Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član jaky

Upisao:

jaky

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1970

PUTA

OD 14.01.2018.

Svijet astrologije IV

Svijet astrologije IV
RETROGRADNO KRETANJE – u astrološkom smislu to je obratno kretanje planeta. One uobičajeno imaju kretanje od Ovna prema Ribama, a retrogradne planete u svom retrogradnom hodu idu obratno (znači od Riba prema Ovnu). U efemeridima su označene slovom R. Obično svaka osoba ima poneki R planet. Takva kretanja planeta ukazuju na specifičan doživljaj svega što je povezano s prirodom planete koja je R kod osobe u čijoj se natalnoj karti nalazi takva pozicija, a još bolje ukazuju na KARMIČKE DUGOVE IZ PROŠLIH ŽIVOTA.

RADIX – drugi naziv za natalnu kartu, odnosno prikaz rasporeda planeta i polja u trenutku nečijeg rođenja.

RECIPROČNI UTJECAJ – takva pozicija planeta u nečijoj natalnoj karti kad su one međusobno u izmijenjenim sjedištima. Na primjer, ako je nečiji Uran u Ribama, a Neptun u Vodenjaku, tad su ove dvije planete u recipročnom utjecaju ili u recipročnoj razmjeni. Naime, Uran inače vlada Vodenjakom, a Neptun Ribama. U ovom slučaju je Uran u Ribama, a Neptun u Vodenjaku. Smatra se da su planete u recipročnom utjecaju gotovo kao da su u svojim sjedištima, tj. da djeluju ojačane i mogu dobro izraziti svoju pravu prirodu. Još jedan primjer (radi lakšeg shvaćanja): npr. Merkur (koji vlada Blizancem i Djevicom) u Jarcu, a Saturn (koji vlada Jarcem) u Blizancu ili Djevici.

RETROGRADNO KRETANJE – u astrološkom smislu to je obratno kretanje planeta. One uobičajeno imaju kretanje od Ovna prema Ribama, a retrogradne planete u svom retrogradnom hodu idu obratno (znači od Riba prema Ovnu). U efemeridima su označene slovom R. Obično svaka osoba ima poneki R planet. Takva kretanja planeta ukazuju na specifičan doživljaj svega što je povezano s prirodom planete koja je R kod osobe u čijoj se natalnoj karti nalazi takva pozicija, a još bolje ukazuju na KARMIČKE DUGOVE IZ PROŠLIH ŽIVOTA. Ako npr. uzmete efemeride i pratite dan po dan nakon nečijeg rođenja R kretanje određenog planeta (kojeg ta osoba ima R u svom radixu), uzimajući dan za godinu, onog dana kad planeta krene direktno (to je u tablicama označeno s D) u toj godini osoba otplaćuje svoj karmički dug što se tiče teme povezane s tom planetom i poljem. Npr. ako netko ima R Veneru u 5. kući, a rođen je npr. 1.7., pa uvidom u efemeride vidimo da 25.7. Venera kreće D (direktno), to znači da će ta osoba s 25 godina otplatiti svoj karmički dug povezan s ljubavlju i na neki način se osloboditi te karme. Dakako treba uzeti u obzir i sve druge utjecaje (možda neki govore suprotno), sve odvagati, povezati i onda zaključiti. Isto tako npr. ako nečiji R planet tek 190.-ti dan nakon rođenja kreće D, osoba će vjerojatno cijeli život otplaćivati dug povezan s R planetom i poljem u kom se nalazi.

SEKSTIL – vidi ASPEKTI

SEKUNDARNE DIREKCIJE – još jedna metoda astrološkog predviđanja. Neki ih zovu i progresivnim horoskopom. Metoda se sastoji u tome da se za određenu godinu života neke osobe (npr. što će joj se događati s punih 30 godina, odnosno u 31. godini) gleda taj isti dan po redu nakon dana rođenja (znači 30.-ti dan nakon dana rođenja). Npr. ako je netko rođen 29.3. onda će 29 plus 10 biti (3. mjesec ima 31 dan) 8.4. Pogledamo li pozicije planeta na taj datum u efemeridima, dakako iste te godine, one će nam ukazivati na događaje koje će osoba proći s 10 godina, odnosno u 11.-toj godini. Jasno da sekundarne direkcije treba dopuniti sa svim ostalim metodama, no one su također jedan od pokazatelja budućnosti.

