Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Dado_onyx

Upisao:

Dado_onyx

OBJAVLJENO:

PROČITANO

353

PUTA

Kako i zašto znakovi zodijaka (ne) mijenjaju mišljenje

Kako i zašto znakovi zodijaka (ne) mijenjaju mišljenje
Kako i zašto znakovi zodijaka mijenjaju mišljenje može nam dati odgovore na to kako i zašto funkcioniramo mi sami. Možda baš ovaj tekst pomogne da nešto spoznamo o sebi, a možda se samo dobro zabavimo.

U životu su nam potrebni stavovi, mišljenja i općenito vrijednosti, koji su nam poput kompasa ili putokaza na životnom putu. Često puta sami sebe opteretimo i nekim svojim principima i pravilima, s prvotnom namjernom da očuvamo svoje poštenje, moral i karakterni integritet. Međutim, to se vrlo često puta pretvori u opterećenje kako po nas same tako i za sve ljude oko nas, najviše u slučaju kada zbog drugih želimo zadržati te neke svoje principe kako bi se pokazali i dokazali u društvu.

Vremenom shvaćamo da samo izgradili neosvojivu utvrdu, ali kvaka je u tome da smo time ujedno postali zatočenici svojih vlastitih principa.

Tada se ego nađe u središtu začaranog kruga, ako promijeni mišljenje, izdat će samog sebe, ako ustraje u dosadašnjem načinu razmišljanja, sve više se zatvara i izolira. 

Ipsk, promjena mišljenja ili stavova za neke je ljude poput mijenjanja čarapa, neki pak za svaku priliku imaju neko mišljenje ili stav u rukavu ne bi li se dopali drugima i dobili tako željeno odobravanje okoline ili stekli popularnost i tako zadržali fokus pažnje društva na sebi 

Na drugom kraju spektra nalaze ljudi koji se grčevito drže svojih stavova i ne bi ni pod cijenu života pronijenili svoj stav ili popustili u svojim principima.

Sa ovakvim situacijama i osobama svakodnevno se susrećemo, a i sami se često nađemo u buri unutarnjih previranja oko teme treba li u nekoj situaciji popustiti ili ustrajati na svom tvrdom i nepopravljivom stavu.

Promjena mišljenja i stavova dio je života, jer 'samo mijena stalna jest' a život svakog dana i svakog trenutka donosi neke promjene. 

Način i razloge zbog kojih mijenjamo mišljenje određen je našom percepcijom kako doživljavamo životne situacije.

Isto tako temeljne opise i razloge zašto se držimo nekih svojih uvjerenja i kako mijenjamo mišljenje nalazimo i u našem natalnom horoskopu. Bilo bi preopširno i nepraktično kada bi išli u neke detalje, ali ipak je zanimljivo vidjeti kako i zašto znakovi zodijaka (ne)mijenjaju mišljenje.

Pa krenimo redom:

OVAN

 Na prvi pogled, mogli bi površno zaključiti da zbog elementa vatre, Ovan lako i brzo mijenja mišljenje. Možda bi to i bilo točno, kada se radi o njegovoj ustrajnosti na nekim drugim područjima, koji se ne tiču njega direktno, odnosno ako mu ne diraju izravno u ego ili ponos. Međutim, Ovan kao što znamo ide glavom kroz zid i ako treba izgorjet će da dokaže da je u pravu ili da je njegov stav ispravan. Dok god u njemu gori ta vatra, Ovan neće popustiti niti za dlaku. Onog trena kada više nema potrebe za dokazivanjem ili natjecanjem bilo koje vrste, Ovan u trenu mijenja smjer i baca se na nove izazove. Kada bi ga pitali o tom stavu kojeg je ranije imao, a u međuvremenu ga je napustio, samo bi mahnuo rukom u stilu "bilo pa prošlo".

BIK 

Pripadnici ovog znaka poznati su po svojoj ustrajnosti. Nekada je to ustrajnost da ništa ne rade, naročito ako su to stvari koje izlaze iz njihovih okvira svjetonazora ili zacrtanih planova i ciljeva. Ta ustrajnost jednako neuništiva, ako ne i još jača kada krenu u ostvarivanje svojih ciljeva, za što je potrebno da se poklopi više faktora. Na isti način Bikovi ne mijenjaju svoje stavove i mišljenja, jedino iz nekih praktičnih razloga, a i u tom slučaju odustaju od manje bitnih stavova. Jedino neke velike životne prekretnice mogu učiniti da se pripadnici ovog znaka promijene. To ne moraju nužno biti dramatične situacije, dovoljno je da Bik upozna ljubav svog života.

