Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2139

PUTA

OD 14.01.2018.

Reprogramiranje starih vjerovanja - Afirmacija djeluje

Reprogramiranje starih vjerovanja - Afirmacija djeluje
Afirmacija je početna točka, ona otvara put promjene.

Poglavlje 4.

Reprogramiranje starih vjerovanja

Budite voljni učiniti  prvi  korak, ma  kako malen on bio.

Usredotočite se na činjenicu da ste  voljni  učiti.

Dogodit će se čudo.

Afirmacija djeluje

Sada, kad nešto bolje razumijemo koliko su naše misli i riječi moćne, moramo promijeniti način razmišljanja i govora u pozitivan model ako želimo korisne rezultate. Jeste li voljni promijeniti unutarnji dijalog u afirmaciju? Sjetite se da kažete afirmaciju svaki puta kada mislite na nešto, svaki puta kada izgovarate riječ.

Afirmacija je početna točka, ona otvara put promjene. Time zapravo kažete podsvijesti: "Preuzimam odgovornost! Svjesna sam da ima nešto što mogu mijenjati!" Kada kažem afirmacija, mislim na svjesno odabiranje rečenica ili riječi koje će pomoći ili da odstranite nešto iz svojeg života ili da u životu stvorite nešto novo na pozitivan način. Kada kažete: "Ne želim biti više boles­ tan", podsvijest čuje: više bolestan. Morate jasno izreći što želite. Recite: "Osjećam se tako izvrsno! Zračim zdravlje!"

Podsvijest je vrlo jednostavna. Me služi se strategijom, nema nikakvih primisli. Što čuje, to ostvaruje. Kada kažete: "Mrzim ovaj


auto!", podsvijest vam ne daje divan auto jer ne zna Što želite. čak i ako kupite novi auto, uskoro ćete ga mrziti - jer tako govorite. Podsvjesno čuje samo: mrzim ovaj auto. Svoje želje morate izraziti jasno i na pozitivan način: "Imam divan novi auto, koji  zadovoljava   sve  moje  potrebe!"

Otkrila sam da je blagoslov ljubavi najbrži način da se riješite nečega Što u svom životu uistinu ne volite. "Blagoslivljam te s ljubavlju, puštam te, odlazi" To djeluje s ljudima, situacijama, objektima u životnim prostorima. Možete pokušati čak i s navikama kojih se želite osloboditi, Poznavala sam čovjeka koji je svakoj cigareti govorio: "Blagoslivljam te s ljubavlju i odlazi iz mog života!" Njegova želja za pušenjem smanjila se već nakon nekoliko dana, a nakon nekoliko tjedana navika je nestala.

Zavređujete dobro

Razmislite na trenutak. Što u ovome času stvarno želite? Što danas želite u svom životu? Razmislite i recite: Ja prihvaćam za sebe   (to što želite)! Otkrila sam da smo upravo tu najviše blokirani.

Pozadina je vjerovanje da ne zavređujemo to što želimo. Naša osobna mo ć proizlazi iz načina na koji shvaćamo ovo "zaslužnost." Naše "ne zavređujem" potječe od roditeljskih poruka u djetinjstvu. Ali ne moramo vjerovati da se zbog tih poruka ne možemo mijenjati. Cesto mi kažu: "Louise, afirmacije ne djeluju." To zapravo nema veze s afirmacijama, već s uvjerenjem da ne zaslužujemo dobro.

Način na koji ćete otkriti vjerujete li uistinu da zavređujete nešto jest da pratite misli koje se pojavljuju nakon izgovorene afirmacije. Zapišite ih. Bit će vam jasnije kada ih ugledate napisane na papiru. Jedino što vas sprečava da budete nečega vrijedni ili da volite sebe jest nečije tuđe uvjerenje ili mišljenje koje ste vi prihvatili kao istinu. Kada ne vjerujemo da zavređujemo dobro, onemogućavamo se na različite načine. Možemo stvoriti


kaos, možemo gubiti stvari, ranjavati se ili doživljavati nezgode, kao što je pad ili ozljeda. Moramo početi vjerovati da zaslužujemo svako dobro koje život može ponuditi.