SEPARACIJA – izlazeći aspekt. Takva pozicija kad jedan planet koji je brži napušta aspekt s onim sporijim. Izlazeći aspekti uvijek su slabijeg utjecaja nego ulazeći koji su jači.

SINASTRIJA – usporedni horoskop dviju osoba u kom se prije svega analiziraju usporedni aspekti njihovih planeta međusobno. Da bi je napravili, trebate dva horoskopa dvije osobe koje vas zanimaju. I tad jednostavno gledate njihove međusobne aspekte, svaki planet sa svakim (npr. nečije Sunce sa Suncem druge osobe, ako su uopće u aspektu, pa opet Sunce prve osobe s Venerom druge, i tako svaki planet prve sa svakim planetom druge, dakako ako su im planete koje gledate uopće u aspektima). Analizirate one planete koje korespondiraju, u kakvim su aspektima (poticajnim ili izazovnim), kakav je karakter planeta i zaključujete kako će se to manifestirati na odnos te dvije osobe. Ukoliko imaju dosta međusobnih aspekata između Venera, Mjeseca, Marsa, pa i Sunca vjerojatno će doći do nekog ljubavnog kontakta i povezanosti. Ukoliko se radi o Merkuru, Saturnu, Suncu, pa i Marsu, vjerojatno će se razviti poslovna suradnja. Dakako treba pogledati i u kojim poljima osoba se aspekti događaju, a ne zaboravite proučiti i kompozit.

SIZIGIJ – pozicija kad se neki planet nalazi u konjukciji ili opoziciji sa Suncem.

SLJEDUJUĆE KUĆE – one koje slijede ugaone (kutne kuće). To su druga, peta, osma i jedanaesta kuća, a one su po svojoj prirodi stabilne.

SOLARNI HOROSKOP – horoskop koji se izračunava kad Sunce dođe točno na isto mjesto gdje je bilo u trenutku rođenja. Pokazuje glavne tendencije idućih godinu dana (tj. dok Sunce ne dođe opet na isto mjesto) za osobu kojoj se radi, pa ga mnogi zovu i godišnji horoskop. U njemu je Sunce egzaktno na istom mjestu kao i u trenutku rođenja, dok sve ostalo može biti drukčije, pa tako i polja za godinu za koju se radi.

SPORI PLANETI – Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton.

STACIONARNOST – pozicija planete u kom ona naizgled staje, a događa se obično kad ista mijenja pravac u retrogradno iz direktnog ili iz direktnog u retrogradno kretanje.

STELIJ, STELLIUM – nakupina više planeta na jednom mjestu u natalnoj karti. Da bi se govorilo o stelliumu potrebno je da budu najmanje tri planete (dakako ili i više) jedna blizu druge. Samo dvije tvore običnu konjukciju.

SUNČEV ZNAK – znak u kom se nalazi Sunce u nečijoj natalnoj karti. Pojednostavljeno rečeno obično se prema njemu i kaže da je netko u horoskopu Ovan, Bik, Blizanac, itd…

SVJETLA – Sunce i Mjesec.

SJEDIŠTE – vidi DOMICIL

TRANZITI – kretanje planeta nebom, odnosno u astrološkom smislu, krugom Zodijaka. Tranzit u praktičnom smislu znači prelazak planeta preko nekog važnog mjesta u natalnoj karti osobe. Tranzit planete npr. može biti preko mjesta neke natalne planete ili preko određenog polja. Uvijek su na dnevnom redu tranziti, jer ako planete i ne prelaze preko područja bliskog točki gdje je u radixu neki planet, sigurno je da prelaze preko polja u istom tom radixu. Tad se prema karakteru planete, prirodi tranzita i uspoređivanjem s pozicijama u natalnoj karti može tumačiti kako oni utječu na osobu. Ova metoda vrlo je učinkovita kod predviđanja, jer tranzite gotovo svi osjetimo u svom životu. To su periodi kad nam oni (tranziti) svojim utjecajem pomažu ili, ako su nepovoljni, blokiraju stvari. Dobro je što se može dosta jasno odrediti koliko dugo će određeni tranzit trajati, pa se možemo pripremiti da njegov dobar utjecaj iskoristimo ili da ga, ako je izazovan, pregmimo.

