Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1549

PUTA

OD 14.01.2018.

Najveći Hrvatski ljubavnik svih vremena

Najveći Hrvatski ljubavnik svih vremena
tko bi rekao ..... BERLUSCONI JE NEVINAŠCE PREMA OVOME!!! 

Najveći Hrvatski ljubavnik svih vremena

 

Josip Broz Tito

Kumrovec, 7.5.1892. - Ljubljana, 4.5.1980.

Svi ga uglavnom pamte po njegovim političkim djelima - dobrim ili lošim. Ako ste bili njegov ponosni pionir, omladinac, komunist, pamtite ga po dobru. Ako ne, ili ste premladi ili ste bili na Golom otoku. No, ima nas nekih koji ga štujemo i po nekim drugim njegovim djelima. Mislim da u povijesti Hrvatske nije bilo Hrvata koji je osvojio toliko ženskih srca te vodio ljubav s toliko lijepih žena kao on. U duhu IZNAD18, opisat ću njegov lik i njegovo djelo kao najvećeg hrvatskog ljubavnika svih vremena. U tekstu koji slijedi spomenute su uglavnom žene kojima je bio oženjen, s kojima je imao djecu ili su bile nešto više od trenutne afere. Jednodnevne, manje avanture ovog velikog pustolova, ovdje neće biti spomenute jer su jednostavno prebrojne...

Priča počinje 1912. u Čehoslovačkoj kad je sreo Marušu Novakovu. Pretvarao se da je inžinjer iz Hrvatske. Išla je još u školu i stanovala je s ocem, liječnikom. U isto vrijeme upoznaje i Klaru. Pošto je bila dosta starija od njega, nije je želio oženiti pa se vratio Maruši. Nakon što je zatrudnjela, odlučili su se vjenčati. 1913. zaposlio se u "Škodi" gdje upoznaje 10 godina stariju Lizu Spuner koja ga poziva u Beč. Na dan ženidbe s Marušom, stigli su svi uzvanici osim njega koji je otišao u Beč. Sin, Leopard Novakov - ekonomist - živi u Pragu.

Liza je bila aristokratkinja i s njim živi u Beču u svojoj palači. Osim palače, Titu se sviđa i njezina sluškinja s kojom vodi ljubav. Liza je vrlo agresivna u krevetu i tuće ga, pa se rastaju. Ona ipak obećaje da će se smiriti, pa su opet zajedno. Na konjskim trkama upoznaje Terezu Stacner. Želi oženiti Lizu, ali ga ona odbija iako je trudna. Tito odlazi na poslovni put i nikad se ne vraća. Sin, Hans Spuner, inžinjer, pogiba na Kozari boreći se kao Nijemac protiv Titovih partizana.
S Terezom, aristokratkinjom, živi u Zagrebu. Mora u vojsku. Šalju ga na ruski front od kuda joj se više ne vraća. Blizanci, Paul i Gabriela Stacner. Gabriela umire, Paul postaje inžinjer.
Ljušu Sedlovsku, mladu ženu kulaka Mihaela Sedlovskog, sreće u selu Korutovo bježeći iz vojske u Rusiji. Ostaje u selu radeći u štali s konjima gdje ga dolaze gledati i lokalne djevojke . Upoznaje Iru Gligorievu s kojom vodi ljubav u šumi. Ljuša se ljuti jer provodi previše vremena s Irom. Tito želi otići u Ameriku te poziva Ljušu da pođe s njim, no ona se boji svog muža. Sreće se i spava sa mnogo ruskih djevojaka na svim mogućim mjestima. Mihael pronalazi svoju ženu i Tita u zagrljaju. Puca u njega i tuće Ljušu no ona ga moli da prestane jer je trudna. Sin Kiril Sedlovski postaje veterinar.
Ranjen u bolnici, liječi ga - sestra Ira. Negira dijete sa Ljušom, pa se Ira odluči udati za njega. 17.7.1915. vjenčaju se u Svjazensku - Rusija gdje ostaju živjeti. Uskoro upoznaje prelijepu liječnicu Dariju Andirelovu. Odlaze u njezinu vilu i spavaju zajedno. Kad saznaje za njihovu vezu, Ira rađa prerano i umire. Sin, Serjoža Gligoriev, politički radnik u Brjamsku - Rusija.
Seli k Dariji radeći u njezinoj konjušnici. Za praznike odlaze u vilu njezinih roditelja u Moskvu. Tu sreće studenticu ekonomije Olju Kutinu. Darija je trudna i želi se udati, a Tito pristaje. Olja im često dolazi u posjetu a zajedno odlaze i na zimovanje. Darija bjesni pa ju Tito napušta i odlazi Olji. Sin, Josip Andirelov, pogiba kao oficir avijacije Crvene armije kod Berlina.
Olja ga se, iz straha, ne usudi primiti, pa odlazi u Sankt Petersburg posjetiti 25 godišnju Ninu Bazan s kojom je već vodio ljubav za vrijeme zimskog odmora s Oljom. Nina se želi udati za njega, pa se zaruče, no njemu se sviđa i njezina sestra blizanka Svetlana s kojom provodi tri luda dana. Šetajući okolo primjećuje i Nevu. Nina i Svetlana zatrudne, pa nagovara Svetlanu da za svoje dijete optuži svog profesora. Sin Nine, Vladimir Bazan, liječnik u Petersburgu.
Počinje oktobarska revolucija. Hapse ga jer nema osobne dokumente i šalju u Sibir. Na pola puta iskače iz vlaka i bježi među lokalne Kirgize. Pronalazi bogatog stočara Zalida Badahura kojemu se predstavlja kao kupac 1.000 komada ovaca. Ovaj ga prima u svoj dom gdje se zaljubljuje u njegovu kćer Zuhru. Zuhra Badahur se 18.03.1918. vjenča sa Jozom Brozdunom. Nekoliko mjeseci kasnije, Zuhra saznaje da je trudna ali i da je muž više ne voli... Sin, Kadi Badahur, inžinjer petrokemije u Baku-u.

