Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

518

PUTA

OD 14.01.2018.

VRAĆANJE - Što kaže Osho?

VRAĆANJE - Što kaže Osho?
Nema povratka i nema potrebe vratiti se. Morate ići naprijed, a ne natrag.

 

Uvijek ćete iznova razmišljati kako da se vratite.

Ali nema povratka, nema potrebe vratiti se.

Morate ići naprijed, morate postići vlastito svjetlo.

A to se može učiniti.

Jer nema mogućnosti vraćanja.

A kad bi i postojala, isto iskustvo ne bi vas više zadovoljilo.

Bilo bi to samo ponavljanje koje vam ne bi pružilo isto uzbuđenje.

Uzbuđenja je nestalo zbog novog iskustva.

Sada vam isto iskustvo neće pružiti nikakvu radost.

Reći ćete: «Ovo već znam, ali što ima novoga?»

Ako se to ponavlja nekoliko puta, dosadit će vam.

Čovjek mora ići naprijed, svaki dan donosi nova iskustva.

Iskustvo je tako vječno novo, da se nikad ne ponavlja.

Postoji tako bezbroj aspekata, da svakog dana možete doživjeti novu viziju.

Zašto se brinete zbog starih vizija?

Nema potrebe.

Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

 

  TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 01.01.2018. 17:07h

  Član emilio-iiMerlin0

  "Ogromna zgrada/građevina.....

  .....naseljena duhovima" i tu bi važilo da ključeve zatvora uvijek drže oni koji su slobodniji od drugih s time da su i oni u zatvoru odnosno bi na dolje bili izvan rešetke i na gore u rešetki a samo bi vlasnik "zgrade" uživao potpunu slobodu!?

  Kada bi netko nama dao svoj um u zamjenu za našu energiju tada bi on bio i poprilično siguran da mi to njegovo znanje nečemo moči upotrijebiti protiv njega ili je to kao i kada mi dajemo nekima puške da se međusobno ubijaju a sebi zadržavamo topove i avione ili kad unaprijeđujemo životinje da nam daju više mesa,mlijeka,jaja,vune....?!

  Ako smo sve obilježili i definisali tako da nam ništa ne može pobiječi to bi bilo nalik onome kada kažu da obično ne možemo zbrisati sa stola *zato što je običan čovek tu, na tom stolu i drži se svega, svake stvarčice na njemu.*!?

  Enormna energetska šteta bi imala veze sa "neizrecivim zahtijevima socijalizacije" a sve to opet sa i mogučom činjenicom da su "društvene okolnosti" dizajnirane tako da generiraju ljudsku patnju?!

  Razmrsiti "niti i čvorove koji tvore zastor zaborava" bismo mogli i praveči popis bez obožavanja ali to i nebi išlo samo tako jer uvijek ima onih koji če sve što kažemo upotrijebiti protiv nas pa i Sustavno ili pod pokroviteljstvom "rima"!?

  Kada imamo "strukturalnu identičnost i sadržajne razlike" to je kao da dva nacionalista nalaze svoju cjelovitost jedan u drugom a njihovi narodi proklinju i sadržajno onaj drugi narod  kriveči ga za sudbinu koja ih je snašla?!

  Ako anđeo smrti posjeduje ovaj svijet onda bi on živio od teških emocija svojih podanika a Crkva bi bila tu da mu državljane otima iz usta ili odmiče od "prokletih drugih" i sa "kraljevstvo u vama"!?

  I kada mi sve To "razumijesmo" tada smo To i izgubili ali ipak postoji utjeha jer ni oni nisu dobili odnosno bi bilo kao po špagi sa "kada se ideš svetiti iskopaj dva groba" jer če jedan crknuti od gladi za mesom a drugi če umirati od žeđi za izvorom a u konačnici postoji i mogučnost da če se obojica solidarno složiti oko toga da je život bio suviše kratak???

  P.S:"Vračanje"...... također može imati raznih kontekstova kao naprimjer "vračanje duga" da bi  odvratili kamatare??

 • 01.01.2018. 17:12h

  Član emilio-iiMerlin0

  Njemci također....

  .....idu naprijed iako izgleda kao povratak na staro!

  ht tp://www.index.hr/vijesti/clanak/u-njemackoj-od-danas-krece-ostra-kontrola-drustvenih-mreza/1016800.aspx

  A tu bi moglo sjesti i ono naše "staro za novo" ali na Tolleov način pa bi i Njemačka mogla biti kao Nova ali i bez "Njemaca"..... barem po Eckartu?

 • 01.01.2018. 17:41h

  Član emilio-iiMerlin0

  "Vračanje"....

  .....bi također moglo imati posla i sa "Reinkarnacijom"!?