TRIGON – vidi ASPEKTI

UGAONE KUĆE – vidi KUTNE KUĆE

ULAZEĆI ASPEKT – vidi APLIKACIJA

UMETNUTI ZNACI ILI UMETNUTE KUĆE – kod rasporeda polja u natalnoj karti može se dogoditi da neka kuća (ili polje) obuhvati cijeli jedan znak, pa kažemo da je on umetnut ili da je ta kuća umetnuta (ili da je to polje umetnuto). Npr. nekome može neka kuća počinjati na 20 stupnjeva Djevice, a završavati na 3 stupnja Škorpiona, što znači da je u tom slučaju umetnut znak Vage ili da je ta kuća umetnuta. To ima i svoj poseban značaj. Umetnute kuće ostvaruju se tek u drugom dijelu života, znači svakako poslije 30.-te godine života, a još sigurnije poslije 35.-te, pa i kasnije. U spomenutom primjeru da se radi npr. o 5. kući, značilo bi da će osoba imati djecu nešto kasnije, tj. tek u drugom dijelu života.

USPOREDNI HOROSKOP – vidi SINASTRIJA I KOMPOZIT

UZLAZNI ZNAK – znak koji se uzdiže na horizontu u trenutku nečijeg rođenja. To je zapravo znak Podznaka ili Ascendenta.

VLADALAC, VLADAR – to je planet koji vlada znakom. Tako Mars vlada Ovnom, Venera Bikom i Vagom, Merkur Blizancem i Djevicom, Mjesec, Rakom, Sunce Lavom, Pluton Škorpionom, Jupiter Strijelcem, Saturn Jarcem, Uran Vodenjakom, a Neptun Ribama.

VRH – OS KUĆE

ZENIT – vidi MEDIUM COELI.

ZNAKOVI ZODIJAKA – Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelca, Jarac, Vodenjak, Ribe. Filozofiju Zodijaka poznavali su već odavno stari narodi, no ovdje smo samo nabrojali znakove koji su nazive dobili po sazviježđima na nebeskom svodu.

ZVIJEZDE NEKRETNICE – zvijezde koje vidimo na nebu i koje zbog velike udaljenosti od Zemlje naizgled stoje. Ipak, neke od njih mogu itekako utjecati na nečiju natalnu kartu ako se nađu u nekoj važnoj konjukciji s nekim planetom ili osjetljivom točkom u horoskopu.

ŽENSKI ZNACI – Bik, Rak, Djevica, Škorpion. Jarac i Ribe, tj. svi zemljani i vodeni znaci.

www.horoskop.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ..

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ko lovi - uloviće, a ko hvata - uhvatiće.

  25.05.2023. 15:10h
 • Član iridairida

  u nevrijeme legnem, u nevrijeme se dignem i dok uhvatim ritam dana, ode dan...kako da uhvatim još i redovnu komunikaciju ovdje...:)))

  25.05.2023. 14:48h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, danas je Jupiterov dan, dan koji donosi sreću u svemu što radite ali zapamtite dobro se dvostruko vraća . Lp

  25.05.2023. 08:52h
 • Član bglavacbglavac

  Ovo sam bila postavila malo provokativno kako bi potaknula magicuse na komunikaciju ali nitko nije očito shavatio, ali ti si to odmah skužio. Hvala ti na razmjeni mišljenja. Lp

  24.05.2023. 15:03h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bitno je da se čovjek može osloniti na drage ljude, komšije. Ne kažu bez veze:"Ljubi djecu žene svoje, možda je neko od njih i ...tvoje".

  24.05.2023. 12:16h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahahaha......."planirajte prinovu u obitelji, a ako vam je teško zatražite pomoć od dragih ljudi."...hahahahaha.....

  24.05.2023. 12:14h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, ponedeljak je mjesečev dan . Bavite se cvijećem i bilkama. Slušajte muziku, posjetite starije i nemoćne, rješavajte emocionalna pitanja, planirajte prinovu u obitelji, a ako vam je teško zatražite pomoć od dragih ljudi. Lp

  22.05.2023. 08:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Svijet astrologije III Meditacije uz kavu