Tito uzima nešto zlata i odlazi u Omsk. Na pola puta ga hapse te ispituju. Tijekom ispitivanja u prostoriju povremeno ulazi ljupka djevojka Pelagija Belousova zvana Polka. Shvati da su se upoznali godinu dana prije na željezničkom kolodvoru. Ona ga se dobro sjeća jer je tada imala 14 godina. Zavodi ju, a ona ga vadi iz zatvora. Uzima joj nevinost i ona se želi udati za njega. Odluče se vjenčati, ali uskoro se otkrije da Tito švrlja i sa učiteljicom Anom Ivanović. Bez obzira na aferu, Polka se udaje za Tita 19.6.1919. Sin, Žarko Broz, oficir Crvene armije.
Odlazi u Jugoslaviju gdje završava u zatvoru. 1934. izlazi te odlazi u Ogulin gdje se predstavlja kao inžinjer Rudi, predstavnik Austrijske kompanije. Upoznaje mladu studenticu klavira Vidu Kogej.

Odlaze zajedno u Beč gdje ona studira. U njihov stan neprestano dovodi druge žene predstavljajuči ih kao članice komunističke partije čiji je i on član. Iako trudna, Vida ga odluči ostaviti. Obećaje joj brak no, svađaju se i rastaju. Sin, Dimitrij Kogej, profesor muzike u Beču.
Tito (kodno ime Valter) radi u Moskovskoj Kominterni u kancelariji pokraj Elze Gerlach (kodno ime Jahač). Kao pravi Boljševist, ona je hladna prema njemu i ignorira ga. Tito ju poziva u daču - vlasništvo kolege iz Kominterne. Spavaju zajedno u sobi i Elza želi voditi ljubav s njim no, on je odbija jer je mrtav pijan. U jutro nadoknađuje propušteno. Želi ju oženiti, no nije siguran da će Kominterna to dopustiti. Dobiju dopuštenje, žene se i dobiju apartman sa radiom. Kad je zatrudnjela, Elza ga prati svuda, no njemu to smeta jer često posjećuje glumicu Vassilitsu Koveshnikovu kojoj nudi brak. Sin, Viktor Gerlach, sudbina nepoznata.
Rješava se Elze i seli Vassilitsi. 1937. odlazi u Pariz gdje sreće Jeanne Coitier, udovicu sa kćerkom Danielle. Uvjerava ju da joj crnina koju nosi ne stoji dobro. Ona ga uči francuskom jeziku, a on nju francuskom poljupcu... Redovito odlazi u casino ruske emigrantice Matvejeve gdje zarađuje puno novaca a uz put upoznaje i turkinju Mahri. Jeanne zavoli Tita i on seli k njoj, no zbog neslaganja s njezinom kćerkom Danielle, ali i zato što je u jednoj svađi Tito ošamari, oni se rastaju. Sin, Olivier Coitier, ekspert za nuklearnu fiziku u Parizu.
Da bi privukao pažnju bogate aristokratkinje Zuhre Reuf-Anadolke, proširi glasine Parizom da je ekstremno bogati dioničar rudnika zlata u Jugoslaviji i iznajmi dvorac u predgrađu Pariza. Sreće ju i poziva u svoj dvorac. Ona dolazi, ali i odlazi. S putovanja u Španjolsku, Rusiju i Tursku donosi joj poklone. Počinju zajedno izlaziti i vode ljubav. Ona ga ne shvaća ozbiljno, iako ju je zaprosio, no obećaje da će se udati za njega ako na to pristane njezin otac. Kad je otišla u London na tri dana, Tito nije gubio vrijeme - proveo se s