo različitosti u procesnim interakcijama». I to različitosti u frekvencijama i valnim duljinama. Unutar njih se pojavne forme, oblici, osobine, pravila ili zakonitosti javljaju samo kao tipizirani «frekvencijsko-vibracijski obrasci», čija im relativna stabilnost događanja i ponavljanja jednom uspostavljenog odnosa, daje za pravo nositi ime «polja».

Jasno je da takav «procesni model» potom uvjetuje pojavu polja na različitim razinama tog istog Postojanja kao Cjeline. Ili Sustava. I to bez obzira hoće li ih se potom nastaviti nazivati poljima, pod-poljima u sastavu nekog višeg i složenijeg polja, procesa u sastavu nekog višeg sustava, procesnim koracima u sastavu nekog višeg i složenijeg procesa, ili više ili manje osnovnim funkcijama u sastavu nekog od spomenutih procesnih koraka.

Ovako postavljena sistematizacija i gradiranje tako postaju neophodnom poštapalicom (ili password-om, ako netko tako više želi) za neophodno razumijevanje bilo koje zone ili interakcijsko-komunikacijskog područja unutar tog «svepolja». Ona na taj način postaje i nekom vrstom konvencije, kojom se odlučuje na kojem će se «jeziku» u nekoj od interakcijskih zona obavljati takva komunikacija.

S druge strane, kada frekvencijsko-vibracijske pojavnosti određuju moguće zone komunikacija, ne čine samo to. One, sa snagom automatizma i istovremenosti konstituiraju i «dimenzije» i «denzitete». Prve se javljaju kao naznaka postojanja «zona» ili «faza» unutar zamišljene cjelovitosti i kolopleta različitosti u sveopćem kretanju. U njima se sve osobine i osobitosti javljaju kao izraz njihovih različitosti, u odnosu na zonu ili dimenziju u kojoj egzistira ljudski rod.

Druge, sugeriraju kako je riječ o «gustoći», kako je riječ o «sabijenosti», ili naprosto «naponu» kroz koji se promatrana dimenzija ili polje očituje u interakcijsko-informacijskim koridorima ljudskog osobnog polja. A koridori su ljudskim umom dobili nova imenovanja, uobičajeno prepoznata kao čula ili osjetila.

Blizina polja, ili bliskost u frekvencijskim obrascima pojedinih polja-dimenzija-denziteta, istovremeno određuje stupanj i doseg mogućih interakcija među njima. I tu bi priča o dimenzijama i denzitetima bila okončana, da se Postojanje kao cjelovitost po dobroj staroj navici ljudskoga uma, iz razloga njegove vlastite sigurnosti i razumijevanja, nije prethodno segmentiralo. Na «čistu energiju», kao njegov materijalistički aspekt i «svijest», kao njegovu kreativnu komponentu. Unutar prethodnih i netom izrečenih uvjetovanja, «dimenzije» tako postaju rezultatom Univerzalne svijesti, a gustoća te iste svijesti, naznakom dosegnutog stupnja razine njenog napona ili razvoja. Ili još jednostavnije rečeno, postaju oznakom njene «konzistencije».

Tada se Dimenzije manifestiraju unutar zone ili područja misli kao valovi u moru svijesti, ali i kao instrumenti neophodni tom istom umu da «razumije», «prepoznaje» i «tumači» interakcije u kojima je i sam sudionikom. Tek tada Denziteti, ili «napon procesa svjesnosti» mogu odista postati reperom pomoću kojega se određuje ili «mjeri» uspostavljeni stupanj njegove bliskosti (ali i sukladnosti) s Univerzumom, kao zbirnim izrazom svijesti i energije.

Znajući prethodno rečeno, moguće je razumjeti i sam pojam «preklapanja dimenzija». U svom valno-oscilacijskom i spiralnom kretanju, područja koja svojom energetskom strukturom ne sačinjavaju glavninu Dimenzije rezervirane za opstanak ljudskih bića, putem svog ekscentričnog eliptičnog kretanja, u točno određenim omjerima eona dolazaka i odlazaka, pristižu u svoj i njen «perihel».

A upravo nam ta točka susreta predstoji. Ne ulazeći, stoga, u područja «neumitnosti da ili ne» u odnosu na izrečenu tvrdnju, ipak ostaje jedno osnovno otvoreno pitanje. Da li ljudska bića uopće mogu (i trebaju li?) bilo što činiti i učiniti!?

Kako osobno dijelim svu dubinu uvjerenja o kreativnoj sposobnosti ljudskih bića kao jedinki i kao roda; kako iskreno vjerujem u njihovu obvezu i odgovornost da učine sve moguće za vlastitu dobrobit, ne mogu a ne dijeliti i odgovarajuće uvjerenje o putu i načinu kako to postići. Ono je, barem za mene, sadržano u tri jednostavne riječi. Osvijestiti. Razumjeti. Djelovati. Samo to i ništa više, i ništa manje.

