Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

355

PUTA

ZEN PRIČA - Tužni mladić

ZEN PRIČA - Tužni mladić
Jedan tužni mladić pokuca na učiteljeva vrata. "Dolazim, učitelju, jer se osjećam tako bezvrijednim da nemam volje ni za što. Kažu mi da sam ni za što, da ništa ne radim dobro, da sam nespretan i prilično glupav.

Jedan tužni mladić pokuca na učiteljeva vrata. 

"Dolazim, učitelju, jer se osjećam tako bezvrijednim da nemam volje ni za što.

Kažu mi da sam ni za što, da ništa ne radim dobro, da sam nespretan i prilično glupav.

Kako se mogu popraviti?

Što mogu učiniti da me više cijene?"

Učitelj mu je, i ne pogledavši ga, rekao:

 "Baš mi je žao, momče. Ne mogu ti pomoći budući da prvo moram
riješiti svoj problem. Možda poslije..."

Malo je zastao i dodao: "Kad bi ti meni pomogao, brže bih to riješio i možda bih ti onda mogao pomoći."

"V... vrlo rado, učitelju", oklijevao je mladić osjećajući da je opet obezvrijeđen i da su njegove potrebe zapostavljene.

"Dobro", nastavio je učitelj.

Skinuo je prsten koji je nosio na malom prstu lijeve ruke i pružajući ga mladiću, dodao:

"Uzmi konja koji je vani i odjaši do tržnice.

Trebam prodati ovaj prsten jer moram vratiti dug.

Moraš za njega dobiti najbolju moguću cijenu i ne prihvaćaj manje od jednog zlatnika.

Idi i što prije se vrati s tim novčićem."

Mladić je uzeo prsten i otišao.

Čim je došao na tržnicu, stao je nuditi prsten trgovcima, koji su ga promatrali sa zanimanjem dok im mladić nije rekao
koliko traži za njega.

Kad je mladić spomenuo zlatnik, neki su se smijali, drugi su okretali glavu i samo je jedan starac bio dovoljno ljubazan da mu objasni da je zlatnik prevrijedan da bi ga dobio u zamjenu za prsten.

Netko je htio pomoći te mu ponudio srebrnjak i bakrenu posudicu,
ali mladić je dobio upute da ne prihvaća ništa manje od zlatnika pa je odbio ponudu.

Nakon što je ponudio prsten svima koje je sreo na tržnici, a bilo ih je više od stotinu, shrvan zbog neuspjeha popeo se na konja i vratio se.

Kako je samo mladić želio zlatnik, da ga može dati učitelju i riješiti ga brige kako bi napokon dobio njegov savjet i pomoć!

Ušao je u sobu.

"Učitelju", rekao je, "žao mi je.

Ne mogu dobiti to što tražiš.

Možda sam mogao dobiti dva ili tri srebrnjaka, ali sumnjam da ću ikoga moći zavarati u vezi s pravom vrijednošću prstena."

"To što si rekao veoma je važno, mladi prijatelju", odgovorio je učitelj.

"Najprije moramo doznati pravu vrijednost prstena.

Ponovno uzjaši konja i idi zlataru.

Tko to može znati bolje od njega?

Reci mu da želiš prodati prsten i pitaj ga koliko ti može dati za njega.

Ali ma koliko ti nudio, nemoj mu ga prodati.

Vrati se ovamo s prstenom."

Mladić je opet uzjahao konja.

Zlatar je pregledao prsten uz svjetlo uljanice, pogledao ga kroz povećalo, izvagao i rekao mladiću:

"Reci učitelju, momče, da mu ako ga želi odmah prodati, za prsten ne mogu dati više od pedeset osam zlatnika."

"Pedeset osam zlatnika?" uzviknuo je mladić.

"Da", odgovorio je zlatar.

"Znam da bismo s vremenom za njega mogli dobiti šezdesetak zlatnika, ali ako ga hitno prodaje..."

Mladić je uzbuđen odjurio učiteljevoj kući i rekao mu što se dogodilo.

"Sjedni", rekao mu je učitelj nakon što ga je saslušao.

"Ti si poput ovoga prstena: pravi biser, vrijedan i jedinstven.

I kao takva može te procijeniti samo pravi stručnjak.

Zašto ideš kroz život želeći da netko nebitan otkrije tvoju pravu vrijednost?"

I rekavši to, ponovno stavi prsten na mali prst lijeve ruke.

 

Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

 

  TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 14.01.2019. 20:56h

  Član emilio-iiMerlin0

  .Pogubnije od tog osječanja......

