Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Elyca

Upisao:

Elyca

OBJAVLJENO:

PROČITANO

285

PUTA

OD 14.01.2018.

zašto..,čemu..,kako...?zlog, brlog i medvjedi..

zašto..,čemu..,kako...?zlog, brlog i medvjedi..
"Rijetko kada pomišljamo na ono što imamo, a gotovo uvijek na ono što nam nedostaje." Shopenhauer

…možda je tome razlog što ne znamo što želimo, ali zato uvijek znamo ono što ne želimo?

Zašto?...pa sve na ovom planetu ima svoj razlog postojanja. Tako svaki djelić planete ispunjava svoju misiju.

cvijetu je misija da bude lijep …ili da miriši….ili da liječi…

stablu je misija da pravi sjenu…ili da daje plod…ili da daje drvo za gradnju…ili da se s njega pada (pa čak i ako je ŽBUNJ)

koja je čovjekova misija?

tu je pitanje na koje će svako od nas dat različit odgovor. Ipak…svi ćemo stat i zamislit se nad ovim pitanjem. zato i jesmo ovdje ..

Koja je naša svrha? Kakve su naše aspiracije i razlozi postojanja?  Koja je moja misija?

Svako od nas mora preuzest odgovornost za svoj život, ali to nije i misija našeg postojanja. Naša misija treba bit nešto veličanstvenije. Mi moramo ostaviti traga!....ali recite mi zašto???? i recite mi što?

Zar misija čovjeka ne može bit razvoj? Ako je naša misija razvoj, onda to može bit razvoj svijeta u kojem živimo  ili razvoj sebe

Ako govorimo o razvoju svijeta…tu će svatko od nas lako dat odgovor, ali kad govorimo o razvoju sebe…tu će se javiti rasprave i rasprave. Kako se razviti? U kojem pravcu, a da nisi indoktriniran nečijom tuđom misijom?

nemojte mi samo reć da ću kad upoznam sebe upoznati Boga i vlastitu sreću! To su doktrine svih religija ovog svijeta…a ja tuđe misije ne prihvaćam. Hoću svoju!!!!!

Moja osobna misija bi tad sigurno bila da nasmijavam druge grintajući?

,…ops …dame ne grintaju….loš odgoj čije lance nikako da skinem sa sebe mi to onemogućavaju…. usađene norme ponašanja sputavaju me u tome, pa koliko god shvaćala da se radi o ispraznim i licemjernim floskulama…uvjetovani refleksi me vraćaju natrag…i ne daju mi da u potpunosti shvatim i odradim svoju misiju :- (

i što sad?....ne mogu više mislit o sebi….mislimo malo na ono što nam nedostaje?...a što mi nedostaje?...pa sladoled!... da vidimo što sv. Google kaže na to?

pa misija King sladoleda je da „otkrijem svoj skriveni užitak“…. Misija Kinga je da „potpiruje želje, oslobađa strasti i pruža čisto zadovoljstvo

da li ovo znači da je moja misija čisti užitak?

konačno znam što želim! Užitak…. a što je ono što ne želim? Sve ono što nije užitak!

…i što me onda briga za vas i vaše misije?..... pa i nije baš pretjerano…ili je???

Recite mi svoju misiju da se znam odlučit!

 

 ...odoh ja u međuvremenu u svoj brlog....da zagrlim svog medu ...plišanog!....normalno ....

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 15.01.2010. 23:07h

  Član vajranMerlin5 prekinuti svaku aktivnost koja nije čisti užitak... to je misija.
 • 15.01.2010. 23:17h

  Član elycaMerlin4 @vajrane....kako nema uskličnika na kraju rečenice, zaključujem da nisi dovoljno uvjeren u svoju misiju ...i da samim tim riskiraš uspješnost izvršenja :-))
 • 15.01.2010. 23:18h

  Član vajranMerlin5 iskušaj me...
 • 15.01.2010. 23:26h

  Član elycaMerlin4 koja je ovo samouvjerena izjava? .... imaš li koji kamion sladoleda kraj sebe??? kakva korist od toga mala čisti profesionalac!
 • 15.01.2010. 23:28h

  Član kajaMerlin5 Uvijek se kreče od početka. Najprije trebaš doznati tko ti jesi...
 • 15.01.2010. 23:28h

  Član vajranMerlin5 kamion sladoleda mi nije problem nabaviti. može i sa prikolicom. čisti sam profesionalac.
 • 15.01.2010. 23:36h

  Član vajranMerlin5 kajo, smijem li te nešto pitati....
 • 15.01.2010. 23:38h

  Član kajaMerlin5 Da
 • 15.01.2010. 23:40h

  Član vajranMerlin5 kako si?
 • 15.01.2010. 23:41h

  Član kajaMerlin5 .... :-))) odlično
 • 15.01.2010. 23:42h

  Član kajaMerlin5 A kako si ti ?
 • 15.01.2010. 23:43h

  Član vajranMerlin5 lijepo za čuti. već te dugo namjeravam pitati kako si, tek onako... ti već znaš... :)))
 • 15.01.2010. 23:45h