  Ili sa onim što se dešava nakon smrti jer bi u tom času "tvorac svega koji ne tvori ništa" ipak popustio u komandovanju a i "sudbina ega je da hrani Orla" te bi "Nagual" preuzeo inicijativu pa i po "kako sudiste tako vam se piše"!?

  Moguča je dakle opet "plodna voda" i nakon toga Udah do Izdisaja i samo je pitanje tko je to Izronio a što opet nameče pitanje kada recimo slavimo Rođendane jesmo li mi zapravo pritom i Svijesni da smo Živi!?

  Također bi man i "Nova Godina" višekratno pružala jedinstvenu priliku da u "Ponoč" šmugnemo između Za i Protiv!?

  Ali se mi i svaki puta unaprijed prežderemo pa onda i opet ili naknadno sve počinje velikim sra*em???

  Mada ima razloga i za optimizam i mimo "demografske obnove" jer ako minus i minus daju plus ili prijatelj moga neprijatelja je i moj neprijatelj jer bismo i ono "ta zaboravnost je prvi grijeh" mogli izokrenuti u svoju korist putem "ta duhovna istina je dijametralno suprotna vrijednostima naše savremene civilizacije" a što nije ništa drugo nego "Opraštanje"??

  Happy = Postojim..... i ništa više

 • 21.01.2021. 18:31h

  Član emilio-iiMerlin0

  Samo sa potpunim razumijevanjem onoga što nas unazađuje možemo i napredovati sa zrnom soli ?

  Ako uzmemo da "na vrhu je odraz dna" tada možemo pokušati i "zaustaviti svijet" putem okončavanja "unutrašnjeg dijaloga" !?

  A tek "za života brale"... rekao bi i Joyce !o'o!

  *Gledo sam te sinoć. U snu. Tužan. Mrtvu.
  U dvorani kobnoj, u idili cvijeća,
  Na visokom odru, u agoniji svijeća,
  Gotov da ti predam život kao žrtvu.

  Nisam plako. Nisam. Zapanjen sam stao
  U dvorani kobnoj, punoj smrti krasne,
  Sumnjajući da su tamne oči jasne
  Odakle mi nekad bolji život sjao.

  Sve baš, sve je mrtvo: oči dah i ruke,
  Sve što očajanjem htjedoh da oživim
  U slijepoj stravi i u strasti muke,

  U dvorani kobnoj........ * ???

  **One of the most intense of the wastes of energy is courtship. We waste an inconceivable quantity in courtship… What would happen if we reduce it by 5 percent? But what happens is that we give 100 percent, when we are pending all the time on a companion. What would happen if we cut this impulse? In that moment we would be sold an enormous earnings of energy, the dreams would begin to become clearer, and from lucid dreaming to controlled dreaming is one step, always when we leave to one side the defense of the personal I, because if not, from where are we going to draw the energy? The brain, that poor organ is very tired because we don’t have drive; its trapped in stupidity.


  The theory of the sorcerers is that in the luminous egg of the human being there exists a point that permits us to perceive and the art of them is moving that point so that they may see the perception of the world is not already final, that if the point moves another assemblage point prevails.**

  ***Ukoliko tragači ne usvoje osnove
  kako bi ponovo dobili vlakna koja su ostavili
  svijetu, i naročito odbacili ona što su im drugi
  ostavili, ne postoji mogućnost upravljanja obuzdanom
  ludosti, jer su ta tuđa vlakna temelj
  bezgraničnog kapaciteta samopouzdanja. Da bi
  se uvježbala obuzdana ludost — jer nije riječ o
  izrugivanju ili kažnjavanju ljudi, niti dominaciji
  nad njima — čovjek mora biti kadar nasmijati
  se samome sebi.***

  Ali bi mogli i umrijeti od smijeha dehidrirani zbog plača ?!

 • 21.01.2021. 19:10h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada bi žene/države kao "klimakterične nacije" pokušale prognozirati i Globalnu Klimu tada bi i Vjetrovi puhali Lokalno ili i bili u Kovitlacu/Tornadu:

  *The everyday world is a gigantic edifice but it rest on just three cornerstones:

  "(1) how we present ourselves in the world, how we fit into the social structure. The recapitulation lets you think about all this, how you fit in, it is a looking glass of how others see you in your hopes and fears. All this takes energy. The warrior looks instead at what he or she is doing in the face of death and what conduct, what intensity is really appropriate in that light.

  "(2) the second cornerstone is our biological need to mate and to reproduce. We are social animals. Sorcerers say - let the others do it. Sorcerers need the energy that goes into the social dance and biological need to get their freedom. We refuse to be the flower that blooms -and dies - to propagate the species. Security of the family is one of the strongest attractions to the social order. There is a tremendous fear of being alone, of dying alone. Sorcerers have to learn to be ALONE for long stretches, which is why Don Juan and the others would test us by keeping us alone, on our own, to see how we handled solitude. Why are you so afraid to have no movies, no friends. It is also important to learn to keep mental silence, mental solitude, for long periods. The world will then collapse on its own without the inner talk! Dreaming is also very alone, facing the dangers in the dreaming world alone.

