Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

132

PUTA

TAMA - Što kaže Osho?

TAMA - Što kaže Osho?
Nemojte se nikad brinuti zbog negativnosti. Upalite svjetiljku i tmina će sama od sebe nestati...

Ne pokušavajte se boriti s tminom.

Nema nikakva načina da to učinite jer tama ne postoji – kako se onda možete boriti s njom?

Samo upalite svjetiljku i tame će nestati.

Zato zaboravite sve o tami, zaboravite strah.

Zaboravite sve te negativne stvari koje obično progone ljudski um.

Zapalite samo malu svjetiljku entuzijazma.

Prva stvar koju morate učiniti ujutro jest da ustanete s velikim entuzijazmom, s odlukom da ćete danas doista živjeti radosno – i tada počnite živjeti radosno!

Doručkujte, ali jedite tako kao da konzumirate Boga.

Tada to postaje sakrament.

Okupajte se, ali zapamtite da je Bog u vama.

Vi zapravo kupate Boga.

Vaša malena kupaonica postaje na taj način hram, a voda koja curi po vama je krštenje.

Ustanite svakog dana s velikom odlučnošću, sa sigurnošću, obećajte sebi da će danas biti izuzetno prekrasan dan, a vi ćete ga izuzetno proživjeti.

A svake noći kad odlazite na spavanje, sjetite se koliko se lijepih stvari toga dana dogodilo.

I samo sjećanje na njih prizvat će ih i sutra.

Samo se sjetite svega i tada zaspite, sjećajući se onih prekrasnih trenutaka koji su se danas dogodili.

Vaši će snovi biti ljepši.

Sadržavat će vaš entuzijazam i vi ćete također početi živjeti u snovima s novom energijom.

Pretvorito svaki trenutak u nešto sveto.

Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

  TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 17.09.2019. 17:08h

  Član emilio-iiMerlin0

  Postoji samo jedan problem......

  * parametri uobičajene percepcije su nametnuti kao deo socijalizacije, ne u potpunosti
  svojevoljno već i pod prinudom. Jedno vidjenje ovih prinudnih parametara je sistem tumačenja koji čulne podatke prerađuju u smislene jedinice i ureduje odnose među Ijudima u vidu strukture tumačenja. Naša normalna percepcija unutar uredenih društvenih odnosa zahteva slepu i vernu povezanost sa svim predmetima percepcije, od kojih ni jedan ne pruža mogućnost za neposrednom percepcijom energije*

  =

  "Vi nikada niste uznemireni/zabrinuti iz onog razloga iz kojeg mislite da jeste nego zbog pomankanja prave perspektive koju jedino Prostor može da vam obezbijedi,zarobljeni ste u objekatskoj stvarnosti"

  ......tojest kako bez Energije upaliti Svijetlo !?

  Kada kažu da "neče doči da se vidi" to znači "ako želite promijenu budite promijena" ?

  Oni koji pak spominju "svijetlosno zagadjenje" bi mogli možda i pomoču kvantne fizike objasniti kako neki koriste Boga u službi Ega pa nam se dogadja "zatvoren koncept" ili i globalno zagrijavanje sa "klimatskim promijenama" ???

  Nejasno je i zašto "vatrogasci" šute ako bi "divlji kapitalizam" bio poput požara koji proždire sve (vrijeme je novac) a "parlamentarna demokracija" kao ulje na vatru ??

  I' am - https://www.youtube.com/watch?v=L3wKzyIN1yk&list=RDMMFjfNz2DPPnM&index=4

  A on jest - https://www.youtube.com/watch?v=YaNXuSZI7eY&t=569s

  Dakle..... "riječ koja se znanstveno ne spominje je Svijest"  (ili smatraju da su "samosvijesni" pa se podrazumijevaju) ?!

  Tojest:"Kada bih ja/ego bio ono što ste zapravo vi bilo bi i apsurdno poricati ga/se"........

  Taman.