BLIZANCI 

Kao što znamo sa Blizancima nikada nije dosadno, jer ih je uvijek dvoje. Tako da njima nije dosadno ni kada su sami. Što se tiče mijenjanja midljenja, teško je reći da ih oni mijenjaju, jer oni imaju barem po dva mišljenja za svaku stvar. Jedini je problem možda, koje mišljenje odabrati. Upravo tako, baš kao što se neki muče pitanjem što obući, tako je Blizancima teško odabrati koji stav zauzeti. Ipak u nedoumici ne ostanu dugo, pa ako je potrebno iznesu sva mišljenja odjednom. Iako mogu biti međusobno proturječna, Blizanci to sve lijepo znaju povezati i po potrebi zapakirati. Mogli bi reći da jedino mišljenje od kojeg upravo nikada neće odustati je stav da je uvijek dobro mijenjati mišljenje.

RAK 

Rakovi su prvi vodeni znak u prirodnom horoskopu. Prije nego ustvrdimo mijenja li Rak mišljenje ili ne potrebno je shvatiti koje je to njegovo mišljenje. Naime, u pravilu voda nikada ne otkriva izravno svoje namjere, želje, a bome ni mišljenje. Obično je to suprotno od onoga što vodeni znakovi kažu. Rak je jedan od očitih primjera. Dakle, ako nešto kaže da je, ustvari on to negira. Vrijedi i obrnuto. Još ostaje pitanje, mijenja li Rak lako svoje mišljenje. Odgovor na to nam daje slika Raka, kao arhivara horoskopa. To znači da Rak sve pamti, skuplja i teško otpušta. Uz to ide i slika njegovih kliješta koje se čvrsto drže za ono što uhvate. Tako je i sa primjenom mišljenja i stavova, kada i ako Rak promijeni mišljenje mi to nećemo znati, a s druge strane Rak neće zaboraviti svoje prethodno napuštene stavove, nego će ih staviti negdje u svoju arhivu, pa kada slučajno naleti na taj spremljeni stav, sa nostalgijom će ga se prisjetiti.

LAV 

Po definiciji Lava ne bi trebalo biti briga što drugi misle o njemu, ipak on je kralj horoskopa. Međutim njegova životna misija je uvijek biti u centru pažnje, što nekada zna biti iscrpljujuće, a često zahtijeva i puno vremena održati uvijek fokus na sebe Tako da Lav zna mnogo puta primjeniti mišljenje, djelom zbog sebe i svog komfora (što je većinski razlog), dijelom zbog društva, jer važno je ostaviti dojam. Ipak cijeli spektakl je uvijek zbog osjećaja ljubavi koji je Lavu životno važan, tako da motivi Lava nisu zle prirode, već samo potezi nestašnog (pomalo razmaženog rekli bi) djeteta koje želi zadobiti pažnju i ljubav.

DJEVICA

Ovaj znak naravno o svemu ima svoj stav i mišljenje i za svako pojedinačno mišljenje i stav ima cijelu ladicu pripremljenih i u praksi dokazanih argumenata. Gledano sa stajališta Djevice ne postoji neka potreba da se uvode promjene u već prije zauzetim stavovima. To se jednako odnosi na životne postavke, kao i na svakodnevne dogovore, tako će Djevica doći na kavu makar i po oluji, jer dogovor je dogovor, a svaki pomicanje obaveza i rasporeda uživanja u slobodnom vremenu, stvara domino efekt promicanja termina za slijedećih tjedan do mjesec dana, od čega se Djevici diže kosa na glavi i izaziva probavne smetnje i udara na njen inače osjetljiv živčani sustav. Stoga želite li da Djevica promjeni neko mišljenje najvažnije je dokazati da je to djelotvornije u odnosu na prethodno, jer parola Djevice je smisao i učinkovitost prije svega!

VAGA

Prije nego se upistimo u odgovaranje na pitanje mijenja li Vaga mišljenje, trebali bi se zapitati ima li Vaga mišljenje. Nije stvar u tome da je Vaga lik bez svoga stava, nego je stvar u tome da Vaga odmjerava sve argumente, pa to nekada traje dulje vrijeme. Ako bi postojala neka vrata za Vage bi pisalo, Ne dajemo mišljenje, odmjeravanje u tijeku. Istina je da bi na tom natpisu bilo već prst prašine, ali nepristranost je zakon za Vage. To može biti vremenski vrlo zahtjevno u čemu se Vage zaborave. Ipak uvijek ćete dobiti uljudan i diplomatski odgovor. Budući da je Vaga diplomat horoskopa, nećete niti znati je li Vaga promijenila svoje mišljenje. Ipak upozorenje za one koji vole provocirati, sve ima svoje granice i vrijeme, ako pretjerate Vaga bi se mogla na kraju uhvatiti mača, a onda morate biti brži od vjetra.

ŠKORPION

Ako ste živjeli u uvjerenju da Djevica ne mijenja mišljenje, tada vas moramo razočarati. Naime Djevica može uslijed dovoljnog broja argumenata naposljetku promijeniti mišljenje, za razliku od Škorpiona koji neće to učiniti ni pod kojim uvjetima, pogotovo ne vanjskim, ili na nagovor drugih. Škorpion taj ćudljivac horoskopa (mekog srca, ipak) sam donosi odluke kada i zašto. Sve što se događa u umu i duši Škorpione poznato je isključivo jedino i samo njemu. Mi ostali vidimo samo rezultat. Osim ako niste jedan od njegove vrste pa uspijete uhvatiti one fine vibre koje samo vodeni znakovi hvataju i razumiju.

