Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Valentina

Upisao:

Valentina

OBJAVLJENO:

PROČITANO

565

PUTA

OD 14.01.2018.

Skriveni otrov u našoj hrani

Skriveni otrov u našoj hrani
Dobiveno mailom...

SMRTONOSNI EGZOTOKSINI


Skriveni otrov u našoj hrani


Egzotoksini su kemijske supstance koje se dodaju u puno industrijski obrađene hrane, čak i u dječju, što često nije navedeno na deklaraciji.

Zahvaljujući moći i utjecaju velikih međunarodnih korporacija, i njihovim financijskim i drugim interesima, često se kao opće prihvatljivi, promiču i oni proizvodi koji su štetni po njihove konzumente.

Posebno je zabrinjavajuće kada se promiču prehrambeni proizvodi ili lijekovi koji direktno negativno utječu na zdravlje ljudi.

Jedan takav primjer je i korištenje takozvanih egzotoksina, koji se široko primjenjuju u prehrambenoj industriji, iako postoje ozbiljne indikacije kako mogu imati poguban utjecaj na ljudsko zdravlje. 

Hidrolizirani protein nastaje od 'otpadaka' povrća koje nije na prodaju. Ekstrakcijski proces hidrolize uključuje kuhanje povrća u bačvi kiseline nakon čega slijedi proces neutralizacije kaustičnom sodom. Iz ovog nastaje smeđi talog koji se potom skuplja na površini.

Dr. Blaylock

Moćne organizacije koje se bave proizvodnjom hrane kao i moćne i bogate farmaceutske kompanije često su one koje naručuju i financiraju raznovrsna istraživanja koja bi trebala potvrditi kvalitetu njihovih proizvoda.

Ako to nije sukob interesa, onda što jest?

Otrovi poznati pod imenom egzotoksini


Egzotoksini su kemijske supstance koje prekomjerno stimuliraju neurone u mozgu, potičući ih tako na aktivnost koja ih ostavlja potpuno istrošene, a ponekad ih i u potpunosti uništi.

Russell L. Blaylock, cijenjeni je umirovljeni neurokirurg i autor nekoliko knjiga na temu zdravlja, između ostalih i knjige 'Egzotoksini - okus koji ubija'.

U toj knjizi, koja se temelji na njegovom dugogodišnjem radu s nebrojenim pacijentima, on ističe razne negativne efekte dugotrajnoj izloženosti raznim egzotoksinima kao što su primjerice: Natrij - glutaminat, umjetna sladila kao što je aspartam, limunska kiselina, hidrolizirani protein povrća i slični.

Uzrok teških bolesti

Dr. Russell Blaylock
Dr. Russell Blaylock
Prema brojnim istraživanjima dugoročno konzumiranje egzotoksina uzrokuju ili pogoršavaju čitav niz različitih težih i manje težih bolesti od kojih su samo neke: rak, tumori na mozgu, endokrini poremećaji, multipla skleroza, Parkinsonova bolest, sljepoća, fibromijalgija, vrtoglavica, migrene i depresija.

- Potrebno je znati da učinci egzotoksinskih dodataka hrani uglavnom nisu dramatični. Neki su pojedinci na njih izuzetno osjetljivi i pritom razviju ozbiljne simptome, pa mogu iznenada čak i umrijeti zbog poremećaja rada srca; u većini slučajeva, međutim, učinci su suptilni i razvijaju se tijekom duljeg vremenskog razdoblja - piše Dr. Blaylock u članku za časopis Nexus.

Kada bi egzotoksini imali brzi i direktni negativni utjecaj na naše zdravlje to bi zapravo bilo bolje, jer bi veza između konzumacije egzotoksina i lošeg zdravlja postala jasna i ne bi se više mogla ignorirati.

Egzotoksini uglavnom djeluju vrlo sporo tako da se povezanost egzotoksina i efekata koji on proizvodi na ljudski organizam često previđaju.

Natrij - glutaminat

Natrij - glutaminat prvi je egzotoksin koji je pušten u javnu prodaju i ušao je u vrlo široku primjenu.

Bilo koja industrijski proizvedena hrana koja sadrži više sastojaka, gotovo sigurno sadrži neki oblik glutaminata.

Dr. Henry Bieler, autor knjige 'Hrana je vaš najbolji lijek', u svojim je eksperimentima na štakorima otkrio da od natrij-glutaminata crijeva postanu svijetlo crvena.

Problematično u cijeloj priči je to što se ta supstanca često skriva iza drugih imena, kao i to da njeno prisustvo često uopće nije navedeno na etiketama sa sastojcima proizvoda.

Jedan dobar primjer proizvoda koji 'skriva' natrij-glutaminat, hidrolizirani je protein iz povrća.