Ma mjera nam je reprogramirati lažna ili negativna uvjerenja. Koja je prva misao s kojom biste započeli kreirati to "nešto" novo u svom životu? Što vam je potrebno? Sto biste trebali saznati o sebi? Vjerovati? Prihvatiti?

Za početak, evo nekoliko dobrih misli:

* Ja   vrijedim!

Ja  zavređujem!

Ja  volim sebe!

Ja  dopuštam sebi da budem zadovoljna!

Ove ideje tvore temelj vjerovanja, na kojem možete graditi. Neka vam navedene izjave posluže kao temelj na kojem ćete izgovarati afirmacije da biste ostvarili što želite.

Kad god držim negdje predavanja, uvijek mi na kraju netko pristupi ili mi napiše pismo kojim svjedoči da je ozdravio samo time što je bio nazočan.  Ponekad je iscjeljenje neznatno,  a ponekad i dramatično. Nedavno mi je došia žena koja je imala edem na grudima koji je nestao za vrijeme predavanja. Nešto što je čula potaklo ju je da odluči nečega se osloboditi. Ovo je dobar primjer kako smo moćni. Ukoliko nismo spremni da se nečeg oslobodimo, jer, ustvari, zbog nekog razloga to želimo zadržati ili nam to na neki način koristi, ma što činili, ne ćemo uspjeti. Naprotiv, kada smo spremni nečeg se osloboditi kao što je to bila navedena gospoda, zapanjujuće je kako nam i najmanja okolnost može pritom pomoći. Ako još uvijek imate naviku koje se niste riješili, upitajte se kako vam koristi. Što njome dobivate? Ako ne možete naći odgovor, pitajte na drukčiji način: "Što će se dogoditi kada više ne bude te navike?!" Čest odgovor glasi: "Moj će život biti bolji." To opet ukazuje na činjenicu kako vjerujemo da ne


zavređujemo  bolji  život.

Narudžba iz kozmičke kuhinje

Kada prvi puta izgovorite neku afirmaciju, može vam se činiti da to nije istina. Sjetite se; afirmacije su kao sijanje sjemena u zemlju. Kada posijete sjeme, nemate već sutra biljku. Budite strpljivi, potrebno je vrijeme da biljka naraste. Kako nastavljate izgovarati afirmacije, postat ćete ili spremni da se riješite onoga što ne želite u svom životu, tj. afirmacija će se obistiniti, ili će vam se otvoriti neka nova vrata. Ili novi put. Ili brainstorm. Prijatelj vas nazove i kaže: "Jesi li ikad pokušao ovo?" Bit ćete vođeni da učinite idući korak koji će vam pomoći. Afirmacije izgovarajte u sadašnjem vremenu. Možete ih pjevati. Možete ih poput pjesmice s rimom ponavljati u glavi. Zapamtite da afirmacijom ne možete uvjetovati akciju drugih ljudi, kao npr. "Ivan me sada voli." To je oblik manipulacije. Pokušavate kontrolirati nečiji tuđi život. To obično izaziva bumerang - efekt za vas. Bit ćete nesretni što niste dobili što ste željeli. Možete reći: "Mene voli divan muškarac, koji

je                " i nabrojite kvalitete koje želite u vezi. Na ovaj način omogućujete moći u vama da vas upozna s osobom koja savršeno odgovara navedenim kvalitetama, pa ta osoba može biti i Ivan.

Vi ne znate kakva je spiritualna lekcija potrebna drugoj osobi, pa nemate pravo utjecati na njen životni proces. Sigurno je da ne biste željeli da to vama netko učini. Ako je netko bolestan, blagoslovite ga, pošaljite mu ljubav i mir a ne zahtijevajte da ozdravi!

Volim razmišljati o afirmacijama kao o narudžbama iz kozmičke kuhinje. Kada dođete u restauraciju, konobar uzima vašu narudžbu, a vi ga ne slijedite u kuhinju da vidite je li šef dobio narudžbu i kako priprema hranu. Sjedite i, čekajući jelo, pijete vodu, kavu ili čaj, razgovarate s prijateljem ili možda jedete pecivo. Pretpostavljate da se vaše jelo priprema i da ćete ga dobiti kada  bude gotovo.  Jednako je tako  kada  počinjemo  s  afir-


macijama.

