Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član tara

Upisao:

tara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1864

PUTA

OD 14.01.2018.

RUNE: PITANJA MIRJANI

RUNE: PITANJA MIRJANI
Prema nekim lingvistima i povjesničarima, naša uglata glogoljica rađena je dobrim dijelom prema runskim simbolima iz želje da bude pismo koje se razlikuje od latinice. Iz nekih izvora saznajemo da su se možda i Bogumili, tajanstvena dualistička sekta iz srednjevjekovne Bosne, služili runskim simbolima te ih uklesali i na kamene stečke koje nalazimo u nekim dijelovima Bosne.

DREVNI SIMBOLI PRIRODE I LJUDI

Rune su kod nas uglavnom poznate kao sustav divinacije iako su u stvari tradicionalno pismo nekadašnjih Vikinga i Germana koje se od samih svojih početaka koristi i za divinaciju i za zaštitu. Kao što se naša abeceda zove po svojim prvim slovima, tako se runska "abeceda", po svojim prvim slovima zove "futhark". Na ovaj svijet rune su prema predaji došle uz pomoć boga Odina koji je prilikom njihovog primanja s viših razina visio naglavce sa Stabla života devet dana i noći. Od svih sustava divinacije rune se smatraju najekološkijim jer su potpuno integrirane s prirodnim silama koje nas okružuju. Njihovi simboli organizirani su u kolo godine pa uz svaki mjesec u godini dolaze dva runska simbola. U svojoj suštini one su velika tajna do koje se može doći u prvom redu uz pomoć intuicije. U ovim vremenima revitalizacije poganskih tradicija i ženskog principa rune ponovno postaju vrlo aktualne i primjerene svijesti modernog čovjeka.

U svojoj dugoj povijesti (prema nekima povezane su s Etrušćanima, prema drugima su nastale krajem stare ili početkom nove ere, rune su imale svoje uspone i padove. Runski folklor preživio je u nekim svojim oblicima i do danas ali se glavnina izgubila, poput drugih paganskih vjerovanja, zbog pokrštavanja. Zna se, na primjer, za mračnu epizodu oživljavanja runskih vjerovanja u doba nacizma, pa su rune nepravedno bile zapostavljene kao sustav divinacije i zaštite sve do kasnih 70-ih godina prošlog stoljeća.

Prema nekim lingvistima i povjesničarima, naša uglata glogoljica rađena je dobrim dijelom prema runskim simbolima iz želje da bude pismo koje se razlikuje od latinice. Iz nekih izvora saznajemo da su se možda i Bogumili, tajanstvena dualistička sekta iz srednjevjekovne Bosne, služili runskim simbolima te ih uklesali i na kamene stečke koje nalazimo u nekim dijelovima Bosne.

Rune i svijet prirode

S runama se Mirjana Gračan prvi put srela prilikom boravka u Norveškoj 1981. godine kad joj je djevojka po imenu Freya uz pomoć runa tumačila sudbinu, što se Mirjani jako dopalo i potaknulo je da sama nešto nauči o tim čudesnim simbolima. Krajem osamdesetih u Engleskoj je kupila prve rune i otad se više ne razdvaja od njih. Konzultira ih prilikom donošenja svih važnijih životnih odluka i u njima pronalazi nepresušni izvor mudrosti. U svom životu Mirjana slijedi tri izreke: "Moj život je bajka", "Glavno da je čovjek zdrav" i "Uzdaj se u se i u svoje kljuse". Rune Mirjani služe kao neka vrsta ulaznih vrata u svijet bajki, a bajke su po mnogima najbliži opis realnosti.

Prvo slovo runske abecede je F. Stoji ni više ni manje nego za "životinja, stoka, blago". Životinjski svijet, dakle, prepoznat je već u ono doba kao najvažnije dobro za čovjeka. Bez životinja, bez stoke, čovjek Stare Europe nije mogao preživjeti. I u našem jeziku je drugi izraz za stoku - "blago". Danas, u doba velikih patnji životinja koje bezdušno iskorištavamo i zatiremo preotimanjem njihovih staništa, rune nas upozoravaju: "Bez životinja si mrtav!"

Suvremena znanost, otkrićem osnovne opeke života - molekule DNK - i probijanjem genetskog koda, potvrđuje nerazdvojivu isprepletenost i međuovisnost čovjeka sa životinjskim i biljnim svijetom. Molekula DNK na kojoj su nanizani geni koji nose informaciju o tome kakvo će biće biti, nalazi se u potki svega što je živo na ovom svijetu. Preko naše DNK mi smo doslovce braća i sestre sa svakom biljkom i životinjom koja nastanjuje tanki omotač našeg planeta. I tu je ekološka poruka runa - odnosite se bratski, s ljubavlju, prema svemu što je živo. Tu su istinu, na primjer, prihvatili zagovornici tzv. dubinske ekologije i pretvorili je u moto: "Zemlja na prvom mjestu!" (Earth first!). Što je dobro za planet, dobro je i za čovjeka.

Neke biljne veze

Otkriće da je sve povezano sa svim bilo je dobar start za Mirjaninu fascinaciju s runama (Staro europsko pismo i sustav predviđanja budućih događanja) i njeno zanimanje za interdisciplinarna istraživanja neopaganizma. Evo što nam je Mirjana Gračan rekla o runama i ljekovitom bilju:

“Neko sam se vrijeme intenzivno bavila runama i ljekovitim biljem. Tako je došlo do međusobnog povezivanja runskih simbola s pojedinim ljekovitim biljkama poznatima u narodnoj medicini. Kako sam živjela gotovo na prvoj crti bojišnice u doba domovinskog rata, imala sam prilike sretati branitelje (hrvatska vojska imala je neko vrijeme stožer u mojoj kući na selu). Neki su znali poslije povratka iz akcija biti shrvani događajima dana i ja bih im, da se rastresu, gledala u rune. Gotovo bi uvijek izvukli runu Wynn koja u modernom prijevodu znači "sreća i radost" i ja sam tada znala da im treba čaj od gospine trave. Danas je dobro poznato da je čaj ili tinktura gospine trave koju popularno zovu i kantarion, često bolji antidepresiv od Prosaca. I ljudi bi živnuli!

Otada sam eksperimentirala s mnogim biljkama. Izvukla bih runu i u meditaciji tražila informaciju o tome koja joj ljekovita biljka odgovara. Uz runu Lagu (koja se vezuje uz vodu) išao bi redovito maslačak, a zna se da je maslačak odličan dijuretik koji izvlači vodu iz tijela pa se stoga francuski ne zove uzalud pissenlit (piški u krevet). Runa Sighel (povezana sa sunčevom energijom i munjama) povezala se sa sjemenkama suncokreta, Eoh (koja znači zaštitu) povezala sam tako s tisom koja se u narodnoj tradiciji koristi upravo za zaštitu.”

 

Rune za ukras i zaštitu

Runske simbole danas se sve više nalazi kao dekorativne elemente na nakitu, odjeći, uporabnim keramičkim predmetima, urezane na ulaznim vratima i doksatima…

 

Mnogi nose pločicu ili kamenčić s upisanom runom u torbici ili novčaniku kao zaštitu i garanciju boljitka. Zlatni i srebrni runski privjesci poklanjaju se djeci za zdravlje, dugovječnost i uspjeh u životu. Pogledate li unaokolo, runski simboli su svugdje oko nas. Među najpoznatijim je simbol mira koji su lansirala Djece cvijeća (hipijevski pokret), u čijem se krugu nalazi obrnuto postavljena trokraka grančica – runa Algiz koja je garant zaštite.

