Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Yasmin

Upisao:

Yasmin

OBJAVLJENO:

PROČITANO

907

PUTA

OD 14.01.2018.

Kristalne lubanje

Kristalne lubanje
Nađeno je ukupno trinaest kristalnih lubanja na područjima nekadašnjih astečkih i majanskih gradova, a najpoznatija je ona koju je pronašla upravo Mitchell-Hedges, ponajviše zbog dva razloga. Prvi je činjenica da ovaj artefakt do najsitnijih detalja po obliku, veličini i konturama odgovara pravoj ljudskoj lubanji, čak ima i odvojivu čeljust. Osim toga, lubanja je napravljena neslućenom tehnikom za koju znanstvenici drže da ju je i danas nemoguće replicirati.

 

KRISTALNE LUBANJE 

 U Godina je 1924.Sedamnaestogodisnja Anna Mitchell Hedges proživljava avanturu svog  života kreči mačetom  lijane južnoameričke prašume zajedno sa svojim ocem. Sati probijanja kroz neprohodno raslinje napokon su urodili plodom. Kada su se guste grane razmakle i prepustile scenu drevnom majanskom gradu Lubaantunu i njegovom razrušenom hramu. U maniri najpopularnijeg fiktivnog kolege Indijane Jonesa, britanski arheolog zajedno sa svojom kćeri otkriva brojne tajne koje hram skriva, među njima i mističnu ostavštinu davno nestalog naroda. Anna iznenada primjećuje kako nešto svjetluca. Ispod prašine je nekoliko trenutaka kasnije izvukla lijepo oblikovanu kristalnu lubanju.

Lubanja je napravljena od jednoga, neobično velikog bloka prozirnog kvarcnog kristala. Visoka je 13 cm, dugačka 18 cm, a široka 13 cm. Teška je oko 5 kg. Po veličini odgovara manjoj ljudskoj lubanji sa perfektno napravljenim detaljima. Nema kružnog izbočenja, što znači da je riječ o imitaciji ženske lubanje.

Ubrzo je ova kristalna lubanja postala najpoznatiji i najmisteriozniji komad drevnog kristala ikada pronađen, koji će intrigirati znanstvenu javnost još desetljećima kasnije.

 

Lubanje sudbine

Nađeno je ukupno trinaest kristalnih lubanja na područjima nekadašnjih astečkih i majanskih gradova, a najpoznatija je ona koju je pronašla upravo Mitchell-Hedges, ponajviše zbog dva razloga. Prvi je činjenica da ovaj artefakt do najsitnijih detalja po obliku, veličini i konturama odgovara pravoj ljudskoj lubanji, čak ima i odvojivu čeljust. Osim toga, lubanja je napravljena neslućenom tehnikom za koju znanstvenici drže da  ju je i danas nemoguće replicirati. U trenutku kada je kristalna lubanja Mitchell-Hedges doputovala u London, zapadnjaci su se prisjetili starog majanskog proročanstva koje kaže da će lubanje kada se ujedine spasiti svijet od najveće katastrofe i razotkriti ljudima njihov pravi smisao postojanja na Zemlji.

Proročanstvo je pridonijelo razvoju brojnih teorija o postanku ovih lubanja te o njihovoj svrsi i moćima. Upravo zbog ovih teorija lubanja sudbine, kako je nazvana poslana je u laboratorij Hewlett_Packarda, najjaču silu u istraživanju računalnih i elektroničnih tehnologija sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Laboratorij je bio poznat i po najvećim stručnjacima na polju istraživanja, obrade i manipulacije kvarca koji se koristio u naprednim elektronskim instrumentima.

 

Nepoznate tehnologije-vanzemaljska sila?

Lubanja je potopljena u benzil-alkohol sa zrakom svjetlosti koja je prolazila kroz nju. Uočeno je da lubanja i vilica potječu od istog kristalnog bloka. Ono što je zaprepastilo laborante bila je činjenica da su lubanja i vilica izrađene bez poštivanja prirode kristala. U modernoj kristalografiji je, naime prva procedura da se odredi kristalna os kako bi se spriječilo pucanje kristala tijekom procesa obrade.

U slučaju kristalne lubanje maja kao da su njeni kreatori raspolagali takvom tehnologijom da ih nije brinula mogućnost da kristalni blok može puknuti. Nepoznati umjetnik nije koristio metalne alate. Mikroskopska analiza nije pokazala ni najmanje znakove ogrebotina na kristalu koji su mogli nastati upotrebom takvih alata. Dodatni je problem i čvrstoća kristala zbog koje ni većina modernih alata ne može zagrepsti po njegovoj površini. Iz današnje perspektive, jedini način na koji je kristal obrađen bio bi sljedeći: prvo je oblikovana gruba forma lubanje uz korištenje dijamantnog alata. Zatim je fina obrada i poliranje izvršeno uz mnogobrojne aplikacije tekućina i kristalnog pijeska. Uz upotrebu te tehnologije bilo bi potrebno 300 godina kontinuiranog rada da se napravi tako perfektna kristalna lubanja! Zdrav razum nam govori da je istina negdje drugdje. Ili su drevni narodi raspolagali nama nepoznatom naprednijom tehnologijom, ili je kristalna lubanja nastala kao kreacija posjetitelja iz svemira. Ili kombinacijom oba?

