Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

21279

PUTA

OD 14.01.2018.

MUDRE - Iscjeljujući joga položaji za ruke

MUDRE - Iscjeljujući joga položaji za ruke
Mudra na sanskrtu znači poseban, strogo određen položaj prsti i ruku. Predstavlja jedan od sistema drevne indijske medicine. Mudre su dostupne svakome, mogu se raditi prema prilici i potrebi, u šetnji, na sastanku, dok se odmarate...

M U D R E

joga položaji za ruke

U svim kulturama urođeni su određeni položaji ruku – jezik ruku. Koristimo ga i danas. Svi znamo da stisak ruku dviju osoba znači prijateljstvo, mir i pozdrav. Pljesak ruku znak je odobravanja,podrške. Upereni kažiprst upozorava i pokazuje na nešto, podignuta ruka sa otvorenim dlanom znak je da trebate stati....

Indijanci su najpoznatiji po komunikaciji rukama. Prvi doseljenici u Ameriku su smatrali da Indijanci zapravo ne znaju komunicirati riječima, no oni su iz nepovjerenja i opreza prema došljacima rabili komujnikaciju rukama, koju doseljenici nisu razumjeli. Ključnu ulogu su upravo oni odigrali u radu na komunikaciji sa djecom oštećenoga sluha.

Znakovi ruku temelj su svih komunikacija.

Mudra na sanskrtu znači poseban, strogo određen položaj prsti i ruku. Predstavlja jedan od sistema drevne indijske medicine. Mudre su dostupne svakome, mogu se raditi prema prilici i potrebi, u šetnji, na sastanku, dok se odmarate...

Djelovanje mudri je povezano sa mnogo čime, ali prije svega djeluju na energetske tokove u našemorganizmu. Poznato je da čovjek ima energetske kanale, a svaka bolest utječe na karakteristike povezane s dobivanjem i otpuštanjem energije u našem organizmzu. To su složeni procesi, no svatko može zapamntiti i koristiti osnovne “dijelove” za preraspodjelu energetskih tokova u tijelu koje nam omogućuju MUDRE.

Ruke i prsti imaju svoje posebno i različito značenje. Svaki prst odgovara energiji različitog dijela tijela i energiji sunčevog sustava. Na desnu ruku utječe Sunce i označava mušku stranu prieode.

Ta je ruka primatelj pozitivnih moći, a lijeva je davatelj tih moći. Lijeva ruka je pod Mječevom upavom i predstavlja ženski dio prirode. Ovo se odražava i na položaj ruku u mudrama, jer svaki je prst povezan s posebnom sposobnošću, te načinom na koji utječe na život.

Palac simbolizira Boga. Povezan je sa Marsom i označava snagu volje. logiku, ljubav, ego. Kut pod kojim se nalazi u opuštenom položaju u odnosu na ostali dio ruke pokazuje karakter. Kut od 90 stupnjeva označava velikodušnu osobu, koja ima dobro srce i spremna na davanje. Kut od 60 stupnjeva daje logičan i racionalan karakter, a kut od 30 stupnjeva upućuje na osjetljivu i sumnjičavu osobu. Osoba sa dugim i jakim palcem ima jaku osobnost, snagu volje i mogućnost da mijenja vlastitu sudbinu.

Kažiprstom upravlja Jupiter i predstavlja znanje, mudrost, osjećaj moći i povjerenja u sebe.

Srednji prst je pod utjecajem Saturna i tu je strpljenje i kontrola emocija. Ovaj prst ima uravnotežujući utjecaj u životu.

Prstenjak je upućen na utjecaj Sunca i oznčava vitalnost, energiju i zdravlje. Odnosi se na osjećaj povezanosti s obitelji i osjećaje vezane za srce.

Mali prst je Merkurov predstavnik koji vlada komunikacijama, kreacijom, vrednovanjem ljepote i postizanjem unutarnjeg mira.

Vrhovi prstiju mogu pokazati različite osobine. Zašiljeni vrhovi su česti kod samostalnih i aktivnih osoba, ovalni vrh prsta naći će se kod impulzivene osobe kojoj treba motivacija, a kvadratični vrhovi prstiju pokazuju praktičnu i logičnu osobu.

Mudre se mogu koristiti svakodnevno ali najviše 45 minuta u toku 24 sata. Mogu se raditi 5, 10 ili 15 minuta više puta dnevno, prema potrebi. Mogu se raditi tijekom dana različit mudre, ali opet treba voditi računa da je ukupan rad sa mudrama 45 minuta dnevno.