  ........besmrtnosti jeste ono što uz to ide:uvjerenje da svojim umom možemo progutati svemir koji nismo u stanju ni da zamislimo?

  Gle tamo su srbi,tamo su turci,evo ugara,njemaca,slovenaca i latina..... a onda se još i žalimo na teškoče iako smo si prethodno i sami olakšali - * Ljudska bića nisu predmeti;ona nemaju čvrstine.Okrugla su,sjajna i bezgranična.Svijet predmeta i čvrstine samo je opis koji je stvoren da im pomogne,da im olakša postojanje na zemlji*?

  Da sam bio barem malo nerazumniji - * Razum im smeta da upamte da je opis samo opis i prije nego što shvate,ljudska biča skroz upadnu u začarani krug iz kojega rijetko izađu za života*?

  Ili neposlušniji - * Ljudska biča opažaju ali svijet koji opažaju je obmana;obmana stvorena opisom koji slušaju otkako su se rodili*?

  Da nisam bio onoliko pametan nebih ispao ovoliko glup - * Tako je u suštini svijet koji njihov razum hoče da održi svijet stvoren opisom i njegovim dogmatičnim i neprikosnovenim pravilima,koja njihov razum uči da prihvata i brani*?

  Ali sve je to bilo zbog vanjskih monologa - * Unutrašnji dijalog je ono što prizemljuje ljude u svakodnevnom životu.Svijet je takav i takav ili izgleda tako i tako,samo zato što govorimo sebi da je takav i takav ili izgleda tako i tako*?

  Kada bih makar mogao ovako čitati ili iskazivati se riječima a i "umrijeti u Veneciji" je ništa naspram smrti u Sadašnjem Trenutku - https://www.youtube.com/watch?v=vwn6zkp2hS8   ???

  *Perceptions of Inverse Reflections
  What do we consider reality when we’re awake? We actually base our beliefs on something we don’t even know, because if we think about it, we can only see our hands and other parts of our body, never
  our face. So, we can only know ourselves by our reflection in the mirror or water or any other surface we can reflect ourselves on. However, we see an inverse image of ourselves, because our right is our left and so we start perceiving ourselves the wrong way from this point on. We also base our lives on what others say about us — people who don’t even know themselves, let alone us. And amazingly enough, this is what we think of as reality. But these are just perceptions of inverse reflections. Armando once said something which deeply moved me: ‘Are you absolutely sure that when others look at you they see the same thing you see in the mirror? You can never know. Do you think it’s worth carrying on creating yourself the way others think they see you or the way you think you see yourself in the mirror?*  ??

  Kada je Marx rekao da se čovjek stidi ali i sa nostalgijom on je mislio na "rodu" ili da bogovi nisu baš za nas imali vremena ?! - https://www.youtube.com/watch?v=M8xOft-MdZc 

 • 15.01.2019. 06:33h

  Član emilio-iiMerlin0

  Boga pitaj......

  Kada bi "religije" bile poput "vremena" koje je i nezamjenljivo u konvencionalnom smislu ali i največa prepreka "prosvijetljenju" to bi bilo kao i kad "ne-rad" koji racionalizujemo postaje "rad" stime da je i ipak bolje spanđati se sa "racionalnošču" nego upasti u mračnjaštvo "tihe strane"!?

  Kada o svemu naučimo da mislimo tada i izvježbamo oči da gledaju onako kako smo si zamislili ali je to još i gore kada kao "projektanti" svoje zamisli izlijemo u betonu kojega onda i svjetlosnim kablovima umrežimo videonadzorom kao "samorefleksijom"?!

  Kada smo pod stresom tada smo u raskoraku između želja i mogučnosti a depresija bi pak bila naličje represije baš kao što i Isus na križu odražava našu patnju ili je gore kruna od trnja,dolje je čavao u nogama a lijevo i desno su isti klinac?

  Kada se ja koji sam život pitam što je "život" tada namjera postaje efemerna ili život izmiče/prolazi i to je u potpunosti analogično sa onim "ne postoji uredan niz logičnih koraka iako bi um to jedva dočekao"?

  Kada "I know what it's like to be young but you do not know what it's like to be old" then we are both ignorant again - https://www.youtube.com/watch?v=R5qovEbNLUE - ili je to plagirao Sokrata i "ljudska mudrost samo nešto malo vrijedi i onaj je od vas ljudi najmudriji koji je kao onaj Sokrat pokazao da njegova mudrost ništa ne vrijedi"?!

  .....ili i vrag če ga znati???

