Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

557

PUTA

OD 14.01.2018.

Unutarnji mir: Svelijek Protiv Stresa, Brige i Straha

Unutarnji mir: Svelijek Protiv Stresa, Brige i Straha
Smirenost je idealno stanje u kojem bi trebali doživljavati sva životna iskustva. Nervoza je suprotna smirenosti i njena prevlast danas je čini gotovo svjetskom bolešću.

7. POGLAVLJE

Unutarnji mir: Svelijek Protiv Stresa, Brige i Straha


Smirenost je idealno stanje u kojem bi trebali doživljavati sva životna iskustva.
Nervoza je suprotna smirenosti i njena prevlast danas je čini gotovo svjetskom bolešću.

* * *

Jedino oni koji uživaju unutarnju harmoniju duše poznaju harmoniju koja upravlja prirodom. Svi oni kojima nedostaje ova unutarnja harmonija, osjećaju također i njeno pomanjkanje u svijetu. Kaotičan um pronalazi kaos posvuda. Kako netko može znati što je to mir, ako ga nikada nije iskusio? Ali onaj tko posjeduje unutarnji mir može u tom stanju boraviti čak i uslijed vanjskog nesklada.

* * *

Kada si zabrinut, tada atmosferske smetnje ulaze u tvoj umni radio. Božja pjesma je pjesma smirenosti. Nervoza je atmosferska smetnja; smirenost je glas Božji koji ti se obraća kroz radio tvoje duše.

* * *

Smirenost je životni dah Božje besmrtnosti u tebi.

* * *

Sve što činiš, učini s mirom. To je najbolji lijek za tvoje tijelo, um i dušu. To je najljepši način življenja.

* * *

Mir je Božji oltar, stanje u kojem postoji sreća.

* * *

Ako svoj um održiš na odluci da nikada ne izgubiš mir, tada ćeš postići pobožnost. Čuvaj skrovitu odaju tišine unutar sebe u koju nećeš dozvoliti da uđu raspoloženja, iskušenja, borbe i nesklad. Ne dozvoli ulazak mržnji, osvetoljubivosti i željama. U tu će te odaju mira Bog doći posjetiti.

* * *

Mir ne možeš kupiti; moraš znati kako da ga stvoriš u sebi, u dubokoj tišini svoje svakodnevne meditacije.

* * *

Svoje bi živote trebali oblikovati po uzoru na trokut: smirenost i slatkoća dvije su strane, a osnova je sreća. Svakoga dana čovjek bi se trebao podsjećati: "Ja sam princ mira koji sjedi na prijestolju ravnoteže i odatle upravlja kraljevstvom svojih aktivnosti." Bez obzira da li čovjek djeluje brzo ili polako, u osami ili na poslovnom tržištu, njegov bi centar trebao biti miran, uravnotežen.

Nervoza

Onaj tko je prirodno smiren, ne gubi svoj razum, osjećaj za pravdu ili humor ni pod kakvim okolnostima... On ne truje svoje tjelesno tkivo ljutnjom ili strahom koji štetno utječu na cirkulaciju. Dokazano je da mlijeko ljute majke može imati štetne posljedice po njeno dijete. Kakvi nam još očigledniji dokazi trebaju od toga da će silovite emocije na kraju pretvoriti tijelo u sramotnu olupinu.

* * *

Prepuštanje stalnim mislima o strahu, ljutnji, melankoliji, grižnji savjesti, zavisti, tuzi,mržnji, nezadovoljstvu ili brigama, te nedostatak potrebe za normalnim i sretnim životom, kao što su pravilna prehrana, korisne tjelovježbe, svježi zrak, sunčeva svjetlost, prikladan posao i životni cilj - sve su to uzroci nervnih oboljenja.
* * *

Ako priključimo žarulju od 120 volti na izvor od 2000 volti, žarulja će pregorjeti. Slično tome, nervni sustav ne može izdržati destruktivnu snagu žestokih emocija ili stalnih negativnih misli i osjećaja.