Kada izdamo narudžbu kozmičkoj kuhinji, veliki šef, naša Viša Moć, radi na tome. Vaš se život nastavlja i znate da se o vama vodi briga. To je narudžba. To je događanje. Ukoliko stigne hrana koju niste naručili, vi ćete je, ako poštujete sami sebe, vratiti. Ako je ne vratite, znači da ćete je pojesti. To pravo imate i u kozmičkoj kuhinji. Ako niste dobili točno ono što ste željeli, možete reći: "Ne, to nije to. Ja želim ovo!" Možda vaša narudžba nije bila jasna.

I ovdje je, također, osnovna ideja da nešto pustimo, da se prestanemo za to čvrsto držati. Na kraju svojih tretmana i meditacija koristim riječi: I Tako To jest. To je način da se kaže: "Viša Moći, narudžba je u tvojim rukama, ja ti je prepuštam." Spiritualni tretman uma, koji podučava Znanost uma, vrlo je učinkovit. O tome možete nešto saznati iz knjiga Ernesta Hol- mesa.

Reprogramiranje podsvjesnog

Misli koje mislimo gomilaju se, pa u trenutku nepažnje može izroniti neka stara misao. Dok reprogramiramo svoje umove, prirodno je da idemo malo naprijed, malo natrag, pa ponovo naprijed. To je dio vježbe. Osobno ne vjerujem da postoji neka nova vještina koju možete savršeno savladati za 20 minuta.

Sjećate li se kako je bilo frustrirajuće kada ste počeli učiti koristiti kompjutor!? Trebali ste i vrijeme i rutinu - naučiti kako radi, pravila i sustav. Nazvala sam svoj prvi kompjutor Čarobna dama, jer kada sam savladala njezina pravila, dobivala sam rezultate koji su mi se činili čarobnim. Međutim, dok sam učila, upozoravala me da sam na pogrešnom putu tako da mi je brisala cijele stranice koje sam onda morala ponovo raditi. Ove pogreške omogućile su mi da naučim sustav rada.

Da biste plivali u sustavu života, prihvatite da je naša podsvijest kao kompjutor: smeće ulazi - smeće izlazi. Kada ulaze negativne misli, dolaze vam negativna iskustva. Da, potrebno je vrijeme i


vježba da se nauči novi način mišljenja. Budite strpljivi sa sobom, Kada učite nešto novo, a pojavi se stari model, hoćete li reći: "Oh, ništa nisam naučila!" Ili ćete reći: "O.K. Hajdemo to sada učiniti na novi način!" ili ste, na primjer, neka pitanja raščistili i mislite da se nikad više ne čete morati njima baviti. Kako ćete znati jeste li nešto uistinu savladali ako sebe ne provjerite? Hajde, sjetite se neke stare situacije još jednom i promatrajte svoje reakcije! Ukoliko odmah reagirate na stari način, znači da niste savladali tu specifičnu lekciju i da još na njoj trebate raditi. To je sve što to znači. To je samo mali test da uočite koliko ste napredovali. Kada počinjete izgovarati afirmacije, nove istine o sebi, dajete si ujedno mogućnost da reagirate na drukčiji način. Bez obzira na to radi li se o zdravstvenom ili financijskom problemu, ili o poteškoćama s partnerom, ako reagirate na nov način, znači da ste to savladali pa možete napredovati i na drugim područjima.

Sjetite se, također, da obrađujemo redom, sloj po sloj. Dostigli- ste nešto i mislite: "Učinio sam to!" A onda iznenada neki stari problem izroni na površinu, pa se ozlijedite ili obolite i nikako da vam bude bolje. Pogledajte koje to uvjerenje leži iza toga. To može značiti da vam je još potrebno raditi jer ulazite u idući, dublji sloj.