STRIJELAC

Mudrac, a češće filozof je metafora ovog znaka, pa će i odgovori na pitanje o nekom mišljenju biti takvi. Na pitanje mijenjaju li Strijelci mišljenje, mogli bi dobiti protupitanje, zašto ne? Naravno rado će vam objasniti zašto mijenjaju mišljenje i koja je to životna filozofija stoji iza toga. Dok vam to objašnjavaju već su barem dva puta promijenili mišljenje. Život je lijep, treba uživati u svakom trenutku, a ne gubiti vrijeme i živice na sitnice i gluposti. Nego, jeste li za skakanje padobranom ili za neku dobru večeru i zabavu poslije toga? Možda za neku dubokuumnu raspravu u dobrom društvu? Samo javite kad vam odgovara

JARAC

Da bi ustanovili mijenja li Jarac mišljenje, morate prvo znati dvije stvari. Prva je da saznate što on uopće, dovraga misli. Kada eventualno saznate, jedini odgovor na pitanje je uvijek i zauvijek NE. Bolje da sami odgovorite na bilo koje pitanje upućeno Jarcu nego da čujete hladno i metalno odbijanje. Dobro bije bas sve tako ozbiljno, ali nije tako niti daleko od istine. Ipak radi se o zimskom znaku, Jarcu koji se penje po nedostupnim vrletima planina visoko u nebo tamo gdje oblaci svijaju svoja gnijezda. Pa dobro, jel vi zaista mislite da bi Jarac mogao biti na vrhu (društva, tvrtke, obitelji, države) da neprekidno mijenja mišljenje i stavove, pa nema on vremena za gubiti na takve stvari dok se ustrajno, temeljito i sigurno uspinje društvenim ljestvama prema vrhu. Ukoliko imate kakve primjedbe ostavite to njegovoj tajnici, on će vam svakako odgovoriti. Odgovor već znate, onaj s početka priče.

VODENJAK

Jedini znak kojem bi trebalo zakonom zabraniti odgovarati na pitanje o nekom svom stavu ili mišljenju je upravo Vodenjak. Možda ćete provesti bas lijepo vrijeme dok slušate njegova razglabanja, jedini je problem što ćete potrošiti najmanje 24 sata. No ako ste izustili i ono drugo pitanje mijenja li mišljenja, potrošit ćete upravo dvostruko više vremena. Možda poberete koju mrvicu mudrosti, ipak oprostite se od svoje udobne postelje slijedećih dva dana i pripremite se na provod života, s možda se upoznate i sa svojim natalnim horoskopom. Život je nepredvidljiv. Ipak to če biti iskustvo vašeg života, jer nitko od drugih znakova horoskopa vam neće priuštiti bolji provod i otkačenije društvo nego Vodenjak, a možda je to i početak jednog nezaboravnog prijateljstva. Tko zna? Što ste ono pitali? 

RIBEZ

Znači Ribe, mijenjaju li one mišljenje, pa naravno i u tome nema ništa loše. Smisao i svrha je biti u toku i ne pružati otpor, to nema smisla i čini vaš život problematičnim. Otpustite stres, zaronite i zaplivajte hrabro i bez straha vodama života. Svi mi smo dio cjeline. Udahnite izdahnite, osjetite Svemir u sebi, osjetite da ste dio Svemira i da je Svemir dio vas. Ne brinete, ne gubite živce svi mi živimo u istom moru, istom oceanu života i sjetite se da uvijek možete samo zamahnuti repom i promijeniti smjer. Uživajte u životu ili pobjegnte, svejedno je.

P.S.

Čitajući ovaj post možda ste naišli na potvrdu tudeg ponašanja, možda vam je potaknuo neko neodobravanje, Sto god da bilo vrijedno je zapamtiti da svi živimo svih dvanaest znakova horoskopa, svaki znak na drugom području života. To ukazuje prije svega da smo svi medusobno povezani i da uvijek imamo prostora za razumijevanje drugih

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SRPNJU

SRPANJ..

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro magicusi!

  18.06.2022. 07:39h
 • Član bglavacbglavac

  Predragi, sretan vam blagdan! Lp

  16.06.2022. 10:45h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Irido, puno ti hvala za tumačenje ovog sna... još čekam da se ostvari, a znam da hoće (oprosti što kasnije zahvaljujem na tumačenju)

  08.06.2022. 16:37h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  06.06.2022. 21:39h
 • Član bglavacbglavac

  Danas je novida, učinimo od njega nešto najljepše što možemo. Lp

  06.06.2022. 06:06h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, blagoslovljenu nedjelju vam želi. Lp

  05.06.2022. 06:30h
 • Član bglavacbglavac

  Sretan vam Dan državnosti. Uživajte i odmarajte se . Lp

  30.05.2022. 08:04h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info