_______________________

PITANJA MIRJANI

 

Svi korisnici našeg portala mogu postavljati pitanja upućena RUNAMA, a Mirjana iz izvučenih runskih simbola daje odgovore. Što me očekuje u budućnosti? Ima li nade da prebolim? Hoću li postići ono što želim? Kako ću riješiti svoju financijsku situaciju? Kad ću naći ljubav svoga života? Ovo su samo neka od pitanja na koja redovito odgovaramo. Pišite nam i dalje što vas zanima i muči, čemu se nadate i čemu stremite, a Mirjana će vam pomoći ovim staroeuropskim načinom predviđanja budućnosti. Što treba napisati? Nešto o sebi, pitanje o problemu koji želite riješiti i šifru kojom ćemo vas potpisati kako biste se mogli prepoznati među odgovorima.

Odbaciti tugaljivost

Imam 30 godina i jaku bol iz prošlosti zbog neuspjelog braka. Iz tog braka imam jedno dijete. I ne znam kako dalje. Prošlost me proganja a ja nemam volje za životom, za druženjem i izlascima. Najviše volim kad se povučem u sebe i živim u nekom mome svijetu uspomena.

Voljela bih znati što me čeka dalje, hoću li se ponovo udati i kakva mi je budućnost.

“Jesen 08”

Izvukli ste runu Laguz čiji je suvremeni prijevod fluidnost. Povezana je s Mjesecom koji je simbol žene. Prijemčljiv je, osjetljiv i slabe volje. Zbog tih osobina stičemo pogrešan utisak da ga možemo oblikovati kako želimo. Ali, Mjesec je postojan u svojoj neuhvatljivosti i varljivosti. Kad ste pod utjecajem Mjeseca onda ste posebno osjećajni, ali i nestalni, često tugaljivo raspoloženi. Trgnite se! Odbacite tugaljivost! Prošlost je prošlost koju ne možete promijeniti. Jedino što imate je sadašnji trenutak koji treba živjeti u radosti. Runa koju ste izvukli ukazuje na doškolovanje koje možete s uspjehom završiti i promijeniti radikalno život. Hrabro naprijed!

 

Velika sreća

Prije dvije godine završila sam srednju školu i odmah se zaposlila iako je moja velika želja bila upisati se na fakultet.

Zanima me hoću li se ikad upisati, a ako ne, ima li kakve šanse da uskoro promijenim posao jer sa sadašnjim nisam previše zadovoljna.

Ni u ljubavi nemam sreće. Lagala bih kad bih rekla da još niti jedan dečko nije bio zaljubljen u mene ili da ja nisam bila zaljubljena u nijednoga, ali nikad ta ljubav nije bila obostrana. Zato me zanima hoće li uskoro u moj život ušetati neka srodna duša.

Ivana

Izvukli ste runu Thorn čiji je suvremeni prijevod div ili veliki duh. Runa je povezana s najboljim od najboljih planeta - Jupiterom - kojeg u astrologiji zovu “velika sreća”. Glavne su mu oznake bogatstvo i uspjeh. Kad je runa u uspravnom položaju u kojem ste je izvukli, za onoga koji pita označva da je trenutno u dilemi. Ako se radi o važnom donošenju odluke, runa vam savjetuje da dobro i bez žurbe osvjetlite sve strane problema prije nego donesete svoju odluku. Da biste neke stvari jasno sagledali, treba proći određeno vrijeme. Stoga vam je život i dao priliku da se zaposlite odmah nakon završetka školovanja kako biste mogli promisliti želite li doista studirati ili ne. Prihvatite svoj put! Nije sreća raditi posao koji volite, sreća je voljeti posao koji radite.

A što se tiče ljubavi i tu primjenite slično pravilo; opasno je sanjariti o princu na konju kad se živi u poslijeratnim uvjetima. Oko vas su sigurno dobri momci koji čeznu za ljubavlju baš koliko i vi. Učinite prvi korak!

Oženjeni i neoženjeni

Molim vas da mi rune otkriju hoću li uskoro ostvariti “normalnu” vezu (imam 22 godine) i hoću li prekinuti vezu s oženjenim muškarcem (kojeg jako volim)? Kako će sve to završiti?

Antica

Izvukli ste runu Wunjo čiji je suvremeni prijevod sreća i radost. Povezana je s planetom Venerom, božicom ljubavi. Osobe pod utjecajem Venere su ljupke i lijepe, a imaju punu smisla za umjetnost. U ljubavi su sretne, vole se zabavljati a uz to stiču i puno iskrenih prijatelja. Runa označava sreću i zadovoljstvo. U vaš će život skoro ući plavi muškarac koji se nedavno vratio s dužega puta. I, gle, čuda, nije oženjen! Pozvat će vas na putovanje zbog odmora, a kad se vratite, na onog oženjenog nećete ni pomisliti.

Rat i strast

U braku sam osam godina i imamo troje djece. Muž se bavi privatnim poslom, a ja sam domaćica. Bila sam zadovoljna takvim životom, ali u zadnje tri četiri godine otuđili smo se jedno od drugoga. On se odao piću a mene i obitelj zanemario. Za nas nikada nije imao vremena. Uvijek bi netko ili nešto bilo važnije. Osim toga postao je ljubomoran i nepovjerljiv. Utjehu sam našla u jednom prijatelju. Uvijek bi imao vremena za razgovor sa mnom. Počela sam gajiti prema njemu i više nego prijateljske osjećaje. Nastojala sam da to ne primjeti ali i on je osjećao isto. Ljubavnici nismo bili. Muž je to primjetio premda sam ga izbjegavala. Nakon toga život je nepodnošljiv zbog uvreda s muževe strane. Kako dalje s mužem? Što god pokušam njemu nije dovoljno dobro. Nastojim i trudim se. Hoće li se otrgnuti od alkohola? Hoćemo li smoći snage da ostanemo zajedno jer osjećam da jedno drugom ne značimo kao prije? Može li se ljubav i povjerenje vratiti? Ako dođe do rastave, hoće li to puno utjecati na djecu? U duši sam nezadovoljna ovim životom. Hoće li to stanje proći? Postoji li mogućnost bilo kakve veze s prijateljem i da li bi to trajalo?

Virovitica

Izvukli ste runu Thor čiji je suvremeni prijevod strast i rat. Ova je runa povezana s planetom Marsom, simbolom jakih strasti, vatre, uništavanja i razaranja. Godine Marsa su godine sukoba i ratova među ljudima. Kad se ova runa pojavi onome koji pita, označava strasnu ljubavnu aferu. Ako je onaj koji pita žena, ona je sretnica jer se u njenom životu nalazi muškarac koji je neizmjerno voli. Pitanje je samo koji je to? Vaš muž ili prijatelj? Ako krenimo redom. U svakom braku dolazi do perioda zahlađenja kad je “oranica na ugaru” i čeka bolje dane. Tako i vaš brak prolazi takvu krizu koja će proći ako utvrdite zajedničko stajalište. Na nesreću, vaš muž nije svjestan da svojim ponašanjem djelomično uzrokuje vaše lutanje. Znajte da je rastava braka roditelja najstresniji događaj u životu djeteta pa onda, usprkos strasti, dobro razmislite prije nego poduzmete ili ne poduzmete konačni korak. Upitajte se isto tako ne bi li i s prijateljem, kad tad, ali u tada vrlo nepovoljnim okolnostima po vas, doživjeli slično, pa i gore nego s mužem s kojim imate troje djece.