  "We are talking about STOPPING tonight and have to get used to solitude. As women we just don't want to be an old maid, a bitter old maid with a mole and whiskers on her cheek as was held up to me. We learn these things, the need to be beautiful to catch a good mate and we fund the entire cosmetics industry with our fears and worries. In recapitulation we have a chance to see this and to look for alternatives.

  "The warrior's way [is not to get trapped in the biological imperative to mate and the social dance motivated by loneliness it] is to give unbounded affection instead, not to count the number of affairs we have or be in a relationship and daydream about alternatives that would be even better for us. A warrior's affection so transcends the social order that the warrior can move to any other position of the assemblage point, even an unknown universe and still be full of affection. So don't be afraid to chip away at this second cornerstone of everyday reality, that if you do so you won't have any affections or feelings left.

  "The third cornerstone of ordinary reality is very subtle; it is self importance. We joked about putting out a bumper sticker 'Self-importance kills' because a false sense of self importance, when undercut, is a great source of suicide and illness not to mention taking away from a zest for living. Everyone manifests self importance one way or another, either by wanting to be best in something or by wanting to play the martyr and be the worst - the use my bones as stepping stones to your own glory syndrome. Don't substitute false humility or false modesty for pride about your self importance. The important thing to realize is that you are no MORE and no LESS important than any other living thing. To think otherwise is like one ant in a heap carrying an especially big load and thinking it is the most important, the best ant when in a moment I will step on that ant and all his companions and they will be equal in their death. Something will 'step' on all of us someday, just like one of us might step on an ant hill. We are all equal and self importance is nothing but a reward from the social order of everyday reality, like the drip of a drug into your brain to keep you hooked on the social order. It is better to save your energy and take your freedom instead.*

  **

  "The 'Selector.' A very simple mechanical model of a needle pointing in a certain direction and we get our energy configuration lined up at a new assemblage point. The Selector does it all for you if you have enough energy it pulls certain things in the universe down to you. Once you have restored your energy by the recapitulation there is no need for chanting or special rituals to move your assemblage point. Where why how the Selector moves the assemblage point we don't know all we can do is acquiesce in the movement, act implacably under the terrible pressure of the Selector.

  "Stalking. I - stalkers in general - use behavior to move the assemblage point to create maximum cognitive dissonance."

  "You cannot choose where to move your assemblage point when you are living as a stalker because if you choose you will not have enough cognitive dissonance between the old point and the new point to work with. This is why warriors are under tremendous pressure, because the Selector - or spirit - chooses difficult new positions that are so scary or different that sometimes the assemblage point of the warrior, when subjected to the pressure to move, starts vibrating in place, you can see this energetically. If the warrior lapses into an internal dialog about what is going on, then the point will not relocate it will snap back to its normal position which for you is ordinary reality.**

  ***Nietsche said whatever doesn't kill me makes me stronger. That is how sorcerers think. But otherwise be careful of philosophers because they are famous crazy self indulgers.***

  ****"Unbending determination is the only choice you can make or terrible things will happen to you once you have accumulated enough energy [by using death as an advisor to cut loose the excess baggage].****

  Nakon..... nema kajanja ali i uobičajeno sumljivci i kolebljivci ???

  Osho bi se kao muškost možda i bio vratio ili i da si nije podstro (na vrijeme) toliko žena u produžetku ??

 • 21.01.2021. 19:41h

  Član emilio-iiMerlin0

  ♦Svijet je tamnica, a mi smo zatočenici: iskopaj rupu u tamničkom zidu i iziđi u slobodu!
  ♦Bio ti na svijetu i najveći učenjak svojega vremena, promatraj kako nestaje taj svijet i to vrijeme!
  ♦Kad bi nam se pokazalo duhovno onostranstvo, i put u njega, niko ni časa više ne bi ostao u ovostranstvu.

  Ovako nešto zahtijeva malo veči raspon ili:*Ponašamo se kao da nikada nečemo umrijeti - to je dokaz naše infantilne arogancije.Pogubnije od tog osječanja besmrtnosti jeste ono što uz to ide:uvjerenje da svojim umom možemo progutati svemir koji nismo u stanju ni da zamislimo* ?

