Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član vrsabha

Upisao:

vrsabha

OBJAVLJENO:

PROČITANO

815

PUTA

OD 14.01.2018.

Poruka iz budućnosti 09.

Poruka iz budućnosti 09.
Draga Božice, Ljubice, Jaky i možda još ponetko, hvala vam na budnom praćenju ove neobične priče. Koristim priliku da se ispričam što do 27. svibnja neću moći poslati 10. nastavak jer ću intenzivno putovati te iz tehničkih razloga neću biti u mogućnosti da koristim internet. Hvala na strpljenju. (Usput rečeno, ovo do sada je samo uvod za kulminaciju koja slijedi.)

Vremenska translokacija

   Za vrijeme ručka nije se dogodilo ništa značajno osim što sam saznao da Leprechauni nemaju satove, već vrijeme mjere specijalnom drvenom napravom nalik na sekstant, koju pozicioniraju u odnosu na položaj Sunca ili Mjeseca. Preciznost očitavanja je s 12 minuta odstupanja od stvarnog vremena. Na moje pitanje zar im nije problem što ne mogu precizno mjeriti vrijeme kao mi sa svojim satovima, Saltran je odgovorio da kod njih nikada nema žurbe jer žive u ritmu sa zakonitostima prirode. Ne koriste se javnim prijevozom, pa ne moraju trčati na vrijeme da stignu na autobus, vlak ili avion. Jedini oblik prijevoza su volovska ili konjska zaprega s drvenim kočijama i to uglavnom u svrhu transporta prirodnih dobara kao što su brašno, žitarice, voće, povrće, drva i slično.
   Zatim, ne moraju u točno vrijeme biti na radnom mjestu u tvornici ili nekoj kancelariji jer kod njih toga nema. Jedini oblik tzv. industrijske proizvodnje je mljevenje žitarica u vodenicama i vjetrenjačama. Zatim, kovačnica koja proizvodi predmete od bakra koji se ipak ne koristi u izgradnji kuća jer je previše mekan za tu svrhu.  Nadalje, proizvodnja lanene tkanine. I napokon, tu je proizvodnja papira od konoplje koju uzgajaju isključivo za tu svrhu. Budući da nema tiskara, knjige se uvezuju lanenim vlaknima, a kopiraju se ručno, tintom koju dobivaju od nekih crnih šumskih bobica. Velika većina takvih 'tvornica' tipa je domaće radinosti, i uglavnom su dio obiteljske tradicije. Glavni način uzdržavanja Leprechauna jest poljoprivreda i uzgoj krava isključivo radi mlijeka i mliječnih proizvoda, te balege koja se koristi kao izvrsno gnojivo, i kada je sušena, kao ogrjev za domaćinstvo i kuhinju.
   Dakle, nakon ručka u razgovoru sa Saltranom, uglavnom sam slušao, a manje pričao, osim što sam postavljao pitanja, ali kada su stigli ostali članovi Zbora mudrih, Saltran me zamolio da ponovim ono što sam tijekom ručka ispričao njemu, Diarmuidu i Seamusu. Zatim me je zamolio da konačno objasnim kakve molitve izgovaram prije i poslije objeda. Članovima Zbora mudrih se očigledno nije nikuda žurilo, pa su zato s puno pažnje i znatiželje slušali što sam im imao za reći.
   "Dakle, budući da znam da vjerujete u Dea, bit će mi lakše da vam objasnim. Molitve koje izgovaram prije i poslije jela, tj. mantre na sanskrtu, imaju za cilj odavanje poštovanja i zahvalnosti Krišni (kojega vi nazivate Dea) i duhovnom učitelju. Kada mi vaišnave kuhamo za Krišnu, glavni sastojak je naša želja da Ga učinimo sretnim ukusnom hranom koju On voli. Krišna želi da Mu nudimo ukusnu hranu spravljenu od voća, povrća, žitarica, sjemenki, orašica, mliječnih proizvoda i meda. Izuzetak su luk, češnjak i gljive koje Krišna ne želi prihvatiti.
   Kao što vidite, mi vaišnave smo lakto-vegatarijanci, baš kao i vi, jer ne želimo beskorisno ubijati životinje samo da bismo jeli njihovo meso, što je velika grešna aktivnost koja rezultira jako lošom karmom. Ta karma se očituje na individualnom i kolektivnom planu. Upravo zbog karmičkih reakcija koje su uzrokovane ubijanjem nedužnih životinja – u Lobhadomhanu postoji tako puno nepotrebnih patnji i uznemirenja u obliku poplava, požara, potresa, uragana, terorizma, nasilja, ratova, itd. Na žalost, zbog odsustva pravog duhovnog znanja, većina čovječanstva smatra da je jedenje mesa civilizirano i da nema ništa loše u vezi toga. Ne znaju da je pravilo karme da krvoproliće povlači za sobom drugo krvoproliće, i to na način na koji se najmanje nadaju. Zbog neznanja, širom svijeta otvaraju klaonice i farme u kojima životinje žive u pravoj agoniji. Krišna je milostiv i budući da voli sva živa bića, On ne želi da bilo tko pati. Pa ipak, posredstvom svoje materijalne energije, On kažnjava grešnike."