Promjena na bolje

Imam 27 godina. Prije dvije godine otišla sam iz jednog grada zbog teškog financijskog stanja. Tamo mi se nekoliko godina sviđao jedan mladić. Kad sam vidjela da nemamo sreće da se slučajno upoznamo, ja sam napravila prvi korak, a on ništa. Nismo nikad prohodali mada sam ja to iskreno željela. Željela bih se vratiti, zaboraviti prošlost, moju neodlučnost, i da nas dvoje počnemo sve ispočetka. No, opet moram učiniti prvi korak, moram ga nazvati. Hoće li mi se to isplatiti?

“Zahvalna”

Izvukli ste runu Ehwaz čiji je suvremeni prijevod konj. Runa je povezana s pozitivnim aspektima planeta Merkura, glasnika bogova i zaštitnika trgovaca. Za osobu koja pita označava promjenu mjesta boravka. Konj je u stara vremena bio simbol putovanja, dakle i promjena. Runa može značiti i napredovanje i odlazak na bolju poziciju. Ima li jasnije poruke nego što ste je dobili? Krenite za svojim srcem; zar je važno tko je taj koji pokreće vezu? Ako je vaš prijatelj neodlučan i treba mu poticaja, učinite to!Nemate što izgubiti!

Dajte si ljubavi

Imam 43 godine. Razvedena sam službeno i u srcu. Što godine više prolaze tako osjećam sve veću samoću. Koliko se sjećam nikad nisam duboko voljela a niti bila duboko voljena. Sad osjećam potrebu za tim, bojim se samoće i bolesti. Recite mi nešto o mom budućem životu i zdravlju.

Nada

Izvukli ste runu Wunjo čiji je suvremeni prijevod sreća i radost koji se odnose na ono što osoba pita. A vi pitate o ljubavi! Ali, da biste ljubav mogli osjetiti, trebate se prvo zaljubiti u sebe, voljeti sve što jeste i kako izgledate. Tek nakon toga možete i primiti ljubav.Savjet je da aktivirate svoje najdublje slojeve kako biste se trgnuli iz emocionalne tuposti u koju ste zapali. Za to će vam najbolje poslužiti psihotehnika pod nazivom Aktivacija DNK ili niz pozitivnih afirmacija koje ćete izgovarati sami sebi pred ogledalom. Jedna od njim mogla bi glasiti: “Nada, najljepša si žena na svijetu i zaslužuješ ljubav!”

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 31.08.2008. 12:20h

  Član letaMerlin0

  buducnost

  Imam 37 godina, rastavljena sam..majka jedne djevojcice..vec 4 godine sam u vezi sa mladjim muskarcem, pa me zanima dali u toj vezi ima buducnosti
 • 31.08.2008. 12:49h

  Član nlandekaMerlin4 Imam 43 godine i nalazim se u složenoj obiteljskoj i poslovnoj situaciji. Da li će se ta situacija uskoro popraviti? Hoće li novo započeti posao uspjeti i dati dobre rezultate? Bukva
 • 02.09.2008. 07:44h

  Član mgracanMerlin3 Odgovor leti: problemi s bolešću nekog člana obitelji natjerat će vas da razmotrite svoju situaciju i poduzmete korake koji bi mogli voditi učvršćenju vaše veze.
 • 02.09.2008. 07:46h

  Član mgracanMerlin3 Nlandeka: izvukla sam runu osjećaja, drugim riječima, uspjet ćete u onome što za vas ima srca. Sve što ne osjećate kao svoj projekt nema šanse za uspjeh. Stoga napravite popis projekata i čitajte ih naglas da biste osjetili što jest i što nije za vas.
 • 02.09.2008. 08:03h

  Član stelaMerlin0 Imam 41 godinu i majka sam četvero prekrasne dječice.Nezaposlena sam i tražim honorarni posao,ali sve što dotaknem klizi mi iz ruke.Aroma maserka sam po zanimanju.Sudsko rješenje nikako da stigne već godinu dana.Da li ću uspjeti u svom poslu koji neizmjerno volim?
 • 02.09.2008. 08:29h

  Član geminiMerlin4 Mirjana može jedno moje pitanje? Da li ću još dugo raditi svjetovni posao? Jer u alternativi je toliko toga za naučiti i raditi, pa jedva čekam raditi samo u alternativi i dalje učiti, a ono mi je totalno nezanimljivo i nemotivirana sam apsolutno. Hvala unaprijed.
 • 04.09.2008. 21:29h

  Član ianaMerlin0

  što me čeka

  Imam 35 godina, u vezi sam s osobom koja dosta sporo i sa zadrškom napreduje u odnosu... Zanima me što me čeka s ovom osobom, ima li nade za ozbiljniju vezu i zajednički život? Jeli me stvarno voli, što je spreman učiniti za mene. Hvala puuuuuuuuuuno Iosipa
 • 04.09.2008. 22:52h

  Član iridaMerlin35 a da svi vi nazovete Mirjanu kad je dežurna (pogledati raspored dežurstava u MAGICUS-ov DEŽURNI TELEFON).
 • 23.09.2008. 20:32h

  Član mgracanMerlin3 Stvarno, najbolje je da me nazovete na 091 567 7147 nedjeljom od 18 do 20h kada vam mogu posvetiti vrijeme i pažnju. Na portalu sam objektivno spriječena na dužu komunikaciju. Radujem se što ćemo se čuti!!
 • 27.09.2008. 22:57h

  Član mlalicMerlin0

  Slocum

  Hoću li dčekati vrijeme da moj sin koji sad ima dvije godine završi srednju školu? THx.
 • 02.10.2008. 02:34h

  Član petraMerlin0

  Pitanje za Mirjanu

  Postovana, imam dve devojcice, koje su mi otete, 6,godina, oteo i otac imaceha koji i prodaju u belo roblje, ja se borim na sve nacine da i izbavim,ali izlaza ne vidim jer oni rade u policiji i sve sredjuju preko kolege, umesto da mi zakon pomogne da spasim decu,oni mene muce, ja nemam nikog, ko bi mi pomogo, sada sam podnela i Tuzbu okruznom tuzilastvu, pa neznam dali ce da pokrenu istragu, i dali postoji neko ko bi meni pomogo iskreno, jer ja nemam ni poso stalan,pa nemam ni novaca, svi obejcaju i svi me slazu, molimte pomozimi,i recimi ako mozes na koji nacin da spasim decu.
 • 07.12.2008. 16:59h

  Član arsidMerlin0

  Pitam se pitam

  Postovana Mirjana.Ja sam na ruci istetovirao(runskim pismom)inicijale svoje male porodice, koja je do sada prosla kroz razna iskusenja. Oni glase ovako: A R S I D. AR je skracenica za prezime, a SID, za nasa imena(sasa,ivana i dragan). Posto sam to uradio sasvim slucajno, ne znajuci nista o Runama, zanima me dali to krije neku poruku i dali to po vama ima neko znacenje? Sa duznim postovanjem, porodica Arsic.
 • 08.12.2008. 13:58h

  Član taraMerlin4 Runskih je simbola 24 + 1 i svaki izražava određeni tip energije na djelu. Drugim riječima, sami po sebi, nijedan nije niti pozitivan niti negativan osim u vezi s odgovorom na pitanje koje se runama postavi. Pritom je važna i namjera, a vaša je namjera zasigurno bila dobra i dolazi pravo iz vašega srca; ZAŠTITITI SVOJU OBITELJ! Sve rune koje ste kombinirali u svoj runoplet i utetovirali na ruku, u kombinaciji jedna s drugom, dakle, su pozitivne i čine upravo ono što od njih očekujete. A uz to, sadrže i najveći dio vašeg obiteljskog imena. Dvostruka zaštita! Kad se radi o samo jednoj runi koja bi trebala štititi, onda je to Algiz, runski simbol inače ukomponiran u hipijevski znak za mir.
 • 10.12.2008. 23:47h