Neke mudre možete raditi potpuno neupadljivo prije neke važnije odluke ili ispita, dovoljno je nekoliko mirnih minuta.

Želite li potaknuti isjeljenje dijela tijela ili neke životne situacije, morate odrediti “kuru” koju ćete prakticirati određeni broj dana.

Najbolji program prakticiranja mudri je tzv. ZLATNE TRI MUDRE, što znači da u “paketu” radimo svakodnevno tri mudre. Najprije odradimo mudru koja će pomoći da se nečega riješimo,zatim radimo mudru koja koja donosi promjene, isjecjeljenje, stavlja nešto u pokret i donosi rješenje. treća mudra pomaže da neđete i postignete novo, nađete rješenje za onakva događanja kakva želite da se dogode u budućnosti ( mudre birate sukladno svojim problemima i željama).

Autor ovog teksta raspolaže sa oko 400 mudri koje mogu u potpunosti promijeniti nas i naše okruženje, dovesti do ostvarenja ciljeva, iscijeliti bolesti i sl.

Najbolje je prakticirati MUDRU tako da sjednete u udoban položaj, sa nogama u ravnini sa podom, da lagano i ritmičku duboko udišete i izdišete sa kraćim pauzama između udaha i izdaha.

Ponekad ćete se naći u situaciji da se niste u mogućnosti opustiti, moguće da ćete se naći na nekom skupu, na ulici i sl. Ovisno o prilici, mudre se mogu raditi u šetnji, na sastanku, dok gledate program na televiziji. Vježbe radite mirno, bez napetosti mišića.

Prakticiranje mudri donosi olakšanje već prvi dan, a neke donose olakšanje trenutno. Za icjeljenje neke bolesti ili težeg problema treba dulje vrijeme prakticirati mudre.

Kada radimo bilo koju mudru, dobro je misli usmjeriti na onaj zdravstveni problem ili situciju za koju radimo mudru. Ako je u pitanju bolest dobro je zamisliti da ste zdravi. Ako želite ispuniti neku želju ili riješiti kakav prolem treba misli uputiti u tom smjeru.

Ako niste u mogućnoti naći mirno mjesto, opustiti se, složite prste u MUDRU, djelovati će.

MUDRA – materijalizira naše želje, novac, posao......
Sastavite jagodice palca, kažiprsta i srednjeg prsta, prstenjak i mali prste svinite prema dlanu. Ruke držite u visini grudi i neka budu udaljene od tijela barem nekoliko cantimenara.Ovu mudru prakticirajte 3 puta dnevno po 5 do 15 minuta 7 dana zaredom. Pri tom razmišljajte onu situaciju u kojoj se želite naći.

MUDRA PROTIV STRESA
Prakticirajte je 5 d0 7 minuta dnevno Ruke stavite u položaj kao na slici. Zamislite da imate slobodno vrijeme i kako bi ga najbolje iskoristili. Pustite mašti na volju da kreira sliku mjesta, vremana i osoba sa kojima biste voljeli podijeliti lijepe trenutke.

MUDRA PROTIV UNTARNJE NAPETOSTI
Ruke i prste stavite u položaj kao na slici. Zamislite da sjedite na obali mora i uživate gledajući i slušajući valove kako ritmički dolaze i dlaze, odnose vaš nemir i donose mir i opuštenost.

MUDRA ZA IMUNITET
Ruke i prste položite kao na slici.Opustite se i zamislite da je vaše tijelo obasjano svjetlošću koja šalje iscjeljujuću energiju kroz vas.Prakticiranjem ove mudre u potpunosti ćete obnoviti imunitet.

MUDRA PROTIV BJESA I LJUTNJE
Ruke i prste složite kao na slici.Opustite se onoliko koliko se možete u trenucima ljutnje i zamislite da stojite po ledenim tušem. Za vrlo ratko vrijeme osjetiti ćete kako je sva ljutnja nestala.

MUDRA ZA JAČANJE PAMĆENJA (SJEĆANJA, USPOMENE)
Prsti ruku neka budu kao na slici. Opuste se, dišite ritmički i u sebi ponovite više puta : pamtim ono što je za mene važno. Pomoći će vam da se prisjetite događaja koji su u nekom trenutku bitni. To može biti neko potisnuto sjećanje ili lekcija koju ste davno učili pa zaboravili. Pomoći će vam da nađete zagubljene stvari i sl.