  ♦Gle, sam sebi sam neznan, pa što mi je, zaboga, činiti? Ne klanjam se ni križu ni polumjesecu, nisam ni kaur ni židov. Dom mi nije ni istok ni zapad, ni kopno ni more; rod mi nije ni anđeo ni zemni patuljak. Nisam iskovan ni od vatre, ni od pjene, nisam sačinjen ni od praha, ni od rose. Nisam rođen u dalekoj Kini, niti u Saksinu, a ni u Bugarskoj, ni u Indiji od pet rijeka; nisam stasao u Iraku, ni u Korasanu. Ne stanujem ni na ovomu, ni na onomu svijetu, ni u raju, a ni u paklu. Ne otpadoh iz Edena, a ni iz Rizvana, niti mi je podrijetlo Adamovo. U mjestu izvan najdaljega mjesta, u predjelu bez sjene i traga, dušu i tijelo nadilazeći, ja vazda nanovo živim u duši mojega Ljubljenog! 

  vs

  *The Sorcerers’ Option Carlos maintained that a ferocious war over awareness was waged throughout the cosmos, in some ways comparable to the petty wars we in our world fought over food and material goods. He said that this tremendous battle to evolve and to prevail raged on all the levels of existence with equal savage intensity. We ourselves fought one another in that selfsame battle at that very moment. “Aware of the situation, the warrior plans the strategy of his life in the best possible way to avoid wear and tear. By staying alert, the warrior avoids falling victim to attacks, considerably enlarging his energy at the same time.” On that occasion I asked Carlos to explain to me in more detail the concept he called the sorcerers’ option. From his books I had understood that those who did not achieve total freedom were consumed by the Eagle when they died and that was the end of their story. He replied: “In fact, a large scale of possibilities exists for those who die, ranging from instant loss of awareness at the moment of transition to maintaining the memory of self for a certain period of time. Like life, death touches us all but it is not the same for all. Through their investigations, sorcerers discovered ways of extending the duration of individual awareness to its maximum.” “Does that mean that they became immortal?” “Not at all. What I’m saying is that sorcerers managed to find a way of suspending death, not of cancelling it. For them, to die does not have the same meaning it has for ordinary people. For them, the opposite of dying is not immortality, but continued existence. The trick lies in understanding that to be alive does not necessarily mean being an organism; rather, it means being aware. Seers throughout the ages have always been hugely interested in this topic because it has to do with the real purpose of our existence. The ancients used their seeing to investigate it and discovered that energy initially took physical form in order to evolve. Next, the sorcerers observed that, although biological life lasted a limited period of time after which it ceased to exist, the energy that animated matter was eternal. They saw that it was possible, by means of discipline and self-determination, to train that bundle of energy that forms us to become aware of itself. Joining their two discoveries together, those sorcerers-seers proposed to remain aware forever. That is what they referred to when they spoke of attaining freedom: what they were really trying to do was prolong the individuality of awareness as much as they could. Theirs is a phenomenal battle, with the flame of awareness bravely and unceasingly struggling to stay alight. Indeed it is as it has been said, the light of a candle against the glare of a billion stars.”*

  A to da se svakodnevnicom može upravljati i "malim prstom" je kao da smo na bageru i za volanom a največi strah nam je da ne spadnemo na lopatu o kojoj usput i nemamo pojma kao "učenjaci" ???

  *“Tokom milenijuma, letači su kovali planove da nas kolektivizuju.....

  “Ta stvorenja koriste sve što im je dostupno, ali najviše vole organizovanu svesnost......

  Jedini koji su potpuno u njihovoj zamci su ljudska bića......

  Letači nas kontrolišu putem naših tradicija i običaja. Oni su gospodari religije, kreatori istorije. Mi slušamo njihov glas na radiju i čitamo njihove ideje u novinama. Oni upravljaju svim našim sredstvima informisanja i našim sistemima verovanja. Njihova strategija je veličanstvena.......

  ♦Tvoja je sitna sobost mati svih idola: tvarni je idol puka zmija, ali duhovni idol sobosti pravi je zmaj. Lako je razbiti tvarni idol, vrlo lako; a ludost je misliti da je jednako lako upokoriti sobost. Oh sine, želiš li znati kako sobost izgleda, čitaj opis pakla s njegovih sedam dveri. Svakoga trenutka sobost obavlja čin prijevarni; a u svakoj od prijevara utapa se na stotine faraona i njihovih vojski. = Rumi ?!

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin12 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član Luce malaLuce mala

  Dobar dan! :D

  04.03.2021. 17:14h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro veće. Lp

  03.03.2021. 21:24h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  03.03.2021. 20:40h
 • Član iridairida

  pokoj i mir duši njegovoj...♥

  02.03.2021. 16:57h
 • Član iridairida

  rođendan je prošao, idemo delati, kao što bi pokojni gradonačelnik rekao...♥

  02.03.2021. 16:56h
 • Član bglavacbglavac

  Hvala Edin.. Lp

  28.02.2021. 21:10h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Sretan rođendan Magicuse!

  28.02.2021. 20:11h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info