  Član arsidMerlin0

  za taru

  Draga Tara, neizmerno se radujem tvojim konstatacijama i hvala, hvala, hvala!
 • 19.12.2008. 17:45h

  Član waitapuMerlin0

  vjeruješ li ikom

  Našla sam se u strašnoj životnoj situaciji ali ne svojom voljom niti svojim izborom već spletom životnih okolnosti koje su se dogodile mom životnom suputniku od kojeg sam mogla očekivati svakojaka čuda osim grozne stvari koja mu se dogodila i zbog koje mu je oduzeta sloboda. O prirodi samog nedjela nažalost ne znam ništa, ali duboko u sebi vjerujem da se radi o pogrešci i njegovoj neodgovornosti prema životu. Zanima me što će biti s njim? Kakva mu je budućnost? Je li ovaj horor samo kratkotrajan ili trajan? Je li osoba uistinu svjesnom namjerom upletena u nedjelo ili je iskorištena u svojoj dobroti i nezainteresiranosti. Mnogo vam hvala
 • 20.12.2008. 20:33h

  Član mgracanMerlin3 Osoba je žrtva svoje odsutnosti iz vlastitog života...a i to je krivnja i nešto što otplaćuje iz prethodnih života.
 • 20.03.2009. 02:39h

  Član pahuljica317Merlin0

  Veliki pozdrav!

  Imam pitanje vezano za posao. Dobila sam priliku da se bavim javnim poslom na TV. Totalni sam pocetnik i imam veliku tremu. 6 Godina nisam radila i plasim se kako cu se uklopiti u sve to i kako ce moj mladji sin bez mene dok budem radila,jer se dosad nismo odvajali.Plasim se i saradnje sa kolegama i sefovima,jer oni su svi iskusni u svom poslu.Da li cu imati uspjeha? Primite puno toplih pozdrava i unaprijed hvala!!! Pahuljica 317
 • 20.03.2009. 08:59h

  Član mgracanMerlin3 Izvukli ste runu zaštite, drugim riječima, imate moćne zaštitnike na višim razinama koji će vas nježnom rukom voditi na vašem putu. Strah je koristan a ponekad nepotreban ali je normalno da ste trenutno prestrašeni. ali i to će proći. Hrabro naprijed!
 • 20.03.2009. 12:37h

  Član pahuljica317Merlin0

  Veliki pozdrav!

  Beskrajno vam hvala! Sad mi je lakse. Prijatelji su mi rekli da ne vide razlog za strah i svi su optimisti sto se tog posla tice, samo ja ne vjerujem u to.Mozda me je taj strah blokirao,pa sve vidim crno. Ali, posle vaseg odgovora znam da treba da prihvatim ponudu. Hvala vam od sveg srca!!!
 • 20.03.2009. 22:21h

  Član dudaMerlin0

  divno jednom davno sam imala je...

  dnu poznanicu koja mi je izvlacila rune nije bilo lose ali nije ih znala tumaciti dovoljno voljela bi da mi mirjana kaze nesto...
 • 20.03.2009. 22:26h

  Član dudaMerlin0

  postovana mirjana

  imala sam jednu veu propala je vidamo se ponekad obicno kad on to pozeli jer nemam snage da sama to prekinem dali osjeca uopste nesto prema meni? I ZASTO MI NIJEDNA VEZA NE USPIJEVAima li neke magije na meni.SIFRA-ZARA
 • 21.03.2009. 16:58h

  Član mgracanMerlin3 Draga Zara, Muškarci drukčije rezoniraju i bliži su iskonskim potrebama; izvukli ste runu obrana koja vam poručuje da podignete barijeru jer je nitko drugi za vas neće podići. Drugim riječima, vaš vas muškarac treba - ali samo za seks - a emotivnoj je vezi kraj bio prije nego je ona započela. Hrabro potražite svoju srodnu dušu i to među ljudima gdje to nikad ne biste očekivali. Izađite u prirodu, među planinare ili vrtlare!
 • 21.03.2009. 17:00h

  Član mgracanMerlin3 Dragi Slocum, vaš će sin stasati uz vas, ali jednako tako i bez vas jer je dobra korijenika...Drugim riječima, runa koju ste izvukli - božji dar - govori vam da je vaš sin vama božji dar i da će tako zauvijek i ostati.
 • 22.03.2009. 23:06h

  Član dudaMerlin0

  POZDRAV!

  postovana gospodo mirjana imam jednu vezu u njoj sam odprilike 2 godine neznam sta da ocekujem od tog muskarca zanima me dali mu je stalo do mene.hvala!sifra:svjetlo
 • 23.03.2009. 15:02h

  Član dudaMerlin0

  pozdrav!

  pita moja prijateljica!dali ce se izvuci iz krize i dali ce uspjeti u zivotu rodena je23.8.1969-sifra mko
 • 23.03.2009. 15:25h

  Član iridaMerlin35 duda, tvoja prijateljica treba biti naš registrirani član da bi dobila odgovor na svoja pitanja....
 • 01.04.2009. 20:43h

  Član dudaMerlin0

  postovana gospodo mirjana!

  molim vas reci kakva me financiska situacija ceka i dali cu pronaci posao.duda
 • 02.04.2009. 00:48h

  Član mgracanMerlin3 Tko kuca, otvorit će mu se! Vas čeka dobar posao u vezi s poljoprivredom u najširem smislu te riječi, na otvorenom. Zaboravite grad!
 • 20.04.2009. 18:33h

  Član sirobMerlin0

  Problem u braku

  Postovana u braku sam 18 godina gdje su i djeca.Supruga mi je otisla od doma sa nekom od djece prije 7 tjedana. Molim pomoć.Ako mi mozete reci kaj misli, kaj osjeca, koliko emocija ima prema meni, kada se misli vratiti, javiti, dali me jos uvijek voli, kaj se dogada, kaj me ceka u buducnosti. Nemamo nikakav kontakt sa njom.Ja nju jako volim Sa stovanjem. Hvala
 • 17.05.2009. 21:30h

  Član stellastar1979Merlin0

  prekretnice

  Mirjana! osjecam da se nalazim u nekakvoj prekretnici. Ostala bez posla, trenutno mi se nude neki poslovi, no u sve ulazim s velikom distancom i nepovjerenjem. Voljela bih konacno ostvarit zapollenje koje bi me konacno nakon niza godina\"uzalud\"ispunilo. Jeli moguce to? veza mi je takoder na ispitu-nisam sigurna da je moj partner spreman za ozbiljnu vezu....bilo kakav savjet je dobro dosao. Lijep pozdrav!!
 • 25.06.2009. 17:41h

  Član gogazagiMerlin0

  kako dalje

  Poštovana Mirjana, baš mi je drago da vidim, da povremeno opet ovdje odgovarate na pitanja. Mene zanima što me čeka u vezi s osobom s kojom sam dvije godine turbulentne i teške a sve zbog životne bitke koju on vodi sam sa sobom. Sav je zbunjen pa i ja. Osjećam da smo ovo ljeto i jesen na prekretnici odnosa. Što nas čeka? Puno hvala
 • 21.09.2009. 02:44h

  Član bebuvceMerlin0 Postovana Mirjana.Zanima me veza u kojoj sam jel ce uspeti ,jer cu biti snjim sretna.Jednom recu Jel je taj onaj pravi.Hvala vam...
 • 22.09.2010. 14:41h

  Član bojanaMerlin0

  nadanj

  postovana mirjana,zanima me buducnost mog biznisa .Dali ce moj biznis prosperirati i cemu da se nadam. unapred vam hvala puno ce te mi pomoci saznanjem o buducnosti.
 • 04.10.2010. 20:37h

  Član kickeyMerlin0

  Bec

  Zanima me da li ce biti ista od mene i od tipa koji mi se svidja i kog sam nedavno upoznala?
 • 15.05.2011. 16:15h

  Član flickaMerlin1 Mogu li samo postaviti pitanje u vezi rune Kenaz? Naime dobila sam ju na poklon od osobe koja ju je kupila u Italiji i tvrdi da ima veze sa datumom mog rođenja ( 6.9) .Da li je to tako ? U svakom slučaju nosim ju već duže vremena oko vrata kao ogrlicu i sviđa mi se!
 • 18.05.2011. 19:02h

  Član mgracanMerlin3

  flicka!