  A to znači da ukoliko nas Istina ne može osloboditi još uvijek možemo pokušavati sa prepoznavanjem Iluzije oli izvoditi "oslobodilačke pokrete"??

 • 15.01.2019. 08:08h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ego = Samosvijest......

  ......a napad na Samosvijest = bogo'huljenje!

  Jednostavno kondicioniranje i jednostavno nametanje (a predizborne kampanje nam sužavaju izbor ili "strukturalno identično" ali srečom imamo i "sadržajnije razlike"):

  *Naš razum je strana instalacija - i to nije mišljeno u prenesenom smislu. Jer naš svakodnevni razum nije isključivo ljudsko dostignuće, već predstavlja kontrolni instrument Voladoresa, koji je tu da nas putem jednostavnih kondicionirajućih postupaka učini poslušnima.

  "Zdrav ljudski razum", Common sense socijalnog reda, nam u procesu socijalizacije biva jednostavno nametnut, a da mi pritom kao djeca nemamo nikakve mogućnosti da te vrijednosti i norme ni preispitatamo, a kamoli da ih odbacimo.* (odlomak iz Odlomka iz KnjigE "Zaostavština don Huana" od jednog nemačkog autora -ali kojeg autora ako smo več dobri s njemcima koji su dobri... jer šta če nam samo "odlomak" ako nismo potkovani za "deenka analizu" tojest se i forenzičari putem deenka-analize žele dočepati čitavog organizma/zločinca?!!)


  when the internal dialogue is cancelled, one gives the best of himself to the task at hand.

  If you're looking something you'll never find it. And when you dont want anything then the best of you arrives


  Our mind is actually the flyer advising us minute-by-minute to behave as imbeciles. That's why we spend our life wasting our energy on self-indulgence and useless outbursts of ego

  Emotions act as ejectors of energy and there is always a flyer around, ready to
  take advantage

  Using our ego as front in our interactions with the world forces us to carry on exhausting our energy. Whenever someone throws a tantrum, you can be sure that there is a flyer around to take advantage of such a waste.

  We are really under cross-fire. The society and the way we live are designed so that we can be constantly “milked”. Reacting to the world, we drain our luminous mass, our precious energy of self-awareness.

  In normal circumstances, the process of energy predation can definitively be reversed so that we can recover our full luminosity. That is possible because what the flyers consume is not the basic energy as such, but the energy processed and transformed into feelings and emotions. That is what gets ejected out of our energy mass when we fire our emotions off. The basic energy remains within us like the root of the tree of life. As I have already said, that energy is sealed.” We remained silent for a few moments. My head was spinning; the implications of what Carlos was saying were astronomical.*


  P.S:But what does "astronomical" mean in the context: Man's persistent posture of self-image is ensured by his "infinite" ignorance?

  Ili je samo-dovoljno i zamisliti-se:*Rekao sam mu da me se duboko dojmila melodija i stara prostitutka koja se nespretno okretala u ritmu glazbe. Duboko me se dojmila i spoznaja o bešćutnosti mojeg prijatelja(interneta).

  Pomisli na svako ljudsko biće na Zemlji i bez sumnje ćeš uvidjeti da ma tko bili, ma što mislili o sebi, čime god se bavili,rezultat njihovih djela uvijek će biti isti: besmislene figure ispred ogledala(desktopa).*....hopa-la iz ovih stopa'la !o'o!

  & "Crta" je "kraj Priče", otužno re-če "Mladić" nafiksan/ufiksan u vremenu/om ?!

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin12 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  eksplozija plina uništila zgradu staračkog doma ...

  20.01.2021. 15:27h
 • Član DeVeTDeVeT

  eksplozija u Madridu....

  20.01.2021. 15:21h
 • Član DeVeTDeVeT

  M3.9 #earthquake (#potres) strikes 48 km S of #Sesvete (#Croatia) 15 min ago.

  19.01.2021. 06:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  evo ga opet....

  19.01.2021. 06:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  to za dobro vecer ili laku noc....???

  17.01.2021. 22:15h
 • Član DeVeTDeVeT

  M3.3 #earthquake (#potres) strikes 14 km SW of #Sisak (#Croatia) 15 min ago.

  17.01.2021. 22:14h
 • Član DeVeTDeVeT

  #Earthquake (#potres) M1.5 strikes 25 km S of Velika Gorica (#Croatia) 3 min ago.

  17.01.2021. 04:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Pretraži magicus: ZEN PRIČA - Učiteljeva posjeta ZEN PRIČA - Tri stotine lula