profesoricom medicine iz Peruđe. Anadolkin otac pristaje na brak i oni se žene u Parizu u hotelu Hilton. Medeni mjesec provode u Turskoj. Titu se sviđa što njezin otac Ishar ima harem i razmišlja kako se ubaciti, no Ishar naređuje svojoj straži da pripaze na njega. Kasnije, uz Isharovu dozvolu posjećuje harem i komentira ga sa "Mašala!". Prihvaća se poslovanja u trgovini svoje žene, a investira i u rudnik zlata. Vremenom se vraća u politiku. Odlazi u Hrvatsku gdje ostaje dugo. Po povratku poludi jer si je Zuhra našla novog muškarca, a njezini ga tjelohranitelji izbacuju iz kuće. Sin, Izet Reuf, prodavač u Istambulu.
Austrijanku, kurirku od Pariza do Jugoslavije - Hertu Haas upoznaje 1937. u Parizu. I ona je članica Komunističke partije. Na putu u Istambul 1940. odluče se vjenčati, pa sele u Zagreb gdje se za okupacije kriju od Njemaca. Tito odlazi u "šumu"organizirati nacionalni ustanak. Pozove i nju u partizane. Ona daje tek rođenog sina u azil te odlazi k njemu. Kako je došla, tako odmah i odlazi jer Tito već ima novu vezu. Sin, Aleksandar Miša Broz, Hrvat, živi u Hrvatskoj.


 

Davorjanka Paunović - Zdenka, studentica francuskog, 1941. poslana je k njemu kao kurir. Uzima je za sekretaricu. Zaljubljuju se unatoč Komunističkom pravilniku koji takve veze zabranjuje. Na putu u Beogradu, spetlja se sa Ljubimkom Đorđević - Bubom, no to kratko traje. Davorjanka zatrudni pa njihova veza postaje više nego očita. Sastaje se centralni komitet i ukoruje Tita koji obećaje da će je oženiti (što i čini poslije rata). Dijete daju obitelji u Foču na čuvanje. Davorjanka obolijeva od tuberkuloze i 1948. umire. Na pogrebu, Tito kaže: "Bila si moja najveća ljubav." Sin, Slaviša Paunović, živi u Srbiji.

Po smrti Davorjanke, Tito se zatvara u sebe. U razgovoru s dobrim prijateljom Ivanom Krajačićem - Stevom čak izjavljuje da više nikad neče voljeti neku ženu. Ipak, Stevo mu šalje Jovanku. Tito je odbija jer je "previše divlja", pa mu ovaj predloži poznatu opernu pjevačicu Zinku Kunc. Iako u početku neodlučna, Zinka pristaje na vezu uz uvjet da ima potpunu slobodu što se tiče karijere. Tito pristaje uz želju da zajedno žive u Beogradu. Odsele i on je jako sretan i zadovoljan. Problemi počinju zbog njenih čestih gostovanja ali i njegovih putovanja, pa se u nedostatku komunikacije veza hladi i prekida.

Ponovno sreće Jovanku koja je bila vrlo lijepa ali i vrlo disciplinirana, puna energije te najmlađa žena sa činom oficira. Poziva ju na jahanje, film, pa se polako zbližavaju. Dobiva žučni napadaj i poslije operacije odluči ju oženiti što i čini 1959. Jovanka brine za njegov dom, poslugu, hranu, osobnu sigurnost, 40 Titovih rezidencija gdje stalno mijenja namještaj, brine o "Plavom vlaku", brodu "Galeb", te o njegovom izgledu i imiđu u javnosti.

