Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

228

PUTA

KRIVICA - Što kaže Osho?

KRIVICA - Što kaže Osho?
Krivica je dio egoističnog uma, ona nije duhovna kvaliteta. Religije su je iskorištavale, ali ona nema nikakve veze s duhovnošću. Krivica vas jednostavno obavještava da ste mogli učiniti drugačije. To je egoistični osjećaj. Kao da niste bili bespomoćni, kao da je sve bilo u vašim rukama...

Ništa nije u vašim rukama.

Ni vi sami.

Stvari se događaju, čovjek ništa ne čini.

Kad to shvatite, krivice nestaje.

Katkad plačete i jecate zbog nečega, ali duboko u sebi znate da se to moralo dogoditi jer vi ste bili bespomoćni, vi ste dio velike cjeline - a tako ste sićušni.

Izgledate kao list na stablu i kad jak vjetar nahrupi, list se odvoji od stabla.

List razmišlja o tisuću i jednoj stvari - da se moglo dogoditi ovako ili onako, da se ta odvojenost od stabla mogla izbjeći.

Ali što je list mogao učiniti?

Vjetar je bio prejak.

Krivica i dalje postoji i daje vam pogrešnu obavijest da ste moćni, da ste sposobni izmijeniti situaciju i zato se sada osjećate krivim.

Ako to dublje promotrite, vidjet ćete da ste bili bespomoćni, a cijelo to iskustvo pomoći će vam da postanete manje egoistični.

Ako nastavite promatrati kako su se stvari odvijale, u kojim oblicima su se javljale i koji su se događaji zbivali, pomalo ćete odbaciti svoj ego.

Ljubav se događa - i rastanak također.

Mi ništa ne možemo učiniti.

Ja to zovem duhovnim stajalištem.

Kad shvatite da se tu ništa nije moglo učiniti, razumijete da ste samo sićušni djelić takvoga strašnog beskraja.

 

 Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

 

  TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 27.10.2019. 19:38h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kad ja dodjoh.....

  ......i vidjeh a oni me po-bijediše ali sam možda bio i pre-ubijeđen !?

  Tako ti je to kada povjeruješ u ljudska prava a onda naletiš na pravo jačega !

  Ne nego ti je to kao da ti izvališ nekakav verbalni delik a ja te onda i fizički satrem jer si ti to tražio a na moj zahtijev ?

  Djeco draga "mala sobost je nalik psu koji brani svoje dvorište kao podivljali lav" - kazuje Rumi.

  "Ego je samosvijest" ili zapravo samo jedna "špekula" u beskraju koji je po nekima kao beskonačna dubina ?

  Ili se pak radi o "veoma opasnom "špekulantu" koji mora i ubijati da bi samo'važio ?

  Zamisli našu Zemlju kao Ženu i gdje onda svaki Državnik putem svoje Države želi osvojiti Svijet ili se i Globalizovati ?

  A zapravo bi po Udruženju državnika Zemlja i več bila Globalizovana ako je to Ego zavladao Planetarno kroz Muškog principa ?

  *"Žene predstavljaju osnov za održanje Ijudske vrste. Glavni deo te energije odlazi od njih, ne samo da bi nosile plod, rađale i hranile svoje potomke, nego da bi takode osigurale da muškarac igra svoju ulogu u celom ovom procesu."*

  Svi smo mi po Bogu braća i imamo zajedničkog Nazimnika ili smo i ono "nema više ni muškog ni ženskog roda" pobrkali sa "unisex wc-ima" ?

  Kada pogledamo "našeg Isusa" tada je tu glava okrunjena trnjem,ruke raširene čavlima i noge sputane ekserom" i trebamo se zapitati odakle onima tolika inventivnost tojest jel im palo s neba ili su i več imali u sebi ?

  Danas neki misle da smo i bliže "apokalipsi" pa bi nam i inventivnost bila na nivou ?

  Kao kada Radja lamentira o "muralima" i zaboravlja da je on igrao kada je vrijeme bilo po modalitetu NBA-ratnika a sada divani na jahti oli i u vremenu koje modalitetu MMA-boraca ?

  https://sportske.jutarnji.hr/kosarka/bball-mix/gadite-mi-se-jadnici-neostvareni-koji-nikad-u-zivotu-niste-nista-napravili-dino-rada-izvan-sebe-od-bijesa-zbog-poteza-o-kojem-prica-cijeli-split/9535739/

  Pradavni je oš Milarepa i u pečini izvalio "sramna je nevijesta kupljena zlatom a sramno je i djete na njenim grudima" ?

  Tojest je i jasno da ako je majka na heroinu onda če i djete biti ovisno a pogotovo ako ga privija na grudi ?