* * *

Ipak, nervoza se može izliječiti. Onaj tko pati od nervoze mora biti voljan da analizira svoje stanje i ukloni necjelovite emocije i negativne misli koje ga malo po malo razaraju. Objektivno analiziranje problema i zadržavanje smirenosti u svim životnim situacijama izliječit će i najpostojanije slučajeve nervoze... Žrtva nervoze mora razumjeti svoje stanje i pripisati krivicu svom stalnom pogrešnom razmišljanju za svoju neprilagodljivost u životu.

* * *

Umjesto što u stanju emocionalnog uzbuđenja žuriš da stigneš na neko mjesto, a kad stigneš tamo ne uživaš u njemu jer si uznemiren - pokušaj biti smireniji... Čim tvoj um postane nemiran, zadaj mu udarac svojom voljom i naredi mu da se umiri.

* * *

Uzbuđenje remeti nervnu ravnotežu, šaljući u neke dijelove previše energije, a drugim dijelovima uskraćujući njihov normalan udio. To pomanjkanje pravilne raspodjele nervne energije isključivi je uzrok nervoze.

* * *

Tijelo koje je opušteno i smireno privlači mentalni mir.

* * *

Voljno napni tijelo: Voljnom naredbom usmjeri životnu energiju (kroz proces
napinjanja mišića) u tijelo ili bilo koji dio tijela. Osjećaj kako na tom mjestu energija vibrira, osnažuje i revitalizira. Opusti se i osjećaj: Opusti napetost i osjeti umirujuće bockanje novog života i vitalnosti u području koje je napunjeno energijom. Osjećaj da ti nisi tijelo, već život koji održava tijelo. Osjećaj mir, slobodu i povećanu svjesnost koja dolazi sa smirenošću,kao posljedica vježbanja ove tehnike.

* * *

Kad budeš osjećao mir u svakom pokretu svog tijela, mir u razmišljanju, u snazi svoje volje, mir u ljubavi, te mir i Boga u svojim ambicijama, upamti - tvoj život povezao se s Bogom.

Briga i strah

Iako se život doima kao hirovit, nesiguran i prepun svih vrsta nevolja, ipak smo uvijek pod vodstvom i zaštitom Božje ljubavi.

* * *

Ne uzrujavaj se pretjerano ni oko čega. Kad god si zabrinut, upamti da tada
produbljuješ kozmičku iluziju unutar sebe.<!--[if !supportFootnotes]-->[8]<!--[endif]-->


* * *

Strah, neuspjeh ili bolest nastaju prevrtanjem takvih misli po svjesnom umu sve dok se one ne ukorijene u podsvijest, a naposljetku i u nadsvjest<!--[if !supportFootnotes]-->[9]<!--[endif]-->. Tada podsvjesno i nadsvjesno ukorijenjeni strah počinje klijati i ispunjavati svjesni um biljkama straha, koje više nije tako jednostavno uništiti kao što bi to bilo početnu misao. Te biljke na kraju urode svojim otrovnim, smrtonosnim plodovima...
Iskorijeni ih snažnom koncentracijom na hrabrost i usmjeravanjem svoje svijesti na apsolutni Božji mir u sebi.

* * *

Što god da je to što uzrokuje tvoj strah, skreni svoj um s toga i prepusti to Bogu. Vjeruj Mu. Mnoge su patnje uzrokovane naprosto brigom. Zašto da sada patiš kad bolest još nije nastupila? Budući da većina naših bolesti dolazi zbog straha, ako ga napustiš, bit ćeš slobodan odmah. Svake večeri prije spavanja, afirmiraj "Nebeski je Otac sa mnom; ja sam zaštićen." Mentalno se okruži Duhom... Osjetit ćeš Njegovu čudesnu zaštitu.

* * *

Kada svoju svjesnost usmjeriš na Boga, nećeš znati za strah; tada ćeš s hrabrošću i vjerom savladati sve prepreke.