   "Kako?", po prvi puta se oglasi Abadonan. Umjesto da mu odgovorim, upitah ga: "Jučer sam vam spominjao reinkarnaciju. Vjerujete li vi u život nakon smrti?" Abadonan je izgledao najmističnije od svih članova Zbora mudrih. Njegov zeleni šiljasti šešir sa širokim obodom, nalik vještičjem, razlikovao ga je od ostalih članova. Pa ipak, baš kao i ostali, doimao se jako dobroćudno. On odgovori: "Da, ali ne znamo točno po kojim zakonitostima se reinkarnacija odigrava. Naši preci su to znali, no znanje se vremenom izgubilo."
   "Proširit ću svoje jučerašnje objašnjenje i ponoviti neke poante koje su jako bitne. Grešnici općenito, ne samo oni koji ubijaju, kuhaju i jedu životinje – bivaju prisiljeni da u sljedećem životu (ili životima), dobiju tijelo koje će im prouzrokovati mnogo patnje. To će uglavnom biti neko životinjsko ili čak još inferiornije tijelo; pa čak i ljudsko tijelo koje će biti bolesno (psihički i fizički) ili rođeno u bijednim okolnostima; npr. u dijelu svijeta gdje vlada glad, neimaština, bolesti, rat, itd. A naravno, prije nego što se rode u takvom nekom tijelu, grešnici su prisiljeni da neko vrijeme ispaštaju u paklu." Abadonan bez pokreta glave, iskosa pogleda u Acanusa koji mu je uzvratio značajnim, laganim klimanjem glave u znak odobravanja.
   "Ako smo prisiljeni da mijenjamo tijela jedno za drugim, tko smo onda mi, kada već nismo ovo tijelo?",  ponovo mi se obrati Abadonan.
   "Već sam jučer ukratko objasnio. Mi smo duhovna duša koja privremeno ima oblik sićušne iskre i koja daje svjesnost grubom i suptilnom materijalnom tijelu. Grubo tijelo je ono što mi možemo vidjeti, a suptilno tijelo sastoji se od uma, inteligencije i lažnog ega. Lažni ego, tzv. ahankara na sanskrtu, najsuptilniji je materijalni element koji nas primorava da se poistovjetimo s tijelom zbog utjecaja iluzije. Zbog ahankare netko misli 'Ja sam muško', 'Ja sam žensko', 'Ja sam pas', 'Ja sam Leprechaun', 'Ja sam čovjek', itd.
   Suptilno materijalno tijelo nakon smrti grubog tijela, prenosi dušu u novo tijelo. I onda zaboravljamo svoja prijašnja rođenja, iako se neki ljudi čak mogu vjerno sjetiti svojih prethodnih života. U skladu sa svojim aktivnostima i željama, duša se seli po univerzumu iz jedne vrste tijela u drugo sve dok jednoga dana ne postigne duhovno savršenstvo, tj. ponovo probudi svoju uspavanu ljubav prema Krišni; počne Ga služiti s ljubavlju; odbaci svoje sebične planove, materijalne želje i nižu prirodu – mržnju, zavist, pohlepu, okrutnost, požudu i nekontrolirani gnjev. Takva čista, produhovljena osoba više ne mora kružiti u ciklusu rađanja i umiranja, već se vraća u svoje vječno prebivalište – duhovni svijet. Kada stigne ondje, duša prestaje postojati kao sićušna iskrica, već poprima svoj vječni duhovni oblik."
   Abadonan i Acanus su ponovo izmijenili poglede na isti način. Konačno, Acanus mi se obrati: "Abadonan i ja smo naširoko raspravljali o ovoj temi prije nekoliko dana. Ove informacije koje nam govoriš, predstavljaju kariku koja nam nedostaje. Nismo znali ništa o duši. Sve ostalo o grubom i suptilnom tijelu već nam je dobro poznato."
   "Acanuse, imam jedno pitanje za vas." On me pokretom ruke ohrabri da govorim.
   "Ako vi možete putovati vremenom, zašto ne odete u prošlost i povežete se sa svojim precima koji bi vam ponovo mogli predati izvorno znanje koje se izgubilo? Mogli biste čak sresti mudraca koji je vašim precima objavio to znanje."
   "Fantastično pitanje! Međutim, problem je tehničke prirode. Nemamo pravilno zapisanu mantru za odlazak u prošlost. Kada su Leprechauni počeli zapisivati knjige prije otprilike 2 500 godina, netko od pisara je napravio grešku. Ne znamo je li nedostaje dio mantre koju već posjedujemo ili je koja riječ u mantri zapisana pogrešno. Uglavnom, probali smo, ali bez uspjeha."
   "Oooooooh; nesretna okolnost. Već sam vas mislio zamoliti da me jednoga dana vratite u prošlost kako bih sreo Šrila Prabhupada."
   "Šteta što to neće biti moguće, ali našom srećom, sreli smo tebe koji nas ponovo povezuješ s drevnim znanjem koje je kod vas još uvijek očuvano."
   "Očuvano je zato što Krišna povremeno osobno dolazi na ovaj planet da bi zaštitio pobožne ljude, uništio demonske sile i ponovo uspostavio zaboravljena načela izvorne duhovnosti. Pored toga, On šalje svoje opunomoćene izaslanike iz duhovnog svijeta. Šrimad-Bhagavatam koji se sastoji od 18 000 stihova, podrobno opisuje aktivnosti Krišne i Njegovih povjerljivih bhakta kada siđu u ovaj materijalni univerzum. Također, Bhagavatam sadrži brojna i detaljna proročanstva o budućim pojavama Krišne i Njegovih vjerodostojnih izaslanika."