  Međutim nekima trebaju i visoke škole za niske zaključke jer eto teško da se oni siječaju i svoga rodjen-dana a kamo li i pre-natalnog ?

  https://zivim.gloria.hr/rastem/ugledni-njemacki-neuropsihijatar-otkriva-kako-se-traume-roditelja-i-njihov-stres-prenose-na-djecu/9534248/

  Ovaj svijet je dizajniran tako da se mi ne širimo u Svijesti nego da erumpiramo na nivou osiječanja i pod vodstvom naših naduvanih intelektualaca (s time da je Žižek više kao kad i Mamić kaže da njegovi srbi nisu "srbi") - https://www.jutarnji.hr/magazin/slavoj-zizek-u-velikom-intervjuu-za-jutarnji-narod-je-glup-to-kao-ljevicar-uvijek-kazem-ja-sam-za-teror-ali-za-teror-naroda-protiv-lidera/9536321/  ?!

  I tako kada stignemo To objasniti tada i Namjera postaje efemerna...... ali se barem snalazimo na Pijaci ???

  Ali "ja" i dalje neznam iako i gledam netremice...... što jedan "piksel" može znati o Široj slici ??

  Pa imaššš daljinski..... i kreni od "mutte" ?

 • 27.10.2019. 19:58h

  Član emilio-iiMerlin0

  Jedina potraga koja se isplati je potraga za samim sobom ili "spoznaj sebe" jer sve če ostalo biti uništeno vremenom i rastočeno u ništavilu ( kao "suze na kiši" )!?

  *Hoće li išta ostati od imena moga?

  Od moje glasovitosti na zemlji?

  Osim cvjetova, osim cvjetova!...

  Nitko neće završiti ovdje

  cvjetove i pjesme

  oni traju u kući Onoga koji daruje Život.

  Ovdje na zemlji je mjesto prolaznog trenutka.

  Je li isto tako u mjestu

  gdje se na neki način živi?

  Da li se tamo raduje čovjek?

  Ima li tamo prijateljstva?

  Ili smo ovdje na zemlju došli

  samo da upoznamo naša lica?*

  A kada "Kolakušić" govori o narodu i donošenju odluka onda bi i on trebao poručiti biračima da :*To je V-točka, na vrhu prsne kosti, u dnu vrata, gdje se sastaju ključne kosti i tvore slovo »V«. To je središte u kojem se energija razrjeđuje toliko da postaje vrlo tanana, a u njemu je pohranjena posebna vrsta energije koju šamani ne mogu definirati. Međutim, posve su sigurni da osjećaju prisutnost te energije i njezine učinke. Šamani vjeruju da se ta posebna energija istiskuje iz tog središta vrlo rano u ljudskom životu i nikad se ne vraća, tako da čovjek ostaje bez nečega što je možda važnije od ukupne energije svih ostalih središta: to je sposobnost za donošenje odluka.*

  Ili bi čak mogli reči u sklopu one "dijametralne istine" da je Kravata kao spoj Odlučnosti i Volje upravo ta karika koja nam je nedostajala iliti i protuteža onome "vezani lancem oko vrata i kada potegnu on ih pritegne" ?!

 • 27.10.2019. 20:15h

  Član emilio-iiMerlin0

  Dovoljno je rečeno.....

  Kada udruga-franak okrivljuje banke za energetski vampirizam mogla bi tome pridodati i "hipnotizam" ?

  Ali bi onda banke rekle da oni nebi bili hipnotisani da nisu i željeli živjeti u transu ?

  Ili da su čak silovali banke da ih zavedu u "blagostanje" ?

  Ali uvijek postoji neka navlakuša ili znanstveno rečeno - https://www.youtube.com/watch?v=aDLHEUKGuDo&t=5s

  .... sa onime da nam i malo treba za aktiviranje Sustava tumačenja a sve zato što nam Puno fali ili kao kada s djavlom tikve sadimo pa nam se o glavu razbijaju tojest nakon reagovanja i uplitanja u oblik slijedi i monstruozno redukovanje i to vlastitom krivicom !?

 • 27.10.2019. 21:23h

  Član iridaMerlin29

  Emiliov prijedlog

 • 28.10.2019. 08:27h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ispravljanje krivice ili drine.....

  .....a igrom asocijacija !?

  "Kolakušić"...... želi ukinuti 100 000 tisuča radnih mijesta a za što bi mu bilo potrebno ili če mu i trebati ne samo ćarobni štapić nego i magični kolac sa čeličnom voljom građana ?

  *- Prirodna je ljudska tendencija - rekao je - odmicati energiju od sre¬ dišta vitalnosti, koja se nalaze s desne strane tijela, uz sam rub rebara, oko jetre i žuči, i s lijeve strane, opet uz rub rebara, u području gušterače i slezene, zatim na leđima, iza prva dva središta, u području bubrega i odmah iznad njih, u području nadbubrežnih žlijezda, u dnu vrata, na mje¬ stu u obliku slova »V« između ključne i prsne kosti te oko maternice i jajnika u žena. - Kako to ljudi odmiču energiju, don Juane? - Uzrujavanjem - odgovorio je. - Popuštanjem pod stresom svakodnevice. Napori svakodnevice ostavljaju traga na tijelu. - A što se događa s tom energijom, don Juane? - Skuplja se na periferiji svjetlosne kugle - rekao je - ponekad toliko da se stvori debela naslaga, poput kore debla. Magični pokreti djeluju na ukupno čovjekovo biće, i kao fizičko tijelo i kao nakupinu energetskih po¬ lja. Pokreću energiju koja se nakupila u svjetlosnoj kugli i vraćaju je u tijelo. Magični pokreti obuhvaćaju i samo tijelo kao fizičku cjelinu koja trpi rasipanje energije, i tijelo kao energetsku cjelinu koja je kadra prenamijeniti tu rasutu energiju. - Imati energiju na periferiji svjetlosne kugle - nastavio je - energiju koja nije prenamijenjena, jednako je beskorisno kao i uopće nemati
  19
  energiju. Strašno je kad imamo spremljen višak energije kojim se ne mo¬ žemo koristiti. To je kao da si u pustinji i umireš od žeđi dok nosiš sprem¬ nik vode koji ne možeš otvoriti jer nemaš čime. U pustinji ne možeš naći čak ni kamen kojim bi ga razbio.(kada si razoružan odgovor je B-eduini)