* * *

Strah dolazi iz srca. Ako ikada osjetiš da te obuzima strah od neke bolesti ili nesreće, duboko i ritmično udahni i izdahni nekoliko puta, opuštajući se sa svakim izdahom. To će pomoći normaliziranju cirkulacije. Ako je tvoje srce istinski mirno, tada ne možeš osjećati nikakav strah.

* * *

Naš problem je u tome što umjesto da živimo samo u sadašnjosti, mi pokušavamo živjeti u prošlosti i budućnosti istovremeno. To je preveliko opterećenje za um da bi ga mogao nositi i zato moramo smanjiti količinu tereta. Prošlost je prošla. Zašto bi je i dalje nosili u umu? Neka se um brine o svom teretu, jednom po jednom. Labud svojim kljunom uzima iz vode samo čvrsti sadržaj hrane; na sličan bi način i mi trebali u svom umu zadržati iz prošlosti samo lekcije koje smo naučili, a sve nepotrebne detalje zaboraviti. To će uvelike rasteretiti um.

* * *

Kada imamo previše toga za uraditi odjednom, postajemo obeshrabreni. Umjesto da brineš o tome što sve trebaš uraditi, naprosto reci: "Imam jedan sat vremena. Uradit ću to najbolje što mogu." Sat ne može otkucati dvadeset i četiri sata u jednoj minuti, niti ti možeš u jednom satu uraditi ono što bi mogao u dvadeset i četiri sata. Potpuno proživi svaki sadašnji trenutak i budućnost će se pobrinuti sama za sebe. Potpuno uživaj u čudesnosti i ljepoti svakog trenutka. Vježbaj prisutnost mira. Sto ćeš to više činiti, to ćeš više osjećati
prisutnost te snage u svom životu.

* * *
Užitak modernog čovjeka je u sve većem i većem postizanju, a što se dešava bilo kom drugom, nije ni važno. Ali, zar nije bolje živjeti jednostavno - bez toliko mnogo raskoši i s manje briga? Nema zadovoljstva u tome da tjeraš samog sebe ako ne možeš uživati u onome što imaš... Doći će vrijeme kada će se čovječanstvo početi oslobađati te svjesnosti trebanja tolikih materijalnih stvari. Više sigurnosti i mira naći će se u jednostavnom življenju.


Ako neprestano ispisuješ čekove, a ništa ne polažeš na svoj bankovni račun, ostat ćeš bez novca. Ista je stvar i s tvojim životom. Bez redovitog unošenja mira na svoj životni račun, ponestat će ti snage, smirenosti i sreće. Naposljetku ćeš bankrotirati - emocionalno, mentalno, tjelesno i duhovno. Ali svakodnevno zajedništvo s Bogom kontinuirano će puniti tvoj unutarnji bankovni račun.

* * *

Bez obzira koliko smo zaposleni, ne bismo smjeli zaboraviti da s vremena na vrijeme oslobodimo svoje umove od briga i svih dužnosti... Pokušaj ostati bez negativnih misli jednu minutu, usmjeravajući svoj um na unutarnji mir, pogotovo ako si zabrinut. Zatim pokušaj utišati um na nekoliko minuta. Nakon toga pomisli na neki sretan događaj; zadrži se na njemu i vizualiziraj ga; mentalno prođi kroz neko ugodno iskustvo nekoliko puta, sve dok u potpunosti ne zaboraviš svoje brige.

* * *

Ako čovjeka pritišću silovita mentalna iskušenja ili brige, trebao bi pokušati zaspati. Ako uspije, nakon buđenja će uvidjeti da je oslobođen mentalne napetosti i da je zabrinutost popustila svoj stisak<!--[if !supportFootnotes]-->[10]<!--[endif]-->. U tim se trenucima trebamo prisjetiti da čak i ako umremo, zemlja će i dalje slijediti svoju putanju, a posao će se nastaviti kao i obično; zašto se onda brinuti?

