Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

316

PUTA

NIŠTA NE POSTOJI

NIŠTA NE POSTOJI
Jorge Bucay “Tragač”

 

Dok je još bio mlad učenik zena, Jamaoka je išao
od jednog učitelja do drugog.

Svratio je i kod Dokuona iz Sokokua.

Želeći pokazati što je postigao, reče:

“Um, Buda i osjećajna bića, na kraju krajeva, ne postoje.

Prava priroda svih pojava je praznina.

Ne postoji spoznaja, ni zabluda, ni mudrost, ni prosječnost.

Nema davanja i ničega da se primi.”

Dokuon, koji je mirno pušio, ništa ne reče.

Iznenada udari Jamaoku svojim drvenim štapom.

Ovo mladića veoma razljuti.

Skoči na noge i zauze borbeni stav.

“Ako ništa ne postoji”, upita Dokuon, “odakle je ova ljutnja došla?”

 

Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

 

 TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 29.07.2020. 11:16h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kad bi žene zaista bile......

  ......ili kao "pukotina u egu" i muškarci nebi bili kao klinovi u klincu nego "krinovi u polju" ???
  I' sve bi to imalo smisla pod uslovom da je točno i da kolektivni um vrši pritisak na nas da se posvetimo svijetskim pojavama (postoji samo ono što je prisutno u našoj svijesti a i "kamen" je kamen jer smo primorani da ga "kamenujemo") tojest dajuči nam svoj um a koji nam onda pruža osiječaj besmrtnosti (a energetski deficit smo nadomjestili interpretativnim sustavom ili i baš kao i kad "jači kvače a pametni popuštaju ojačavajuči slabosti") ??

  Pošavši otoga odakle bi trebali krenuti ?
  *We also base our lives on what others say about us — people who don’t even know themselves, let alone us. And amazingly enough, this is what we think of as reality*

  Uzevši ovo u obzir gdje bi nam bio obzor ili da li astronomija implicira da je svemir eksplicite isto što i "središte svugdje a periferija nigdje" ?
  *unutrašnja tišina i kvalitet tišine neophodan za nešto tako strašno kao što je “zaustavljanje sveta” može doći jedino u direktnom dodiru sa velikom istinom našeg postojanja: da smo svi mi na putu da umremo.” *

  Kada smo svoji tada nam drugi daju naše ?
  *Rat se sastoji u tome da se ljudi, mada jedni druge ne poznaju, međusobno ubijaju na zapovijed ljudi koji se vrlo dobro poznaju, a uzajamno se ne ubijaju.*

  Enormno se odvija po normativima ?
  *Energetska šteta, koja se pritom pričinjava našoj svesti je enormna. Spoljašnji sjaj doduše stalno ponovo raste, ali Voladoresi ga ponovno pojedu do određene visine - poput krave koja brsteći održava visinu trave na pašnjaku. Tako i stepen naše svesti stalno ostaje na niskom nivou, koji nam doduše omogućava svladavanje svakodnevice, ali ne i preispitivanje situacije ili čak spoznaju da u određenom smislu delimo sudbinu naših domaćih životinja*

  Državnici,župani i gradonačelnici nas redukuju na objekte među obijektima ?
  *»Vidiš,letačev um nema suparnika i kad ne što tvrdi, složi se s vlastitom tvrdnjom i navodi te da povjeruješ kako si došao do nečega vrijednoga.
  Letačev će ti um reći da je sve što te ja učim čista glupost, a potom će se isti um složiti s vlastitom tvrdnjom: 'Da, svakako, to je glupost', reći ćeš ti. Tako nas oni pobjeđuju.«
  »Letači su bitan dio svemira«, nastavi, »i valja ih prihvatiti takve kakvi stvarno jesu - grozni, nakazni. Oni su sredstva pomoću kojihnas svemir iskušava.«»Mi smo energetske sonde koje je stvorio svemir i zato što posjedujemo energiju koja ima svijest, mi smo sredstva pomoću kojih svemir postaje svjestan sebe.
  Letači su neumoljivi izazivači. Treba ih uzeti kao takve. Ako uspijemo u tome, svemir će nam dopustiti da nastavimo*