Me smatrajte da niste dovoljno dobri zato što je izronilo nešto što ste smatrali riješenim! Kada sam otkrila da nisam loša osoba, zato Što sam se ponovo morala suočiti sa nekim starim problemom, bilo mi je mnogo lakše nastaviti. Naučila sam si reći: "Louise, dobro radiš. Pogledaj koliko si napredovala. Potrebno ti je samo više prakse. I, ja te volim!"

Ja vjerujem da je svatko od nas odlučio da se inkarnira na ovom planetu u određeno vrijeme i na određenome mjestu. Odabrali smo doći ovamo i naučiti posebnu lekciju koja će ubrzati naš evolucijski, spiritualni put.

Jedan od načina da dopustite procesu života da se za vas


razvija na pozitivan, zdrav način jest da ustanovite vlastite istine. Odaberite da se maknete od ograničavajućih vjerovanja koja vam onemogućuju da ostvarite vrijednosti koje želite. Izjavite da će vaš negativni način mišljenja biti izbrisan iz vašeg uma. Pustite svoje strahove i terete, nemojte se za njih držati. Ja već dugo vjerujem u sljedeće ideje, koje su se za mene pokazale učinkovite;

*   "Sve što trebam znati, otkriva mi se."

"Sve što trebam,  dolazi mi pravovremeno."

*   "Život je radost  i ispunjenje ljubavlju."

*   "Ja volim, voljena sam i vrijedna sam ljubavi."

"Ja sam zdrava i puna energije."'

*   "Ja sam uspješna u svemu."

"Spremna sam da se mijenjam i napredujem."

"Sve je dobro u mom svijetu."

Također sam naučila da nismo 100 % vremena pozitivni, pa ni ja nisam takva. Koliko god je moguće, vidim život kao divno, radosno iskustvo. Vjerujem da nisam u opasnosti. To je moj osobni zakon. Vjerujem da mi je sve što trebam znati dostupno i da mi se otkriva. Ja samo trebam otvorene oči i uši koje čuju. Kada sam imala rak, mislila sam da bi mi možda pomogla refleksoterapija stopala. Jedne sam večeri otišla na neko predavanje. Obično sjedim naprijed da čujem predavača, ali te sam večeri bila otraga. Čim sam sjela, do mene je sjeo reflek- soterapeut. U razgovoru sam saznala da dolazi i u kućne posjete. Ja ga čak nisam trebala ni tražiti, on je našao mene.

Također, vjerujem da mi sve što trebam doiazi u odgovarajuće vrijeme. Kada mi u životu nešto pođe loše, odmah počinjem misliti: "Sve je dobro i ja znam da je sve u redu. To je lekcija, iskustvo, i proći ću kroz to. Ovdje postoji nešto što je za moje najveće dobro. Sve je dobro. Samo duboko diši. Dobro je."

Postupim najbolje kako znam da se smirim, da bih mogla realno razmisliti o tome što se događa i, naravno, ne bježim od


događaja, nego se s njim hvatam u koštac. Potrebno je možda malo vremena, ali ponekad  se nešto  što izgleda kao velika katastrofa na kraju preokrene u dobro ili barem nije tako velika katastrofa kako se činilo na početku. Svaki je događaj iskustvo učenja.

Mnogo vremena provodim u pozitivnom unutarnjem dijalogu sa sobom. To činim ujutro, u podne i uvečer. Iz područja srca ispunjenog ljubavlju vježbam voljeti sebe i druge koliko je god to moguće. Moja ljubav stalno raste. To Što radim danas mnogo je više nego što sam radila prije šest mjeseci ili godinu dana. Znam da će za godinu dana moja svjesnost i moje srce biti veće i da ću učiniti više. Znam da se to što vjerujem o sebi obistinjava, pa izabirem da o sebi mislim samo najljepše. Bilo je vrijeme kada nisam tako činila, pa po tome znam da sam napredovala i nastavljam rad na sebi.