  Podjela energije između dva tijela ne mjeri se spretnošću ili nespretnošću. Dominantnost desnog tijela je energetska. Na nju su naišli drevni šamani. Nikad nisu pokušavali objasniti zašto je nastala, niti su željeli dalje istraživati filozofske implikacije te činjenice. Za njih je to bila činjenica, ali vrlo osobita činjenica. Činjenica koju je moguće promijeniti. - Zašto su je željeli promijeniti, don Juane? - Zato što je dominantno kružno kretanje energije desnog tijela odveć dosadno! - uzviknuo je. - To kružno kretanje bez daljnjega pokriva sve događaje u svakidašnjici, ali to čini kružno, ako shvaćaš što želim reći. - Ne shvaćam što želiš reći, don Juane. - U svaku se životnu situaciju ulazi kružno - odgovorio je i rukom napravio mali krug. -1 tako se vrti i vrti. To kruženje kao da uvijek uvlači energiju prema unutra i onda je centripetalno vrti. U tim uvjetima nema širenja. Ništa ne može biti novo. Sve je pokriveno iznutra. Strašno dosadno! - A kako se to može promijeniti, don Juane?
  119
  - Prekasno je da bi se doista promijenilo. Šteta je već učinjena. Ta spiralnost je trajna. Ali, ne mora biti neprekidna. Da, hodamo onako kako hodamo, to ne možemo promijeniti, ali voljeli bismo i potrčati, ili hodati natraške, ili se popeti uz ljestve. Vječito samo hodati vrlo je učinkovito, ali besmisleno. Doprinos lijevog tijela učinio bi ta središta vitalnosti podatnijima. Kad bi mogla biti valovita umjesto da se kreću spiralno, makar samo na trenutak, u njih bi ušla drukčija energija, a rezultati bi bili zapanjujući. *(dakle velika koalicija je moguča ali i samo ako panjevi postanu mladice)

  "Srđan Mlađan"....... rođeni lider,urođena narcisoidnost sa patološkom sklonošču ka ubojstvima i surovom nasilju,sposobnost uživljavanja u uloge i bez rekvizita/ovlasti,podrška majke ili i produžetak ženskosti,ne treba podrušku naroda nego sam uzima ta tudja vlakna u zavisnosti od zahtijeva bezgraničnog samopouzdanja a zna se i da su zahtijevi socijalizacije neizrecivi ?!

  *Vrlo je važno pri izvođenju tensegriteta imati na umu da pokrete treba izvoditi vjerujući da korist od magičnih pokreta dolazi sama. To treba naglasiti po svaku cijenu. U početku, vrlo je teško shvatiti da tensegritet nije standardni sustav pokreta za razvijanje tijela. Tijelo se, dakako, razvi¬ ja, ali to je samo nuspojava transcendentnijeg učinka. Prenamjenom neis¬ korištene energije magični pokreti vježbača mogu dovesti u stanje svijesti u kojem su parametri normalne, tradicionalne percepcije poništeni sa¬ mom činjenicom što su prošireni. Tako izvođač čak može ući u nezami¬ slive svjetove. - Ali, zašto bih želio ući u te svjetove? - pitao sam don Juana kad mi je opisao učinak magičnih pokreta. - Jer si biće svijesti, biće koje percipira, kao i svi mi - rekao je. - Ljud¬ ska su bića na putovanju svijesti, koje je trenutačno prekinuto vanjskim silama. Vjeruj mi, mi smo magična bića svijesti. Ako ne vjerujemo u to, ne¬ mamo ništa. Zatim je objasnio da su ljudska bića, od trenutka kad se prekinulo nji¬ hovo putovanje svijesti, kao uhvaćena u kovitlac i vrte se u krug. Čini im se da putuju sa strujom iako zapravo stoje na mjestu. - Vjeruj mi na riječ - nastavio je don Juan - jer ne govorim to tek tako. Kažem to jer sam se i sam uvjerio u ono što su otkrili šamani drev¬ nog Meksika - mi ljudi smo magična bića. *(trenutno smo samo obično parče mesa ili po mesarima koji imaju kompleksan plan ubiju i pojedu...... rekao bi i odbijegli bik iz svog prirodnog ambijenta jer samo je u okvirima naše strukture i devijantan/kriv ???)

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin12 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info