1971. Tito postaje doživotni predsjednik i na vrhuncu je slave i moći. Često putuju zajedno promovirajući pokret nesvrstanih.Zbog svojih sposobnosti, Jovanka ugrožava Titove suradnike koji, da bi ju odstranili, skuju urotu. Optuže je, te zatvore u kućni pritvor. Šokirana, pokušava kontaktirati Tita, no urotnici ju onemogućavaju konstantnim izmišljanjem novih afera. U međuvremenu, Tito sreće drugu veliku opernu pjevačicu - Gertrudu Munitić i oni se tajno sastaju u Beogradu. Sve se doznaje kad jedan od urotnika - Stane Dolanc - priču daje u strane novine koje ju objavljuju.

 Za svog predsjednikovanja, Tito je imao i nebrojeno mnogo kraćih afera sa poznatim i nepoznatim ženama koje je najviše volio odvoditi na Brijune.

Od poznatijih imena javna je tajna da je jedno vrijeme imao seksualnu vezu sa prelijepom Sofijom Loren kojoj su se Brijuni jako dopadali.

Posjetile su ga još i Elisabeth Taylor, Gina Lollobrigida, 

 

 

 

Posjetile su ga još i Elisabeth Taylor, Gina Lollobrigida,


 

Da li je i njih odveo u svoj krevet ili ih je "kresnuo" na plaži za sad još nije poznato no - vremenom sve izađe na vidjelo. Doznam li što novo, odmah ću Vas obavjestiti...

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 09.05.2011. 20:57h

  Član ivanaMerlin2 \"doznam li još nešto novo\" - zar je još aktivan ? :))))))) oće taj...
 • 10.05.2011. 00:19h

  Član pjesnikinjaMerlin2 mašala:)
 • 10.05.2011. 00:35h

  Član jadranaMerlin1

  Ni njemu nije bilo lako odrasti

  Kad sam bila u Gimnaziji,spremala sam maturski rad na temu Tito u oktobarskoj revoluciji.Tada sam dosla do podataka o njegovoj emotivnoj vezi sa Davorjankom Paunovic.Za mene je to bilo otkrice!Sve izmedju Jovanke i njega licilo mi je na dobro isceniran politicki brak.Covjek je ,ocito imao bogat zivot,u svakom pogledu.Pitam se samo,kako je na sve to stizao!
 • 10.05.2011. 08:11h

  Član borivojMerlin3 TITO GENIJE! JEDAN JE OD NAJVEĆIH ŽIVUČIH DRŽAVNIKA 20. STOLJEĆA, LEGENDA JE BIO ZA ŽIVOTA. NOVI SVJETSKI POREDAK NIJE GA RUŠIO A TAKO NI JUGOSLAVIJU ZA NJEGOVA ŽIVOTA... O TITI TEK ĆE SE PRIČATI U NAS, KOLIKO JE VREDIO I ŠTO JE SVE IZGUBLJENO S NJIM... ZA VANKA NE BRINEM, JER BILO GDJE SPOMENETE TITA, SVA VRATA VAM SE OTVARAJU... IMALI SMO MUŠKARČINU, LJUBAVNIKA, I VELIKOG DOBROG, ZA MENE ČOVJEKA!
 • 10.05.2011. 08:14h

  Član borivojMerlin3 najjadniji u svemu tome i najmizerniji su mi bili hercegovci i njihovi nastavnici, kad su djecu po osnovnim školama učili da nije bio jedan tito, već više tita... oni ga stvarali ko na traci? ha, ha, ha...
 • 10.05.2011. 08:15h

  Član borivojMerlin3 ivana, pjesnikinja, jadrana, hvala vam! :-)))
 • 10.05.2011. 08:50h

  Član borivojMerlin3 tako unatrag par godina jedan naš riječanin, mladi nadobudni hrvatina, po malo desno orijentiran i indoktriniran, sve jugino nije mu pasalo i bilo je njemu mrsko... ode na specijalizaciju u USA i tamo se on zadrži jedno godinu dana... nesvjesno se hvalio nama preko pisam... d,a kad spominjuči josipa broza tita, bio bi u centru pažnje i stjecao određene prednosti... lakše se njemu živjelo, šlepajući se na titinom imenu... i velim tad ja u sebi: \"kad tad dođe iz dupeta u glavu! promjena odnosa, promjena gledišta uslijedit će. DOBRO JEST
 • 10.05.2011. 09:17h

  Član borivojMerlin3 alius, hvala tebi! :-)))
 • 10.05.2011. 09:18h

  Član aliusMerlin6 Dece ko u prici, to nisam znala da je imao toliko dece...
 • 10.05.2011. 09:30h