  Kada nam naša televizija govori "samo zabava" tada to i nije naša televizija nego smo mi njezino zabavište ?
  *Using our ego as front in our interactions with the world forces us to carry on exhausting our energy. Whenever someone throws a tantrum, you can be sure that there is a flyer around to take advantage of such a waste. The same happens when strong emotions arise during sports competitions, or when we go to the movies or the theatre where the feelings of fear, anxiety, love, tenderness, and so on arise within us. Those emotions, too, attract the eaters. That's why sorcerers recommend investment instead of entertainment.

  Jasno je da moramo koristiti riječi i misli a samo je i nejasno kako postajemo njihovi zarobljenici !?
  *Ponašamo se kao da nikada nečemo umrijeti - to je dokaz naše infantilne arogancije.Pogubnije od tog osječanja besmrtnosti jeste ono što uz to ide:uvjerenje da svojim umom možemo progutati svemir koji nismo u stanju ni da zamislimo.
  Ljudska bića nisu predmeti;ona nemaju čvrstine.Okrugla su,sjajna i bezgranična.Svijet predmeta i čvrstine samo je opis koji je stvoren da im pomogne,da im olakša postojanje na zemlji.
  Razum im smeta da upamte da je opis samo opis i prije nego što shvate,ljudska biča skroz upadnu u začarani krug iz kojega rijetko izađu za života.
  Ljudska biča opažaju ali svijet koji opažaju je obmana;obmana stvorena opisom koji slušaju otkako su se rodili.
  Tako je u suštini svijet koji njihov razum hoče da održi svijet stvoren opisom i njegovim dogmatičnim i neprikosnovenim pravilima,koja njihov razum uči da prihvata i brani.*

  A ako nam i ne treba puno za aktiviranje "sustava tumačenja" tada bi nam i "zrno gorušice" bilo dostatno za kraljevstvo nebesko !o'o!
  *Svijet je takav i takav ili izgleda tako i tako,samo zato što govorimo sebi da je takav i takav ili izgleda tako i tako...... Kad god unutrašnji dijalog prestane,svijet se ruši,a čudni djelići nas izbijaju na površinu,kao da su ih naše riječi čuvale pod jakom stražom*

  P.S:A je li tajnja njemačkog "nadčovijeka" u tome da oni polaze otuda ili "čovijek je primarno loš" = *Niko ne očekuje od vas da budete savršeni, ali da li konstantno stremite ka tome da budete bolji. To je jedino što je važno. #citat* ?!

  J.P:Kada se pouzdajemo u "ako želiš promijenu budi promijena" tada treba računati i sa "volja je aktivna manifestacija želje a želja je pasivna manifestacija volje" tojest bi "na mjestu voljno" bilo isto što i "nepomičnost je najviši iz'um" a "biti svijestan" najčešće znači "šutjeti,šutjeti,šutjeti..... odnosno i gdje ja sve to vidim ako bolje pogledam ::


  I što sada (u tom 100% okretnom-momentu) ako čemo "onda" - *Glasom koji je zvučao kao da mi se poverava, reče da mi umiremo zato što nam mogućnost transformacije još nije prodrla u koncepciju. Naglasila je da ova transformacija mora da bude postignuta za života a da je to jedini istinski cilj koji ijudsko biće može da ima. Sva druga dostignuća su prolazna, pošto ih smrt rastače u ništavilo.*


  E' ili šta ako bi "čoviječanstvo ne postoji i ti si odgovoran za sve" bio čak i veči virus od "corona virusa" s time da nas ovaj i nebi ostavljao bez Daha nego i povezivao s DUHOM.......