  Rune su mistične, rune su skrivena tajna...mnogi žele proniknuti u nju. Stotine su interpretacija samo jedne od runa, rune Kenaz. Uz nju se vezuju sva moguća značenja - od baklje, preko trna i čira do znanja. Gdje je istina? Skrivena je u tvom srcu i vrijedi samo za tebe. Ako ti se sviđa, ako ti odgovara onda je to tvoja RUNA i ostat će tvoja sve dok je u tvom srcu njezina vatra. Neki autori vezuju pojedine rune uz pojedina godišnja doba. Međutim, Kenaz je 6. runa prvog Etira pa je malo vjerojatno da je povezana s datumom tvog rođenja. Povezana je jedino s brojem 6, ali ne i brojem 9.
 • 19.05.2011. 10:28h

  Član flickaMerlin1 Hvala na objašnjenju :)
 • 20.05.2011. 15:59h

  Član sanjabrlicMerlin0

  pitanje za Mirjanu

  Mirjana imam sina koji trenire košarku i zanima me hoće li se profesionaln o baviti košarkom. zvose se goran i rođen je 06.05.1990. godine.
 • 24.05.2011. 22:49h

  Član mgracanMerlin3

  sanjabrlic!

  Izvučena je runa ALGIZ, označava ono čega ima u velikim količinama i broju u prirodu - alge, trave...Ta runa ima mnogo značenja, a u ovom slučaju odgovarala bi interpretacija: SKROMNOST JE ZAŠTITA. Bolje je biti travka, šaš ili alga među milijardama srodnika nego stršati i biti cvijet. Cvijeću naime brzo odsjecaju glavu...Rekla bih da će vrijeme pokazati hoće li vaš sin zagristi dovoljno čvrsto u često gorki kruh vrhunskih sportaša ili će naći neki drugi izvor zadovoljstva i radije odabrati zadovoljni život travke. Datum rođenja mu već ionako garantira dobar život u krugu obitelji i prijatelja.
 • 24.05.2011. 23:37h

  Član ljubicicaMerlin4

  pitanje za Mirjanu

  živim vani dugo godina. Djeca su mi se prije dvije godine vratila kući ( 16 i 19 godina9. Ja sam u velikoj dilemi. Povratak ili ostanak vani,, a radi djece bih se trebala definitivno vratiti. Ima li izgleda?. Hvala
 • 25.05.2011. 00:05h

  Član ljubicicaMerlin4

  dodatak za irjanu

  27.09.1960 12.00
 • 25.05.2011. 06:18h

  Član srceMerlin3 evo i ja pitam: kakvo mi je zdravstveno stanje podareno za preostale godine? 6.8.1947 g. 11,30 Hvala za odgovor.
 • 25.05.2011. 13:59h

  Član mgracanMerlin3 sutra očekujte odgovore! danas nemam rune pri sebi a bez njih zaista ne mogu dati nikakav odgovor.
 • 25.05.2011. 14:03h

  Član ljubicicaMerlin4 Hvala unaprijed :)
 • 25.05.2011. 14:10h

  Član shadowofsoulMerlin10

  pitanje za Mirjanu:

  Kako ću riješiti svoju trenutnu financijsku situaciju - najdalje do 31.12.2011.? hvala puno na odgovoru i lijep pozdrav od Shadow :)
 • 25.05.2011. 14:23h

  Član saturnicaMerlin1

  i ja bi pitala, ako nije kasno

  ....koliko bi imalo smisla da krenem na seminarsko putovanje krajem 8. mjeseca......??....prilično sam u dilemi...
 • 25.05.2011. 14:56h

  Član heyloveMerlin3

  draga Mirjana ...

  ...pitanje je vezano za zdravlje moje majke. Naime, dijagnosticiran joj je prošle godine zloćudni tumor kože - u vremenskom periodu od godinu dana sedam je puta operirana i prošla je šest kemoterapija. Na posljednjem pregledu naišli su na nov melanom, ovaj put je složenije jer nije na površini. Majka je inače u mirovini (redovnoj) od prošle godine. Požrtvovna je, svi su joj važniji od nje same. Perfekcionista je. \'Guta\' probleme. Bolest se je javila prije tri godine - nije digla nalaze jednog odstranjenog madeža (a tada je već ustanovljeno da je u pitanju melanom s mogućnošću širenja). Pogoršanje je uslijedilo kad je moja baka (njezina majka) teško oboljela. Baka je u međuvremenu umrla i to je ostavilo veliki trag na mami. Hvala
 • 28.05.2011. 18:25h

  Član mgracanMerlin3

  srce

  Izvukla sam tri rune za tebe: fehu, hagalaz i mannaz...a tumačenje bi bilo sljedeće: Ne dozvoli da ti materijalno sledi srce...dopusti da ti duša pjeva kako ne bi pod stare dane, zbog leda u srcu prema nekoj osobi, duša potražila utjehu u bijegu u iracionalno. Tu je jedina opasnost za tebe!
 • 28.05.2011. 18:32h

  Član mgracanMerlin3

  ljubicica

  Izvukla sam tri rune za tebe: eihwaz, perthro i berkano...Tumačenje bi bilo: neprestana mijena i ulaganje energije u obranu od nečega što je neobranjivo, potiče u tebi sklonost da se kockaš s vlastitim životom. Ova situacija, međutim, završava PLODONOSNO! Uđi u meditaciju, danas, sutra...svaki dan tjedan dana...sve dok ne dobiješ odgovor iz dubine svoje duše. A tada slijedi taj put...
 • 28.05.2011. 18:38h

  Član mgracanMerlin3

  ShadowOfSoul

  Algiz, Mannaz i Ken tvoje su današnje rune! A tumačenje bi bilo: spas je u sitnim malim stvarima i sitnim koracima - jedan po jedan. Budi poput trave koju gaze a koja se uvijek iznova podigne kao da se ništa nije dogodilo. Mannaz ti pomaže da opustiš grč i osloniš se više na ljubav u tvojoj blizini koja čeka da je uvažiš. A do tad će već baklja svjesnosti - svjetlost - biti u tvojoj ruci. Ne strahuj!Potraži ufanje u svom srcu!
 • 28.05.2011. 18:46h

  Član mgracanMerlin3

  saturnica

  Tvoje su rune hagalaz, raido i ken, a tumačenje bi bilo: hladnoća vlada tvojim srcem koje žudi za promjenom i putovanjem ali cilj još nije na vidiku. Zašto bi putovala? Zbog čega? Ima li to smisla u ovom času? Odatle nedoumice i sumnje. Spremaj se kao da sigurno krećeš na seminar ali odluku još ne donosi. Pričekaj znak - donosi ti ga ken - simbol svjetlosti i spoznaje. A do spoznaje je često trnovit put. Kad doneseš odluku, bila ona da ili ne, osjetit ćeš veliko olakšanje.
 • 28.05.2011. 18:53h