  Član kajaMerlin5 Dragi moj, biti ćemo presretni ...:-)))
 • 15.01.2010. 23:45h

  Član vajranMerlin5 kajo, prštim... što će reći, izuzetno... tek toliko da znaš. dao Bog da potraje... :)))
 • 15.01.2010. 23:46h

  Član kajaMerlin5 ... to je tek početak fantazije ...
 • 15.01.2010. 23:47h

  Član vajranMerlin5 šaljem sve blagoslove Tebi... sada.:)))
 • 15.01.2010. 23:48h

  Član kajaMerlin5 i ja tebi, cijelim srcem ... :-)))
 • 15.01.2010. 23:51h

  Član vajranMerlin5 hvala Zlato moje.... :)))
 • 16.01.2010. 10:25h

  Član elycaMerlin4 wooow koliko dobrih misija ovdje....:-)))) ajde nastavite....neću vas smetat! :-)))
 • 16.01.2010. 10:27h

  Član srceMerlin3 Elice, dobra dušice, u akciju. pozdrav
 • 16.01.2010. 11:17h

  Član sjecanjeMerlin1 Ely,,uzivaj,,pusa..super si***********
 • 16.01.2010. 14:29h

  Član elycaMerlin4 ma pustite vi MOJE akcije....koji su vaše misije??? ...to mene zanima :-((((
 • 17.01.2010. 06:52h

  Član zemljaMerlin2 E, da, svojevremeno sam čitala u Colorsu da je misija čovjeka - napoznata. Naravno, zato što se ne može generalizirati. Svojevremeno sam rekla da je moja misija na Magicusu zasmijavati i podizati raspoloženje, no, očito ne samo to, jer su me, usput, privukle i neke druge teme pa povremeno skrenem s puta humora. Dosta sam razmišljala o tome koja je moja svrha postojanja. Da nije ova, da nije ona? I, onda mi proradi lampica u glavi... ne, ne... u srcu... moja je misija - živjeti. Neopterećeno živjeti, iz trenutka u trenutak, ma što netko drugi na to rekao. Eto ti moje misije! :) Inače mi je životni moto: Živi i pusti druge da žive! I da, napokon sam naučila zahvaljivati na onome što imam i ne misliti na ono što mi fali jer, u principu, kreiram život kako mi paše pa onda i imam sve što mi treba. Ako se povremeno pojavi koja potreba, ja znam da će se ona očitovati kad joj bude vrijeme, a ako se ne treba očitovati - zahvalna sam što se nije očitovala, jer bi vjerovatno stvorila zbrku u mom životu. Zbrčkano, ha? Malo! :) P.S. Pa, ja čitavo jutro s tobom razgovaram, a ti spavaš! :) Ono što sam o tebi zaključila na temelju tvojih riječi i sličica vrlo je pozitivno i očito je da si ti pri vrhu mojih top ten na stranici. :)
 • 17.01.2010. 07:36h

  Član srceMerlin3 Zemljo, veoma dobar komentar i u većini se slažem. ABER! ALI! Dali je vredno zbog jednog strastvenog ili dva, tri orgazma izgubiti za uvek nešto u čega se je godinama ulagao trud i ljubav? Moj odgovor je: NIJE. Istina je izazovi su veliki i za muškarce i za žene, a postoje mnogo lepe stvari na ovom svetu u koje se mogu usmeriti misli i skrenuti onoga našeg đavolčića, koji nas golica i izaziva. Naravno, za to sam, da se sluša svoje srce, ali i za to, da se mora biti odgovoran kada se odluči osnovati porodica. Sigurno je i slažem se, da po svaku cenu se nesme nešto održavati na silu i uništiti život i sebi i drugoj strani, a prvenstveno dečici. jer život je samo jedan i neponovljiv u ovoj dimenziji. No mora se i to znati, da je ljubav \"posao\", koji se mora sa svom odgovornošću čuvati i negovati, zahteva trud, odricanje, a na kraju, čovek ako je uspeo sačuvati svoje gnezdo, može biti zadovoljan jer je odoleo mnogim izazovima, koji nisu toliko vredni kao \"poštenje\", fer odnos kao čoveka do čoveka, kao roditelja. Kada se zapadne u krizu, a to su srednje godine, one kritične i kod žene i kod muškarca. Ne treba bezglavo juriti u fitnes centre, frizerima, maserima, trčati po trim stazama za mladošću. Ona se više ne može dostići. Trčali smo sa njom uporedo, ali je bila jača od nas. Utehu nije dobro tražiti ni po trgovinama sa punim vrećicama nepotrebnih stvari, koje nam kada ih doma raspakujemo više ne znače ništa, a potrošili nobvac. Nije dobro utehu tražiti ni samo u virtualnom svetu. ok, treba se i na ovaj način družiti, ali ne se zanositi. Ne dozvoliti, da nas zanesu nestvarne slikice mladih žena, mladih muškaraca, nestvarne boje prirode, lažna lepota, večna mladost, jer može da zavede u neslućene razmere. (pročitajte, ako niste, knjigu \"Virtualna kurva\" od Isidore Bjelice) Činimo i učinimo sve da život bude što realniji i jednostavniji. Utehu, ako smo u krizi, tražiti u molitvi, kontaktu sa drugim čovekom u živo i realno. A znanje, savete i višak slobodnog vremena na Magicusu, ali realno. Elice oprosti nema baš veze sa člankom.
 • 17.01.2010. 07:52h

