Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1180

PUTA

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA
Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o ovom velikom problemu i senzibilizacija javnosti na ovaj oblik neprihvatljivog ponašanja.

Danas  se 25. studenoga obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na sestre Mirabal, koje su tog dana 1960. nasilno ubijene po nalogu diktatora Dominikanske Republike Rafaela Trujila. Za života su četiri sestre bile aktivistice u borbi protiv Trujillovog autokratskog režima. Nazivali su ih Las Mariposas (španj. leptiri). Na današnji su se dan tri od četiri sestre vraćale iz posjete svojim supruzima u zatvoru kad su ih napali pripadnici Trujillove tajne policije. Sve tri su, zajedno s vozačem, bile zadavljene i polomljene su im kosti, a automobil je bačen u provaliju. Na životu je ostala samo jedna sestra, koja se i dan danas zalaže za očuvanje uspomene o ubijenim sestrama.

Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o ovom velikom problemu i senzibilizacija javnosti na ovaj oblik neprihvatljivog ponašanja.

 Postoje razni oblici nasilja nad ženama, uključujući tjelesno, psihičko, spolno i ekonomsko nasilje. O problemu nasilja nad ženama treba javno govoriti, a društvo i institucije koje se bave ovim problemom treba potaknuti na međusobnu bolju suradnju i aktivnosti da bi svima osigurali život bez nasilja i diskriminacije. Zlostavljane žene često se boje prijaviti nasilje zbog straha od počinitelja i osude obitelji, zatim postupci ako se i pokrenu traju predugo, a kazne su neprimjerene učinjenoj boli . Danas postoji i veliko nepovjerenje u nadležne institucije. Postoji i strah da ih nitko neće shvatiti, a  zlostavljači koristeći ovu situaciju i dalje se iživljavaju nad svojim žrtvama, a pogotovo ako žrtva ekonomski ovisi o zlostavljaču.  

Zlostavljači postoje u svim skupinama društva, nema razlike u tome da li je netko bogat ili siromašan, obrazovan lili neobrazovan jer ta stanja ne znače i određenu razinu svijesti. Psihopati žive među nama te znaju biti ugledni i poznati ljudi. Žene se još uvijek nisu izborile za svoju slobodu i status u društvu koje im pripada. Žena mora biti dobra supruga, majka, snaha, zaposlenica, kuharica, pralja, čistačica, učiteljica svoje djece ali joj nitko tu visoku ulogu u životima dugih ne prizna i ne cijeni. Na njoj se bez imalo srama mogu iživljavati kako članovi obitelji tako i poslodavci . Što je žrtva više u strahu to je veći pritisak na nju.

Ovaj dan je prilika da svatko tko je u prilici pomogne da ova tamna strna društva bude dovedena na svjetlo dana te da žrtve budu iscijeljene fizički i psihički. Potrebna je lijepa riječ i zaštita što je u ovom trenutku teško jer se Covid 19 pazi i mazi i stavlja na pijedestal kao i izmišljene globalne promjene  , a ove patnje su zanemarene iako se svakodnevno događaju čak i sa smrtnim posljedicama.

Božica Glavač

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info