Imajući u vidu činjenicu postojanja svijesti na jednoj, a «interakcijsko-komunikacijskih koridora» u obliku čula i osjetila, na drugoj strani, prvi zadatak ne bi trebao biti problem. Ostala dva, nažalost mogu. No, ipak ne, u nekom svom potpuno ograničavajućem značenju. Stvar je tek u Volji i na njoj zasnovanoj Odluci. Da se krene tim (ili nekim drugim) i s ponuđenim saznanjima trasiranim putom.

Kako se u procesnom modelu postojanja ništa ne događa u hipu ili odjednom; kako je za sve ipak potrebno dosezanje «kritične mase promjene», podrazumijeva se pojava i postojanje određenih «prethodnih signala» i upozorenja.

Onda kada svijest posjeduje naznake prethodnih događaja, dobiva na mogućnosti da sama procesuira i odgovarajući optimalan odgovor. A signala već dugo ima. Neke od njih, u nadi, podastirem pred one kojima će kao i meni biti od pomoći. Ponuđeni signali i najave predstojećih promjena – po mom osobnom uvjerenju – u stanju su olakšati neophodnu tranziciju iz postojećeg «crvenog», preko «narančaste unije» do konačnog «zelenog skupa»!?

Nudeći ih drugima na uvid, nudim i mogućnost njihove usporedbe sa sličnim drugima. Nudim ih, čak i pod uvjetom da budu odbačeni, s osnova slobode izbora, svakoga koji se s njima neće ili ne želi složiti. Mada ne u svom potpuno pročišćenom i izvodnom obliku, to su:

1. Subjektivni osjećaj promjene sebe, vlastitih stavova - posebno osjećaj prihvaćanja stanja u obliku mirenja s onim s čime se uobičajeno ne bi mirio (osjećaj sabijanja vremena).

2. Sve češći (ponavljajući) osjećaj, naizgled, bezrazložnog straha.

3. Neuobičajeni «živi» snovi i subjektivni osjećaj prelaska iz realiteta u realitet nakon njih.

4. Pojačani iracionalni osjećaj agresivnosti - bez razloga, ili kao reakcija na nelogične situacije.

5. Promjene (kolebanje) svjetlosnog snopa boja.

6. Promjene u dosadašnjem pojavnom obliku elektromagnetskog spektra (zvukovi – vibracije) - promjena subjektivnog osjećaja čula.

7. Sinkronicitetna događanja - posebno «deja vu» u osobnoj svijesti.

8. Promjena strukture i gustoće (životnosti) snova - produžene trajanja.

9. Vizualizacija različitih oblika (ili bića) - povremena ili trajna.

10. Gruba i ekstatična kretanja u atmosferi (oluje i zemljotresi).

11. Pojačane pojave NLO - ili vizije o njima.

12. Sve veći broj «čuda», koji (s aspekta općeg znanja o upozorenju na ponovni dolazak «Božjeg sina») to nisu, već su «programirani» i «dostavljeni» direktno u Um. (Vidjeti vezu s piramidalnim stanicama hipokampusa i mogućnost višedimenzijskog komuniciranja).

Slavomir Cune Miljević

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 25.03.2008. 00:28h

  Član mlabosMerlin13 Cune, evo konačno si stigao na naše stranice! Veselim se ubuduće tvojim tekstovima, kojima si ponekad uspio odškrinuti koji od prozorčića moje percepcije :-))) Još jednom dobro nam došao! Maja
 • 25.03.2008. 06:47h

  Član taraMerlin4

  Smak svijeta

  Sad mi je, Cune, još manje jasno što će biti sa mnom i sa svima nama 21.12. 2012. Hoćemo li bar dotle ući u EU da nas oni spase?
 • 25.03.2008. 10:03h

  Član zeljkaMerlin3 Vrijeme se definitivno ubrzava, planet preplavljen svim vrstama agresivnosti, no i duhovni svijet izgleda slijedi to ubrzanje. Pitam se koliko smo spremni?! U svakom slučaju, pohvale za članak. Mislim da ljudima treba stvari reći...
 • 25.03.2008. 13:12h

  Član saraMerlin15 Dobro došao,a bilo ti je i vrijeme! Ni meni nije sve "bistro" kada će biti, ako i zašto a i da li će biti. I majanski kalendar se ipak tumači individulano. U svakom slučaju "otvorio si" neke prozore, a na nama je kako ćemo kroz njih gledati.
 • 25.03.2008. 15:15h

  Član cuneMerlin3 Dragi moji. Hvala na prvim znacima podrške mom uratku i uključenju. Uzgredna napomena s moje strane usmjerena je tek na ponavljanje rečenog. Da nismo spremni, sada ne bi smo razgovarali i međusobno se razumijevali. A ostalo? bez imalo stilskih figura, dogodit će se za svakoga ono što je odabrao da nauči.
 • 25.03.2008. 15:38h

  Član iridaMerlin35 vidim da smo dobili Majstora. Dobro nam došao, unaprijed se veselim novim prilozima...
 • 17.04.2008. 11:37h

  Član kajaMerlin5 Dragi SLAVO-MIR , stvarno si dosljedan svoga Imena. Mislim da smo svi Mi jedna EKIPA koja je došla SADA svaki sa svojim zadatkom . Svaki od Nas je točkica u Mozaiku. Samo se trebamo prisjetiti. Kad se TO dogodi Mozaik će biti dovršen.
 • 13.07.2008. 11:28h