 

Mit o postanku svijeta

Enigma ne završava procesom izradom lubanje. Od jagodične kosti prema rubovima lubanje formirani su kristalni lukovi koji su odvojeni od same lubanje. Ovi lukovi imaju funkciju svjetlosnih cijevi koji koriste principe moderne optike i prenose svijetlo od baze lubanje do očnih duplji, koje su minijaturne konkavne leće koje također prenose svjetlo iz izvora prema gornjoj strani lubanje.

Na koncu, u unutrašnjosti lubanje su maleni svjetlosni tuneli koji omogućavaju da predmeti ispod lubanje bivaju osvijetljeni i uvećani. Frank Dorland je izvodio svjetlosne eksperimente i bilježio da se lubanja zapali svjetlošću kao da je na vatri. Najpopularnija teorija o nastanku kristalnih lubanja kaže da su nastale prije 5 do 36 tisuća godina, a da su ih Majama u naslijeđe ostavili stanovnici legendarne Atlantide, pritom također špekulirajući o vanzemaljskom porijeklu. Pripisuju im se nadnaravne moći pa su zbog  njih njihovi vlasnici ulazili u stanje hipnoze, doživljavali halucinacije i snove o drevnim kulturama, a neki tvrde da su im lubanje omogućile gledanje u budućnosti  te čak i ispunjavale želje. Lubanje su jednoznačan simbol smrti u umu modernog čovječanstva, moćna ikona i stavka u vizualnom rječniku gotovo svakog naroda današnjice. No kakvo značenje su imale za drevne kulture Inka i Maja do danas je nejasno. Poznato je da su skulpture lubanja ukrašavale pročelja majanskih zgrada i hramova, a nagađa se da su u majanskoj kulturi lubanje imale suprotne konotacije od nama logičnih, točnije, da su igrale ulogu o mitu o postanku svijeta.

 

Prozor u budučnost

Tom Bearden, američki ekspert u polju psihotroničkih studija, vjeruje da kristalna lubanja u rukama iskusne osobe može postati instrument liječenja. Frekvencija kristalne lubanje može se prilagođavati frekvenciji uma i tijela pacijenata, čime se pojačava blagotvorna energija, čiji s eutjecaj može prvo uočiti na auri pacijenta. U tom slučaju kristalna lubanja uma svrhu pojačala i prijenosnika psihičke energije i zemaljskih energetskih sila.

Najveći istraživać nadnaravnog svijeta Arthur C. Clarke, i sam se zainteresirao za fenomen kristalnih lubanja te ih uvrstio posebno u tv emisiji“Misterije svijeta“. Popularnu lubanju sudbine dodatno je ustoličio na vrh ljestvice simbola mističnog svijeta postavivši je na naslovnicu svoje knjige. Naslovnica sa kristalnom lubanjom postala je vjerojatno najpoznatija i najprepoznatljivija naslovnica u povijesti literature . National Geographic Channel sada nastavlja serijal „Kristalne lubanje: Novi pogled na legendu“ koji se pozabavlja svim neodgovorenim pitanjima uz ovu uvijek aktualnu temu. Prema vjernicima u nadnaravno i okultno, kristalne lubanje su mnogo više od zanimljivih artefakata. Možda predstavljaju sudbinu i uništenje, možda predstavljaju nadu i izlječenje, a možda zaista nude prozor u budučnost…

 

Odabrali; Goga i Laci

Ovo je dio je iz govora

Isaac Tigrett govor u singapuru 16. kolovoz 2007.

„Iskustva sa Sri Sathya Sai Babom“

Kasnije mi je dao nešto što je gospođi Krystal i meni rečeno da stavimo između nas tokom svake seanse, a to je bila kristalna lubanja. Ne znam jeste li čuli za drevne legende o tim poznatim kristalnim lubanjama. Navodno je bilo 13 lubanja koje su svećenici postavili u razne hramove i sveta mjesta drevne civilizacije širom svijeta. Jedna je navodno u ravnici Gize, na vrhu Keopsove piramide. Jedna u svetom hramu u Machu Piechu i na 11 drugih svetih mjesta.