 • 17.09.2019. 18:24h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada kazuju:*’Honour thy father and thy mother.’ Unfortunately there are those who hate and deny their very source – their parents – and then extend their grudge against all that exists, including the very earth that gives them shelter. This original resentment is the cause of many diseases. A warrior is aware of the tremendous price that was paid for his life, and in the most detached manner honours and respects those who gave him existence. Only then can he fly free*

  Tada mi to "laički" tumačimo u smislu da mi moramo prvo uspijeti u životu a da bismo onda i imali na čemu da zahvaljujemo ocu i majci ?

  Ali stvari stoje tako da mi nikako ne možemo uspijeti ako prethodno nismo zahvalili ocu i majci što su nam dali život tojest na tome da smo živi !

  I'sada ako smo več i u tami ipak se možemo prosvijetliti sa:*“Drevni vidovnjaci su započeli pomeranje svoje skupne tačke pomoću konzumacije moćnih biljaka. Posle toga, neorganski učitelji su im govorili šta da rade. To je sve što im je bilo potrebno da usredsrede svoje želje u pravcu razumevanja šta je svet, i ta želja je učinila da stvore najneobičnije postupke za istraživanje svesnosti.”

  “Ali, nemoj da misliš kako su drevni vidovnjaci samo ljudi od akcije. Oni su takođe bili suštinski mislioci koji su su doveli umetnost razumevanja do krajnjih granica. U poređenju sa njima, mi smo životinje.

  !o'o! Danas se čovek ne zapitkuje o tome kako to da je živ i zato ne može da se smiri i pronađe samog sebe. ?O'O?

  Mi imamo mnogo toga da naučimo od naših prethodnika koji su pronašli odgovore koji mogu da nam donesu prevazilaženje smrti tako što ćemo da se sa njom suočimo.”

  “O čemu smrt i ti razgovarate?”

  “O našoj predstavi sveta kao čvrstih predmeta. Ta predstava se pokazala kao veoma korisna, ali u isto vreme ona je pogubna u poređenju sa našim neuspesima. Brige savremenog čoveka su iste kao i one koje brinu neku životinju: Iskorišćavanje, posedovanje, kontrola. Ali, ta životinja je pripitomljena i dirigovana da živi unutar materijalnog popisa. Dokle god svaku od tih stvari koristi kao kontinuirano nasleđe, savremeni čovek provodi svoj život izgubljen unutar svojih sopstvenih tvorevina.”

  “Nasuprot tome, ono čemu su težili drevni vidovnjaci je bio odnos između kosmosa i bića koje će umreti. Oni su bili sposobni da prevaziđu svoje sopstveno mišljenje. Oni se nisu zaustavili na usputnoj stanici i zaboravili da su putnici.”*

  Dakle bi tamo nekom "kralju" i bilo najteže umanjiti svoju "samorefleksiju" pa i jer mu podanici čine "medvjeđu uslugu" jer je to on tražio a i oni se odazvaše,odnosno odakle ikome potreba za ukorijenjivanjem u Biću ako se i kao izgubljen u svom umu i opet s'nalazi ko tica u krletki:*“Primili smo život kao kosmički dar i imamo privilegiju da uzvratimo na tom gestu potpunom izdvojenošću. Zahvaljujući svojoj ravnodušnosti, ratnik je u položaju da preokrene svoju ljubav u blanko ček, u bezuslovnu i apstraktnu privrženost, jer ona ne počinje sa željom. Kakva čudesna stvar!”

  “Nasuprot onome što prosečan čovek misli, priroda čarobnjaka je strastvena. Ali predmet njihove strasti nije više fizički. Oni su videli lepak koji sastavlja sve stvari, talas strasti koji preplavljuje univerzum i koji se ne može zaustaviti zato što ako bi se to dogodilo, sve bi bilo svedeno na ništavilo.”