  Član mgracanMerlin3

  heylove

  Tvoje su rune danas gifu, not i jera...Gifu je dar od boga, često označava uspješno partnerstvo. Not je nevolja, problem, sitni dosadni križić koji svatko nosi svakodnevno poput kamenčića u cipeli. Jera je kraj jednog ciklusa, kraj godine, ljetna žetva, ubiranje plodova protekle sezone. tumačenje? Pružaj i dalje podršku svojoj \"partnerici\", svojoj majci, jer puno dobivaš zauzvrat. Nakon svakodnevnih boli, šokova, tjeskoba, suza...nazire se kraj teškog perioda. Tvoja će ljubav prema mami biti nagrađena bogatom žetvom, a kakva će biti? Najbolja moguća!
 • 28.05.2011. 19:42h

  Član ana_stsMerlin0

  hi :)

  Imam pitanje vezano za osobu koju volim,zajedno smo dvije godine al stalno neke svadice,danas smo prekinuli preko mobitela pa me zanima hoce li poduzet nesto da me vrati,pokazat da me voli i zeli,povuc rijeci i kada? hvala vam puno
 • 28.05.2011. 20:25h

  Član shadowofsoulMerlin10 draga Mirjana, hvala puno na odgovoru, točno je tako kako su rune rekle. Ja sam poput trave koju financije pogaze, ali se dignem spremna ponovo dočekati nove borbe.. i, da... jedan po jedan..tako će i odlaziti moji krediti :) odlično, ova poruka mi je potvrdila ono što sam znala u dubini duše..
 • 29.05.2011. 08:36h

  Član ljubicicaMerlin4 draga Mirjana , veliko hvala.
 • 29.05.2011. 18:45h

  Član mgracanMerlin3

  ana_sts

  Tvoje su rune Uruz, Ansuz i Laguz: prva govori o prauzrocima, a vezuje se uz genetiku i porijeklo. Druga govori o novim počecima, u biti o ušću velike rijeke koja prima malu pritoku, a treća o hrabrosti da se isplovi iz svoje ugodne lagune na otvoreni ocean. Tumačenje bi bilo sljedeće: zbog prevelikih razlika u porijeklu, vaša je ljubav poput riječice koja često presušuje pa niti ne stigne do ušća velike ljubavi. Potreban je čin odlučnosti da se čovjek prepusti oceanu ljubavi koji se iz predivne lagune u kojoj sad boraviš čini kao prijetnja. Skoči u tu oceansku vodu! Ili se sasvim povuci.
 • 29.05.2011. 18:55h

  Član ana_stsMerlin0 hvala vam na odgovoru,no nisam razumjela sto da radim,trenutno smo u prekidu,on je to odlucio a volimo se,hoce li poduzet nesto da se pomirimo?
 • 02.06.2011. 14:52h

  Član anita3Merlin0 DRAGA MIRJANA! zanima me da li cu do kraja ove godine naci decka i imati normalnu vezu koja ima buducnost?
 • 02.06.2011. 19:56h

  Član mandalaMerlin0

  Pitanje za Mirjanu

  Imam 43 godine,razvedena sam. Dva puta u životu sam voljela iskreno i duboko, oba puta nisam bila voljena iskreno i duboko. Zanima me da li ću kad biti sretna u ljubavi? Hvala unaprijed,pozdrav.
 • 15.07.2011. 11:17h

  Član ganeshMerlin0

  pitanje za mirjanu

  Imam 46 godina i imam jedno dete sin (20god) Sin odbija da uci nisto ne radi jednostavno zivi u svom imaginarnom svetu stalno smo u svadzi moje pitanje je sto se dogadza i dali ima neku pozitivni promenu za njega .Hvala unaprrijed i pozdrav
 • 15.07.2011. 14:43h

  Član mgracanMerlin3

  anita3

  Odgovor za Anita3: izvučena je runa Ehwaz čiji je suvremeni prijevod konj. Runa je povezana s pozitivnim aspektima planeta Merkura, glasnika bogova i zaštitnika trgovaca. Za osobu koja pita označava promjenu mjesta boravka. Konj je u stara vremena bio simbol putovanja, dakle i promjena. Runa može značiti i napredovanje i odlazak na bolju poziciju. Ima li jasnije poruke nego što ste je dobili? Krenite za svojim srcem; zar je važno tko je taj koji pokreće vezu? Budite hrabra i učinite vi prvi korak!
 • 15.07.2011. 14:47h

  Član mgracanMerlin3

  odgovor mandala

  Izvukli ste runu Laguz čiji je suvremeni prijevod fluidnost. Povezana je s Mjesecom koji je simbol žene. Prijemčljiv je, osjetljiv i slabe volje. Zbog tih osobina stičemo pogrešan utisak da ga možemo oblikovati kako želimo. Ali, Mjesec je postojan u svojoj neuhvatljivosti i varljivosti. Kad ste pod utjecajem Mjeseca onda ste posebno osjećajni, ali i nestalni, često tugaljivo raspoloženi. Trgnite se! Odbacite tugaljivost! Prošlost je prošlost koju ne možete promijeniti. Jedino što imate je sadašnji trenutak koji treba živjeti u radosti. Runa koju ste izvukli ukazuje na tekuću prirodu budućnosti; vi stvarate svoju budućnost svojim osjećajima. I nikad se ne pitajte hoćete li ikad biti voljeni onako kako zaslužujete, jer to vam doista dolazi!
 • 15.07.2011. 14:57h

  Član mgracanMerlin3

  odgovor ganesh

  Izvukli ste runu Wunjo čiji je suvremeni prijevod sreća i radost koji se odnose na ono što osoba pita. Često se događa da se upravo mladi muškarci u toj dobi u kojoj je i vaš sin, isto ponašaju. Majke su očajne! Kad zamolbe, kuknjava, ljutnja...ne pomažu, obraćaju se autoritetima u familiji, traže da netko s njim razgovara, da ga urazumi, da mu objasni životne činjenice...uzalud. Ostavite ga na miru, taj će period uskoro proći, trajat će još do njegovog 21. rođendana, a onda će se dijete trgnuti, moguće i odseliti u drugi grad, i pružiti vam više sreće nego što vam pruža sada. Njemu jednostavno treba vrijeme da se odvoji, bude sam svoj majstor, da pogleda u oči stvarnosti i zauzme pozitivan stav prema svom životu. Ne brinite, sve će se srediti!
 • 31.08.2011. 14:18h

  Član pupoljakMerlin2

  jel mogu i ja pitati?

  Imam 23 godine,studentica sam, zanima me kako će se riješiti moja situacija na ljubavnom planu(nemam dečka al mi je do jednog idalje stalo-volim ga) što me očekuje vezano za fax. Puno hvala
 • 02.09.2011. 15:32h

  Član mgracanMerlin3

  Za pupoljak

  @PUPOLJAK Izvukli smo za vas rune thurisaz, berkana i fehu. Svaka od njih priča svoju priču koju treba povezati u cjelinu. Možda je najbolje krenuti od kraja i dati odgovor na pitanje vezano uz faks. Nastavite li studirati usprkos izazovima i preprekama, čeka vas bogata budućnost! Što se tiče ljubavi, bojimo se da situacija nije tako sjajna. Čuvajte se bacanja pred noge nekom tko za vas ne želi čuti jer biste mogli riskirati veliko razočaranje unatoč vašim čežnjama za plodnim završetkom. Otvorite četvore oči, ugodite srce na frekvenciju ljubavi i ona će se neočekivano pojaviti upravo onako kako je određeno višim planom. Preporučujemo vam aktivaciju DNK!
 • 02.09.2011. 16:55h

