Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

336

PUTA

ONO ŠTO SE NE MOŽE SPOZNATI - Što kaže Osho?

ONO ŠTO SE NE MOŽE SPOZNATI - Što kaže Osho?
Um je poznat, meditirati znači biti u nepoznatom, a božanskost je nešto što se ne može spoznati. Što joj se više približavate, ona sve dalje odmiče, ona je slična dugi, nikad je ne možete uhvatiti

 

Možete pokušati stići do onoga koji se ne može spoznati – vi nastojite svakako stići do njega, ali on je nedostižan.

 Bog je onaj koji se ne može spoznati, a budući da kao takav postoji, život je prekrasan.

Zato jer postoji nemoguće, život je neobično lijepa pustolovina koju treba otkrivati.

 Kad nešto postane poznato i moguće, gubi svoju važnost.

Zato život na Zapadu gubi više na svojoj važnosti nego na Istoku.

Jer vam znanost donosi obrazovanje i jer vas je zasula svojom prašinom, sposobnost da budete iznenađeni postaje sve manjom.

 Vi postajete gotovo neosjetljivi na ono što se ne može spoznati.

To vam je jedini grob, jedina smrt – vi mislite da sve znate.

Ostanite uvijek dostupni nepoznatom i onome što se ne može spoznati.

Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

  TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 28.02.2020. 11:18h

  Član emilio-iiMerlin0

  A je OnO što ne Vidimo i OnO  "U Čemu Griješimo" !?

  Jer i kada bi bili barem mrvicu Pametniji nebismo bili i toooolikooo Glupi ?

  Naprimjer nam se "Kardashianka" i nebi mogla toliko "Izguziti" !

  A da pritom i ne uzmemo Martinusa u Obzore i "na Vrhu je odraz Dna".....

  Takodjer bi i "Info-Mreža" kad ubacimo "Virusa" mogla i potresti/temeljito naše.... Biće ?!

 • 28.02.2020. 11:39h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ali-as "sve" To "i" znadem a samo sam krivo Interpretirao i u "želji" da se-svidim ali ne i Svoje-Voljno !

  Dakle "kretenizam" naprimjer Psihologa koji u Parlamentu ignorira Medijsku manipulaciju koja nam takorekuč dolazi u Dom/Kuću da se Krevelji ili i Fragmentira a i bez Interaktivne mogučnosti je zapravo "mir Uma" ?

  Kada pak netko i "izbezumljen" pokuša Umovati tada to i opet biva U-Sisano kroz Instituciju koja radi Svoj posao !?

  I onda nam se dogodi i "vanjski suficit" u smislu deficita u "demografskoj obnovi" ???

  Međutim bi sve to bilo znano i na nivou neke "proračunate mašine" ili i čisto "životinjske naravi" ??

  Da ili kada se nebi radilo o "ultra sjaju i skidanju kajmaka" u kontekstu.... samorefleksije ?!

  Znači grozno je i pomisliti..... a opet i sve to znamo i napamet ili i čim pomislimo.

 • 28.02.2020. 19:26h

  Član emilio-iiMerlin0

  "Razumnost = besmrtnost".....

  ......a onda "kuc - kuc"..... tko to kuca osim moga srca.... ja sam tvoja.... koja.... smrt ::

  (*)»Ne mogu ti lagati jer laž ne postoji«. »Mogu ti govoriti samo o onome što postoji. U mojem svijetu postoji samo namjera; laž iza sebe nema nikakve namjere; stoga nema niti postojanja.« Htio sam prigovoriti da namjera postoji i u pozadini laži, ali je izaslanik rekao da u pozadini laži postoji namjera, ali da ta namjera nije namjerna.


  Rekao je da je za mene jedina razlika između percipiranja mojeg svijeta i percipiranja njihova u tome što percipiranje njihova svijeta započinje i završava u jednom treptaju oka; s percipiranjem mojeg svijeta nije tako jer je moja svjesnost - zajedno sa svjesnošću neizmjernog broja bića poput mene koja moj svijet zadržavaju na svome svijetu svojim namjerama - učvršćena na moj svijet. Izaslanik je dodao da percipiranje moga svijeta započinje i završava na isti način za anorganska bića, u jednom treptaju oka, ali s percipiranjem njihova svijeta nije tako jer postoji neizmjerno mnoštvo koje svijet zadržava na svome mjestu svojim namjerama.