  “Pomoću viđenja, postavili su svoju osnovu na kamen temeljac svesnosti, najmoćnije stanje lične pažnje. Njihova ljubav je jedna nadmoćna stvarnost koja vibrira u svakom udahu i izdahu, izražena je u svakom pokretu i daje smisao u svakom svetu; to je sila koja ih podstiče da istražuju, da rizikuju i razvijaju se, neprestano dajući sve najbolje od sebe.”

  “Čarobnjaci su otkrili najčistiji oblik ljubavi, zato što vole sebe. Oni znaju da je sve što dajemo drugima odraz onoga što imamo u sebi. Oni su stavili moć strasti u službu bića, i ona im daje neophodan impuls da preduzmu jedinu potragu koja se isplati: potragu za samim sobom.”* ???

  Ali što je Život ako ja jesam život..... a nisam ??

 • 17.09.2019. 20:36h

  Član emilio-iiMerlin0

  "Radioaktivnost" i logični primopredajni

  *Jedanput je naglasio da uprkos energetskom iscrpljivanju kome smo izloženi kroz socijalne interakcije, svi mi imamo izbor, zato što nam zapečaćena priroda naše svetlosne konfiguracije omogućuje da ponovo započnemo od nule u bilo kom trenutku i da tako obnovimo svoju celokupnost.

  “Nikada nije kasno,” rekao je. “Dokle god smo živi, uvek postoji način da se pobedi bilo koja vrsta blokade. Najbolji način da povratimo svetlosna vlakna koja smo izgubili je da pozovemo našu energiju nazad. Najvažniji deo je preduzeti prvi korak. Za one koji su zainteresovani da sačuvaju i povrate svoju energiju, jedini dostupan način je rekapitulacija.”

  “Čarobnjak zna da ako ne krenemo u potragu za svojim utvarama, one će doći po nas. Zbog tog razloga on ništa ne ostavlja nerazrešenim. On prepričava svoju prošlost, u potrazi za magičnim spojem – tačnim trenutkom u kome je bio uvučen u nečiju sudbinu – i usmerava svu svoju koncentraciju na tu tačku razmrsujući čvorove namere.”

  - 41 -
  “Čarobnjaci kažu da mi živimo svoj život sa distance, kao da je on skup sećanja. Provodimo život pogrbljeni, povređeni nečim što se desilo trideset godina ranije, noseći teret koji više nema nikakvog smisla. ‘Ne mogu to da oprostim!’ vrištimo, ali to nije istina, mi sami sebi ne možemo da oprostimo!” “Emocionalne veze koje uspostavljamo sa ljudima su kao ulaganja koja činimo usput. Moramo biti potpuno ludi da bi napustili i odbacili svoje nasleđe na takav način!”

  “Jedini način na koji možemo ponovo postati potpuni je da pokupimo ta ulaganja usklađujući sebe sa svojom energijom tako da uklonimo težak teret osećanja. Najbolji način da to izvedemo koji su otkrili čarobnjaci je da se setimo događaja naše lične prošlosti dok ih potpuno ne rezimiramo. Rekapitulacija vas izvlači iz prošlosti i prebacuje u sadašnjost.”

  “Ne možemo da pobegnemo od toga što smo rođeni kao proizvod dosadnog jebanja niti što ulažemo najveći deo svoje svetlosti u pravljenje dece ili na održavanje zamornih odnosa. Ali možemo da rekapituliramo; to uklanja energetske efekte tih aktivnosti.“

  “Srećom, u području energije, stvari poput vremena i prostora ne postoje. Zato je moguće vratiti se u isti trenutak i mesto kada se događaj desio i oživeti ga. To nije previše teško jer svi dobro znamo kada smo bili povređeni.”

  “Rekapitulirati znači prikradati se (tragati za) našim rutinama, podvrgavajući ih sistematskom i nemilosrdnom razmatranju. To je aktivnost koja nam omogućava da sagledamo svoj život u celokupnosti a ne samo kao niz trenutaka. Iako to može izgledati neobično, čarobnjaci su jedini koji rekapituliraju kao vežbanje; ostalim ljudima se to može desiti samo slučajno.”