MUDRA ZA UČENJE
Ovu mudru bi trebalo raditi u kombinaciji sa prethodnom, tako da radite nekoliko minuta jednu a onda odmah nastavite raditi drugu. Komibiniranjem ovih dviju mudri lakše ćete se sjećati onoga što ste već naučili i lakše ćete svladati ono što još trebate naučiti i upamtiti.

MUDRA ZA JASNOĆU
Kad god se nađete u dvojbama ili problemima, ova će mudra pomoći da vidite bit problema i da lakše nađete njegovo rješenje.

MUDRA ZA SVE SVRHE
Ova mudra djeluje na sve meridijane koji prolaze kraoz tijelo a čiji je početak u pravilu u prstima.Možete ke klombinirati sa mudrom za imunitet ili bilo kojom drugom gdje vam se čini da jedna mudra nije dovoljna za vaš problem.

MUDRA “SPAŠAVANJE ŽIVOTA”
Prva je pomoć kod srčanih problema. Vrlo je učinkovita kod: boli u srcu, srčanog napada, lupanja srca, kod ifarkta miokar da. Mudru prakticirajte čim osjetite tegobu, radite je sa obje ruke kao na slici: kažiprst savinite tako da dodirne jagodicom podnožje palca. Jagodice srednje prsta i prstenjak spojimo sa jagodicom palca, a mali prst ostavite ravan. Donosi brzo olakšanje i učinkovita je kod srčanih problema kao da ste uzeli nitroglicerin.Ako je odmah upotrijebite može uistinu spasiti život.

MUDRA PROTIV VISOKOG TLAKA
Ova mudra će pomoći i kod nesanice, kod prekomjerne pospanosti. Uklanja emocionalnu napetost, brigu i nemir, žalost, tugu i depresiju. Poboljšava proces razmišljanja, aktivira memoriju. Svatko od nas želi zauvijek želi izgledati mlado i zdravo. Prirod ni proces starenja malo će usporiti zdrav stil života ali pravi recept protiv starenja je zdravo stanje uma. Upravo ova mudra pomaže da očistite sve nečistoće u svom sustavu,obrnete proces starenja i naučite uživati u mudrosti koju stječete s godinama.

MUDRA PROTIV DEPRESIJE
Prakticiranjem ove mudre otkloniti ćete nervozu, strah i depresiju.Vrhove prstiju lijeve ruke stavimo između vrhova prstiju desne ruke.Pazite da su prsti desne ruke uvijek donji. Mali prsti obje ruke ostaju uspravljeni i okrenuti prema gore. Kombinirajte je sa mudrom protiv stresa ili mudrom protiv unutarnje napetosti.

MUDRA “PODIZANJA”
Prakticirajte ovu mudru kod prehlade, bolnog grla, upale pluća, kašlja, kad curi nos, kod upale maksilarnih sinusa. Mudra aktivira prirodno samoicjeljenje i ubrzava ozdravljenje. Ako imate VIŠAK KILOGRAMA, smršaviti ćete uz ovu mudru i slijedeću dijetu: tijekom dana treba popiti do osam čaša tople vode. Obrok neka bude sastavljen od voća, riže ili kiselog mlijeka.

MUDRA PROTIV REUMATIZMA, IŠIJASA
Kod reumatskih bolova išijasa, drhtanja ruku, vrata i glave uz praktici ranje ove mudre osjetiti ćete olakšanje već nakon nekoliko sati. Mudru radite tako da jagodica kažiprsta dodiruje korjen palca. Laganim pritiskom palca pridržite kažiprst. Ostale prste ostvate uspravljene i opuštene.

MUDRA ZA PMS
U “onim danima” kada ne podnositer nikoga, ne možete ni sami sa sobom, radite ovu mudru, pa će predmenstrualni sindrom biti znatno olakšan i ublažen.

MUDRA KAO ANALGETIK
Izvođenje ove mudre biti će ravno uzimanju tablete protiv bolova, pomoći će organizmu izbaciti otrve i otpad. Icjeljujuće djeluje na bolesti urogenitalnog sustava i kralježnice.