  A'a = *"Disanje i položaj čine čuda."
  Klara mi je objasnila da ako redovno dišemo na ovaj način i to mirno i promišljeno, ono će nam omogućiti da unutrašnju energiju postepeno dovedemo do stanja ravnoteže.
  Pre nego što sam stigla da joj kažem kako sam povratila snagu, rekla mi je da sednem jer želi da mipokaže još jedan manevar telom koji je od ključnog značaja za brisanje lažnog dualizma. Rekla mi je da sedim ispravljene kičme i blago spuštenog pogleda, tako da mogu netremice da gledam vrh nosa.
  "Ovaj udisaj bi trebalo izvoditi bez sputavanja odeće. Ali napra-vićemo izuzetak da se ne bi skidala potpuno naga u dvorištu u po bela dana. Prvo, duboko udahni, unoseći vazduh kao da dišeš kroz vaginu. Uvuci stomak i provedi vazduh duž kičmu, pored bubrega, pa sve do tačke između lopatica.Na trenutak, zadrži vazduh na tom mestu a onda ga podigni do potiljka pa potom do temena i konačno do mesta između obrva."
  Objasnila mi je da treba da zadržim vazduh tu na trenutak a potom da ga ispustim kroz nos, pošto sam mentalno sprovela vazduh do prednjeg dela tela, prvo samo do tačke ispod pupka a potom do vagine odakle je krug i započeo.
  Počela sam da uvežbavam ovu vrstu disanja.
  Klara je spustila ruku do poslednjih pršljenova moje kičme a potom pratila tu liniju duž leda da bi lagano pritisnula tačku izmedu obrva. "Pokušaj "da zadržiš vazduh tu," rekla je. "Razlog što držiš oči poluotvorene je taj što tako možeš da se skoncentrišeš na nosnu kost tokom kruženja vazduha uz kičmu i preko glave do ove tačke; takode možeš da koristiš sopstveni pogled da bi sprovela vazduh niz prednji deo tela, do polnih organa." •
  Klara mi je objasnila da cirkulisanje vazduha na ovaj način stvara neprobojni štit koji sprečava spoljašnje razaračke uticaje da probiju energetsko polje tela; takode sprečava vitalnu unutrašnju enegiju da se ne rasprši u spoljašnost*


  &

  1 https://www.youtube.com/watch?v=56d_f4DDf0M


  2 https://www.youtube.com/watch?v=GXsfR-bQwr0


  3 https://www.youtube.com/watch?v=C_uR8IWSvag

  + - =

  Kada reknemo "Ništa Ne Postoji-m" to je kao i da kažemo da i postoji istovremeno i beskonačni svemir i naše beskrajno neznanje ?

  *Our language is biased; we call it 'reality' when it is really only one of many modes of the assemblage point. For convenience though let us refer to it as 'ordinary' reality* ?

  *but the situation is more serious than it appears to be since the modern man believes that if one cannot express something in words, it doesn’t exist.” * ?

  Or this is:"Nothingness is Everything" ?O'O?

 • 29.07.2020. 14:59h

  Član iridaMerlin35

  Emiliov prijedlog

 • 29.07.2020. 14:59h

  Član iridaMerlin35

  Emiliov prijedlog

 • 29.07.2020. 15:00h

  Član iridaMerlin35

  Emiliov prijedlog

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin13 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  ♥♪♫ ♥*

  03.12.2021. 23:41h
 • Član vanessavanessa

  kad misliš da prvi puta nije uspjelo haha

  02.12.2021. 18:18h
 • Član vanessavanessa

  ❤️ ☕ ☕ ☕❤️ ☕ ☕ ♥♪♫ ♥*♪♫

  02.12.2021. 18:16h
 • Član vanessavanessa

  ❤️ ☕ ☕ ☕❤️ ☕ ☕ ♥♪♫ ♥*♪♫

  02.12.2021. 18:16h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  drage urednice :) puno hvala :)

  01.12.2021. 17:35h
 • Član iridairida

  Danas počinje odbrojavanje 2021g...dobar vam dan želim...!!!!...

  01.12.2021. 12:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  za Iridu: https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/san-za-iridu-192

  28.11.2021. 16:20h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info