  “Rekapitulacija je ostavština starih vidovnjaka, osnovna praksa, suština čarobnjaštva. Bez nje nema puta. Don Huan se prema učenicima koji nisu rekapitulirali odnosio kao da su ‘radioaktivni’. Don Henaro čak nije hteo ni da se rukuje sa mnom, a ako bih ga slučajno dodirnuo on bi otrčao da se opere kao da sam ga zarazio. Rekao je da sam pun prljavštine koja izbija iz svake pore moje kože. Pomoću tog izmotavanja, usadio je u mene ideju da je rekapitulacija elementarni čin higijene.” *

  Tojest "kada osijetimo da kolektivni um vrši pritisak da se koncentrišemo na svijetske pojave" to je kao da mašemo glavom lijevo desno ali i nesvijesni svoga disanja ili se "kapituliramo" prateči "ping-pong u takmičarskom duhu" iliti *Šesto središte, smješteno na vrhu glave, don Juan je opisao kao nešto više od anomalije i s njim nije htio imati nikakve veze. Rekao je da nema kružni vrtlog energije kao ostala središta, nego više nalik klatnu koje se kreće amo-tamo, kao što tuče srce* !?

  Odnosno se na kraju zapitamo "šta mi je sve ovo trebalo"..... ili bi i' trebali početi od "Nule" ?!

  Mogli bi čak bubnuti da "energetsko tijelo razgoni tamu"...... i ostati živi "!o'o!"

  .......*“Trebalo bi da radite ovu vežbu u ponoć kada je učvršćenost vaše skupne tačke oslabljena i kad smo skloni da verujemo u duhove.* (a imamo i Vile) ?? - https://www.youtube.com/watch?v=U6FQdgaMW8A&list=RDMMFjfNz2DPPnM&index=19

  Cioran bi se složio s'a time kad bi bio u komadu - *“Društvo u kome živimo je škola u kojoj nas prisiljavaju da se pridržavamo začuđujuće okrutnih pravila. Mi starimo i vođenje ljubavi izokrećemo u grotesknu parodiju. Društvo nam nameće iscrpljivanje, programirano ponašanje koje ne prestaje sve dok ne nestane i poslednja iskra svetlosti koja je ostala u nama* ???

 • 17.09.2019. 21:00h

  Član emilio-iiMerlin0

  Tri - Četiri i Sad.....

  ........Tojest bi "svijetla budučnost" podrazumijevala "mračnu prošlost" i još "u sadašnjem trenutku" !

  Ili je taj Izlaz uvijek pred nama a samo nam je um nemiran i srce nečisto ?

  Kao i ono "13-o Nebo" koje je istovremeno i tako blizu i tako daleko !?

  Ili je to kao 12 Krugova na Stolu a ispod te Površine je sve povezano sa svime kao "All is One & One is All"...... i to bi bio kao Vrhovni Kompjuter ali na bazi Svijesti ma šta god Ona bila za pravo reči ???

  Kada bi rekli da u svakom Slovu ima isto toliko Prostora koliko i na čitavoj Stranici onda bismo mogli zamisliti koliko smo i iskrivili Prostor slijedeči neke Sintakse ??

 • 18.09.2019. 15:33h

  Član iridaMerlin27

  Emiliov prijedlog

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin11 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ♥vanessa, to su samo snovi...

  12.12.2019. 19:13h
 • Član vanessavanessa

  ♥♫♥*Znaš onu priču ..."i to će proći

  12.12.2019. 18:15h
 • Član iridairida

  tako strašne snove nisam sanjala od djetinjstva...

  12.12.2019. 13:31h
 • Član iridairida

  košmari, jedan za drugim...

  12.12.2019. 13:31h
 • Član iridairida

  Puna Luna mi samo noćne more donosi...

  12.12.2019. 13:30h
 • Član vanessavanessa

  https://www.youtube.com/watch?v=wMNdIl0E49k

  07.12.2019. 16:31h
 • Član vanessavanessa

  ♥♫♥*♪♫

  07.12.2019. 16:30h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info