  Član ljubicicaMerlin4

  draga Mirjana

  Udata sam, majka dvije kćeri 16 i 19 godina koje žive trenutno u hr dok ja još uvijek radim vani. Zanima me da li postoji mogućnost povratka, mogućnost poboljšanja financijske situacije i kako će se razvijati situacija unutar braka.S obzirom da putujem svaki mjesec kao i moj muž, ali u različito vrijeme kako bismo što više vremena proveli sa djecom premalo se viđamo. Unaprijed se zahvaljujem.
 • 05.09.2011. 21:01h

  Član slapicaMerlin0

  Draga Mirjana

  u vezi sam od 2008. godine na daljinu s čovjekom koji nije u braku naravno kao ni ja ali ima neke osobne životne terete što li. Veza je zahtjevna a ja pomalo i umorna. Ipak naravno ima puno ljubavi i želje da se odnos razvije, digne na višu razinu. Zanima me kamo ide ovaj naš odnos u budućnosti, što on opće želi od ovog odnosa, kuda i kamo ga voditi. Puno Vam hvala. Šlapica :D
 • 06.09.2011. 17:08h

  Član mgracanMerlin3

  Odgovor: ljubičica

  Draga Ljubičica, izvukli smo tri rune - algiz, sowilo, isaz - kao odgovor na vaše pitanje. Rune daju vrlo praktične i prizemne odgovore jer su ih izmislili nekadašnji narodi koji su živjeli okruženi njima neprijateljskom prirodom. Morali su je razumijeti i ponašati se u skladu s njenim zakonima. Algiz govori o množini - množini algi, množini trava...One su neuništive jer ih je toliko mnogo pa je za vas savjet da se krijete u množini, da budete jednostavna travka koju gaze ali koja se uvijek podigne. A takvi biste - dakle, strpljen-spašen - trebali biti sve dok vam ne grane sunce - sowilo - i ne otopi led - isaz. Sunce vam može granuti tek u proljeće pa otapati led, ali može biti i u prenesenom značenju - osjetite sunce u svom srcu! Proizvedite ga makar umjetno, tj. meditacijom i vizualizacijom. Vjerujem da imate vremena maštati i zamišljati tijekom dugih sati putovanja. A meditirati kad sami ne vozite. Isaz je runa koja ne govori samo o ledu, otapanju osjećaja, nego je i runa koja znači \"ja\". Stoga, prije nego išta poduzmete na vanjskom planu, osvijetlite svoje ja onim suncem u vašem srcu. Volite sebe! Besramno i strastveno, odgovori će se pokazati!
 • 06.09.2011. 17:21h

  Član mgracanMerlin3

  Odgovor: slapica

  Draga Slapica, izvukli smo tri rune - thurisaz, gebo i mannaz - kao odgovor na vaše pitanje. Thurisaz ide uz nordijskog boga Thora, diva neobične snage i upornosti. Nije prezao ni pred kakvom preprekom, išao je kroz trnje do zvijezda. To je bila motivacija! Tako biste morali i vi . per aspera ad astra - želite li transformirati svoju ljubav. Samo bi vam tada muškarac o kojem govorite mogao doista biti božji dar - gebo. Ali u tome morate biti čovjek - mannaz - a čovjek - zna se - erarre humanum est. Griješan, sitan, lukav...Savjet je da se igrate i da pucate iz svih svojih oružja jer su u ljubavi sva dozvoljena. Puno sreće!
 • 06.09.2011. 20:49h

  Član ljubicicaMerlin4 od srca se zahvaljujem . Lijep pozdrav
 • 08.09.2011. 23:42h

  Član starstellaMerlin1

  draga Mirjana!

  Imam 31god, prekid veze iza sebe i zanima me dali konacno dolazi netko novi u moj zivot ili nisam jos sve \"racune\" s prosloscu rijesila?
 • 21.09.2011. 07:49h

  Član anita3Merlin0

  DRAGA MIRJANA!

  hvala vam na odgovoru, tek sad sam ga vidjela...imam jos jedno pitanje...u vezi sam, i zbilja smo bili sretni, medutim njegova bivsa se konstantno javlja i to je pocelo dovoditi do nasih svakodnevnih svada i problema. zanima me hocemo li uspjeti prebroditi te probleme i rjesiti se tog tereta iz njegove proslosti. hvala unaprijed...
 • 21.09.2011. 16:33h

  Član mgracanMerlin3

  anita3

  Na vaše pitanje izvukli smo rune manaz, fehu i ken. Svaka priča svoju priču, a zajedno? To ćete i sama razlučiti. Manaz predstavlja čovjeka, i slabog i jakog, i lukavog i naivnog, ponekad prevrtljivog i labilnog. Fehu govori o stoci, nekad najdragocijenijem pokretnom imanju starih Nordijaca. Ken predstavlja baklju, svjetlost, koja otvara nove putove i mogućnosti. Ukratko, Vaš se prijatelj dvoumi, potajno si utvara da ga obje želite zbog njegovih materijalnih potencijala (što naravno može biti čista iluzija) i traži treći put. Ključ tog trećeg puta, međutim, držite vi, visoko iznad glave gdje gori baklja novih početaka. U kom će vas pravcu uputiti? Nitko ne zna jer je budućnost uvijek u stvaranju.
 • 22.09.2011. 13:17h

  Član anita3Merlin0 Hvala Vam puno na ovako brzom odgovoru! puno pozdrava!!
 • 23.09.2011. 00:07h

  Član mgracanMerlin3

  starstella

  Dagaz, laguz i berkana rune su koje smo izvukli za starstellu. Dagaz je dan, u značenju: ovdje i sada, nijedan dan bez povučene crte, zgrabi dan... Laguz je laguna, zaton, zaštićeni morski dio, bazen iz koga se ne mičeš, familijarni okoliš u kojem je ugodno živjeti... Berkana je runa rađanja (najčešće u doslovnom smislu riječi) i novih početaka. Sve tri zajedno u odnosu na tvoju situaciju? Ne propuštaj ni jedan dan života, ne osvrći se na prošlost nego budi ovdje i sada. Samo tako možeš utvrditi svoju situaciju, biti samopouzdana i imati hrabrosti poroditi iz sebe nešto novo, drukčije.
 • 09.11.2011. 10:20h

  Član ana133Merlin0

  Poštovana gospođo Mirjana!

  Imam malo neobicno pitanje za vas. Nadam se da cete mi odgovoriti. Jesam li trudna? Strah me trudnoce, nije jos vrijeme za to, ali mislim da se dogodilo. Hvala Vam!

 • 02.12.2011. 12:01h

  Član lyra1234Merlin0

  Poštovana

  Nedavno sam ostala bez posla.Interesira me hoću li  uskoro naći zaposlenje.Hvala Vam!

  ŠIFRA; sama

 • 18.05.2012. 12:51h

  Član anita3Merlin0

  Draga Mirjana,

  vidim da Vas vec dugo nema ovdje. Htjela sam Vam rec da sad mogu potvrditi da je ono sto ste mi napisali bila cista istina. Bilo nam je jako lijepo, ali eto... naisla je opet oluja, a ja sam vec i previse iscrpljena od svega... zanima me samo dal imamo buducnost skupa i dal se uopce isplati boriti?

 • 15.08.2012. 15:21h

  Član ganeshMerlin0

  zabrinuta majka

  Postovama Mirjana

  moj sin je 22 god. i jos ne moze da pronadze sebe otputovao je od kuce da radi na brod ali i tamo ga mesto ne drzi .ucenje mu slabo ide iako stalno kaze da ce da nastavi studije  . dali ce da produzi studije ili ce ostati tako po svetu

  hvala,

 • 12.01.2013. 22:29h

  Član helena85Merlin0

  Znatiželja

  Pozdrav Mirjana,

  Ne znam dgovarate li još uvijek na upite, ali ipak ću postavit pitanje.