  Član larisaMerlin3 Zaista mi je veoma drago susresti se sa vama na ovoj stranici i izražavam poštovanje osobi koja je kroz svoje knjige toliko puno učinila za mene u trenutku kada mi je to trebalo.Čitajući,prihvatila sam da se \"stvari\" koje mi se dešavaju,ne dešavaju samo meni,saznanje da ne \"umišljam\" isto tako zaista mnogo,a toliko toga što je eto,stajalo tu,dobilo je svoju potvrdu.Isto tako,mnogo novih saznanja i objašnjenja za ono što si nisam mogla objasniti.Zato,hvala Učitelju...
 • 21.03.2019. 22:42h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ovi su jako poznati.......

  *Nikad u životu nisam imao takav napad melanholije. To je bila tuga bez određenog osnova; povezivao sam je sa sećanjem na dubine koje sam video u ogledalu. Bila je to mešavina čiste čežnje za tim dubinama i savršenog straha od njihove hladne usamljenosti. Don Huan je napomenuo kako je u životu ratnika krajnje prirodno biti tužan bez očiglednog razloga. Vidovnjaci kažu da svetlosno jaje, kao energetsko polje, oseća svoju konačnu sudbinu kad god su granice poznatog probijene. Samo jedan letimičan pogled na večnost izvan čahure dovoljan je da se ugodnost našeg popisivanja poremeti. Melanholija koja iz toga nastaje ponekad je toliko snažna da može da odvede u smrt. (upravo tako i ne samo doslovno nego i praktički?)

  .......a još žele biti i slavni ali se zapravo i ne poznaju ako ni u Auschwitzu ne osiječaju svoje ljudskosti toest im i ne dopire do mozga *suština smrti je zaprepaščujuća jer ona obnavlja istinske vrijednosti života* - https://100posto.hr/news/sve-vise-posjetitelja-ima-bizarnu-praksu-tijekom-posjeta-auschwitzu-a-uprava-memorijalnog-centra-poslala-im-vaznu-poruku

  Dakle promijena je moguča ali če ona doči prije po "upraviteljima" nego po "posjetiteljima" odnosno ako kada su ponavljači spremni i učiteljica dolazi!?

  »Viđenje je otkrivanje srži svega, osvedočiti se o nepoznatom i okrznuti pogledom nesaznajno. To nije utešno, ali je tako. Vidovnjaci se obično izgube kada otkriju da je postojanje nepojmljivo složeno i da ga naša normalna svest svojim ograničavanjem slabi.« (normalno je isto što i ludo-pametno?)

  »Stepen svesti svakog svesnog bića ponaosob«, nastavio je, »zavisi od stepena njegove sposobnosti da dopusti zračenjima na veliko da ga ponesu.«(beskonačnost se potire beskrajnim neznanjem?)


  »Šta je onda viđenje?« upitao sam.
  Odgovorio je da je viđenje centriranje. Podsetio sam ga da je rekao da je opažanje centriranje. Tada je objasnio da je centriranje zračenja koja se rutinski koriste u našem svakodnevnom životu opažanje, a da je viđenje centriranje zračenja koja se obično nikad ne koriste. Dok se zbiva takva centriranost čovek vidi. Stoga viđenje, pošto nastaje od centriranosti koja ne spada u obično, ne može da bude nešto u šta će čovek tek samo tako da gleda. (dragi gledaoci vidovnjaci ne postoje?)


  »Da li se svest razvija od trenutka začeća ili od trenutka rođenja?« upitao sam. »Svest se razvija od trenutka začeća«, odgovorio je. »Uvek sam ti govorio da je seksualna energija nešto krajnje značajno i da se mora kontrolisati i upotrebljavati veoma pažljivo. Ali tebe je uvek odbijalo to što sam govorio, jer si mislio da o kontroli govorim u terminima morala; ja sam uvek mislio u terminima čuvanja i preusmeravanja energije.«* (neka snovi postanu "stvar'nost" - vaša "afrička šljiva"?!)

SADRŽAJ UPISAO

Član cuneMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana cune dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  kad misliš da prvi puta nije uspjelo haha

  02.12.2021. 18:18h
 • Član vanessavanessa

  ❤️ ☕ ☕ ☕❤️ ☕ ☕ ♥♪♫ ♥*♪♫

  02.12.2021. 18:16h
 • Član vanessavanessa

  ❤️ ☕ ☕ ☕❤️ ☕ ☕ ♥♪♫ ♥*♪♫

  02.12.2021. 18:16h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  drage urednice :) puno hvala :)

  01.12.2021. 17:35h
 • Član iridairida

  Danas počinje odbrojavanje 2021g...dobar vam dan želim...!!!!...

  01.12.2021. 12:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  za Iridu: https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/san-za-iridu-192

  28.11.2021. 16:20h
 • Član vanessavanessa

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥Dobar dan svima....❤️ ☕ ☕ ☕PUSA

  28.11.2021. 15:21h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

PRIČA O AUTORITETU