  Član borivojMerlin3 da je živio u doba tuđmana, sanadera, kosorice, koliki bi samo imao dječji doplatak!?
 • 10.05.2011. 09:41h

  Član aliusMerlin6 Bas je doprineo natalitetu, ...i to po celoj Evropi, ..nema sta :))
 • 10.05.2011. 09:50h

  Član borivojMerlin3 univerzalac, kozmopolita, planetaran naš tito! nema mu ravna...
 • 10.05.2011. 10:16h

  Član aliusMerlin6 ...zivot je igra, zivot je sala, zivot je san.. :)
 • 10.05.2011. 10:19h

  Član ivanaMerlin2 već sam ranije čula ovo za sofiju loren... kako mi je ona nekakav ideal ženske ljepote - tu sam mu definitivno skinula kapu... to nije mogao svatko. bravo. žena za kojom je uzdisao čitav svijet.
 • 10.05.2011. 16:13h

  Član borivojMerlin3

  alius

  ...zivot je igra, zivot je šala, zivot je san.. :) -------------------------- tako je draga alius, - to mnogi ne razumiju! -------------------------- draga ivana, hvala tebi! :-)))
 • 10.05.2011. 16:19h

  Član anoinepMerlin1

  ajme meni nije mi dobro

  ........boro skida kapu što je \"imao\" toliko žena...ali za mene nije frajerčina netko tko će voditi žene pred oltar svaki put kad mu se \"digne\" da bi prethodnu šutnuo kao šugavog psa.........sorry ovaj put bez naklona.....
 • 10.05.2011. 16:54h

  Član sirenaMerlin1 Jedan je Tito!sve najbolje o njemu * * *
 • 10.05.2011. 17:34h

  Član borivojMerlin3 anionep bit će da ga kakaš?, a piša ti u kurcu... zasigurno nisi lik za ljubav i seks dok toliko trambulaš. kod tebe jest u pitanju nešto drugo, tita razmatraš općenito iz kuta, sa svog nekog gledišta koji ne odgovara stvarnosti... tebe politika muči očigledno, tvoj odnos prema stvarnosti i sagledavanje nje... tko je tebi kriv što za života nisi potucao toliko lijepih žena... nije tito kriv niti ga se tiče što su one njemu dale, one su išle u krevet s njim zato što su to željele... mačo je mačo, tu kožu ne poznaješ jer u njoj nisi bio...
 • 10.05.2011. 17:36h

  Član borivojMerlin3

  anionep

  što je pravi jebač, to ti nikad nečeš doznati i tko je tebi kriv! ja nisam!
 • 10.05.2011. 18:10h

  Član tavrickMerlin1 ja mislim da je Boro (očiti kompleksaš teške kategorije) duboko u sebi najviše frustriran zbog toga što pimpek Joža i njega osobno nije negdje usput naguzio..:-))
 • 10.05.2011. 18:20h

  Član borivojMerlin3 glup si tavrick! draži mi je tito takav kakav jest, nego da se o njemu raspreda putem tajni transkripata ili razgovora koji trebaju tek osvanuti o pederaštini... --------------------------- TAVRICK DOLJE NAVODI: ja mislim da je Boro (očiti kompleksaš teške kategorije) duboko u sebi najviše frustriran zbog toga što pimpek Joža i njega osobno nije negdje usput naguzio..:-)) KOMPLEKSAŠ NISAM, A KONSTATIRAO SI KO PRSTOM U TAJ TVOJ SLINAVI NOS...
 • 10.05.2011. 19:31h

  Član ljubicicaMerlin4

  borivoj

  O Titu sve ptičice na krovu pjevaju. Ta on je ličnost 20-tog stoljeća, svake hvale vrijedan. Vrijedniji od Manifesta magicusa?
 • 10.05.2011. 19:43h

  Član sretan_trenutakMerlin1 Bio je i ostao legenda...:-)))
 • 11.05.2011. 08:10h

  Član borivojMerlin3 draga sirena, sretan_trenutak, ljubica, vama puseeeeeeee... i veliko hvala! vi se razumijete i idete dalje, pozdrav! :-)))
 • 11.05.2011. 14:02h