Vjerujem u meditaciju. Za mene je meditacija kada sjednem i isključim unutarnji dijalog dovoljno dugo da čujem svoju un­ utarnju mudrost. Dok meditiram, obično zatvorenih očiju, duboko udahnem i upitam se: "Što to trebam naučiti?' Ili "Koja je poruka?" Ponekad mislimo da sve u životu moramo srediti, a možda iz neke situacije treba samo izvući pouku.

Kada sam počela meditirati, tri sam tjedna imala užasne glavobolje. Meditacija mi je bila strana i suprotna svim mojim uobičajenim unutarnjim modelima. Nastavila sam i glavobolje su postupno nestale.

Ako vam u meditaciji stalno dolaze negative misli, to može značiti da im je potrebno da izađu, pa kad se smirite, počinju izranjati na površinu. Jednostavno promatrajte kako negativnosti odlaze. Me borite se protiv njih. Dopustite im da odlaze dokle god je to potrebno.

Ako zaspete dok meditirate, to je u redu. Dopustite tijelu da učini što mu treba, s vremenom će se uravnotežiti.


Reprogramiranje negativnih vjerovanja vrlo je moćno. Jedan od dobrih načina jest rad s vrpcom na kojoj je snimljen vaš glas koji izgovara afirmacije. Slušajte ih dok tonete u san. To ima veliku vrijednost i značenje jer slušate vlastiti glas. Još je moćnija vrpca s glasom vaše majke koja vam govori kako ste divni i kako vas neizmjerno voli. Dobro je opustiti se prije slušanja vrpce. Nekima odgovara opuštanje od vrha nožnih prstiju prema glavi, a nekima obratno. Nije važan način, već je važno da se opustite. Oslobodite svoje emocije. Dovedite se u stanje otvorenosti i prijemljivosti. Što ste opušteniji, lakše primate nove informacije. Sjetite se da uvijek vi birate i da ste uvijek izvan opasnosti.

Divno je slušati vrpce ili čitati knjige o samosvjesnosti i raditi afirmacije, zar ne? Ali, što radite ostalih 23 sata i 30 minuta u danu? To je ono važno. Ako sjednete i meditirate, pa ustanete i žurite na posao, vičete na nekoga  sve će se to zbrojiti. Meditacije i afirmacije jesu divne, ali je jednako važno i preostalo vrijeme.

Postupajte sa sumnjom kao s prijateljem koji vas

podsjeća

Često me ljudi pitaju kako se pravilno rade afirmacije i djeluju li one uopće. Željela bih da o sumnji porazmislite na drukčiji način. Ja vjerujem da je podsvjesni um smješten u zoni solarnog pleksusa našeg tijela, gdje nosimo osjećaje utrobe. Kada se nešto iznenada dogodi, imate onaj jaki osjećaj u utrobi, zar ne? Na tome mjestu sve ulazi i tu se sve pohranjuje.

Još od vremena najranijeg djetinjstva svaka primljena poruka, sve što smo učinili, sva iskustva koja imamo, sve Što smo rekli, sve se to smjestilo u svoje ladice u zoni solarnog pleksusa. Volim zamišljati da su tu mali dostavljači, koji svaku misao ili iskustvo pohranjuju u određeni pretinac. Mnogi od nas imaju kartoteku pod naslovom: Ja nisam dovoljno dobar. Ja nikad ne ću uspjeti. Ja to ne radim dobro. Ta nas je kartoteka potpuno zatrpala. A onda, iznenada, izgovaramo afirmaciju kao: Ja sam divna. Ja volim sebe. Dostavljač ih primi i ostaje zbunjen: "Što je ovo?


Kamo to spada? To nije viđeno nikad prije!"

I dostavljač poziva Sumnju: "Sumnjo! Dođi i vidi što se događa!"

Sumnja uzme poruku i upita svjesni um: "Što je ovo? Ti si uvijek govorio drukčije." Na svjesnoj razini možemo dvojako reagirati. Možemo reći: "Oh, u pravu si. Ja sam užasan. Ja ništa ne vrijedim. Žao mi je! To nije prava poruka" i vratiti se svom starom načinu razmišljanja. Ili možemo reći Sumnji: "To je bila- stara poruka. Ne trebam je više. Ovo je nova poruka." Recite Sumnji da otvori novu kartoteku jer će od sada biti mnogo tih poruka ljubavi. Naučite postupati sa sumnjom kao s prijateljem, a ne kao s neprijateljem. Zahvalite joj na upozoravanju.