  Znam samo da je svemir s onu stranu drugih vrata najbliži našem vlastitom, a naš je svemir poprilično nakrcan i bezdušan. Ta se dva svemira, dakle, baš i ne razlikuju.«

  »Svemir anorganskih bića uvijek je spreman napasti«, nastavio je. »Ali takav je i naš vlastiti svemir. To je razlog zbog kojeg u tu oblast moraš stupati kao da se spremaš prodrijeti u oblast zahvaćenu ratom.«

  Jednom kada sanjač prodre u svemir s onu stranu drugih vrata ili jednom kada sanjač odbije misliti o njemu kao o mjestu koje je primjereno za život, nema više glavobolja.«

  objasnio je da je svemir s onu stranu drugih vrata u tolikoj mjeri moćan i nasilan da služi kao prirodni zaslon ili ispitno tlo na kojem sanjači iskušavaju svoju slabost. Ako prežive kušnje, mogu nastaviti do sljedećih vratiju; ako ne uspiju, zauvijek ostaju zatočeni u tom svemiru.

  Naš je svijet povezan s vašim vratima koja se nazivaju snovi. Mi znamo kako proći kroz ta vrata, ali ljudi to ne znaju. Moraju tek naučiti.«(*)

  *In the course of another conversation, doña Lucrecia said, "Like the wise virgins in the parable who got ready for the arrival of their Lord, healers prepare for the greatest of all events: the pending appointment we have with our Death. "To deal with Death,” she said, “you have to reach an extreme state, beyond attachment to this world." She stated that Saint Death[16] was the only counsellor who always told the truth, and that we could all perceive Death if we focused our attention on her. She said that even ordinary people could sense her now and then.
  "Doctors in hospitals usually know that a person is about to 'kick the bucket' when he or she begins to see dead relatives and friends. That is normal. The proximity of Death breaks their fixation on the quotidian, and even those less prepared can perceive the other world. Our ancestors symbolically represented the passage to the other world by placing a jade bead representing a replica of their lives into the mouths of their dead. Those who had no money to give to the Hound of Hell would have to cross the River of Oblivion by themselves and would never manage to reach the other bank."
  Doña Lucrecia explained that this custom, based on the practice of sorcerers, served to remind the living that dying means sinking into the dark sea of awareness. To escape this fate, one must pay one’s debt to the spirit. Our life experience is what we owe, and the payment consists in unravelling every feeling, and every emotion we’ve had in our lifetime. That can be achieved by means of impeccable and thorough recapitulation. She said: “Instead of collectively remembering the dead one day a year as ordinary people do, sorcerers evoke the day on which they are going to die. That day, which is as real as any other, is much more memorable than any other date one might celebrate. To flow with Death means to become one with it, learn to accept it in such a way that it becomes a friend, so that, when the moment comes for us to set off for the valley of shadows, there will be no fear in us because we’ll know how cross the River of Oblivion. That is the only way to conquer Death.*

  **Sintaksa prva
  Jedan čovjek, zureći u svoje jednadžbe,reče da je svemir imao početak.Dogodila se eksplozija, rekao je.Prasak nad praskovima, i svemir bi rođen.I on se širi, reče.Čak je izračunao i dužinu njegova života:deset milijardi okretaja Zemlje oko Sunca.Svi na Zemljinoj kugli zaklicaše od radosti;njegove proračune nazvaše znanošću.Nitko nije pomislio da je čovjekova pretpostavka o početku svemiratek odraz sintakse njegova materinskog jezika;sintakse kojoj su potrebni počeci poput rođenja,razvoja i sazrijevanja,i krajevi, poput smrti, kao činjenični iskazi.Svemir je imao početak,i on stari, uvjerava nas taj čovjek,i umrijet će, kao što umiru sve stvari,kao što je i on sam umro pošto je matematički potvrdio sintaksu svojega materinskog jezika.