.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 04.04.2008. 09:27h

  Član zeljkaMerlin3 Mudre su nevjerojatno moćne, probajte! :)
 • 04.04.2008. 10:40h

  Član taraMerlin4

  Mudre

  Doista su moćne i učinkovite!
 • 04.04.2008. 12:06h

  Član iridaMerlin35 nije bez razloga položaj ruku u molitvi posebno naglašen u svim duhovnim tradicijama....
 • 04.04.2008. 13:15h

  Član saraMerlin14 Mudru "Spašavanje života" koristila sam nekoliko puta u dosta kritičnim trenucima i vjerujte da stvarno pomaže. I kada se osjećate slabo i mislite da ćete se razboljete držite barem nekoliko minuta položaj ove mudre i ona će djelovati preventivno, tako da se bolest i neće manifestirati.
 • 04.04.2008. 14:43h

  Član viviasMerlin1 Ovo je sjajno!Zanimljivo je da neke od mudri već duže spontano radim, a da nissam ni znala da su mudre.
 • 04.04.2008. 16:57h

  Član bglavacMerlin19 Kako je dobro da ste na ovako lijep način približili ove zaista moćne i učinkovite mudre posjetiteljima portala.
 • 27.01.2009. 14:36h

  Član gemini1Merlin3 Koga zanima još, neka kupi knjigu Sabrine Mesko.
 • 27.01.2009. 14:43h

  Član dinajaMerlin2 Mudre su naše ruke........njima osjećamo, njima volimo.........njima gluhonijemi govore, one su se razvile s nama........one su često mudrije od nas.........RUKE SU NAŠI PROZORI U OSJETiLNI SVIJET.....bez dlanova nikada ne bi naučili što je vatra, što voda, zemlja ili zrak......... bez položaja prstiju ne bi mogli jesti, ne bi pili vodu, ne bi naučili pisati, ne bi nastale virtuaozne melodije na klaviru, gitari, violini........naše ruke su uistinu mudre i posebne u isto vrijeme........:-))))
 • 27.01.2009. 14:57h

  Član dinajaMerlin2 dodatak i potvrda ovoga teksta...ruke doživljene ruke u pokretu, ah te naše ruke.....objavih ovaj tekst na portalu Magicus 05. 06. 2008... https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=3710
 • 27.01.2009. 17:10h

  Član saraMerlin14 Draga gemini1 ovaj tekst i mudre nisu iz knjige Sabrine Mesko. Ako je želiš predstaviti daj, ali neka to ne bude komentar na krivom mjestu.
 • 27.01.2009. 22:53h

  Član premaMerlin0 Draga Sara, +veoma je dobro da si mudre izložila ovdje na portalu. Naime, moja liječnica mi je preporučila da nabavim knjgu \"Mudre\", jer kako je ona rekla, mogu pomoći u mnogim situacijama. Drago mi je što je takav poticaj došao od zvanične predstavnice medicine. pusa
 • 28.01.2009. 11:09h

  Član saraMerlin14 prema, mudre su jako učinkovite. Ne znam koji je tvoj problem, ali ako mi se javiš možda ti mogu poslati neku mudru koja će ti koristiti. Ako kupuješ knjigu mudrih, provjeri prije nego je kupiš - rima više autora, više pristupa....
 • 12.06.2009. 11:46h

  Član znatizeljanMerlin0

  Pitanje

  Pozdrav svima, Volio bih da mi netko objasni na koji je nacin moguce izvesti mudru za ucenje. Jos nisam upoznao osobu sa velicinom prstiju koji bi omogucili da se odradi mudra za ucenje. Postoji jos nest: Jako su slaba objasnjenja za nacin na koji se prsti konbiniraju jer iz pojedinih slika je nemoguce zakljuciti na koji nacin bi je trebalo izvesti. Unaprijed zahvalan!
 • 12.06.2009. 12:49h

  Član gemini1Merlin3 Koga zanima, kupite knjigu Sabrine Mesko a ima i na googleu super mudri.
 • 12.06.2009. 12:53h

  Član gemini1Merlin3 klikni na: Mudras Photo Gallery Hand Gestures
 • 12.06.2009. 12:56h

  Član tanalunaMerlin2 odlično sara, radila sam ih tokom studija i trudnoće i sad pomalo zaboravila na njih...hvala
 • 12.06.2009. 13:09h

  Član dzorkoMerlin2 Saro, mudrice, imenjakinjo žene Abrahamove...;) ...sve, što tako nesebično dijeliš, obogaćeno neka ti se vraća :) sa zahvalnošću i ljubavlju...
 • 12.06.2009. 13:19h