  Član zemljaMerlin2 Srce, ovo je očito trebao biti komentar pod člankom emotivna nevjera, no nije važno, Elyca će prepoznati. Pametna je ona. S obzirom da tvoj komentar počinje sa obraćanjem meni, osjećam se pozvanom odgovoriti na njega. \"Zemljo, veoma dobar komentar i u većini se slažem. ABER! ALI! Dali je vredno zbog jednog strastvenog ili dva, tri orgazma izgubiti za uvek nešto u čega se je godinama ulagao trud i ljubav? Moj odgovor je: NIJE.\" U članku se govori o emotivnoj nevjeri, a ne fizičkoj, mada sam je ja, radi usporedbe dodala. Ja sam fino priznala da sam bila emotivno nevjerna. A ti, srce? Sjeti se Palalgruže... Zar ga nisi voljela? Bez obzira što si fizički bila vjerna?
 • 17.01.2010. 07:59h

  Član srceMerlin3 Zemljice, draga, nisi dobro razumela- Palagruža je moj neostvareni san, nikada nisam bila na njoj. A što se tiče moje zadnje ljubavi, one preko sedam mora i sedam gora (Palagruža je bliže) Zemljo, oboje smo bili slobodni. to znači nikoga nismo varali ni ja a ni O.N.
 • 17.01.2010. 08:16h

  Član srceMerlin3 Zemljice, pošto sam ovih dana veoma \"rovita\" i sentimentalno raspoložena, evo ti još nekoliko reči o nama. samo jedanputa sam bila sa njim nedelju dana, tamo daleko. i nisam ostala jer nisam htela da \"uprljam\" njegov način života, njegovo ubeđenje, njegovu čistost. više ti ne mogu i ne želim napisati, veoma je karakterističan i neobičan naš odnos bio. lep prelep. i piiiiiiiiii eto
 • 17.01.2010. 08:52h

  Član srceMerlin3 i još malo. nije istina, da se samo loše stvari događaju dobrim ljudima. događaju se više dobre, dobre i lepe, prelepe, samo ih treba znati osmisliti, dati im primat i onda je život lep i ima smisao. a za one loše, jedino se spopasti sa njima i nedati im preveliki značaj, jer nas onda \"koriste\" i prilepe se za nas.
 • 17.01.2010. 15:12h

  Član elycaMerlin4 @zemljo....evo ste se ovdje sakrili ali našla sam vas... i moja je misija ŽIVJETI I PUSTIT DRUGE...tu bi se nas dvije vrlo lako složile... i evo javno priznajem da si prva koju bi rado uživo upoznala ipak..opet moje iskustvo, a ti izvlači iz toga kakav god hoćeš zaključak za sebe ...ja sam se prvestveno željela SMIJATI...smijati se do besvjesti i imati nekog kraj sebe koji će mi tumačit tuđe postupke (u smislu da li me taj zafrkaje, mulja ili pokušava prevarit) ..ikreno ...tu ne vjerujem sama sebi, već uvijek imam nekog kome vjerujem na riječ: \"Makni se!\" ...i ja se maknem bez razmišljanja... tu se ne radi o ljubavi...nego o iskrenosti i beskompromisnoj odanosti!...to je dobro ...i može se sexat s istima :-))) ....ali ako nemate iste korjene ...onda nije dugotrajno (e sad sam namjerno izbrisala ono što ovdje piše...ima Ivana pravo da se neki komentari moraju brisat) @srce....najljepši su neostvareni snovi (a ni ja nikad nisam bila na Palagruži :-)))
 • 17.01.2010. 15:14h

  Član elycaMerlin4 @srce...i komentar koji nije imao veze s tekstom jer zapravo ...jako dobar ...i ima jako puno veze s tekstom... jer naša misija u potrošačkom društvu je da trošimo novce na nepotrebne stvari da bi vratili vrijeme koje se ne može vratiti....ali to nije MISIJA našeg života

SADRŽAJ UPISAO

Član ElycaMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana elyca dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  sretan imendan, svim Anama, Anjama, Ankicama, Anitama, Ankama, it.d...

  26.07.2021. 14:21h
 • Član iridairida

  Uživaj na odmoru...!!!

  26.07.2021. 11:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretnu i radosnu nedjelju vam želim. Lp

  25.07.2021. 07:28h
 • Član bglavacbglavac

  Nebuš sam puno nas je. Lp

  19.07.2021. 21:02h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Drago mi je da nisam sam. Necjepljeni će preživjeti, pa ne bih volio biti sam.

  19.07.2021. 13:08h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

..."stani na balun" i pogledaj...ako znaš..