  Druga sintaksa
  Je li svemir doista imao početak?Je li teorija velikog praska istinita?To nisu pitanja, iako zvuče kao da jesu.Je li sintaksa kojoj su potrebni počeci, razvojii završeci kao činjenični iskazi, jedina postojeća sintaksa?To je pravo pitanje.Postoje i druge sintakse.Evo jedne, primjerice, koja zahtijeva da se različitostintenziteta uzme kao činjenica.U toj sintaksi ništa ne počinje i ništa ne završava;tako rođenje nije čist, jasno izdvojen događaj,nego posebna vrsta intenziteta,što vrijedi i za sazrijevanje i za smrt.Čovjek s takvom sintaksom, pregledavajući svoje jednadžbe,zaključuje da je izračunao dovoljno različitih intenzitetada može sa sigurnošću rećikako svemir nikada nije počeoi nikada neće završiti, već je prolazio, sada prolazi i prolazit ćekroz beskrajna kolebanja intenziteta.Taj bi čovjek s pravom mogao zaključiti da je sam svemir bojna kočija intenzitetai da se čovjek na nju može ukrcatikako bi putovao kroz promjene bez kraja.Sve će on to zaključiti, i mnogo više,a da možda nikada neće shvatiti kako samo potvrđuje sintaksu svojega materinskog jezika.**

  ***Kazao im je da čarobnjaci moraju iz daljine da
  motre na svoj tonal da bi bolje shvatili šta se zaista
  nalazi oko njih. Poveo ih je do jednog grebena s koga
  su mogli da vide ceo taj kraj. Sto se odatle jedva video.
  Odveo ih je zatim opet do stola i rekao da se
  nagnu nad njim da bi im pokazao kako običan čovek
  ne može da obuhvati onoliko koliko čarobnjak može
  zato što je običan čovek tu, na tom stolu i drži se
  svega, svake stvarčice na njemu.
  Onda je naredao da svi redom, jedno za drugim,
  pogledaju u predmete na stolu pa je ispitivao njihovo
  pamćenje na taj način što bi uzeo nešto odatle i sakrio,
  da bi video da li su bili dovoljno pažljivi. Svi su
  odlično položili taj ispit. Ukazao im je na to da je
  njihova sposobnost da tako lako zapamte sve predmete
  na tom stolu posledica toga što su svi razvili svoju
  pažnju tonala, ili, drugim rečima, što su obratili pažnju
  na stvari koje su na stolu.
  Posle toga im je rekao da ovlaš pogledaju u ono
  što je na zemlji pa je potom opet ispitivao njihovo
  pamćenje sklanjajući kamenje, grančice ili bilo šta drugo
  što se tu nalazilo. Niko od njih nije mogao da se
  seti šta je bilo pod stolom.
  Nagual je zatim zbacio sve sa stola i naterao ih
  da jedno po jedno legnu potrbuške na sto pa da tako
  pažljivo pogledaju u zemlju pod stolom. Objasnio im
  je da se za čarobnjaka oblast naguala nalazi tačno ispod
  stola. Pošto je bilo nemogućno zamisliti da se
  može baviti ogromnim prostranstvom koje nagual obuhvata,
  prostranstvom sličnim toj pustoj visoravni, čarobnjaci
  su za svoju oblast aktivnosti uzimali prostor
  tačno pod ostrvom tonala, što je slikovito prikazano
  onim što se nalazilo ispod stola. To je ona oblast koju
  je on nazivao drugom pažnjom, pažnjom naguala, ili
  pažnjom ispod stola. Tu pažnju ratnik može da dosegne
  tek kad sve zbriše sa stola. Kad se stigne do te
  pažnje, rekao je da se te dve pažnje spoje u jednu
  jedinu jedinicu, i da je ta jedinica u stvari sveukupnost
  svakog pojedinca.
  »Ta pažnja ispod stola je ključ za sve što čarobnjaci
  rade«, produžila je la Gorda. »Da bismo došli
  do te pažnje, Nagual i Henaro su nas učili da sanjamo,
  a tebe je učio o biljkama moći. Ne znam na koji su
  način tebe učili da sanjaš, ali nas je Nagual učio da
  to postižemo dugim gledanjem ili zurenjem u jedan
  predmet. Nikad nam nije kazao šta nam je u stvari
  tada činio. Nismo znali da je on pomoću tog gledanja
  hvatao našu drugu pažnju. Mislili smo da nas na
  to tera tek tako, da se zabavljamo. Ali nije tako bilo.
  Sanjari moraju naučiti da tako zure pre nego što postanu
  kadri da uhvate svoju drugu pažnju.
  Prvo što je Nagual učinio bilo je da stavi jedan
  suv list na zemlju pa da me natera da satima zurim
  u njega. Svakog dana bi doneo list i stavio bi ga preda
  me. U početku sam mislila da mi on iz dana u dan
  daje jedan te isti list, ali onda sam primetila da se ti
  listovi razlikuju među sobom. Nagual je rekao da kad
  to primetimo, mi više ne gledamo obično nego zurimo***


  "Oni nam daju svoj um u zamjenu za našu energiju" - nalikuje na diktaturu proletera koji su nacionalizirali tuđe da bi uveličali svoje ?