  Član sirenaMerlin1 Hvala sara ,ovo je odlično!
 • 12.06.2009. 13:30h

  Član znatizeljanMerlin0

  Pitanje ponovo

  Pozdrav svima, Znaima me kako se radi mudra za ucenje? Jer ovako kako je nacrtana ju je nemoguce napraviti. Sto se tice ostalih mudrih imam i knjige i skripte...... Sa ovom sam se prvi put susreo i jednostavno bih je volio pravilno izvesti. Volio bi da mi se samo objasni na koji nacin da uradim mudru za učenje. Bez suvisli komentara molim. Poz...
 • 12.06.2009. 13:32h

  Član angelsflyMerlin2 draga sara, ovo je odlično!hvala, moram priznati da se po prvi puta susrećem s \"Mudrama\"...jel mi možeš, molim te predložiti neku MUDRU za mamu koja pati od bolova u kukovima i nogama uslijed, osteoporoze...hvala!!!!!
 • 12.06.2009. 13:53h

  Član angelsflyMerlin2 kad razmislim, pa neke od tih mudri radimo nesvjesno u nekim situacijama, poput one za učenje...
 • 12.06.2009. 14:02h

  Član zemljaMerlin2 Nevjerovatno! Print! Hvala puno!
 • 16.06.2009. 14:27h

  Član pensopositivoMerlin1 draga sara, odlican tekst. slažem se, mudre su divne i tako moćne. svatko moze raditi one koje su mu najpotrebnije, a i to se mijenja s vremena na vrijeme.... aposlutno preporučujem svakome. čak ih i djeca vole iz onog sto vidim... hvala ti. pozdrav svima
 • 07.07.2009. 09:49h

  Član saraMerlin14 Znatiželjan pogledaj još jedanput sliku mudre za učenje. Ako staviš palčeve na sljepoočice (malo više prema uhu) lako ćeš postaviti sve prste prema slici. Probaj ponovo!!!!
 • 07.07.2009. 09:51h

  Član saraMerlin14 angelsfly za mamu bi bilo dobro da koristi mudru protiv reume i ishijasa i mudru koja služi kao analgetik. I jedna i druga se lako koriste.
 • 07.07.2009. 09:57h

  Član tigrusMerlin3 Sara, HVALA TI na soku od metvice! Puno! Jučer mi ga je Maja dala.... mmmmm... predivna boja, miris, okus... :-) Prava si čarobnica s biljem!
 • 07.07.2009. 12:01h

  Član saraMerlin14 Svatko na svom području \"čarobira\"!
 • 29.09.2009. 11:09h

  Član saturn17Merlin2

  sara

  ....evo cijelo jutro sa jednom nepoznatom sarom iz zg. komuniciram putem maila glede našeg posla u firmi.....i hvalim ja tu saru mojom kolegicama kako se samo lijepo slažemo.....kad gle....još jedna sara (ti) jutros objavi ovakav prekrasan tekst.....evo sad pitanje za tebe sara .....s obzirom da ja sviram klavir shvatila sam da nesvjesno koristim tu tehniku bilo da sviram ili samo vježbam prste.....da li to znači da ova tehnika djeluje i bez vizualizacije i znanja o toj metodi......:))
 • 29.09.2009. 11:45h

  Član saraMerlin14 Oduvijek su ljudi intuitivno koristili položaj ruku i tijela koji su svojevrsne mudre. Tko nije stavio prst na čelo kada se htio nečeg prisjetiti? I to je jedna mudra. Znači da nemoraš uvijek imati znanje o nekoj metodi...radiš svojim prstima vježbu, a usput je to i svojevrsna mudra - meditacija za uspješno sviranje. Ove gore mudre i još dvjestotinjak su određene za nekunamjenu pa ih je dobro baš tako i koristiti. Jesam li zakomplicirala?
 • 29.09.2009. 12:13h

  Član dinajaMerlin2

  sara

  ruke su mudre i bez Mudri.........one su homo erektusa uvele u svijet homo sapiensa.........ruke su uistinu mudrije od Mudri........zašto??????? iz njihove mudrosti su izrale Mudre.........:-))))
 • 29.09.2009. 12:21h