Nakon što su primjećeni razni negativni efekti natrij-glutaminata, njegova je prodaja pala. Zbog toga su stvoreni drugi slični proizvodi koji sadrže taj aditiv, ali javnost s time nije bila upoznata.

Jedan od takvih proizvoda, koji 'skriva' natrij-glutaminat, hidrolizirani je protein iz povrća.

Iako na prvi pogled zvuči hranjivo, možda promijenite mišljenje nakon što pročitate kratak opis procesa njegove proizvodnje.

- Ova se mješavina dobiva od 'otpadaka' povrća koje nije na prodaju. Ekstrakcijski proces hidrolize uključuje kuhanje povrća u bačvi kiseline, nakon čega slijedi proces neutralizacije kaustičnom sodom. Iz ovog nastaje smeđi talog koji se skuplja na površini i kojeg se zatim prikuplja te suši. Finalni proizvod je smeđi prah koji sadrži visoki postotak tri poznata egzotoksina: glutamata, aspartata i cistolične kiseline. Prehrambena industrija ga potom dodaje u sve proizvode, od konzervirane tunjevine do hrane za bebe - piše dr. Blaylock.

Otrov u hrani za bebe

Prema Dr. Blaylocku, ali i drugim stručnjacima hidrolizirani protein iz povrća, koji sadrži različite kancerogene tvari, čak je smrtonosniji i od natrij-glutaminata.

Posebno je zabrinjavajuće što se taj sastojak zna stavljati u hranu za bebe te su tako one, od male dobi, izložene njegovom štetnom utjecaju.

- Nevjerojatno je da Ured za kontrolu hrane i lijekova (FDA) ne propisuje dozvoljenu količinu kancerogenih tvari u hidroliziranom proteinu iz povrća ili količinu hidroliziranog proteina iz povrća kojeg se smije dodati prehrambenim proizvodima - piše Dr. Blaylock u svojoj knjizi.

Aspartam (L-asparty-L-phenylalanine methyl ester)

Elaine Hollingsworth
Elaine Hollingsworth
Unatoč tome što brojni znanstvenici i liječnici često upozoravaju na štetne efekte egzotoksina, oni i dalje nisu izbačeni iz uporabe zbog toga što ih proizvode i promiču nevjerojatno bogate i moćne multinacionalne kompanije.

Aspartam je odličan primjer jednog takvog proizvoda koji nikada nije smio biti pušten u prodaju.

Elaine Hollingsworth, bivša je glumica koja se posvetila promicanju zdrave prehrane i razotkrivanju štetnog djelovanja egzotoksina. Ona je ujedno i autorica odlične knjige 'Preuzmite kontrolu nad vašim životom' koja otkriva 'mračne tajne' velikog broja industrijski proizvedene hrane.

- Izdavanje početne dozvole za stavljanje smrtonosnog neurotoksina aspartama u industrijski proizvedenu hranu i piće jedan je od najvećih zdravstvenih skandala 20. stoljeća - piše u svojoj knjizi Elaine Hollingsworth.

'Muljaže' oko izdavanja dozvole

Velika i poznata kompanija Monsanto, koja se inače bavi i promicanjem i proizvodnjom GMO hrane, 1985. godine, kupila je G.D. Searle - farmaceutsku kompaniju koja je imala patent za proizvodnju aspartama.

U to je vrijeme funkciju predsjednika Searlea obnašao Donald Rumsfeld, osoba koja je poznata javnosti kao ministar obrane za vrijeme predsjednikovanja George W. Busha mlađeg. Rumsfeld je prodajom Searlea Monsantu, zaradio oko 12 milijuna dolara.

Monsanto nije zabrinjavalo što je Aspartam u to vrijeme već bio predmetom istraživanja tri različita nezavisna znanstvenika, koji su ustvrdili da aspartam može prouzrokovati tumor mozga.

FDA je na osnovu tih istraživanja zabranilo uporabu aspartama, no Rumsfeld je povukao svoje političke veze kako bi postigao podizanje zabrane.
Oformljena je nova peteročlana skupina koja je trebala ponovno procjeniti štetnost aspartama.


 

Sa skandalima koji su pratili fluor i živine plombe, ruku pod ruku ide i masovno trovanje svijeta aspartamom. Svijet se kupa u ovoj izuzetno otrovnoj kemikaliji

dr. William Campbell Douglas


Kada je postalo jasno da će, sa tri prema dva glasa, aspartam ostati na popisu zabranjenih supstanci, čelna osoba FDA-a Arthur Hayes Hull, koji je potajno radio na ozakonjenju aspartama, u skupinu uvodi šestog člana koji glasa u korist aspartama.