   "Spomenuo si riječ 'bhakta'. Što je to?", upita Seamus.
   "Bhakti znači ljubav prema Bogu, a onaj koji prakticira duhovnu disciplinu bhakti-yoge – naziva se bhakta ili vaišnava. Bhakti-yoga je opisana u Vedama, a ima za cilj iskorijeniti loše odlike u srcu kao što su požuda, pohlepa, mržnja, zavist, itd. i ponovo probuditi našu uspavanu i zaboravljenu ljubav prema Krišni. Te loše odlike koje su temeljene na sebičnosti – sprječavaju da naša izvorna, duhovna svjesnost i ljubav prema Krišni, dođu do izražaja."
   Iznenada se vrata širom otvoriše i u kuću uđe Seamus mlađi, te sav zadihan reče nešto na gaeliku. Svima se usta razvukoše u osmijeh, a Diarmuid mi prevede: "Jedan od naših prijatelja, Noel, sve nas poziva na gozbu, pjesmu i ples uz logorsku vatru oko 20.00 h."
   "Pa, hoćemo li?", upitah ushićeno zbog svoje želje da uđem među stanovnike Seandomhana i bolje ih upoznam. Svi su čekali Acanusov odgovor. Acanus je nešto rekao Seamusu, na što su svi radosno reagirali uzvikujući "Yep!, Yep!" Prijevod nije bio potreban. Već sam se radovao novom iskustvu.
   "Da se vratimo na temu. Bit će nam interesantno da čujemo što ti misliš o Krišni", obrati mi se Taig.
   "Ne što ja mislim o Krišni, nego što On sam kaže o sebi, kao što je već zapisano u vaišnavskoj literaturi koja je kulminacija čitave vedske književnosti. U svijetu već ionako postoji veliki broj onih koji ne znaju ništa o Njemu, pa ga zamišljaju kao zapaljeni grm ili kao starca koji sjedi na oblaku, ili još gore – kao bezobličnu energiju. Međutim, On je prije svega Vrhovna Apsolutna Osoba koja živi na svom duhovnom planetu zvanom Goloka Vrindavana. Veličinu, raskoš i ljepotu tog planeta, mi ne možemo niti zamisliti svojom maštom. Krišna izgleda otprilike kao izuzetno lijepi mladić od šesnaest godina; mislim, po ljudskim standardima. Ima dugu crnu kosu, plavičasti tjelesni ten i odjeću žute boje. Na Goloka Vrindavani okružen je neograničenim brojem svojih bhakta s kojima se natječe tko će koga više i bolje služiti s ljubavlju. Kada se vratim u Lobhadomhan, nabavit ću vam Šrimad-Bhagavatam na engleskom, pa si pročitajte o Njegovim aktivnostima. Nadalje, On se nalazi kao Nad-duša, tzv. Paramatma u srcu svakog živog bića, i kao takav, svjestan je svih naših aktivnosti, misli i želja – u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. I konačno, iako nije bezoblična energija, već izvor energije – On se očituje i kao duhovna svjetlost koja je sveprožimajuća. Kao takav, naziva se brahmajyoti." Moji sugovornici su imali izraze lica kao da je ovo previše za njih. Zastao sam preletjevši upitnim pogledom preko njihovih lica.
   "Vrišabha, neka te ne zbunjuje naša iznenađenost. Istina, ovako nešto još nismo čuli o Bogu. Rekao si da Krišna povremeno dolazi na ovaj planet. Reci nam nešto o tome", zainteresira se Vortipor.
   "Da, On zapravo dolazi prilično često. Samo zbog našeg kratkog životnog vijeka, čak i vašeg – izgleda da dolazi u jako velikim vremenskim intervalima. Pojavljuje se u različitim oblicima i s različitim imenima, već u skladu s misijom koju želi obaviti. Svaka takva Njegova pojava mora biti prorečena u svetim spisima kao što je Šrimad-Bhagavatam. Posljednji puta se Krišna pojavio na ovom planetu 1486. godine pod nazivom Šri Krišna Caitanya Mahaprabhu. Bilo je to u istočnoj Indiji (Bengal). Tijekom četrdeset osam godina svog boravka među čovječanstvom, pokrenuo je duhovnu revoluciju zvanu nama-sankirtana (pjevanje Svetih Imena), s ciljem ponovog uspostavljanja zaboravljenih aspekata vaišnavske filozofije i njene praktične primjene.
   Između ostalog, pokazao je osobnim primjerom kako se treba ponašati i razmišljati savršeni vaišnava, pa se zato pojavio u ulozi vaišnave. Iako nikada nije tvrdio da je Bog osobno, izvršio je mnogo zadivljujućih djela koja ne mogu izvršiti niti najvještiji čarobnjaci ovog univerzuma. Njegove aktivnosti i učenja detaljno su opisani u pet obimnih književnih djela među kojima je na zapadu najpoznatija Šri Caitanya-caritamrita, koju je s bengalskog jezika preveo naš duhovni učitelj A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada kojega sam jučer ukratko spomenuo. Naravno, ovo je vrlo široka tema o kojoj bi se moglo govoriti danima." Nakon ovoga, odgovorio sam još na nekoliko pitanja svojih novih prijatelja. Međutim, imao sam goruću želju da i ja saznam nešto od njih, prije negoli odemo na proslavu oko logorske vatre.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U LIPNJU...