  Član tavrickMerlin1 Dok je bilo Tita, Pušilo se shita.. Otkad nema Broza, samo gem i loza.. Ustani nam Druže, digni se iz groba drugarice okreni, nek se bagra pjeni Tu je lepi Boro, Da ti svijeću drži, Nek se pjesma ori Vol na ražnju prži Pa okreni Jacu Neka ženska shvati komunizam odmah Našem Bori vrati puseeeeeeeeeeeeeee :-)
 • 11.05.2011. 17:15h

  Član borivojMerlin3 ja ne spominjem komunizam niti sam jugonostalgičar, ja sam prenio post o titu, o njegovom umijeću ljubavi i životnosti... ako idiotu nije jasno, ja mu nisam kriv! \"nemoj se nikad raspravljati s idiotom. navuči će te na svoju razinu i pobijedi iskustvom.\" - oskar wilde
 • 19.06.2013. 10:21h

  Član borivojMerlin3

  ovih dana, točnije 08.06.2013. bio sam u mjestu rab sa

  darivateljima krvi primorsko-goranske županije. hotel

  imperijal do trga gleda sa dva lokala, u jednom od njih

  dugi šank kojeg prate poređani stolovi, na kraju su 3.

  knjige za divno čudo, i to:

  - 13. proleterska brigada, todora radoševića,

  - otok rab u radničkom pokretu i nob-u, rijeka, rab, 1985,

  - TITO NA RABU, zagreb, 1983.  bilo je to prekrasno za vidjet, a rijetko se može zateč

  danas u hrvatskoj ovakav prizor, marginaliziran nob

  na veliku žalost svih nas, poglavito od hrvata i njihovog

  poimanja stvarnosti i vrednovanja slavne nam prošlosti...

  za koji dan, točnije 22. lipnja državni je praznik: DAN

  ANTIFAŠISTIČKE BORBE

 • 19.06.2013. 13:16h

  Član vanessaMerlin9

  ♥ ♥ ♥*SRETNO*

  ...ma svaka čast Boro:)))))...Tito..."od svega što sam vam ostavio, najbolje se drži Jovanka."

 • 19.06.2013. 15:34h

  Član vanessaMerlin9

  šta kažu novine:))))

 • 19.06.2013. 17:49h

  Član borivojMerlin3

   

  tako primitivizmu nema kraja... nakon titine smrti

  djeci u hercegovačkim školama su pripovedali

  da nije bio jedan, već više tita. proizvodili ga oni

  ko na traci... zadnji tito navodno bio je po njima

  poljak... ha, ha, ha...

   

  -------

   

  JOSIP BROZ

  JAMES BOND

  12345    1234

   

  zadnje što ga plasiraju u javnosti, da je tito: james bond,

  ne james bond, već kud i kamo veći maher od njega...

   

  -------

   

  glupostima tako nema kraja...

 • 19.06.2013. 18:18h

  Član borivojMerlin3

  pitam se zašto HTV ne pusti na tv dokumentarni film 2-3 godine pred titinu smrt snimljen, gdje on na poziv tv priča o svojem djetinjstvu... oko 45 min taj film je trajao, smijao sam se slatko titi kako je on u svom zagorskom dijalektu na duhoviti način sve to pripovedao... moja pokojna mati je iz hrvatskog zagorja i taj govor dobro mi je poznat... taj tito ne može biti nikakav jebeni poljak, ili netko drugi...

  zašto ne puste titine intervjue pred inozemnim novinarima i dopisnicima iz onih vremena, kad su ga pokušavali zeznuti da ostane bez odgovora i teksta... nitko ga nije uspio nasamariti, tako da cijela sala prisutnih valjala se od smijeha do suza...

  tito je bio i ostao genije, jedan od najvećih državnika 20-tog stoljeća, bio i ostao, sad prešao u legendu...

 • 19.06.2013. 21:17h

  Član vanessaMerlin9

  you tube... Titovi memoari...1/6 za BORU

 • 20.06.2013. 17:02h

  Član borivojMerlin3

  vanessa

  vanessa draga moja dušice, tebi VELIKO HVALA! puseeeeeeeeeeeee...

SADRŽAJ UPISAO

Član borivojMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana borivoj dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

Osvježi podatke

LIPANJ...

Osvježi podatke

METODE I TEHNIKE

Osvježi podatke

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ajoooj, bilo bi bolje da sanjaš nešto lijepo, žao mi je

  01.06.2020. 14:31h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  e, draga Irido, nisam dugo trebala čekati - zabijen je nož u leđa i još ga vrti i danas :) :) :) :) stvarno vrhunski tumačiš snove!!!

  31.05.2020. 14:33h
 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info