Pat poziciju od tri prema tri glasa, rješava sam Arthur Hayes Hull, koji tako na kraju svoje farse s glasovanjem odlučuje da se aspartam legalizira.

Aspartam je, unatoč brojnim istraživanjima i upozorenjima od savjesnih stručnjaka i liječnika, do danas ostao legalan i koristi se u više od devet tisuća proizvoda, što dovoljno govori o snazi Monsanta i utjecaju koji ta bogata kompanija ima na one koji donose odluke.

Slatka smrt

Aspartam je umjetno sladilo koje je dvjesto puta slađe od šećera, a količina kalorija je zanemariva. 

Zbog tog svojstva umjetna se sladila masovno koriste u svim dijetalnim napicima i prehrambenim proizvodima.

Prof. dr. sci. Woodrow C. Monte još je 1984. godine upozorio na činjenicu da na svaku molekulu aspartama koju unesemo u organizam, ispušta se u krvotok molekula metanola.

Aspartam se, osim što se koristi u dijetalnoj hrani i pićima, pod raznim nazivima kao što su NutraSweet, Equal i Spoonful prodaje kao nadomjestak za šećer.

Moćne organizacije koje se bave proizvodnjom hrane kao i moćne i bogate farmaceutske kompanije često su one koje naručuju i financiraju raznovrsna istraživanja koja bi trebala potvrditi kvalitetu njihovih proizvoda.
- Sa skandalima koji su pratili fluor i živine plombe, ruku pod ruku ide i masovno trovanje svijeta aspartamom. Svijet se kupa u ovoj izuzetno otrovnoj kemikaliji - dr. William Campbell Douglas u medicinskom časopisu Second Opinion. 

Dr. Campbell govori opširno govori o velikom negativnom utjecaju koji aspartam ima na ljudski organizam.

Njegova je konzumacija direktno povezana s razvojem multiple skleroze, kao i sistemskog lupusa.

Ističe da kronično trovanje metanolom koje je posljedica prekomjerne konzumacija aspartama, izaziva iste efekte kao i multipla skleroza, pa se ljudima često krivo dijagnosticira ta opaka bolest.

- Simptomi 'aspartamske bolesti', kronično trovanje metilnim alkoholom, nevjerojatno variraju, a uključuju sljepoću, tinitus, tupost u udovima, grčeve u mišićima, nejasan govor, zamućeno vidno polje, bolove u zglobovima, glavobolje, tjeskobu, vrtoglavicu i gubitak pamćenja. Vidite dakle, kako je lako u ranim fazama trovanja pacijentu pogrešno dijagnosticirati multiplu sklerozu, Alzheimerovu bolest, tumor na mozgu ili tek običnu neurozu - piše dr. Campbell u Second opinion.

Uz sve to, prema istraživanjima, aspartam uzrokuje i tumor na mozgu, kao i to da stvara ovisnost u onoga tko ga konzumira.

Razna nezavisna istraživanja koja se bave štetnošću aspartama i drugih egzotoksina trebala bi biti dovoljna da se njihova proizvodnja i distribucija, ako ne zabrani - onda barem podvrgne sustavnim rigoroznim provjerama.

Do onda će interesi velikih kompanija biti ispred zdravlja 'običnih ljudi', a egzotoksini i druge štetne tvari dodavat će se u hranu i piće koje svakodnevno koristimo, pa čak i u hranu i lijekove za malu djecu, kao što je to slučaj s aspartamom.


http://www.javno.com/hr-svijet/skriveni-otrov-u-nasoj-hrani_288152--
Valentina Štefanić
Centar za poboljšanje kvalitete življenja
             PLAVA    PTICA
    Kopernikova 3   Zagreb
     
www.plava-ptica.com
e-mail: valentina.stefanic@gmail.com
             plava.ptica@gmail.com
kontakt telefoni:
               +385/0/98 1924 294
               +385/0/91 9146 575
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U KOLOVOZU...

KOLOVOZ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2022. 08:40h
 • Član bglavacbglavac

  djedovi i bake sretan vam današnji dan!

  25.07.2022. 07:13h
 • Član iridairida

  broj članova 12 002....

  19.07.2022. 12:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  HVala.

  13.07.2022. 07:33h
 • Član bglavacbglavac

  Ispravljeno. Lp

  13.07.2022. 06:57h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ako može isšravka u novom članku...Umjesto Bušenje...treba - buđenje. Živjeli.

  12.07.2022. 18:01h
 • Član iridairida

  ajme ljudi, pa chat nam je još u lipnju...hahaha...svi zbrisali na more...ugodan vam dan...!

  09.07.2022. 12:43h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info