  Izlazim iz adolescencije, uskoro ću navršiti 28 godina i put je do ovoga trena bio vijudav i bolan, ali i zanimljiv. U zadnjih pet-šest godina emotivno sam sazrijela uz pomoć prijatelja i divnog psihologa. Napokon sam se pomirila s patnjama iz prošlosti.

  I evo me sada, pri kraju sam s fakultetom. Imam želju podučavati i putovati, upoznavati ljude, pomagati životinjama, pisati, stvarati, istraživati.

  Još na kolegiju Slavenske mitologije profesor je spomenuo da su stari Slaveni bacali grančice na zemlju i onu koju bi podigli, a imala je na sebi svaka određeni znak, iz nje bi iščitavali budućnost. I tako naši susjedi Slovenci i danas kažu "brati" za ono što mi kažemo "čitati". Od kada sam to čula, pobudio mi se interes za stara vjerovanja.

  Možete li, molim vas, izvući jednu runu za mene i iščitati što mi možda život donosi?

 • 13.01.2013. 12:55h

  Član mgracanMerlin3

  Helana85

  Izvukli ste dvoznačnu runu Sunca!

  Predstavlja nagli priliv energije što uzrokuje brze promjene u vašem životu. One mogu biti na bolje i na gore ovisno o tome kako tom energijom rukujete.
  Stoga su važni vaš stav i stupanj budnosti u odnosu na ono što vam
  život ponudi u ovoj godini.

  Ona je za vas ključna godina promjena. Sve se mijenja pa se stoga, onom koji pita, preporučuje da teče sa svojim vremenom i sam dragovoljno prihvati izazove.
  Bit će to godina nalik na vožnju "vlakom smrti" u zabavnom parku;
  godina agonija i ekstaza iz koje ćete izaći ojačani jer ćete znati da je sve samo igra i da vam se ništa loše ne može dogoditi!

 • 13.01.2013. 13:11h

  Član jasminkazgbMerlin1

  Draga Mirjana

  Imam strašno stanje sa zdravljem i financijama a zbog godina i okolnosti ne znam što ću i kako dalje; imaš li kakav savjet što napraviti, nemam puno izbora? Hvala unaprijed. Rune su mi super obožavam nordijske zemlje.

 • 13.01.2013. 19:29h

  Član mgracanMerlin3
  Draga Jasminka,
   
  Ponekad je dobro napraviti inventuru života, pogotovo ako si pri kraju ciklusa od 7 godina. Možda je vrijeme za radikalne promjene? Sastavi popis svega što bi mogla ili željela pa onda srcem odaberi što bi to bilo u sljedećem razdoblju tvog života. Drugi su već davno izmislili sve kako se može izbjeći, pobjeći, promijeniti...misionarstvo, dragovoljni rad, besplatni višednevni tečajevi...ima svakakvih mogućnosti.
  Zbroji, oduzmi i odluči!
  Život čeka na tebe!
   
  sretno!
  mirjana 
 • 13.01.2013. 19:33h

  Član jasminkazgbMerlin1

  Hvala, neke temelje sam počela lani (bila mi je godina broj 1), ovo mi je 2., dakle nastavna. Slažem se da sve što nas ne ispunjuje više trebamo ići ususret promjenama.  

 • 10.02.2013. 22:38h

  Član ivanasMerlin0

  hocu li uskoro imat neku ozbiljnu vezu?

 • 11.02.2013. 13:27h

  Član nina97Merlin0

  Postavila bih pitanje, ako jos uvijek izvlacite rune, sta me ceka u ovoj godini na ljubavnom planu.

 • 18.02.2013. 10:33h

  Član kristina86Merlin0

  Draga Mirjana,

  voljela bih da mi pogledate da li ima nade za promjenu posla, ili na postojećem poslu da napredujem. I zanima me sto rune kazu za moju vezu tj buducnost moje veze. hvala!

 • 19.02.2013. 15:18h

  Član pupoljakMerlin2

  Poštovanje,

  zamolila bi Vas ukoliko možete da mi pogledate za ljubav. Što , kako i zašto .

  Puno Vam hvala

 • 21.08.2013. 11:21h

  Član trskaMerlin1

  pozdrav

  Zanima me da li mi mozete reci -sta ce se desiti na ljubavnom planu obzirom da vec dugo cekam na jednu osobu?...

 • 29.08.2013. 09:09h

  Član ana859Merlin0

  POŠTOVANJE

  ZOVEM SE ANA.ROĐENA SAM 22.09.1985. U ZAGREBU. TRENUTNO SAM ZAPOSLENA. IMAM MUŽA I MALU CURICU.

  ZANIMA ME ŠTO ME OČEKUJE U SKOROJ BUDUĆNOSTI?DA LI SAM NA ISPRAVNOM PUTU?

  HVALA

  ŠIFRA: ANĐEO

 • 18.10.2013. 16:13h

  Član loliMerlin0

  mogućnost veze

  U dugogodišnjoj sam vezi, dvadeset jednu godinu i nemam više šta dati i tek sada shvatam da nisam bila poštena i da sam odabrala čoveka u koga nisam bila zaljubljena i koga volim samo kao oca moje dece, kao prijatelja, brata … i počinjem osećati prazninu u sebi i potrebu da nekoga zaista volim i da dam ono što nisam i što je ostalo u meni. Nisam tražila, ali jednostavno sam prepoznala čoveka, sasvim slučajno i svaki dan i noć od tada ima slike, kao neki flash-back, naših razgovora, zajedničkog života, putovanja … a zapravo ga poznajem samo površno i vidim da me na neki način “vidi” ali ništa dalje od toga nismo ni počeli, niti pošteno razgovarali. On je na neki način povezan sa mojim starijim detetom, ali ne direktno. Ne znam ni sama kako da formulišem pitanje ale evo – da li nas dvoje postojimo, da li je on taj koga ću zaista voleti?
  Najlepše Vam hvala.
  Srdačan pozdrav

 • 23.11.2013. 02:34h

  Član stodvestoMerlin0

  zivot i ljubav

  kristina 18.01.1987 u 11:44 min.

  zanima me dalicu uskoro naci pravi posao i ljubav svoga zivota

  Dali cu se uopste udati i imati familiju

  Puno vam hvala

  pozdrav

 • 02.12.2013. 19:42h

  Član sanny93Merlin0

  Pozdrav

  Zanima me dali cu ziveti i raditi u inostranstvo i koliko cu dece imati,rodzena sam 25.06.1993 u 12.30 makedonija! Pozz

 • 13.10.2014. 23:22h

  Član jokicaMerlin0

  Zdravo

  hoce li mi u skorije vreme krenuti na bolje u ljubavi?kada cu se udati? veliki pozdrav

SADRŽAJ UPISAO

Član taraMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana tara dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE,TEHNIKE I SAVJETI

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥Dobar dan svima....❤️ ☕ ☕ ☕

  26.11.2021. 10:40h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima.

  25.11.2021. 18:24h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima ☕

  18.11.2021. 10:47h
 • Član Luce malaLuce mala

  Slatko snivajte! :)

  16.11.2021. 22:48h
 • Član Luce malaLuce mala

  Laku noć svima! :)

  16.11.2021. 22:47h
 • Član Luce malaLuce mala

  Pa....

  16.11.2021. 22:47h
 • Član Luce malaLuce mala

  Mislim da ovdje još samo fali laku noć. :))

  16.11.2021. 22:47h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info