  Kada nekoga mrzimo i to zdušno tada nam i svaki izgovor dobro dođe i o tome je govorio Mao rekavši - "nije važno koje je boje mačka nego da lovi miševe" ?

  "Pogrešno je izdvojiti bilo što da bi se vidjelo" - je zaista vele-veleslalom u smislu izbijegavanja predmeta koji imaju natpis ?

  "Što više to želi to utoliko više prolazi" - ili čime smo se imenovali time smo se i izdvojili iz sile bez imena a po oficijelnoj sintaksi ili i gore a na dolje !

  "To znači da se čovjek odrekao nijemog znanja u korist svijeta razuma" - Inače bi bio upao u zamku kao i stari vidovnjaci, u zamršenosti tihe strane čoveka, i veruj mi, to je gore nego da se padne u šake racionalnosti !?

  P.S:Haso - Znaš li ti Mujo kako bi mogli zaustaviti taj virus da se ne proširi na sve države ?

  Mujo:Pa to ti je ba i prosto i treba samo ukinuti države !

  A kada "Zodiak Metafizić" slavi svojih "12 Znakova" to znači je na rubu Bezoblićnog ili = *I’m often asked where it’s located, and I can only reply that it’s in the 13th heaven, far from this world and at the same time so close, because we are always in it. *

  Blago njima....... koji su u Njemu (tojest Magicus daje vam krila a facebook nogeee....)))

 • 23.11.2020. 17:52h

  Član emilio-iiMerlin0

  "Prokleti drugi" i "naša sveukupnost"...

  Ako ono što bi trebalo biti kao normalno mi smatramo nadnaravnim onda mi nismo normalni ?

  Tojest bi ono što smatramo normalnim bilo isto što i ludo ?

  Kako je moguče da smo zaboravili (uz poneku nesmotrenost)  pa čak i apsolutno ili Apsoluta ?

  Ili je onaj guru i u pravu kada kazuje da bez energije nema uvida u energiju pa i jer bi nas satrlo ?

  Like - https://www.youtube.com/watch?v=XgFugIfRlp0

  Ako sve je samo jedan tren,mjena koja traje u trenutku samom ?

  Znači da bi se sve što postoji događalo u jednom jedinom trenutku koji jedino i postoji ?

  A onda bi i OnO u čemu se sve to dešavo bilo Svijesno svega putem Zero Pointa ?

  Mi pak nismo svijesni ni svojih bubrega dok nas ne zabole a ima i žena koje neznaju ni da su trudne dok ne dobiju trudove ?

  I tako svi ti trenuci bijahu izgubljeni u vremenu..... zbog novca !?

  ...... ali ako oprostimo drugima a onda i sebi eto nam i Spasitelja ?!

  Koji nam pomaže otvoriti "mjehur percepcije" ili i da preletimo do apstraktnog ne zadržavajuči se i ne zalažuči sebe ??

  Dakle treba zaorati a onaj koji se osvrne nije dostojan..... Orača ???

  Einstein pak nije znao pjevati pa je odrecitirao "ako želite odlepršati onda morate početi drugačije misliti" = https://www.youtube.com/watch?v=o_-8uLeELSM

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin12 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član Luce malaLuce mala

  :) :) :)

  27.01.2021. 21:45h
 • Član DeVeTDeVeT

  ...:))))),...

  27.01.2021. 21:25h
 • Član DeVeTDeVeT

  vjetrovi su dio meteorologije... doduše, i medicine, farmakologije.... ovisno o vrsti vjetra..

  27.01.2021. 21:25h
 • Član DeVeTDeVeT

  dakle ....meteorolog....;))))

  27.01.2021. 21:24h
 • Član DeVeTDeVeT

  nisam seizmolog...ja sam jebivjetar...

  27.01.2021. 21:24h
 • Član Luce malaLuce mala

  Pozdrav iridi i gospodinu seizmologu! :)

  27.01.2021. 20:56h
 • Član DeVeTDeVeT

  M2.4 #earthquake (#potres) strikes 29 km S of #Sesvete (#Croatia) 5 min ago.

  27.01.2021. 09:03h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info