Tri su zapravo pronađene: jedna u piramidi Tolteka, u centralnoj Americi, koja je sada u Parizu, u Trukaderu. Jedna je i u Britanskom muzeju čovječanstva, a treća pronađena je u privatnom posjedu obitelji arheologa koji ju je pronašao. One su u osnovi sve kristalni kompjuteri. Baš kao i današnji kompjuteri koji rade na sitne silicijske kristale, one mogu primati, pohraniti i davati informacije. Unutar tog predmeta, danog od strane Učitelja i korištenog na način kako On želi, zabilježeno je tisuće sati poduke kao i stotine Učiteljevih govora, beskrajna više-dimenzionalna putovanja u prošle, sadašnje i buduće stvarnosti.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 30.08.2011. 05:44h

  Član srceMerlin3 nisam znala da ih je trinajst. a tri pronađene. veoma zanimljivo.
 • 30.08.2011. 06:10h

  Član sretan_trenutakMerlin1 Tajna kristalnog svijeta, tajna snage kristala, tajnovito, nikada dokazano djelovanje moći kristalnih kugli u kojima vidovnjaci vide prošlost i naziru budućnost, vjerovanje u snagu kristaloterapije, bajkovito opisivanje kristalnog dvorca u našim glavama, kristalnog labirinta u umno-osjećajnom svemiru naše svijesti, sve je to proizašlo iz mitova i legendi o drevnom zagrljaju duše i materije. Poznata još pod nazivom Lubanja usuda (The Skull of Doom) ili Mitchell-Hedgesova lubanja, kristalna lubanja iz Lubaantuna jedna je od najzagonetnijih arheoloških pronalazaka. Iako je prošlo mnogo godina od njezinog otkrića, znanost je pred teškim iskušenjima o istini njene prošlosti, procesu njene izrade i mogućoj primjeni. A možda se u toj čudnoj tvorevini, koja je izrađena od čistog kristala bez primjesa stakla, uistinu krije sudbina čovječanstva. Možda njeni tajnoviti čuvari bdiju nad našim životima i nevidljivi tkaju kristalne čipke naših lubanja, a možda je sve tek samo iluzija kristalnih snova zanesenog ljudskog uma. Bez obzira na sve do sada napisano, bez obzira na neuspjele pokušaje razotkrivanja njene tajne, kristalna lubanja budi znatiželju i čuđenje u nama. https://sretan-trenutak.blogspot.com/2010/04/kristalna-lubanja.html
 • 30.08.2011. 13:33h

  Član ljubicaMerlin4 hvala Yasmin... ovakve teme uvijek su izuzetno zanimljive :-)
 • 30.08.2011. 18:13h

  Član mgracanMerlin3 Uvijek zanimljivo! Slažem se.
 • 30.08.2011. 21:10h

  Član amroseMerlin2 Sjećam se da sam sf djela A.C. Clarke-a počela čitati u ranoj mladosti..njegovu 2001:Odiseju u svemiru čitala sam prije 30-tak godina a kao da sam je čitala nedavno.. a knjige Misterije svijeta i Kronika čuda i misterija o neobičnim događajima i neobjašnjenim pojavama još su više raspirile moju žeđ za misterijama..U Misterijama svijeta kaže ?Svijet je tako neobičan i divan da će zbilja uvijek nadmašiti i najbujniju maštu? to je rečenica koja me se duboko dojmila i koja je obilježila je početak moje potrage za misterijama ovog svijeta..
 • 31.08.2011. 08:10h

  Član yasminMerlin3 pozdrav svim curama!
 • 01.01.2012. 10:57h

  Član bettyMerlin0

  Super članak. I moja prva knjiga o misterijama je bila od A.C.Clarka baš sa tom lubanjom na koricama. Jednom će se otkriti kako to sve funkcionira a ja se doista nadam da ću ja to doživjeti. Svaka čast na članku.

 • 04.03.2013. 19:14h

  Član tejaswiniMerlin1

  Kristalna Lubanja u Zagrebu

  Dragi Pozivam vas na predstavljanje Kristalne Lubanje-Maske 14.3.2013. U 18h u Evropskom domu. Staviti cu pozivnicu na stranice, samo da vidim kako. Nova sam medju vama. Srdacno vas pozivam, sve znatizeljnike i tragaoce Tejaswini
 • 04.03.2013. 19:58h

  Član magicusMerlin27

  Tejaswini, pošalji najavu mailom, ako ne ide...ali evo podižemo i vodič za autor na naslovnicu, ako želiš pokušati sama.

SADRŽAJ UPISAO

Član YasminMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana yasmin dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  jutro...

  22.01.2021. 14:02h
 • Član iridairida

  evo, meni je sada jutro, imam pokvaren bioritam...

  22.01.2021. 12:37h
 • Član Luce malaLuce mala

  Jutro u 14:49? Kome? :)

  22.01.2021. 10:10h
 • Član DeVeTDeVeT

  jutro....

  21.01.2021. 14:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  LN...

  20.01.2021. 22:42h
 • Član bglavacbglavac

  Laku noć magicudi. Snivajte lijepe snove!

  20.01.2021. 21:52h
 • Član DeVeTDeVeT

  eksplozija plina uništila zgradu staračkog doma ...

  20.01.2021. 15:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info