  Član vajranMerlin5 šake su savršenstvo prirode izraženo kroz taj dio našeg tijela. one djeluju u skladu i koordinirane su sa ostalim djelovima tijela, sa podsvjesnim nivoom naše stvarnosti... a oganičene su i uvjetovane ograničenošću svijesti i misaonih procesa.
 • 29.09.2009. 12:26h

  Član dinajaMerlin2 da Vajran, šaka je savršenstvo prirode, šake su izrastale paraleno sa svjesnošću iz koje su izrasle razne filozofije, izrsatale mudrosti iz kojih su izrasle i MUDRE.........ali šaka je u svojoj savršenosti bila prije svega..........šaka je čudesno djelo prirode koje je homo erektusa usmjerilo na evolucionarnom putu..........-)))
 • 29.09.2009. 12:47h

  Član vajranMerlin5 kao prvo, nije evolucionarni nego evolucioni, kao drugo, šake rastu iz ruku a ne iz svjesnosti. kao treće, mudrost sa šakama veze nema. kao četvrto mudre nisu izrasle iz mudrosti a još manje iz šaka. kao peto, šaka u svojoj savršenosti nije bila prije svega. kao šesto, šaka nije homo erectusa nigdje usmjerila, već je usmjerenje razvilo šake. kao prvo, pitanje evolucije je možda nešto drugo, kao drugo, šake su stvar podsvjesti a ograničene sviješću. kao treće, šake nisu mudre. kao četvrto, to je kao peto a peto kao šesto... tek sedmo ima nekakve veze sa stvarnošću....
 • 29.09.2009. 12:56h

  Član dinajaMerlin2 šake i njihova djelotvornost izrasta iz svjesnosti, iz djelovanja ljudskoga mozga i slijedi paralelno neurofiziološki put......tipfelere priznam..me culpa.....ali djelotvornost šaka to je moja omena.......terapija funkcionalnosti šake i prstiju moja ljubav.......paralelnost djelovanja mozga i šaka moja pritajena sposobnost........šaka je homo erktusa uvela u svijet homo sapiensa..........to je tvrdnja znanosti i evo nakon tridesetak godina rada sa šakama i njihovom preciznom mehanikom mogu reći ..........šaka i mozak, šaka i svijesnost rade i izrastaju paraleno, a onda se umrežavaju u ljudskoj svijesti kao ka spoznaja..........da ta čudesna ja sam homo sapiens...........:-)))
 • 29.09.2009. 13:09h

  Član vajranMerlin5 malo sutra...
 • 29.09.2009. 13:42h

  Član dinajaMerlin2 malo sutra??????????hoće li sutra biti to ne znamo....ali ovo o čemu pišem je bilo jučer i zrcali se u ovom trenutku.........vrškovi mojih prstiju prtvaraju misli i osjećaje u štivo koje se pojavljuje na zaslonu...........bez ruku to uistinu ne bi bilo izvedivo......osim da sam invalid koji je ruke prtvorio u stopala, jezik ili snagu misli......Hawkins komunicira putem misli........ta čudesna tehnologija.....no ipak najviše ljudi komunicira vršcima prstiju u virtualnom svijetu....malo sutra je doista samo malo nade da će se sutra dogoditi neko novo čudo...........kojim ćemo svoje misli i osjećaje prtvarati u razumljivo štivo........:-)))
 • 29.09.2009. 15:27h

  Član vajranMerlin5 dakle ovako... ako sam rekao malo sutra, onda je to malo sutra....
 • 15.04.2012. 16:40h

  Član ljubicaMerlin4

  Hvala saro...mnogo od toga radim spontano  :-))

SADRŽAJ UPISAO

Član saraMerlin14 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana sara dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  hvala!

  15.10.2021. 14:49h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga irido, želim ti sretan rođendan sa malim zakašnjenjem :)

  15.10.2021. 12:24h
 • Član iridairida

  hvala...ja sam jednruki jack, pami je mlo teško pisati....!

  15.10.2021. 12:02h
 • Član Luce malaLuce mala

  Sretan rođendan, draga Irida i svako dobro! :)

  13.10.2021. 08:33h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro. Sretan rođendan draga Irida. Puseee....

  13.10.2021. 06:32h
 • Član Luce malaLuce mala

  Op, op, opala! :)))

  11.10.2021. 20:33h
 • Član DeVeTDeVeT

  al' je danas drugi covjek jer se obeco..../ laze /...:))))..

  11.10.2021. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info