Nije uopće važno kakav posao radite. Uistinu nije važno jeste li predsjednik banke ili perač suđa, kućanica ili mornar. Vi u sebi nosite mudrost koja je povezana s Univerzalnom Istinom. Ako ste voljni pogledati unutra i postaviti jednostavno pitanje: "Čemu me ovo iskustvo uči?" i ako ste voljni čuti, dobit ćete odgovor.

Mnogi od nas toliko su zauzeti stvaranjem limunade ili drame od vlastitog života da ništa ne čuju iznutra.

Ne dajte svoju moć drugima i onome što oni smatraju dobrim ili lošim! Ti drugi imaju moć nad nama samo ako im mi sami damo svoju moć. Grupe ljudi prenose moć na nekog drugog. To se događa u mnogim kulturama. U našoj kulturi žene predaju, svoju moć muškarcima. Izgovaraju na primjer: "Moj mi suprug to ne dopušta!" Zar to nije davanje moći drugome? Ako u to vjerujete, zatvoriti ste se u tvrđavu i ništa ne možete učiniti be?. odobrenja neke druge osobe. Što ste otvoreniji, to više učite i možete brže rasti i mijenjati se.

Jednom mi je jedna klijentica rekla da je, pošto je ušla u brak, prestala izražavati svoje želje, jer je to način na koji je odgajana. Bile su potrebne godine da sagleda da ju je takav odgoj stjerao


u kut. Okrivljavala je svakoga - i supruga, i rodbinu, i sve ostale za svoje probleme. Potom se razvela od supruga, ali ga je i dalje okrivljavala za mnogo lošega u svome životu. Trebalo joj je deset godina da se oslobodi starih modela ponašanja i vrati svoju moć u svoje ruke, Polako je uočila da je zato što nije izražavala svoje želje i što se nije zauzimala za sebe odgovorna ona sama, a ne oni drugi. Drugi su poslužili samo zato da joj reflektiraju ono što je osjećala u sebi - nemoć.

Ne odričite se svoje moći čak ni zbog nečega što ste pročitali. Sjećam se kako sam prije mnogo godina u poznatom časopisu pročitala članak s temom o kojoj sam, srećom, nešto znala. Kako su, po mome mišljenju informacije bile netočne, časopis je za mene izgubio vjerodostojnost, pa sam ga prestala čitati. Vi ste autoritet u svom životu! Ne mislite da ono što je napisano mora uvijek biti istinito.

Terry Cole-Whittaker napisao je predivnu knjigu: "Što ti misliš o meni, uopće me se ne tiče." To je istina. Što vi mislite o meni, nema veze sa mnom - ima s vama. To je vaša stvar. Napokon, to što  vi mislite  o meni, proizlazi iz  vas, u skladu s  vašim vjerovanjima, i vama će se vratiti.

Kada nešto spoznamo u dubini svoga bića, kad postanemo svjesni što činimo, možemo početi mijenjati svoj život. Život je uistinu ovdje za vas. Trebate samo zatražiti. Recite životu što želite.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

KORIZMA

VEGETARIJANCI

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ♥*♪♫♥*♥*♪♫♥*♥*♪♫♥

  21.05.2019. 17:54h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  19.05.2019. 10:26h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi! Lp

  16.05.2019. 08:00h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi sretan vam Dan obitelji. Lp

  15.05.2019. 09:34h
 • Član bglavacbglavac

  Drage mame Sretan vam Majčin dan. Lp

  12.05.2019. 08:50h
 • Član iridairida

  Svim majkama na magicusu Sretan Majčin dan!

  11.05.2019. 13:12h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima!

  09.05.2019. 09:22h
Cijeli Chat

PROLJEĆE

USKRS

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Zakon uma UKLONITI PREPREKE - Razumijevanje blokada koje nas sputavaju