LIPANJ..

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ko lovi - uloviće, a ko hvata - uhvatiće.

  25.05.2023. 15:10h
 • Član iridairida

  u nevrijeme legnem, u nevrijeme se dignem i dok uhvatim ritam dana, ode dan...kako da uhvatim još i redovnu komunikaciju ovdje...:)))

  25.05.2023. 14:48h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, danas je Jupiterov dan, dan koji donosi sreću u svemu što radite ali zapamtite dobro se dvostruko vraća . Lp

  25.05.2023. 08:52h
 • Član bglavacbglavac

  Ovo sam bila postavila malo provokativno kako bi potaknula magicuse na komunikaciju ali nitko nije očito shavatio, ali ti si to odmah skužio. Hvala ti na razmjeni mišljenja. Lp

  24.05.2023. 15:03h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bitno je da se čovjek može osloniti na drage ljude, komšije. Ne kažu bez veze:"Ljubi djecu žene svoje, možda je neko od njih i ...tvoje".

  24.05.2023. 12:16h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahahaha......."planirajte prinovu u obitelji, a ako vam je teško zatražite pomoć od dragih ljudi."...hahahahaha.....

  24.05.2023. 12:14h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, ponedeljak je mjesečev dan . Bavite se cvijećem i bilkama. Slušajte muziku, posjetite starije i nemoćne, rješavajte emocionalna pitanja, planirajte prinovu u obitelji, a ako vam je teško zatražite pomoć od dragih ljudi. Lp

  22.05.2023. 08:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Poruka iz budućnosti 08. Poruka iz budućnosti 10.