* * *

Život je zabavan kad ga ne uzmemo preozbiljno. Zdravi smijeh izvrstan je lijek za ljudske bolesti. Jedna od najboljih osobina Amerikanaca je njihova sposobnost da se smiju. Divno je ako si sposoban smijati se  životu. Tome me naučio moj učitelj (Swami Sri Yukteswar). Na početku mog školovanja u njegovoj kućici išao sam uokolo ozbiljnog lica, nikada se ne smiješeći. Jednog je dana učitelj zajedljivo primijetio: "Što je ovo? Zar ti prisustvuješ pogrebnoj svečanosti? Zar ne znaš da je otkrivanje Boga pogreb svoj životnoj tuzi? Čemu onda tolika zlovolja? Ne uzimaj ovaj život preozbiljno."

* * *

Znajući da si Božje dijete, odluči da ćeš ostati smirenog uma bez obzira što se
dešavalo. Ako je tvoj um u potpunosti poistovjećen s tvojim aktivnostima, tada ne možeš biti svjestan Gospoda. Ali ako si smiren i iznutra prijemčiv Bogu, a djelatan izvana, tada ispravno obavljaš aktivnost.


Utišaj izlazni mentalni nemir i usmjeri um prema unutra. Uskladi svoje misli i želje sa sve-ispunjavajućom realnošću koju već posjeduješ u sebi. Tada ćeš vidjeti harmoniju koja leži u pozadini tvog života i cjelokupne prirode. Ako uskladiš svoje nade i očekivanja s ovom urođenom harmonijom, plovit ćeš kroz život na laganim krilima mira. Ljepota i dubina Yoge leže u njenom daru ove nepromjenjive tišine.<!--[if !supportFootnotes]-->[11]<!--[endif]-->


* * *

Spoznaja da sva snaga mišljenja, govora, osjećanja i djelovanja dolazi od Boga i da je On uvijek s nama, nadahnjujući nas i vodeći, donosi trenutačnu slobodu od nervoze. S tom će spoznajom doći bljeskovi božanske radosti; ponekad će nečije biće prožeti duboka iluminacija, istjerujući sam pojam straha. Kao ocean, Božja se snaga prostire i talasa srcem u pročišćavajućoj plimi, otklanjajući sve prepreke i prividne sumnje, nervozu i strah. Iluzija o materiji - svjesnosti da smo samo smrtno tijelo - prevladava se dolaskom u doticaj sa slatkom vedrinom Duha, koja se postiže svakodnevnom meditacijom. Tada spoznaješ da je tijelo samo mali mjehurić energije u Njegovom kozmičkom oceanu.


Afirmacije za mir i spokoj


Ja sam princ mira koji sjedi na prijestolju ravnoteže i odatle upravlja kraljevstvom svojih aktivnosti.

Onog momenta kad moj um postane uznemiren ili nespokojan, povući ću se u tišinu i meditaciju sve dok se smirenost ne vrati.

Neću biti lijen, ali ni grozničavo aktivan. U svakom životnom, izazovu učinit ću najviše što mogu, nezabrinut za budućnost.


Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi uživajte u ovom lijepom danu. Svako dobro vam želim. Lp

  16.01.2022. 12:41h
 • Član iridairida

  Hvala Feta, također i dobro došla na magicus!

  12.01.2022. 12:09h
 • Član FetaFeta

  Srecna nova 2022! Zdravlje i puno blagoslova za sve!

  11.01.2022. 23:26h
 • Član bglavacbglavac

  Lijep pozdrav dragi magicusi

  11.01.2022. 06:32h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro drag magicsi, lijepu i radosnu nedjelju vam želim. Lp

  09.01.2022. 08:46h
 • Član bglavacbglavac

  Hvala. Blagoslov. Lp

  02.01.2022. 08:51h
 • Član vanessavanessa

  HAHAH TROSTRUKI BLAGOSLOV

  01.01.2022. 16:32h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Postizanje ciljeva Isticanje Onog Najboljeg u Sebi